< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Boun mattayim sabah uyaninca mesaji editlemek uzere birakiyorum, unutursam tekrar etiketleyin beni
![]() Edit: ![]() Soruyu cok etraflica cevaplamak istedigim icin hala useniyorum yazmaya ama baslayayim. Oncelikle matematik neden okunur? Matematik pek cok alana kaymanizi saglayan bir bolum oldugu icin okunabilir. Akademisyen ya da bilim insani olma idealindeyseniz okunur. Yazilimla ugrasacaksaniz yukseginizi bilgisayar alaninda yapmayi dusunuyorsaniz okunur. Ekonomi yazamiyorsunuz tm oldugunuz icin, matematikten ekonomiye kayilir okunur. Kafaniz biraz daha aciktir felsefe de okuyup aydinlanma gecirmek istiyorsunuzdur okunur. Bi sey yapamazsam formasyon alayim dersiniz okunur. Akademisyen ve bilim insani Turkiye'de olan seyler degil. 2015te olmali, Turkiye 90 kusuruncusu yanilmiyorsam, tamamen idealistlikle boun mat yazmisti. Dh'den ortak tanidik vasitasiyla konusmustum. Benim idealistlikle yazmadigimi, tekrar hazirlanacagimi duyunca yerden yere vurmustu beni. Yani Turkiye'de akademisyenin hali bilimin hali hiclikten hatta pislikten ibaretken deli gibi bu alani isteyip yazanlar var. Idealistseniz Turkiye'den gidecek universitelere yerlesmelisiniz. Ayrica muhendisler bilim yapmaz, fen edebiyat fakultesi yapar. Ulkemizde tip yerine muhendislik yazmak bile idealistlik sayiliyor, oyle cirkin bi durumda oldugumuz icin muhendis elestirmek istemiyorum ama asil temel bilim fen edbtadir tabi ki. Yalniz bu alanda kendinize yer bulamayip issiz ordusuna katilmamak icin ozel ders arama ihtimaliniz mevcut, kendinize ne kadar guveniyorsunuz? Euler olmak icin ben de deli oluyorum ama ozguvenimi ve cesaretimi yitirmedim degil. Bu idealistlige sahip odtu kimya ogrencileri taniyorum, etiketlicem nicklerine baktiktan sonra. Benim hayalim bilgisayar muhendisligi. Altta bir arkadas soylemis ilgimi ceken algoritmalar vs diye. Net olarak benim ozetim. Bir seyler uretmek istiyorum muhendislik anlaminda. Bir parcasi olmak istiyorum makinelerin. Bununla birlikte en yetkin oldugum en kafamin acik oldugu alan matematik ve felsefe. O zaman diyorum yapay zeka, yazilim, algoritma ile ugrasayim ben. Bogazici bilgisayari kazanamadim ilk sene, 13 bin oldum. 13 bin de bilgisayar isteyenler bilir cok araf bi siralama. Ya iyi bi okulda farkli bi bolum gitceksiniz (or itu elektrik) ya alt bi okulda bilg muhendisligi (or:hacettepe bilg). Bu noktada tercihini hacettepeden kullanan arkadaslar da cok oldu, onlarin da nicklerine bakip etiketleyecegim. Bense o donemde dhden bir boun fizik ogrencisiyle konustum. Bana hazirligi burda oku, 1 sene bounda gecirmis ol, burs al, sonra yine itu yazarsin dedi merkezi yatay gecisle. Ben o sekilde tee tercih doneminde ogrendim matematik bolumunun varligini. Ben de yazip bogazicinde hazirlandim sinava tekrar. Ekonomi hic alanim degil ama tm degilseniz sizin alaninizsa yandal yaparak hatta belki yapmadan bile bankaci olursunuz rahat rahat. Rahat derken ders zorlugu acisindan degil. Matematik ogretmenligi de cok sikinti cunku bounlular ogrenci seviyesine inemiyor, maasi da dusuk buluyor diye dershanelerce istenmiyormus. Ozel derse gelince ben bile ozel ders veriyorum, belki mezun olsam benden almazlar cok para isterim diye. Atanamamis ogretmen sayisi falan malum. Bu bilim adami olmaktan daha zor bana kalirsa Siradan bi hayat bolumle birebir ilgili degil, sizin hayat enerjinizle de ilgilidir. Su anda siradan yasayip ileriye koyuyorsaniz bu hedefi ilerde de olmaz. Tam su an yasama seklinizi degistirmeniz gerekiyor. Bana da matematik hocam sen gercekten matematikte cok iyisin, bu bilim adamlarinin hayatlari abartiliyor; okursan cok basairli olursun demisti. Valla yaziyi yazdikca gaza geldim. Daha yazarsam kimse okumayacak, agu gs bilgisayar itu bolumleri incelemelerimi gelecek bolumlere saklayayim. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C87FE73BF -- 8 Mart 2018; 14:34:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbrrg -- 8 Mart 2018; 15:48:42 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |