Şimdi Ara

Matematik bölümü iyi midir, iş olanakları nasıldır ve mezunları ne yapabilir? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
170.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocalar devamlı gaz veriyor matematikçisiniz her işi yaparsınız diye bakalım ne olacak mezun olunca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilbar

    hocalar devamlı gaz veriyor matematikçisiniz her işi yaparsınız diye bakalım ne olacak mezun olunca

    Sakın inanma her bölümde böyledir.Son sınıfa kadar hep gaz.Okul bitince ne halin varsa gör derler.Bu konuda üniversiteden biri hocayı çok sıkıştırdık biz size hepiniz öyle olacaksınız demedik önünüzdeki imkanları gösterdik dediler.Harç parasını verelim okulu bırakmayalım diye böyle diyorlar diye düşündüm.
  • arkdşlar,mat bölümünden mezun olupta öğrtmen olan mı, yoksa mat öğrtmenliğinden mezun olan mı öğretmenlikte daha avantajlıdır,daha iidir?birde mat bölmünden mezun olan birinin dersaneyle beraber bilgilerini kullanabileceği başka alanlarda da çalışabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orjinalden alıntı: hasan_hzl

    Açıkça söyleyeyim matematik okuyupta öğretmenlik dışında iş yapan ancak %10'dur. Nerden mi biliyorum ODTÜ Matematik'te 1 yıl okumuştum. Sonrasında ilerisi için önümün açık olmadığını düşündüğüm için Havacılık ve Uzay Müh.ne yatay geçiş yapmıştım. Bu sene arkadaşlarım matematikten mezun oldu. İş bulma oranları inanın çok az. Bir kaç kişi ancak bankalarda iş bulabildi. Diğerleri ise halen iş aramakta.


    Peki bu yazılımcılık olayı hakkında bilgin var mı?

    dostum bil.müh. okuyunca bile mezunlar %100 yazılımcı olurum diyemiyor kendilerini yetersiz görüyorlar millet tutturmuş yok bişe yapamazsan yazılım yaparsın EE bitir iş bulamzsan yazılım yaparsın sadece milleti kandırıyolar ve avutuyorlar başka bişe yok ODTÜlü arkadaş örnek vermiş işte bitirenlerin %90 ı ayda 700 liraya dersanede öğretmen olur devlete de atanamaz yazılım işi ise o kadar basit değil yok matematik bitir fizik bitir EE endüstri bitir yaparsın demek saçma yıllarca kurslara binlerce dolar verirsin sonra işe gircem diye 1000 takla atarsın




  • Konu hortlamış adamın imzası İTÜ - Bilgisayar Müh.:)
    Bu arad tebrikler zira burda matematik yazsam mı diye tartışırken İTÜ Bilgisayar gerçekten aşama kaydettiğinin kanıtı.
    (matematiği küçümsediğimden değil elbette)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stoudomaire

    arkdşlar,mat bölümünden mezun olupta öğrtmen olan mı, yoksa mat öğrtmenliğinden mezun olan mı öğretmenlikte daha avantajlıdır,daha iidir?birde mat bölmünden mezun olan birinin dersaneyle beraber bilgilerini kullanabileceği başka alanlarda da çalışabilir mi?

    bölüm mezunları daha donanımlıdır
  • Bu konu neden arada bir hortluyor yahu?

    Vay be; geçen yıl neler düşünüyormuşum, şimdi ne oldu...




    @DeStAn_YaZaNvidia
    Çok teşekkür ederim.


    @stoudomaire
    Konuyu bir şekilde bulup hortlatabildiğin için tebrikler ve teşekkürler öncelikle.

    Tabii ki Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği mezunları daha avantajlıdır. Çünkü FEF mezunlarının devlette öğretmenlik yapabilmesi için bir de formasyon almaları gerekiyor; ama eğitim fakültesinde bu formasyon olayı zaten veriliyor. Bir de FEF daha çok bilim üzerine eğitim verirken eğitim fakülteleri branş öğretmenliği üzerine eğitim veriyor.

    FEF Matematik Bölümü mezunları dershanelerde öğretmenliğin yanısıra vakti olursa matematik ile ilgili diğer işleri de yapabilir, kısıtlama yok. Ancak geçen yılki iletilerde de tartışmışız. Türkiye'de matematik bölümü mezunlarının eğitim sektörü dışında yapabileceği iş olanakları maalesef çok geniş değil.




  • formasyon almadan nerelerde öğretmenlik yapar bölm mezunları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stoudomaire

    formasyon almadan nerelerde öğretmenlik yapar bölm mezunları


    Formasyon devlette öğretmenlik için gerekiyor. Ancak dershane öğretmenliği veya özel ders için formasyon şart değil.

    Eğitim fakültesi mezunları zaten formasyonlu mezun oluyor. Ancak devlette çalışmak isteyen FEF bölüm mezunlarının ek formasyon derslerini alması şart.
  • yazma lanet olsun matematiğe
    inşallah değiştircem bu yıl:)
  • ya bu fef matematik okuyanların çok zor iş bulabilceklerini iddia edenler neye göre sylüyolar acaba.zaten belli yerlerde bulunmak için iyi üniversitelerden mezun olmak gerekir.neden çoğu kişi byle düşünüyo merak ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haticce

    yazma lanet olsun matematiğe
    inşallah değiştircem bu yıl:)

  • hakkaten ibretlik adam matematik düşünürken itü bilgisayara girmiş, baya bi aşama kaydetmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayse1809

    ya bu fef matematik okuyanların çok zor iş bulabilceklerini iddia edenler neye göre sylüyolar acaba.zaten belli yerlerde bulunmak için iyi üniversitelerden mezun olmak gerekir.neden çoğu kişi byle düşünüyo merak ediyorum

    İstanbul üniversitesi matematik bölümünde okuyorum. Mezun olunca iş olanakları oldukça kısıtlı, ya dershanede yok pahasına 800 900 tl için kendini paralayacaksın yada formasyon alıp kpssye girip devlette öğretmen olmak için uğraşacaksın. Kendini geliştirip özel sektörde de bir şeyler yapabilirsin. Bölümü bitirmek oldukça zor aklı olan bulaşmasın derim. Girenlerin yarısı bırakıyor zaten okulu 2 3 sene içerisinde ve bölümdekilerin %80 i matematiği seçtiğinden dolayı pişmanlar.




  • aynen bende öyle :)
  • Bölümü okumak gerçekten zor.Bitirince elinde öyle ahım şahım güzel birşeyde geçmiyor.Özel ders falan imkanları da öyle kolay değil.Şu anda matematik 3. sınıfım ilk geldiğimizde sınıf 80 kişi idi.10u 2.sınıfa geçmeden bıraktı.10 tanesi 2. sınıfa geçerken bıraktı.2.sınıf bitiminde de Bizim ünide 1-3 barajı var ona takıldığı için bıraktı zaten tekrar lys öss başvurularında bulunmuşlardı.Aklı olan eğer matematik benim ideal mesleğim olsun demeyenler bu bölüme adımını bile atmasın.iş imkanları bildiğim kadarıyla zaten yukarıda da yazılmış.Yüksek lisans için bundan iyi bir bölüm bulunamaz.Ancak gel gelelim 80 kişiden sadece 1 kişi ileriye yönelik çalışabilir.Sadece Yüksek lisans yapmakla bitmiyor onun bir daha sınavı var.Diğer sınıftaki geri kalanlar ise 40 kişi falan kaldı şimdi bunlarda kimisi öğretmenlik planlıyor kimisi dershane kimisi babasının yeri var orayı çalıştıracak.Başka da öyle ahım şahım yer yok zaten.bulaşmamak ve mühendislik okumak en akıl karı.Tabi o da mühendisliğin hangisi olduğuna bağlı.




  • Arkadaşlar sakına matematik bölümü yazmayın ben şuanda matematik bölümünden bu sene mezun oldum ve formasyon almaktayım aman diyorum psikolojiniz bozulur ama ben artık girdim bu yola ve bil.müh.yüksek lisans yapmayı planlıyorum bilginize...
  • ben matematik son sınıf öğrencisiyim, bilişim yazılım sektörüne yonelmek istiyorum, okulu bitirdikten sonra bu konuda bir kursa gitmeyi veya 2yıllık bilgisayar programcılığı okumayı düsünüyorum, ama söylediğin gibi bilgisayar muhendisliginden yuksek lisans yapabildiğimizi bilmiyordum, fen edb. mezunu olarak muhendislik fakültesinden yuksek lisans yapabiliyormuyuz? umitslam bilgisayar ve programlamayla ilgili yuksek lisans yapabilidiğimiz alanlar hakkında bilgin varsa yazabilirmisin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilbar

    hocalar devamlı gaz veriyor matematikçisiniz her işi yaparsınız diye bakalım ne olacak mezun olunca

    aynen oysa iş olanakları çok düşük
  • beyler bilg.müh. ün altına bende matematik bölümü yazayım diyorum..öğretmenlik yapmam zaten..

    yazılım sektörüne geçerim diye düşünüyorum da ders içeriklerine baktım bilgsayarla ilgili ders çok az..ya yüksek yapmak lazım ya da extra baya bi uğraşmam kasmak lazım yazılım konusunda..

    yaparım gibime geliyor uğraşırken baya zevk alıyorum bu yazılım olayından..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlbam -- 12 Haziran 2012; 19:30:28 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.