Şimdi Ara

Mate 20 Pro kamera testi | Düşük ışıkta fotoğraf ve video (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Is icabi da kullaniyorum ama cok profesyonel odakli cekimler degil. Zaten o isler icin ozel cihaz ve aletleri gereklidir.

    Bendeki biraz teknolojik merak :)


    Sadece kamera odakli birsey dusunuyorsaniz Lumia 950 XL oneririm sadece kamerasi icin . Gece cekimlerinde veya dusuk isik performanslarinda piyasada cok bariz bir ustunlukte cihazlar yoktur biraz iyi cekiyorlar o kadar ...

    Android ve guncel yillarca kullanmayi dusunuyorsaniz da Pixel 3 leri tavsiye ederim : Android major guncelleme garantiis 18 degil 3 yila 36 aya cikartilmistir Pixel 3 lerde . Onceleri 18 ay kesin Android surum gunellemesi sonrasi ile aylik guvenlik guncellemesi olarak tasarlanmisti suan artik 3 yil oldu .



    Dolar suan icin dusuyor gibi gorunse de aslinda iler de daha da artacaktir yilbasi donemi ciddi artis bekleniyor .

    Bir kere cihaz alip en az 3 yil kullanmak hem de en guncel sistemli olarak Pixel 3 derim. Elbette custom romlar ile bir 3 yil daha devam edebilirsiniz :)

    Bir de Andorid One li cihazlar var uygun fiyatli lakin onlarda guncelleme 18 aydir :/ Elbette bazilarinda custom rom imkani vardir ama bazen major guncellemeler ortalama 3-4 ay gec cikabiliyor :/ . General Mobile TELPA yerli marka olsa da sahsen tavsiye etmem ozellikle yazilimsal kaynak kodlarindan tutun da orjinal resmi factory imaj yazilim dosyalari vs General Mobile yillardir inatla paylasmiyor Andorid One li olsa da ama rakip firmalari dunya capinda olanlarda paylasilmaktadir ... General Mobile malzeme kalitesi de sorunludur uzunca bir sure temiz dahi kullansaniz 2 yil sonra kesinlikle sorunlari bas gosterecektir :/
    Saka mi yapiyorsun yazmak icin mi yaziyorsun anlamadim pixel 3 bozulunca napcaz direk cop ne parcasi var ne kilifi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mikrofon olayı kötü olmuş. Görüntü güzel ama sesi batırmışlar. p20 video ya geçince Mesut'un sesini alamadım 10 kademe yükselttim sesi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Huawei inatla ses kayit kalitesi vasatligini devam ettiriyor.

    Isik patlamalari cok asiri bariz. Yapay zeka ile pekala iyilestirilebilirdi lakin Pixel 2 gibi eskimis cihazlardaki donanimsal yapay zekasi daha basarili verimli calismaktadir .4K da 50 FPS yine yok. Bokeh efektli video pek basarili degil guzel bir cabalari var mobil cihazlarda sanirim ilk olacak ama sonucta verimsiz basiriz bir ozellik.

    Incelemede unutulmus ama 4K da optik zoom yok zaten imkansiz ...


    Gece cekimlerinde noise gorunmesin diye agresif noise gidermenin bedeli olarak detay kaybi cok bariz gorulmektedir yani pastel boya zulu boya veya camur gibi veya sanki cizgi film havasinda detaylari texture lari ciddi oranda yok etmektedir. Fotografcilik terimlerinde gren olusumu da cok bariz rahatsiz etmektedir.


    Elbette sosyal medyalarda zoom yapilmadan ufatilmis anlik paylasimlarda etkileyici dahi olacak bir durumda degil .

    Dusuk isiktaki performansi sadece kendi icinde halef selef modelleri arasinda bile ala alinsa bariz bir kalite artisi yoktur. Bir de olaya rakip firmalarinki ile kiyaslamasi kaliyor . Anca bu sekilde saglikli bir kiyas analizelde edilebilir.


    4K IGZO panel notebook tan yaziyorum suan yani birileri ya begenir veya rakip firmalarinki ile ya kotu degil vs digebilir malum monitor gozumuze gelen ekranin kalitesi de gercekleri ifade etmeden ayri bir yaniltici etmenlerden biri olabilmektedir.

    Sahsen 10 bit video ve fotograf cekii yapabilen WCG renk profili ilistirilmis cekim kabiliyetlerini beklerdim. 4K da HDR video kayit beklerdim. Rakiplerinde birsuru marka modelde var... Ekrani genis renk gamutu destekliyorsa kamerasi da bunu pekala desteklemesi gerekirdi ...


    Kisacasi bende olumlu bir izlenim birakmadi. Detayli incelemelerde hayal kirikligi daha da netlesecek gibi . Yani gorseller ortada ama incelemeyi yapan ya cok iyi muhtesem muazzam vs kaliplar kullanan bazi editorlere de sahsen yadirgamaktayim .


    Objektif analiz ve objektif sentez biraz zor olmakta malum Huawei medya sektorunde online dahil medyaya saglam paralar yatirmaktadir ama reklamlarin turlu turlusu ile nereye kadar ...


    Fiyatlari ciddi oranda artmis bu tur cihazlarin adil bir sekilde incelenmesi gerekir pozitif oznel ifadeler ile suslemek bazen absurt kalmaktadir . Bu ifadelerim DH iicn degil bircok yerli editor, youtuber vs de gormekteyim.
    incelemeniz çok güzel lakin bir dslr kamera değil bir telefon olduğunu hatırlatmak isterim




  • 1 telefon için 4 kişi geçe dolaşıyor kamerası nasıl 10 yıl sonra izleseler hallerine gülerler

  • gerçekten gece foto çeken alsın.
    benim ne gece çekimine ne fhd den fazlasına ihtiyacım var.
    tekno firmalarının birinci pazarlama hususu galiba gerçekten
    ihtiyaç olmayanı ihtiyaç gibi göstermek olsa gerek.
    GERÇEK ;cep telefonları artık ne cebe sığıyor ne elde rahat tutuluyor.

  • Telefon genel olarak iyi olmuş sadece bir kaç noktası akıl kurcalıyor. Kamera kısmına gelince bir m4/3 kamera kullanıcısı olarak en iyinin hiç bir zaman en iyi teknik özellik sunan olmadığını biliyorum. Bu kadar küçük sensör'de bu kadar çok piksel olması gece sıkıntılı bir durum bunu detaylı incelemelerde göreceğiz ama gece çekimlerinde pikseller birleştirilip daha düşük mp değerinde daha iyi çekim yapabilmeli ve büyük ihtimalle yapıyordur.

    Sensör ciddi olarak büyümüş. Bir nokia 808 değil ama o cihaz çok eski sensörü büyük olsa'da eski teknoloji bir sensör ve güncel algoritmalardan yoksun. Bu cihaz ona en yakın seviye'de incecik kasaya sığmış durumda ve karşılaştırılsa daha iyidir.

    Gece çekimlerinde hem keskinleştirme yapıyor hemde kumlanmayı engellemeye çalışıyor bu mantıksız bir durum telefonu sadece boş yere yoruyor. keskinleştirip kumu arttırıyor sonra o kumu yok ederek keskinleştirme etkisini yok ediyor bunu yapmaması lazım.

    Gren kalitesini beğendim, Yakınlaştırınca gren var bu normal bir durum ama grenler'de morarma gibi olumsuz durum yok bu oldukça başarılı.

    Titreşim engelleyicisini beğenmedim. Eis, Ais gibi uydurma çözümler bir yere kadar ois yok ise gece tökezliyorsunuz. Megapiksel değerin yüksek bu yüzden belki gündüz iyi çalışır ama gece olmuyor. Şu telefonlara gerçek 5 yönlü titreşim engelleyiciler gelmeli artık.





  • Wjéasz kullanıcısına yanıt
    Incelemelerimi DSLR lere gore yapmadim...

    DSLR artik eskidi eski teknolojidir suan Mirrorless Camera devrindeyiz ....


    Yazilarimi dikkatlice okursaniz baska mobil cihazlarda olan ozelliklerden ve basarilarindna bahsediyorum.



    Huawei 3 kamera koyuyor da sonuc nedir peki ? Bence asiri beklenti olusturuyorlar...

    Samsung zaten 4 kamerali telefonunu tanitti Turkiye ye yakinda geliyor daha genis acili cekiyor ....
  • mmusty355 kullanıcısına yanıt
    Hayirdir nedir bu absurd reaksiyon ?

    Kilifi da bol merak etme. Turkiye deki kiliflar mevcut markaalrinkine bakinca asiri pahaliu zaten. Yabanci sitelerden kargo ile ucuza geliyor olmadi aliexpress amazon vs de var... Aksesuarlari da es zamanli tanitildi hazir . Bu isler firmaalr kendi kendi hem de baska firmalarin kendi Google kendi cihazlari icin turlu turlu kiliflarini satisa kargolamaya ahzir etekteler ...


    Pixel 3 egerki kullanici hatasi ile bozulursa emin ol yine diger markaalrdaki garantili hatta resmi garantili aldiginiz cihazlardaki ucretli degisimi cok pahaliya gelecektir misal ekrani kirdiniz garantili olmasi anlami yok...


    Garanti kapsaminda bozulunca elbette cihazi nasil aldiginiza bagli. Yani en akillicasi Turkiye ye en yakin bir ulkeden ve o ulkeye SIK SIK giden veya gonderebilme imkani olan bir sistemde vey akisiden alacaksiniz...



    Turkiye de garantili olsun hemde kasko olsun filan diyorsaniz hapi yuttunuz derim. Cunku Turkiye deki bu tur firmalar hep bir engel cikartmaktadir ve ayrica kullandiklari yedek parcalar da SIFIR degil kullanilmis cihazlardan sokup baska cihazlara yerlestiriyorlar ! Bunu Note9 cihazini alirken elimdeki Note8 i kampanya ile SAmsung bunyesinde ama SAmsung ile bagi olmayan birsuru yerli firmalarin isimlerini bir arastirayim deyince fark ettim :) !



    O yuzden Turkiye de cep teelfonuna kasko kirilma bozulma sivi okulme vs adiyla garanti verenlere pek tavsiye etmem. Yani kullanilmis parcalari cihazonozda gormek icinize siniyorsa baska :)




    Kiliflar :

    https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_1_4?url=search-alias%3Daps&field-keywords=pixel+3+xl+case&sprefix=pixe%2Caps%2C865&crid=E43076H01EFR


    https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=200216981&initiative_id=AS_20181017210457&SearchText=pixel+3+xl+case


    Tepkinizi tamamen dogal karsilamiyorum ve kiliflari aramam da 1 saniyemi almadi her biri icin ( amazon ve aliexpress ) ... Bir de firmaalrin kendi web siteleri vardir onlardan hic bahsetmedim ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Is icabi da kullaniyorum ama cok profesyonel odakli cekimler degil. Zaten o isler icin ozel cihaz ve aletleri gereklidir.

    Bendeki biraz teknolojik merak :)


    Sadece kamera odakli birsey dusunuyorsaniz Lumia 950 XL oneririm sadece kamerasi icin . Gece cekimlerinde veya dusuk isik performanslarinda piyasada cok bariz bir ustunlukte cihazlar yoktur biraz iyi cekiyorlar o kadar ...

    Android ve guncel yillarca kullanmayi dusunuyorsaniz da Pixel 3 leri tavsiye ederim : Android major guncelleme garantiis 18 degil 3 yila 36 aya cikartilmistir Pixel 3 lerde . Onceleri 18 ay kesin Android surum gunellemesi sonrasi ile aylik guvenlik guncellemesi olarak tasarlanmisti suan artik 3 yil oldu .



    Dolar suan icin dusuyor gibi gorunse de aslinda iler de daha da artacaktir yilbasi donemi ciddi artis bekleniyor .

    Bir kere cihaz alip en az 3 yil kullanmak hem de en guncel sistemli olarak Pixel 3 derim. Elbette custom romlar ile bir 3 yil daha devam edebilirsiniz :)

    Bir de Andorid One li cihazlar var uygun fiyatli lakin onlarda guncelleme 18 aydir :/ Elbette bazilarinda custom rom imkani vardir ama bazen major guncellemeler ortalama 3-4 ay gec cikabiliyor :/ . General Mobile TELPA yerli marka olsa da sahsen tavsiye etmem ozellikle yazilimsal kaynak kodlarindan tutun da orjinal resmi factory imaj yazilim dosyalari vs General Mobile yillardir inatla paylasmiyor Andorid One li olsa da ama rakip firmalari dunya capinda olanlarda paylasilmaktadir ... General Mobile malzeme kalitesi de sorunludur uzunca bir sure temiz dahi kullansaniz 2 yil sonra kesinlikle sorunlari bas gosterecektir :/
    Kamera konusunda Huawei'nin ana odaklandığı konu düşük ışık performansıydı üstad. Hatta o kadar çok uğraşmışlar ki, bokeh efektini bambaşka bir boyuta taşımışlar. Bunu sadece türk teknoloji sitelerinden değil, dünyaca saygın teknoloji editörlerinden de okudum, izledim. Hatta düşük ışık performansının ne kadar iyi olduğunu gösterebilmek için seçilen ülkenin ingiltere olması (yani genelde kapalı, yağmurlu bir ülke) ve lansmandan sonra fotoğraf çekmek için editörlerin sahip olduğu saatlerin akşam saatleri olması da bilinçli bana göre.

    Tasarım konusunda ben bu kadar parlak cihazları sevmiyorum. Bu seviyede bir modelin asaletinin olması, bir ağırbaşlılığının olmasına özen gösteririm. Bu açıdan önceki mate serisi daha hoşuma gidiyordu. Bu çok parlak olmuş. gereksiz ışık oyunları ile kapağın alacalı olması çok fazla geldi.

    Sektörde ekrandan parmak izi okuyucusunu iyi kullanan firmalardan biri. Hatta üretim ve satış ağı bakımından bakılırsa belki de en iyisi. Zira çinli başka firmalar ekrandan parmak izi okuyucusunu kullanıyor ama onların satışları genelde çin içine odaklı olduğu için çok da kale alınmamalı diye düşünüyorum.

    Huawei gerçekte iyi işler yapıyor. Cesaretini takdir etmek lazım. Donanım konusu da önemli olsa da günlük bir kullanıcı için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Eğer sizin analiziniz gibi detaylara inerek cihaz seçersek, ki ben o şekilde cihaz seçerim, huaweiden başka alternatiflerin daha faydalı olacağı konusundaki görüşünüze ben de katılıyorum. Öte yandan Huawei, bu modeliyle Kamerası ile pili ile ekrandan parmak izi okuyucusu ile gelişmiş yüz tanıma teknolojisi ile takdirimi kazandı.

    Şu hususun da yabana atılmayacağı kanaatindeyim. Huawei müsşteri memnuniyeti açısından sattığı cihazın arkasında duran bir firma. Var olan sorunları 45 dk. içerisinde çözebilen yetkili teknik servisleri var. ÜStelik başka markalardaki gibi bunlar sadece istanbulda değil, ülkenin çeşitli şehirlerinde de bu şekilde çözüm odaklı servisleri mevcut. Hatta işiniz yoğunluğu dolayısı ile kendiniz cihazı teslim edemiyorsanız, kuryeyi ayağınıza çağırıp cihazı teslim edebiliyorsunuz. Üstelik bu hizmeti 5.000 tllik cihazda değil, p9 lite 2017 gibi giriş orta seviyesi bir cihaz için bile alabiliyorsunuz.

    Note 4 kullanırken, kronik şebeke sorununu başarı kabul etmemiş, kullanıcı hatası diye rapor vermişti. Ama iphone kullanırken telefonda en ufak bir sıkıntım olsa, akasya veya zorluda çözüme ulaştırdılar. Gerçi samsung da kendine ait servis merkezleri kurmaya başladı, lakin çözüm odaklı mı yoksa klasik teknik servis mantığı mı henüz bilmiyorum.




  • Cabaliyorlar elbette ama sonuc :/ Reklamini yaptiklari gibi de cikmiyorsa ...

    Ekrandan parmak izi kacinci jenerasyon. Son jenerasyonda saniirm 6. jenerasyon diye biliyorum onda tuhaf bir detay bahsedilmis : Ortamdaki isik parmak izinin okutulmasini zorlastirmakta veya engellemektedir. Ayrica parmak izi icin illa ekranin tek bir alaninda olmasi da bence pek hos degil ! Olacaksa ekranin herhangi bir yerinde parmak izi okunmalidir cunku uygulamalarda hatta web sayfalarinda ki Chrome 70 ile web tabanli parmak izi okutma sifre yerine resmi olarak yayinlanmisti dun aksam haberini okumustum ... Yani bu cihazin ekranin bir yerinde parmak izii kullanmak mevcut uygulamalardaki veya web sitelerinde arayuzu tuhaf bir hal alacaktir lakin ekran harici bir yerde olan klasik parmak izi okuyuculari hatta iris tarayicilari ekrana ozel bir arayuz gerektirmeden yani web sitesine gorsel arayuzu telefonumuzda bir kaydirma vs yapmadiig icin kozmetiksel hatta fonksiyonel bir engel olusturmuyor. Buna en kesin cozum anca ekranin bir noktasi degil heryerinde parmak izi okuyucusu olursa elbette acilmis sayfa veya uygulamaya zarar vermeden ekrandaki bos atil bir yere pekala parmak iziyle dokunularak sorunsuz islemler yapilabilir ...


    Ingiltere tercih edilmesi cografik konumu ile hic alakasi yoktur. Lansmani pekala es zamanli bircok ulkede GECE de yapilabilir di


    Her cihazin bircok kronik sorunu vardir bahsettiklerinizin fazlasi Huawei de de var Samsung ta da diger markalarda da ... Onemli olan cozum uretilebilmesidir. Samsung kullanmaktayim yillardir hadi Note4 odakli olsun : 64 bitlik islemcisi var ama 64 bit vermedi. Exynos islemcisi ile gelen GSM sebeke modulu sorunlu uyumsuz cihazini defalarca garantiden anakarti degistirenler bu sorunu bir turlu bitmedi yani ulasilamama sorunu devam ediyor :/ Bir baska sorun ise sanirim ben ilk bahsettim : Note4 teki A1 seriis bataryalar sorunlu bulunmus ve bataryasindaki NFC ile bir sekilde resmi guncellemeler sonrasi kullanilamaz hale getirilmesi yani sistematik kullaniciyi servise yonlendirme planini bahsettim. Bura da sorun su : cihaz root lu ize KNOX SIFIR degil ve anakarti degistirecegiz derler ! Ama sorun sadece cikartilabilir bataryasini yeni seri uretimliler ile degisitirilmesidir ki bu basima da geldi hemen DH de bircok yerde bahsettim tuketicileri bilinclendirdim. Ben de baska yetkili Samsung servisine gittigimde insafli bir teknisyen ile anca gorusebildim ve bana basit bir sekilde izah etti sorun bataryasi ile alakali oldugu ve anakart degisitirilmesine gerek olmadigini ifade etmisti .


    Samsung yetkili servis personelleri dahil herseyi bahsetmezler ! Anca bataryasi patlayacaksa veya patlamissa elbette resmi toplatma bultenlerinde yayinlarlar . Samsung un iki bulteni vardir son kullanicilara bir de kendi ic sistemlerindeki bultenler ...



    iPhone larda anten rezaletine ne demisti yanlis elde tutuyorsunuz :) Sonra da ucretsiz bumper hediye edilmisti ki gecici cozuyordu. Sonraki Iphone modellerinde anteni dogru tasarlandi dikkat edildi :) ...


    Burada bir gercek vardir her marka modelde her turlu sorun denk gelebilir bu her sektorde her urunde olabilir ... Onemli olan servislerin yaklasimi. Samsung son yillarda yozlasmis sistemi Turkiye ye adapte etmeleri yuzunden artik yetkili servisler de insiyatif alip tuketici hatasi demeleri had safhaya cikmistir hatta bazi yetkili servisler kademeli kapatilmaktadir ama esasli bir cozum degildir yine sorunlu servisler vardir.


    Olay biraz da tuketici haklari ve bilinci Turkiye de olmamasi ... Her turlu cirkeflige resmi garantililerde de gormekteyiz ...

    Elbette hepsi boyledir diyemeyiz sonucta olmasi gereken sekilde de isliyorlar ama anlasilan belli bir oran belirlemisler onlara insafsizca tuketici hatasi garanti disi veya ucretli abusurt alakasiz parca degisimlerine sevk etmekteler :/


    Huawei servisinden de cok sikayetci olanlar var illah olmus bikanlar da ... Ben konulari da takip etmekteyim goze batiyor :/




    Kurye ile cihaz teslimatinda kit ile mi yapiyorlar yani Huawei cihazi saglam oldugu gibi alim ve gonderimi yapiyor mu ? Yabanci ulkelerde kit yani korunakli paketleme seti kit ile urunu servise yollatabiliyorsunuz . Turkiye de boyle bir bilinc ve dikkat yok diye biliyorum ...


    Samsung firmalara bagli yetkili servis mantigi derhal iptal etmeliler yani Franchising sistemi buyuk bir hata! Samsung kendisi Turkiye ye girmiyor sirketlere veriyor gerek dagitim gerek servis gerek aksesuarlari ... Samsung Mobil departmani aslinda kuculmekte. Bir duyum da aldim : Samsung Promoter emekci arkadaslar maaslari duzenli alamiyorlarmis ve Prometer lar ile gerek WhatsApp gerek fiziksel olarak bir bag kurmus Tansu Yegen de istifa ederek yerine kimse gelmemesi onun yerine fiiliyatta daha alt pozisyondaki biri pratikte vekaletimsi biri yonetmesi yani iradesi yonetimi vs daha kisitli biri olmasi Samsung Turkiye Mobile bolumunde ozellikle ciddi bir gerilemenin kanitlarindan sadece biridir ...


    Huawei P20 Pro icin ve bu yeni modeller icin de elbette kesin ustundur diyecegimiz bir artisini ozellikle kamerasi icin soylemek gerekirsr : Zoom lu statik fotograf cekimi cok basarili . Sanirim birden fazla kamera kullanmanin pratiksel verimli anlamli tek artisi zoom lu statik fotograf cekimi olsa gerek keza bunu bircok defa da ifade ettim : Yigidi oldur ama hakkini yeme misali :) ...


    Aklima gelmisken General Mobile ve HTC de evinize kargocu kuryeci vs gelip cihaziniz teslim alma hizmeti vermektedir.


    Samsung odakli birsey daha var : Yabanci ulkelerde resmi olarka premium support sanirim cihaziniza daha kesin hatta tedarikli olasi cozulemezse yenisini veren bir teknik servis onarim hizmeti de vardir .


    Bir baska istedigim de keske her yil yeni cikacak cihazlara karsi belli bir ucret karsiliginda yenisine terfi etme keza bu da baska ulkelerde vardir ama Turkiye de yok ...


    Vizyoner mobil sirket yoneticileri bunu da gormeleri gerek ... Hersey arz talep le alakali ama bu da bir hizmettir ve begenilecektir de ... Cogu tuketici zaten her yil degistirmektedir bazilari 1 yildan daha kisa surede ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Hayirdir nedir bu absurd reaksiyon ?

    Kilifi da bol merak etme. Turkiye deki kiliflar mevcut markaalrinkine bakinca asiri pahaliu zaten. Yabanci sitelerden kargo ile ucuza geliyor olmadi aliexpress amazon vs de var... Aksesuarlari da es zamanli tanitildi hazir . Bu isler firmaalr kendi kendi hem de baska firmalarin kendi Google kendi cihazlari icin turlu turlu kiliflarini satisa kargolamaya ahzir etekteler ...


    Pixel 3 egerki kullanici hatasi ile bozulursa emin ol yine diger markaalrdaki garantili hatta resmi garantili aldiginiz cihazlardaki ucretli degisimi cok pahaliya gelecektir misal ekrani kirdiniz garantili olmasi anlami yok...


    Garanti kapsaminda bozulunca elbette cihazi nasil aldiginiza bagli. Yani en akillicasi Turkiye ye en yakin bir ulkeden ve o ulkeye SIK SIK giden veya gonderebilme imkani olan bir sistemde vey akisiden alacaksiniz...



    Turkiye de garantili olsun hemde kasko olsun filan diyorsaniz hapi yuttunuz derim. Cunku Turkiye deki bu tur firmalar hep bir engel cikartmaktadir ve ayrica kullandiklari yedek parcalar da SIFIR degil kullanilmis cihazlardan sokup baska cihazlara yerlestiriyorlar ! Bunu Note9 cihazini alirken elimdeki Note8 i kampanya ile SAmsung bunyesinde ama SAmsung ile bagi olmayan birsuru yerli firmalarin isimlerini bir arastirayim deyince fark ettim :) !



    O yuzden Turkiye de cep teelfonuna kasko kirilma bozulma sivi okulme vs adiyla garanti verenlere pek tavsiye etmem. Yani kullanilmis parcalari cihazonozda gormek icinize siniyorsa baska :)




    Kiliflar :

    https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_1_4?url=search-alias%3Daps&field-keywords=pixel+3+xl+case&sprefix=pixe%2Caps%2C865&crid=E43076H01EFR


    https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=200216981&initiative_id=AS_20181017210457&SearchText=pixel+3+xl+case


    Tepkinizi tamamen dogal karsilamiyorum ve kiliflari aramam da 1 saniyemi almadi her biri icin ( amazon ve aliexpress ) ... Bir de firmaalrin kendi web siteleri vardir onlardan hic bahsetmedim ...
    Biraz saçma olmamışmı okadar para vercem kılıf için amazonla uğraşcam hadi onu geçtim ufak bir arıza olsa parçası yok garantiyi geçtim paramla yaptırcak olsam gene sıkıntı. Keşke Türkiyede satılsaydı denemek isterdim Google pixel 3 'ü.




  • mmusty355 kullanıcısına yanıt
    Belli ki sen Amazon Amerika dan hic bir urun almamissin :) . Amazon Turkiye den daha basarili hemde :)


    Fiyatlari TL ye cevirme Dolar cinsinden normaldir TL degeri ciddi dusmusse bunda sorumlu Turkiye yonetimidir yoksa Dolar hem Dolar ...


    Ayrica verdigim adreste fiyat araligi da secebilirsiniz cok uyguna da kiliflar vardir.


    Verdigim adrestekilerin aynisini Turkiye de olsa bile asiri pahali olacaktir ! Bahsettigim siteler de oyle toptan fiyatlari degil. Yani Turkiye de satilan kiliflar cogu zaten yurtdisi Cin menseilidir ve toptan almaktalar ve emin olun toptan fiyatlarda kiliflar ciddi ucuzdur ama Turkiye ye getirilenler ve Turkiye de satanlar asiri kar elde etmekteler. Bu durum her marka modeli icin de gecerlidir...


    Pixel 3 ekrani LG imis XL olani Samsung daha kaliteli. Eger ki ciddi dusunuluyorsa Pixel 3 XL daha mantikli gammut degeri daha olmasi gereken degerlerde yani gri tonlari direk siyah olarak gosterme durumu Pixel 3 XL yok ama bu sefer Pixel 2 lerdekine aksine ters kose etmis Google bircogu direk sadece daha uyguna degil ekrani daha iyi sorunsuz diye bir algi olusmustu da Pixel 3 lerde bu sefer tam tersi cikti :) ...




    Sin City deki gibi belli bir kisiye ozel renkli gosterme gerisinde siyah beyaz tonlama efekti de hos gercekten.

    AI Color Turkiye deki editorle pek bahsetmedi ilginc !


    https://venturebeat.com/2018/10/16/huawei-mate-p20-pro-ai-cinema-effect-adds-sin-city-like-color-isolation-to-your-videos/


    https://youtu.be/vURHA87kRKA?t=5m5s

    Adam cihazi ulkesine goturmus Amerika ya ... Turkiyeden davet edilenlere herhalde verilmemis anlasilan ...








    Google yakin zamanda cikartacak bir ozelligi Huawei yapay zeka ile video moduna da eklemesi takdir edilebilir ama ne kadar basarili elbette detayli incelenmesi gerek. Google sadece statik fotograflarda bir ara test edip vazgecmisti belki de bu gelisme ile tekrardan cikartabilir :


    https://www.androidpolice.com/2018/05/11/google-photos-color-pop-images-rolling/






    DH ekibine cihazi Turkiye ye getirme imkani anlasilan verilmemis baska ulkelerde gelen katilimcilara cihazlar verilmistir . DH de elinde cihaz varsa umarim daha kapsamli incelemelerini de yaparlar ..




  • Ben fotoğrafların o kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.

  • yine bu işin abisi samsung :)

  • Huawei P20 Lite kullanıcısı ve 1 hafta P20 Pro kullanmış birisi olarak söylüyorum



    Huawei'in Kamera Algoritması Rezalet.

    Ben dedim ki P20 Lite da memnun olmadığım şeyler telefonun orta segment olmasındandır. Ama aynı olayları P20 Pro ilede yaşayınca şok oldum ve herşey ortaya çıktı.

    Huawei in kamera yazılımı resmen herşeyin içine ediyor.



    Telefonun en büyük sorunu nereye nasıl odaklanacağını bilememesi. İstediği kadar AI Olsun.Resmen batırıyor.

    Telefonun ışık dengesi çok kötü. Fotoğrafların bir tarafı ya çok aydınlık (Overexplosed) diğer tarafı ya çok karanlık çıkıyor. Dinamik aralık rezalet. HDR işini iyi yapamıyor. Huawei istediği kadar mobil telefonda 1/7 inç en büyük sensörü kullandıl desin. İstediği kadar en iyi lens firmalarıyla çalışsın. Yazılım berbat olduktan sonra bunların hiçbir önemi yok.

    Gece modunun olayı bildiğimiz uzun pozlama. Ben elimde telefonu 4 saniye kıpırdamadan tuttuğumda her telefon iyi detay yakalar. Şaka mı bu?



    Video konusuna değinmiyorum bile. Orta segment telefonları bile 30fps den fazla çekemeyen, orta segmentte eis bile olmayan 2009 yılından kalma video kalitesi ile video çektirmeye çalışıyor Huawei.



    Amiral gemisinde ise 1080p 60fps de eis devredışı kalıyor. Şaka gibi? 4k 60fps çekemiyor. 4k da stabilizasyon yok. Bunlar bir şaka olmalı? Cidden şaka olmalı. 2019 yılına gireceğiz.



    Sorun kısaca Huawein kamera yazılımının rezalet olması. Lensin suçu yok. Lens üzerine düşeni yapıyor ama yazılım sıçıp batırıyor.



    Söz konusu dinamik aralık olduğunda kimse kusura bakmasın. Apple ve Samsung'un üzerine tanımam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Video performansı gerçekten hayal kırıklığı oldu resmen gözlerim bulandı titrek video yüzünden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Mesut o an çekim yaparken ekranın netliği ve gece çekimlerine göre yorum yapmış ki hak veriyorum. Fakat bizler büyük ekrandan izlerken gerçekten telefonda belki de görünen gibi haz alamadım açıkçası. Fakat gece manzara çekimlerinde gerçekten fotoğrafta bence gayet başarılı. Bence gelen iyi eleştirler kulak verip gelecek güncellemeler ile yiden değerlendirmek gerek çünkü ingiltere de 900 pound ile satışa çıktı ve gerçekten büyük rakam.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Uzun ve detayli yaziniz için teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.