Şimdi Ara

Mat-Geo Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1) P(x)-P'(x)=3x^2+2x+1 ise P(x) in sabit terimi kaçtır? Cevap 9. 2) P(x)=ax^2+bx+c polinomun bir çarpanı x-3 tür. P(x) in sbt terimi ve katsayılar toplamı eşit olduğuna göre c/a-b nin değeri kaçtır? Cevap -3 3) (x-2).P(x) = x^2+mx-10 ise P(3) kaçtır? Cevap 8 4) tanx+cotx=4 ise |cos2x| kaçtır? Cevap kök3/2 çözüm yazarsanız sevinirim.

5)
     Mat-Geo Sorularım

6)
     Mat-Geo Sorularım

7)
     Mat-Geo Sorularım

8)
     Mat-Geo Sorularım

9)
     Mat-Geo Sorularım

10)
     Mat-Geo Sorularım

11)
     Mat-Geo Sorularım

12)
     Mat-Geo Sorularım

yeni sorular eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre1645 -- 25 Mayıs 2012; 13:25:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.soru
    p(x)=3x^2+bx+c olsun
    p(x)-p'(x)=3x^2+bx+c-6x-b=3x^2+2x+1 çıkar
    b=8 c=9 çıkar. sabit terim 9dur.
  • 2.soru
    x yerine 3 yazarsak 0 çıkmalı
    9a+3b+c=0
    sabit terim katsayılar toplamına eşitmiş
    c=a+b+c a=-b
    9a-3a+c=0
    c=-6a çıkar
    -6a/2a dan cvp -3 çıkar.
  • trigonometri sorusu

Mat-Geo Sorularım
  • 3. soru
    p(x)=x^2+mx+10/x-2
    belirsizlik olmaması için bunların sadeleşmesi gerekir. x yerine 2 yazarsak üst taraf 0 çıkmalı.
    4+2m-10=0 buradan m=3 çıkar.
    p(x)=x+5 p(3)=8 çıkar.
  • tamam arkadaşlar çok teşekkür ederim. yeni sorular eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre1645 -- 25 Mayıs 2012; 0:29:41 >
  • Besinci soruda determinanti alinca 1-2log3tabaninda2 cikiyor. Carpim durumundaki 2'yi uste at log3tabaninda4 olsun. 1'i de log3tabaninda3 olarak dusun. Ayni tabanda cikarma varsa ortak tabanda bolum olarak yazilabilir. Buradan da log3tabaninda(3/4) gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Besinci soruda determinanti alinca 1-2log3tabaninda2 cikiyor. Carpim durumundaki 2'yi uste at log3tabaninda4 olsun. 1'i de log3tabaninda3 olarak dusun. Ayni tabanda cikarma varsa ortak tabanda bolum olarak yazilabilir. Buradan da log3tabaninda(3/4) gelir.

tamam arkadaşım deneme sınavında akıl edemedim. şıkta açmadan yazmışlar. bende diyorum neden gelmiyo
  • limit sorusuna yorum getiremedim vallahi. büyük ihtimalle basit bir şeydir ama ne kaçırdığımı da anlayamadım. o soruyu yapan benim mesajı da alıntalarsa benim de haberim olur, bakarım.
  • 6.soruda hic ugrasma ver x yerlne 1 i t 1 gelir o zaman sonra sıklarda t yerine 1 yaz hangisi 1i veriyorsa cevap odur

• limit soru cevabı

• quote:

Orijinalden alıntı: kakashi hatake

limit soru cevabı

/>

tam anlamadım yazıları tekrar anlatır mısınız?
  •  Mat-Geo Sorularım
  •  Mat-Geo Sorularım
  •  Mat-Geo Sorularım
  •  Mat-Geo Sorularım
  • Konı sorusunu yaptimda 12 kök 2 buluyorum siklarda yok oda .. konı açılımından olacak belki kaçırdığım bir yer vardır arkadaslar çözer ..

• @fyokur61 2 tane katı cisim çıktı denemede ikisinide yapamadım. yapsam 24 nete kadar gelicekti. bir tane daha katı cisim sorusu var. cevabı sürekli 1 buluyorum onada bakar mısın?
  • 9 , 10 ve 11. sorular kaldı.
  • Otobusteyim yarım saat sonra cevaplar hazır ..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.