Şimdi Ara

Mass Effect %100 Türkçe Yama [Yamanın yeni versiyonu ve dlc çevirileri eklendi] (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.382
Cevap
53
Favori
57.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, birkaç problemle karşılaştım yazayım dedim. Mod kurulumunda hata alıyorum, kurulum tamamlanamıyor. Adım adım anlatayım eksik olduğum yer olursa eklersiniz.

    Oyun Kurulumunu korsan olarak yaptım. İçinde dlc paketleri de vardı. Fakat saçma sapan bir grubun yaptığı repack idi bu. Oyunun kurulumu, çalışması sorunsuz şekilde çalışıyor.
    Ardından TR yama yükleme kısmına geldi, adımları birer birer takip ettim. Sonuç: harika çalışıyor.
    ALOT modunu ardından MEUITM modunu yüklemek istedim ama ALOT Modunda tıkanıp kaldım.
    Nexus Mod sitesinden ALOT Installer 2018 i indirdim.
    İndirdikten sonra güncelleme istedi yaptım.
    ALOT 6.0 Paket
    ALOT 6.1 Güncelleme
    LightandShadowMaps
    Miscellaneous Textures
    ME1 Improved Bun Textures paketlerini indirdim. MEUITM 2018 paketini ALOT Installer içinden yüklemedim. 2014 Yükleyeceğim fakat o kısma daha gelemedim.

    ALOT Installer uygulamasında güncelleme yaptıktan sonra, oyunun kurulu olduğu dizine erişmesi için alt programa izin verdim.

    Ardından yükleme işlemine başladım. Yüklemeden önce 1 File missing hatası aldım. Bunu zaten MEUITM paketini dahil etmediğimden dolayı aldım. Yüklemeye başladım. Ek olarak antivirüsü devre dışı bırakmayı tavsiye ediyordu onu da yaptım.

    Yükleme 5 aşamadan oluşuyor. 3. veya 4. aşamada birden hata alıyorum ve tamamlanamadan kapatıyorum.
    Günlük Kayıtlarında tonla satır var nereye nasıl bakacağımı bilemiyorum valla. İsterseniz buradan paylaşayım.

    Hata ardından tanılama yapayım dedim. Sonuç aşağıdaki linkte:https://vps.me3tweaks.com/alot/logviewer?logid=3572980b7c8acc7186e43525b4c228bf&type=diag

    Sorun yaşıyorsanız discord kanalımıza gelin diye link koymuşlar, tıkladım gittim. Giriş yaparken captcha sorunu yaşadım, daha sonra tekrar deneyin yazıyor ve giriş yapamıyorum. İki arada bir derede kaldım anlayacağınız.

    Merak ettiklerim şunlar. Forumdan bazı arkadaşlar ALOT (5 li paket) ve MEUITM kurduklarını söylüyorlar. Hangi paketler bunlar ve hangi sıralamayla nasıl yaptılar.
    İkincisi korsan kullanıpta hem ALOT hem de MEUITM modlarını Türkçe yama ile oynayabilen var mı? Eğer varsa hangi grubun oyununu kullanıyorlar ve DLClere sahipler mi? Bu şekilde korsan oyun hakkında konuşmak yasak mı bilmiyorum. Eğer yasaksa haber edin düzenleme yapayım. Şimdiden teşekkürler.

    Düzenleme 1: ALOT Paketi kurmaya değer mi? Yoksa MEUITM görsellik açısından yeterli mi? Sistem özelliklerim zaten yüksek değil.
    i5 4. nesil, 710M, 8GB Ram, SSD mevcut. Bir arkadaş 1070 kullandığını söylemişti.

    Düzenleme 2: Bazı arkadaşlar MEUITM paketini kurduklarını söylemişler ama kullandıkları versiyonları söylememişler. En son olan (2018) versiyonunu TR yama ile kullanan var mı acaba?

    Düzenleme 3: ALOT ve MEUITM modlarını beraber kullananlar; MEUITM paketini AlOT installer in içinden mi kurdunuz, 2018 MEUITM versiyonuyla beraber.

    Düzenleme 4: Oyunun yedeği bende mevcuttu zaten, yedeğin üstüne MEUITM paketini kurdum herşey güzel fakat, altyazılar hep ingilizce. sebebi nedir, çözebilen var mı? Kodeksler, açıklamalar, yardımcı metinler herşey Türkçe, konuşmalar vs. ingilizce hep. Bu arada normandy den ayrıldım. Saha görevinde bile ingilizce.


    Düzenleme 5: Arkadaşlar TR yamayı kurmayı başardım. Sadece MEUITM paketini kurabildim, ALOTU beceremedim. TR Yama ile MEUITM yi beraber oynamak istiyorsanız yapmanız gerekenler:
    - Önceki kurulumunuzu, belgelerim klasöründe bulunan BIOWARE klasörünü silin. Eğer oyunda ilerlediyseniz oyunun kayıt dosyasını saklayabilirsiniz.
    - TR Yamayı talimatlara uyarak yükleyin.
    - İşlem bitince kontrol edin, oyun Türkçe olmuş mu diye. İlk bölümdeki gezene inene kadar oynayın. Sadece Kaidan'ın gemideki ilk interaktif konuşması ingilizce, diğer metinlerin Türkçe olması gerekiyor. Buraya kadar işaretlerde bir hata varsa TR Yama yükleme talimatlarını tekrar yapın. Eğer menüler, açıklamalar, gezegen isimleri Türkçe, diğerleri ingilizce ise yine hata ver demektir. Düzeltinceye kadar uğraşmaya devam.
    - Buraya kadar herşey tamamsa 2014 versiyonlu MEUITM paketini kuruyoruz, çok vakit almıyor.
    - Ardından oyuna tekrar giriyoruz, 2 adım üstteki kontrol işlemlerini tekrar uyguluyoruz. Eğer hata var ise SADECE TR YAMAYI BAŞTAN KURUN, OYUNU SİLİP TEKRAR YÜKLEME YAPMAYIN.
    - Bu kadar güle güle oynayın

    Not:
    - Oyun korsan versiyonda denendi (Bunu yazmaya izin var mı bilmiyorum, eğer yoksa bildirin; Mesajımı düzenleyeyim).
    - 1.02 yamasında yapıldı herşey.
    - Pinnacle station ve Bring Down the Sky DLC paketleride oyuna dahil.
    - Sistem özelliklerini yukarıda belirttim 50-60 FPS arası alıyorum 1300x700 küsürde. Diğer ayarlar en son seviyede. Fakat bilgisayar ısındığında FPS baya düşüyor. Dinlendirmek gerekiyor.
    - Eğer yamayı yaptıktan sonra grafik ayarlarında değişiklik yaparsanız(yükseltme ve ya düşürme), oyunu kapatıp açmanız gerekiyor. Yoksa grafikler aynı şekilde kalıyor.

    Karşılaştığım Hatalar:
    - Gemide Kaidanla iletişime başlayacakken donma oluyor ve son yapılan görevle alakalı Kaidan'ın konuşacaklarını göremiyorum. Bu benim paketleri yükleme şeklimle mi alakalı yoksa genel bir sorun mu bilmiyorum.
    - Bazı gezenlerin/saman yollarının isimleri çevirilmemiş yada bende hata var.
    - DLC lerde çoğu görevde altyazı yok. Bazen bir cümle çevirilmiş bir cümle çevirilmemiş oluyor. Benden kaynaklı mı bilmiyorum.
    - Bazı silahlar içinde geçerli çeviri problemi ama hiç önemi yok.

    Tavsiye:
    - Oyunun belgelerim klasöründe bulunan INI dosyasında iki yeri editlemenizi tavsiye ederim. Birisi envanter eşya limiti, diğeri Shephard' ın hareket hızı. Kanser olmazsınız.
    - Eğer Hile kullanan varsa, ekipteki arkadaşların yeteneklerini geliştirmeyi otomatik YAPMAMANIZI öneririm. Sonra teşekkür edersinizz :)
    - Asker sınıfı kadar rezalet bir sınıf yok. Bunu seçmeyin de ne seçerseniz seçin :)

    şu zamana kadar karşılaştıklarım bunlar. Ayrıca belirtmek isterim ki emek verildiği çok belli oluyor. Ekipteki tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackSea99 -- 17 Eylül 2018; 19:56:20 >




  • oyunu bitirdim yayında ve yapımda emeği olan herkese teşekürler.......
  • Dostlar birşey atlıyor olabilirsiniz adımların hepsini uygulayın türkçe yama olacaktır.
  • Korsanda alot 2018 yada meuitm hata verme olasılığı yüksek . Meuitm yada Alot 2018 grafik dosyalarını isimlerinden, uzantılarından bulup onları değiştirmek için ayarlanmış. Cracklı(korsan) oyunlarda craklanan dosların isimleri uzantıları değiştiği için bulamayıp hata texine bulamadıklarını yazıyor liste baya uzuyor.
    Bildiğim kadarıyla Alot 2018in içinde Meuitm de var exradan onu kurmaya gerek yok.

    Sorularınıza gelince forumda mağdudiyetin %90ı öncekilerin karşılaştığı sorunları ve nasıl çözülmüş yazılarını okumamak.
    2 3 sayfa önce karşılaşılan sorunları tekrar tekrar yazıyoruz.
    Tr yama ile alot 2018i Bir kaç sayfa önce yazan bir arkadaşın yöntemiyle kurup oynadım ve gayet güzel bir görüntü ile oyunu oynadım. Ekran görüntülerini paylaştım Merak edenler, görmek isteyenler 2 sayfa geriye dönüp bakabilirler.

    Nasıl kurdum:
    1. Oyunu kurdum. (steam orjinal oyunu diyorum korsan değil.)
    2. oyuna girip grafik ayarlarını en son kaliteye çektim(son kalite dediğime bakmayın görüntü baya kötü yinede)Oyunun düzgün çalıştığını doğruladım.
    3. Tr yamayı kurdum. (Talimatları izleyerek doğru kurmak gerek. Doğrulama şart Alot kurmadan herşeyi hazırlamanız gerek.) Kurdukdan sonra oyuna girip tr yamanın düzgün çalıştığını doğrulayıp çıktım.
    4. Son aşamada alot 2018i kurdum.(Standart ayalarıyla oynamadan) Biraz uzun sürüyor. Bende 40 50 dkyı bulmuştu.

    Sistem gereksinimleri yetermi diye merak edenler için kendi sistem özelliklerimi ekliyim.
    System Manufacturer: MSI
    System Model: MS-7735
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-3820 CPU @ 3.60GHz (8 CPUs), ~3.6GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Available OS Memory: 8146MB RAM
    Page File: 4258MB used, 12079MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 12
    Card name: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce GTX 560 Ti

    Not: Oyunun orjinali indirimlerde 5-6tlye kadar iniyor zaten korsanla uğraşmanız niye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay Kaplan -- 12 Eylül 2018; 12:44:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miralay Kaplan

    Korsanda alot 2018 yada meuitm hata verme olasılığı yüksek . Meuitm yada Alot 2018 grafik dosyalarını isimlerinden, uzantılarından bulup onları değiştirmek için ayarlanmış. Cracklı(korsan) oyunlarda craklanan dosların isimleri uzantıları değiştiği için bulamayıp hata texine bulamadıklarını yazıyor liste baya uzuyor.
    Bildiğim kadarıyla Alot 2018in içinde Meuitm de var exradan onu kurmaya gerek yok.

    Sorularınıza gelince forumda mağdudiyetin %90ı öncekilerin karşılaştığı sorunları ve nasıl çözülmüş yazılarını okumamak.
    2 3 sayfa önce karşılaşılan sorunları tekrar tekrar yazıyoruz.
    Tr yama ile alot 2018i Bir kaç sayfa önce yazan bir arkadaşın yöntemiyle kurup oynadım ve gayet güzel bir görüntü ile oyunu oynadım. Ekran görüntülerini paylaştım Merak edenler, görmek isteyenler 2 sayfa geriye dönüp bakabilirler.

    Nasıl kurdum:
    1. Oyunu kurdum. (steam orjinal oyunu diyorum korsan değil.)
    2. oyuna girip grafik ayarlarını en son kaliteye çektim(son kalite dediğime bakmayın görüntü baya kötü yinede)Oyunun düzgün çalıştığını doğruladım.
    3. Tr yamayı kurdum. (Talimatları izleyerek doğru kurmak gerek. Doğrulama şart Alot kurmadan herşeyi hazırlamanız gerek.) Kurdukdan sonra oyuna girip tr yamanın düzgün çalıştığını doğrulayıp çıktım.
    4. Son aşamada alot 2018i kurdum.(Standart ayalarıyla oynamadan) Biraz uzun sürüyor. Bende 40 50 dkyı bulmuştu.

    Sistem gereksinimleri yetermi diye merak edenler için kendi sistem özelliklerimi ekliyim.
    System Manufacturer: MSI
    System Model: MS-7735
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-3820 CPU @ 3.60GHz (8 CPUs), ~3.6GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Available OS Memory: 8146MB RAM
    Page File: 4258MB used, 12079MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 12
    Card name: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce GTX 560 Ti

    Not: Oyunun orjinali indirimlerde 5-6tlye kadar iniyor zaten korsanla uğraşmanız niye.
    G2A da ve Kinguin de baktım fakat orijinal fiyatıyla hemen hemen aynı seviyedeler. 5-6 tl gibi fiyata bulsam alacağım zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Estelll

    Yama sadece PC versiyonu için
    Yanlış bilmiyorsam PS3 için altyazı üstünde düzenleme yapılıp uygun hale getiriliyor, umarım bu işlerden anlayan bir arkadaş yapar da psciler olarak biz de oynayabiliriz.
  • evilhuman kullanıcısına yanıt
    güncelleme hakkında herhangi bir tarih belirleme şansın oldu mu ?
  • Yahu arkadaş şu oyun 5 tl miydi neydi yanlış hatırlamıyor isem. Hala daha korsan kullanılıyor. Yazık bu kadarına artık, hadi şimdi 10 tl olsun, 1 paket s... parası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Yahu arkadaş şu oyun 5 tl miydi neydi yanlış hatırlamıyor isem. Hala daha korsan kullanılıyor. Yazık bu kadarına artık, hadi şimdi 10 tl olsun, 1 paket s... parası.
    Kardeşim yukarıda yazdık görmedin galiba durum 5-10 değil daha fazla. Bu oyunu oynayan adam 2. ve 3. oyunu da oynuyor. Hadi 1. Oyunu hallettik diyelim 10₺ ye bilemedin direk indirimsiz aldık 31₺ ye. DLC ler yanında bedava güzel. Diğer oyunlar için ne diyeceksin. Oyunu oynayan dlcsiz oynamıyor. 2. oyunun DLC leri sadece Origin platformunda var.
    20€ oyunun DLC siz ücreti
    30€ birkaç içerik ve DLC li ücreti
    25€ Full DLC paketinin ücreti

    20€ + 25€ = 45€ * 7.40(Güncel Kur) = 333₺ yapar. Ben 30 lirayı vereyim de eğer üstünü sen katacaksan orijinalini de alırım sıkıntı değil. 2018 çıkışlı exclusive PS4 oyunu almıyoruz. Keza forumda 250₺ lik oyunlara bile isyan edenler var. Alnımızda enayi yazmıyor kusura bakma.

    3. Oyunu hesaplamadık, oraya gelelim.
    10€ Standart versiyon DLC siz
    30€ Deluxe Versiyonu birkaç içerik ve DLC li ücreti
    30€ Full DLC Paketi

    10€ + 30€ = 40€ * 7.40(Güncel Kur) = 296₺ de burası yapıyor.

    Hesaplamaları bu kadar yaptım. Neredeyse 10 yıllık oyunlara 31₺ + 333₺ + 296₺ = 660₺ bu forumdan kimse vermez. Şu vardır, origin platformunda indirimi yakalamıştır, %80 veya %90 durum değişir o zaman.
    Neyse diyeceğim şudur ki; hem çeviri için millet uğraşsın, hem de asırlık oyunlara 600 küsür lira para bayılalım yok öyle birşey.
    Not olarak söyleyeyim de taşlamayın sonra beni, korsancı filan değilim sadece oyunun hak ettiği fiyatını veririm. Eğer hak yemeye meraklı olsam sadece steamde 800oyun/900dlc almazdım.
    Neyse iyi geceler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.

    güncelleme hakkında herhangi bir tarih belirleme şansın oldu mu ?
    Güncelleme durumunu bende merak ediyorum. Acaba altyazı dosyaların içine enjekte edilebilecek mi diye. Eğer olursa MEUITM 2018, Alot installer, controller ve daha birçok paketin kullanılabileceğini düşünüyorum.
    Birde yan görevler çevirilse süper olur. Keza 1. oyunda yan görevini yaptığın npc ile 3. oyunda etkileşimin var ve görev içerisindeki kararlarınla gidişatı değişiyor. Yan görevler anlaşılmayacak gibi değil ama tamamen kavrasak güzel olur
  • BlackSea99 B kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim ne yaptın ya Ne 660 tl si, ben aldım işte pekala da oynanır 1 ve 2 . oyunu aldım tam yamayı bekliyorum.


    Yıllardır korsan kullandım bende, en az 10 senedir de orjinal oyun alıyorum. Acelem hiçbir zaman olmadı, fırsatı yakaladı mı yapıştırırım, ki senede en az 2-3 fırsat oluyor. 2000 küsür saat gömdüğüm battlefield 4 premium oyununu 5-10 dolara mı ne almıştım nuuwem den, var gerisini sen hesap et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 21 Eylül 2018; 23:57:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Sevgili kardeşim ne yaptın ya Ne 660 tl si, ben aldım işte pekala da oynanır 1 ve 2 . oyunu aldım tam yamayı bekliyorum.


    Yıllardır korsan kullandım bende, en az 10 senedir de orjinal oyun alıyorum. Acelem hiçbir zaman olmadı, fırsatı yakaladı mı yapıştırırım, ki senede en az 2-3 fırsat oluyor. 2000 küsür saat gömdüğüm battlefield 4 premium oyununu 5-10 dolara mı ne almıştım nuuwem den, var gerisini sen hesap et.
    Bulsam bende alacağım, yoksa oyunda geçireceğim vakitleri internet sitelerinde uyumlu oyun,dlc,tr yama, mod kombinasyonuyla aramazdım. Şu anki seçeneklerde uygun fiyatlı bişiler yok. Olunca alınabilir.
    Bu arada nuuvem tr de bloke değil mi?




  • BlackSea99 B kullanıcısına yanıt
    Şuan bloke, vakti zamanında vpn ile almıştık
  • İndirim döneminde Mass Effect ve Mass Effect 2 15 lira altına düşüyor birlikte. Mass Effect 2 Deluxe Edition ama dlc de yok yani bakmayın öyle farklı edition ismi yazdığına. Oyunu indirip dlcleri crackledim. Dlcsiz de oynamayın, yükleyin hepsini.
  • Türkçe yama için tebrik ederim. Mass Effect serisine başlamak için yamanın %100 olmasını bekleyenlerdenim. Güncelleme için herhangi bir tarih alabilir miyiz?
  • Yakın zamanda bir güncelleme gelir mi, acaba ? Bilgilendirirsen sevinirim, onca insan bunu bekliyor sonuçta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaTDeM -- 28 Eylül 2018; 17:34:23 >
  • Arkadaş animus projesine katıldı, onlara yardım ediyor. Yakın zamanda beklemeyin tam sürümü herif firar.
  • merhabalar, öncelikle @evilhuman ve yamada emeği geçen herkesi en içten saygıyla selamlar teşekkür ederim. oyuna yamayı modsuz bir şekilde origin hesabımda kurdum. gerçekten çok güzel, ciddi bir emek harcanmış belli. fakat sebebini bulamadığım bir sorun yaşıyorum oyunda;
    normalde hiçbir sıkıntı yokken...


    bazı yerlerde/sahnelerde belirli bir açıdan başka bir açıya geçiş yaparken, görüntüde birden bu ışık hüzmesi oluşuyor...


    sebebi nedir bilen veya yardımcı olabilecek biri var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BodyBeast -- 1 Ekim 2018; 14:53:42 >




  • oyunun hikaye kısmını beta sürümü ile bitiren arkadaşlar yamadan istenileni aldılar mı acaba? buna göre başlamak istiyorum da,
  • Şahsen ben beğendim yama güzeldi, fakat bazı küçük eksiklikler vardı. Bende tam sürümünü bekliyorum, tam sürümüyle tekrar oynucam
    Tekrar teşekkürler evilhuman. Keşke bir tarih verse güncelleme için.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.