Şimdi Ara

Mass Effect: Andromeda (2017) [ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
10
Favori
22.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpyM3GTR

    Yorumların genelini okuyorum da ME2 yi yere göğe sığdıramıyorlar sernini en iyisi felan merak ediyorum bu yorumu yapan arkadaşların çoğusu
    ME1 oynamışmı evet zevkler ve renkler tartışılmaz ama ME1 FPS/RPG ögeleri bakımından ME2 den çok daha iyidir skill bolluğunda cabası.

    Benim kafama takılan başka bir soruda ME1 de mermimiz sınırsız iken ne olduda sonraki serilerde sınır geldi ne güzel sıka sıka dolanıyordum
    ha bunu demişken aklıma geldi ME1 de silah ısınma sıkıntısı bile vardı canını yiyim :)

    ME2'de Termal Kliplerin amacının silahın ısısını kısa sürede atmak olduğunu, ısınmış bir silahın soğumasını beklememek olduğu söyleniyordu. Oysa ısınmış silahın soğumasını beklemek hala mümkün olabilmeliydi.

    ME 2'nin güzel olan yanı Companion toplamaktı. Millet onu sevdi bence. Ben de 3. oyuna bayıldım. Zirvede bırakmak oldu o.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpyM3GTR

    Yorumların genelini okuyorum da ME2 yi yere göğe sığdıramıyorlar sernini en iyisi felan merak ediyorum bu yorumu yapan arkadaşların çoğusu
    ME1 oynamışmı evet zevkler ve renkler tartışılmaz ama ME1 FPS/RPG ögeleri bakımından ME2 den çok daha iyidir skill bolluğunda cabası.

    Benim kafama takılan başka bir soruda ME1 de mermimiz sınırsız iken ne olduda sonraki serilerde sınır geldi ne güzel sıka sıka dolanıyordum
    ha bunu demişken aklıma geldi ME1 de silah ısınma sıkıntısı bile vardı canını yiyim :)

    ME1'in RPG öğeleri ME2'ye göre çok daha fazlaydı anca RPG öğeleri tek başına bir oyunu yapmaz. Mass Effect 2'nin sonu bile onu 2.oyundan kat kat üstün kılar. Karakterlere detaylara hiç girmiyorum.

    Merminin olayı şu; ilk oyunda silahın soğumasını bekliyorduk ama geth saldırısından sonra silah teknolojisi değişti. Silahlardaki soğutma sistemi çıkarıldı ve yerine thermal clip haznesi geldi.
    Özetle sınırsız mermiden fedakarlık yaparak daha etkili silahlar üretilmeye başlandı. Oyuncu açısından beklemek daha karlı olabilir ama senaryo gereği askeri örgütler bu değişikliği mantıklı bulup silahlarını değiştirdiler.




  • Nepennthe kullanıcısına yanıt
    resmen facia..
  • Aslında teoride facia değil. Gezegenler, Remnant vaultları ve uzay çok iyi dizayn edilmiş. Silahlar ve zırhlarda aynı şekilde.
    Çatışmalarda iyi kötü eğlenceli (3. oyun doruk noktasıydı bence)
    Ama pratikte bunlar dışında neresinden tutarsak elimizde kalıyor...

    Çok entersan dizayn tercihleri var.

    -DA:I gibi bir sürü çöpten loot var, koskoca Pathfinder olarak bunları toplamakla uğraşmamamız gerekiyordu.
    -Envaterin kısıtlı olması başka bir saçmalık. Her adımda zaten çağırdımız şu mini üsler var, MAKO var, Tempest anında geliyor isteğimiz yere v.b.
    -Parti elemanları üzerinde hiç etkimiz yok, silah veya zırhlarını değiştiremiyoruz. Güçlerini ne zaman kullanacaklarını da söylemiyoruz. Ama Destroyer ın üzerinde ölüme gönderebiliyoruz...
    -Otokaydın insafına kaldığımız görevler can sıkıyor. Çok saçma yerlerde kayıt ediyor.
    -Bir süre sonra ana görev kolonileşmeden, kötü adamı kovalamaya dönüyor. Oyunun ana konusu yan konu gibi oluyor.
    -Topu topu 3 tane ırk var, hepside uzay çağında. Şöyle taş devrinde veya karanlık çağlarda olan bir ırk çok güzel giderdi. (belki ilerde çıkar ama sanmıyorum)
    -Gezegenlerin tek bir bölgesine iniyoruz. Koskoca gezegeniz ufak bir alanını geziyoruz sadece. Belki gezegenin diğer kısmında koca bir vault var? Belki harabalerin olduğu farklı yerler var? veya madenlerin çok daha bol olduğu mekanlar? (ilk oyundan beri gerer aslında bu beni biraz)
    -Yan görevler müthiş sığ. Yancılarmızın görevler gene biraz renkli diyebilirim ama gezegenlerdeki diğer görevlerin hali içler acısı. 4 taş topla, 2 bayrak dik, şuraya git bak ben orada mıyım ve 3 tane domuz kes gel gibi görevlerin çeşitli versiyonları var.

    Güzelim uzayı ve gezegenleri harcamışlar oyunda. Tasarımcı ve çizerlerin emeğine acıdım şahsen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 28 Mart 2017; 17:1:31 >




  • Güzel gönderme olmuş

    Mass Effect: Andromeda (2017) [ANA KONU]
  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    Me2 her yönü ile me serisinin zirvesiydi hatta ME serisini Me yapan oyundur. Mass Effect 1 ve 3 hep ikinci oyunun gölgesinde kalacak neden dersen hikaye işlenişi , karakterler arasındaki kimya ve atmosfer gerçekten çok başarılı idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serinin hiç bir oyununu oynamamış biri olarak diğer oyunlarla bir bağlantısı var mıdır? Bu oyunun hikayesini anlayabilmek için illa bütün seriyi oynayıp hikayesini biliyor olmak mı gerekiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greqorian

    Serinin hiç bir oyununu oynamamış biri olarak diğer oyunlarla bir bağlantısı var mıdır? Bu oyunun hikayesini anlayabilmek için illa bütün seriyi oynayıp hikayesini biliyor olmak mı gerekiyor?

    Evet hocam.Çünkü Mass Effect üçlemesi çok büyük bir evren ve yeni oyunda da bu evrenden pek çok parça var.Bu oyunun hikayesi de zaten serinin 2.ve 3.oyunları arasında başlıyor ve hikayenin mantığını kavramak için üçlemeyi bilmek gerekiyor.Seriye en baştan başlamanı tavsiye ederim,3 oyun da çok başarılı oyunlardır.Yok illa bu oyundan başlamak istiyorum üçlemeye bulaşmadan diyorsan Youtube'da Gamecell_Buzz adlı kanal üçlemeyi anlatan videolar çıkarıyor.Evrene giriş yapan ve ilk oyunu anlatan 2 video var ''Üşengeçler için'' başlığı altında,2 ve 3.oyunların hikayesi de 1-2 hafta içinde gelmiş olur tahminim,oradan izleyip her şeyi öğrenebilirsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greqorian

    Serinin hiç bir oyununu oynamamış biri olarak diğer oyunlarla bir bağlantısı var mıdır? Bu oyunun hikayesini anlayabilmek için illa bütün seriyi oynayıp hikayesini biliyor olmak mı gerekiyor?

    Çok şanslısınız. Önünüzde nefsi bir uzay senfonisi duruyor ve daha tadına bakmamışsınız. Şu oyunu hiç bilmeden tekrar oynayabilmeyi çok isterdim.
    Bence grafik v.b takıntı yapmayıp üçlemeyi oynayın.
  • psycho90 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz videoları izliyorum. The Expanse dizisini izliyor musunuz bilmiyorum ama ikisi arasında benzerlikler var gibi geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nepennthe

    Thane gibisi var mı ...

    Mass Effect: Andromeda (2017) [ANA KONU]

    Galaksinin derin sesli efsane assassini Mass Effect’i paragon oynarım ama Kai Leng zibidisini bu Thane için deyip pıçaklamak her zaman yapacağım şeydir Dua etsin adam hastaydı yoksa maymun ederdi gerçi yine lafı koymuştu ölümcül hasta halimle bile beni geçemedi bir de kendine assassin diyor gitsin balkondan atlasın diye hehe

    quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Hocam Commander Shepard bir efsaneydi, yaşandı ve bitti maalesef.
    Gerçi artık ölmesi normaldi, öldü diriltildi, implantlar yedi, Reaper teknolojisine bolca maruz kaldı. Ayrıca artık ölünce dinlenirim diyordu. Huzur bulsun, rahatça dinlensin.

    Arada bir Mass Effect serisini baştan oynarım, ne kurduğum Shepard ne verdiğim kararlar değişmez. Bazı seçimlerde ne sonuç çıktığını bile bilmiyorum seriyi o kadar tekrar etmiş olmama rağmen.


    Serinin geldiği durum yüzünden yattığı yerde ters takla atmış olması daha muhtemel hocam Sanki çoluk çocuğa karışmış halde mutlu mesut uğurlamışız gibi başına bir de bu çıktı yattığı yerde bile rahat yok

    Tali koymuşun boş geçmek olmaz uzay çingenemi Yav onda bile şunlardan daha iyi yüz animasyonu var Gerçek yüzünü az merak etmemiştim. Sonra Bioware’un internetten rastgele bir kadın fotoğrafını fotoşoplayıp önümüze koyduğunu öğrenince........... Mass Effect: Andromeda (2017) [ANA KONU]

    quote:

    Orijinalden alıntı: Merc With a Mouth

    Shepard'ı kim daha çok sever diye tartışmayalım isterseniz. Shepard'ı çok seven biri olarak şunu diyorum; Shepard dönemi maalesef bitti artık önümüze bakmamız, geçmişte takılı kalmamamız lazım.

    Marauder Shields


    Umut fakirin ekmeğidir hocam Zor ama Halo’yu bilen bilir ara oyun sonrası Master Chief geri dönmüştü. Bende ümit ediyorum öyle bir şey olmasını. Çoğu kişi Mass Effect'i Shepard ile özdeşleştirdi. Andromeda galaksisi bile bu durumu unutturmaya yetmedi. Karizmatik ana karakter olmayışı büyük eksi. Zaten Shepard'a istediği gibi veda edemediği için kızgın millet. Hazır bu oyunda tutmamışken B planı olarak duruyor olabilir. İyi de satar, EA'nin paragöz kafayla düşünürsek. Yalnız MMORPG olarak gelir de sonu Revan'a benzerse laflarım şimdiden hazır aman...


    Bu arada ME1 ve ME2 arasından bende burun farkıyla ME2 diyorum İkisinin de elbette yerleri ayrı harika oyunlardır. ME2 deme sebebim daha 'olmuş' bir oyun gibi hissettirmesi. Daha yüksek puanları ve daha çok ödülleriyle bu etkiyi diğer insanlar üzerinde de bırakmış olduğunu söyleyebiliriz.




  • Oyun çıktığından beri yaşanan kaos, okadar kötü yorumlar bi yana galiba dayanamayıp alacağım oyunu en sonunda. 3.cü kez üçlemeyi bitiriyorum şuan daha da bitirmeye devam ederim galiba. Animasyonlar kalas karakterleri bir kendara bırakırsak hikaye işleyişi, diyaloglar falan çok mu kötü gerçekten? Rastgele komik diyaloglar falan çıkabiliyor mu eski oyunlardaki gibi (bekarlığa veda partisi düzenleyen salarian,turian ve bi insanın sohbeti vs)? Trialda oynadığım kadarıyla pek yorum yapamadım oyun hakkında çünkü. Sadece combat güzel olmuş diyebiliyorum. Onda da keşke 3 taneden fazla skill kullanabilseydik. Konsollar yüzünden büyük ihtimalle..
  • Semruk S kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=oES7oUpoNhc&t=192s
    Hocam sadece ve sadece şu videoda bile Mass Effect'in ne kadar müthiş bir yapım olduğunu görebilirsiniz.
    Konuyu iyi biliyorsunuzdur ama, Shepard'ın kafasındakini(Geth'lerin kod güncellemesi ile aşırı gelişmesi) anlayan Tali'nin sesindeki burukluk, Shepard'ın yaptığı olay her ne kadar dışarıdan yanlış gibi görünüyor olsa da (Tüm Quarian'ların yok olması söz konusu) kendinden emin bir şekilde kararlı bir ses tonuyla konuşması, Tali'nin yalvarırcasına "Shepard" demesi, Shepard'ın Quarian filosunu ateşi durdurmaya davet eder etmez Tali'nin umut ve kararlılık içeren, "Shepard speaks with my authority" demesi, Amiral Koris'in de araya girmesi, Amiral Gerrel'ın ise gerçek bir asker ve gerçek bir komutan gibi kararında diretmesi ve bunu vurgularında hissettirmesi, Shepard'ın bunun üstüne sesindeki kararlılığı ikna tonuna çevirmesi ve en son Keelah Se'lai demesi yeterince harika kurgulanmış ve uygulanmışken Amiral Gerrel'ın kendinden emin olmadan "Acaba yanlış bir karar mı veriyorum" dercesine ateş kes demesi ve Shepard'ın yüzüne gelen tebessüm.
    Motion Capture olmasına gerek yok, kaş ve göz hareketleri, seslendirme kurgusu insanı o atmosfere sokuyor.
    Tek kelime ile muhteşem bir sahne. Hele hele orada Legion'un ilk defa "I" demesi yani "Ben" diye bahsetmesi o kadar güzel bir detay ki..
    Geth Prime geldiğinde de Shepard'ın umut ve hüzün ile "Legion?" diye sormasını da eklemeliyim.

    Üstüne saatlerce konuşulacak bir başyapıt kesinlikle.

    Not: DH Tube yapamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 29 Mart 2017; 20:3:0 >




  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız hocam Mass Effect'i bugünlere getiren hikayesindeki derinlik, karakterlerin işlenişi, diyalogların kalitesi, kararların çeşitliliği ve sonuçları ve bunların gameplay ile muhteşem bir şekilde harmanlamasıdır.


    Tüyleri diken diken eden hikayesi sinematikleri ara sahneleri, canlıymış gibi hissettiren karakterler seslendirmeleri animasyonları ve bunların nasıl şekilleneceğine diyaloglarla bizim karar veriyor oluşumuz serinin bence en güçlü yanları. Bunları bu kadar iyi yapabilen oyunlar bir elin parmaklarını geçmez. Mass Effect evreni iyi ki bir film olarak değil de oyun ve rpg olarak çıkmış. Zaten bu haliyle bile Hollywood başyapıtlarına taş çıkartır ama öbür türlü ya sadece izlerdik ya da rpg harici oyunlarda olduğu gibi hikayeye ve karakterlere etkimizin sıfır ya da minimum olduğu bir oyun oynardık (ıyykk). Ve bugün burada Mass Effect diye bir şeyi övüyor olmazdık. Serinin bu özelliğinden dolayı Geth-Quarian savaşını barış yapmak dışında başka türlü sonlandırmayı düşünmek bile bana bir haller oluyor dedirtiyor. Çünkü serinin etkileyici yanı sadece iyi sonuçlara özgü değil. Kötüsü bile insanı etkiliyor ve adeta yıkıyor. O kadar bağlıyor oyun kendine... Daha neler neler yazılır gerçekten. Zor gelir bir daha böylesi.


    Keşke Andromeda Mass Effect oyunu olmaktan sapmasaydı. ME3'ü eleştirdiğim kısımlar vardı ama Andromeda exploration uğruna çok daha önem arz eden yukarıda bahsetmeye çalıştığımız güzelliklerini arka planda bırakarak sevenlerini fazla üzdü sanki. Beklenti bir Mass Effect oyunuyken Dragon Age Inquisition in space vermeleri hoş değil. Bioware için DA2 sonun başlangıcıydı Andromeda ise sonu diyorlar bakalım ne olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil


    quote:

    Orijinalden alıntı: Greqorian

    Serinin hiç bir oyununu oynamamış biri olarak diğer oyunlarla bir bağlantısı var mıdır? Bu oyunun hikayesini anlayabilmek için illa bütün seriyi oynayıp hikayesini biliyor olmak mı gerekiyor?

    Çok şanslısınız. Önünüzde nefsi bir uzay senfonisi duruyor ve daha tadına bakmamışsınız. Şu oyunu hiç bilmeden tekrar oynayabilmeyi çok isterdim.
    Bence grafik v.b takıntı yapmayıp üçlemeyi oynayın.

    hocam aynı şeyi witcher için söylediler bana. Seriyi satın alıp ilk oyundan başladım ve şuan aylar geçmesine rağmen ikinci oyunu dahi bitiremedim. İlk oyuna 36 saat gömdüm oyun o kadar anlamsız zor ve mekanikler o kadar rezilki bitirmeden kalktım başından. İkininde sonuna yaklaştım sanıyorum bakalım bitecekmi


    Bilim kurgu temasını çok seven biriyim ama güvenemiyorum mass effecte aynı etkiyi yaratmasın bende ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muscel


    quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil


    quote:

    Orijinalden alıntı: Greqorian

    Serinin hiç bir oyununu oynamamış biri olarak diğer oyunlarla bir bağlantısı var mıdır? Bu oyunun hikayesini anlayabilmek için illa bütün seriyi oynayıp hikayesini biliyor olmak mı gerekiyor?

    Çok şanslısınız. Önünüzde nefsi bir uzay senfonisi duruyor ve daha tadına bakmamışsınız. Şu oyunu hiç bilmeden tekrar oynayabilmeyi çok isterdim.
    Bence grafik v.b takıntı yapmayıp üçlemeyi oynayın.

    hocam aynı şeyi witcher için söylediler bana. Seriyi satın alıp ilk oyundan başladım ve şuan aylar geçmesine rağmen ikinci oyunu dahi bitiremedim. İlk oyuna 36 saat gömdüm oyun o kadar anlamsız zor ve mekanikler o kadar rezilki bitirmeden kalktım başından. İkininde sonuna yaklaştım sanıyorum bakalım bitecekmi


    Bilim kurgu temasını çok seven biriyim ama güvenemiyorum mass effecte aynı etkiyi yaratmasın bende ?

    Ekiple tanıştıktan sonra bırakamayacaksınız




  • Witcher herkes çok met etse de ben oynayamadım. Ama Mass Effect pek öyle değil. Oynayışı falan gayet rahat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Witcher herkes çok met etse de ben oynayamadım. Ama Mass Effect pek öyle değil. Oynayışı falan gayet rahat.

    Hocam birde sanırım farklı farklı gezegenleri keşfedebiliyormuşuz, her oyunda böylemi bu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muscel


    quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Witcher herkes çok met etse de ben oynayamadım. Ama Mass Effect pek öyle değil. Oynayışı falan gayet rahat.

    Hocam birde sanırım farklı farklı gezegenleri keşfedebiliyormuşuz, her oyunda böylemi bu ?

    İlk 3 oyunda keşiften ziyade, operasyonlar için gidebiliyoruz, bir de bazı gezegenlerde olağanüstü bir durum görüp müdahale edebiliyoruz. ME1'de bazı gezegenlere (Ve hatta Ay'a) inebiliyor, ME 2 ve 3'de de olağanüstü durumlara müdahale edebiliyoruz.

    Onun dışında görev ve operasyon gereği gidiyoruz.
    Keşif kısmı biraz daha yine görev bazlı oluyor.
    Ama zaten senaryoya kaptırırsanız kendinizi pek serbest takılma ihtiyacı hissetmiyorsunuz.




  • Greqorian G kullanıcısına yanıt
    Bu çıkan oyun 2. ve 3. oyun arası geçiyor.

    Çıkan oyunlar birbirlerini takip eden hikaye,hatta bir önceki oyunun kayıt dosyasını serinin devam oyununda başlarken kullanıyorsunuz,seçimlere göre senaryo değişiyor.

    1.oyunun da türkçe çevirisini yapıyorlar.İleri derece ingilizceniz yok ise bekleyin bitince haftalarca hiç sıkılmadan oynayıp seriyi bitirsiniz.


    Benim en çok beğendiğim 1.oyundu RPG öğeleri çok baskındı,seçimler ciddi sonuçlara sebep oluyordu.2.oyunda aksiyon/rpg 3.oyun ise aksiyona dönüyor tamamen.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.