Şimdi Ara

MASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONU (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
741
Cevap
10
Favori
37.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    10 saat oldu, henuz daha ilk ana senaryo gorevini yaptim. İlk derken ilk "simdi veya bi dolas gel sonra yap" mantiginda olani yani. Eos, pheebe, vault vs. diyeyim oyle anlayin.

    Su daha ilk dogru durust senaryo gorevindeki mekanlari, cizimleri, hayalgucunu, "sci-fi'in nasil allahi olunur" adli calismayi konusmuyoruz da gozleri saclari aman dudaklari konusuyoruz ya yaziklar olsun bizdeki su oyun anlayisina da.

    Oyunun elestirilecek iki kismi var benim icin. Menulerin karisik olmasi 1 (inventory, quest, skiller vs. Bunlar bi derli toplu olabilirdi. Skill sistemi cok guzel agac sunum olarak yapilabilirdi mesela), 2. İse combat modunda fov'un cok az olmasi (yanimda dusman var benim haberim olmuyor bazen mesela gorus alanim o kadar dar ki) ve combat - non combat gecisinin biraz kasinti olmasi (mesela sprint attigimizda non combata gecebilirdi)

    Bunun disinda RPG'lerin, bilimkurgu temali oyunlarin en guzellerinden biri olmus.

    Ha bir de sinematik sunum olayini cok gelistirmis Bioware. Film gibi sahneler. Hem bu kadar dolu oyun hem de boyle sinematik bir sunum. Hem de bilimkurgu. Cok sansliyiz haberimiz yok.

    Gözler psikopat gibi bakıyorsa,
    Dudaklar lolip yalar gibi oynuyorsa,
    Saçlar diyalog performansını etkiliyorsa;

    Konuşulur neden konuşulmasın. Mass Effect'in kendi forumunda var bunlar sadece bizmi konuşuyoruz sanıyorsun.
    Ne güzel dudaklarla gözlerde düzeltmeye gitmişler işte. Ki ben onda da değilim diyaloglarda takılmalar olmasa gene oynarım Mass Effect serisinide gayet severim vede hakkaten oynamak istiyorum. Ama diyalog sahneleri çok olan bir oyunda o sahnelerdeki takılmalar zevkin içine ediyor. O sahnelerde sinematik zevki bozmayan, çok fazla dalgalanmayan bir fps istiyorum. Saçlardanmıdır başka birşeydenmidir bilmiyorum onu sadece bana öyle geldi. Kafaya daha yakın sahnelerde daha çok düşüyor gibi. Düşüyor derken de öyle düşük kalmıyor. Bir anda düşüp geri topluyor sahne açısı değişince o çok gıcık bir şey.

    Eleştiriler elbette olacaktır oyun yapımcılarıda bunlara göre düzeltmeler yapacaktır. Düzeltmeseler bir sonraki seride satışları mutlaka düşecektir. Şahsen ben Mass effect serisini ne kadar sevsemde bu oyunda şu gıcık olayı düzeltmeseler bir daha satın almam. Zaten kendileri sıradaki planlarında saçlarla ilgili birşeyler yapacaklarınıda söylemişler




  • Update geldiğinden beri oyun içinde online olamıyorum. Aynı sorunu yaşayan var mı başka?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibarut8907 kullanıcısına yanıt
    Bende başta hiç oyuna girmiyodu update'den sonra. Oyun dosyalarını repair yapınca düzeldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drhiziracil

    Bende başta hiç oyuna girmiyodu update'den sonra. Oyun dosyalarını repair yapınca düzeldi

    IP yenileyince düzeldi bende de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun çok iyi olmuş bence fazla hakkı yendi. Yalnız standart ps4 üzerinde performans sorunları var. Aksiyonlu sahnelerde ciddi fps düşüşleri oluyor bazen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka fps drop yaşayan var mı oyunda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben daha önce hiç rpg tarzı bir oyun oynamadım karmaşa çeşitlilik diyalogların oyuna etkisi ne kadar artarsa benim için o kadar zor oluyor ve keyif vermiyor ama internette izlediğim lets play andromeda vidyolarında rpg aksiyon harmanlanmış gibi görünüyor (mesela witcher 3 fallout 4 hiç bana göre değil ki zaten arkadaşlar andromeda'nın bunlardan biraz farklı olduğunu söylüyor)

    gördüğüm kadarıyla şikayetçi olanların çoğu yetersizliklerden değil sorunlardan şikayetçiler. bunun zamanla düzeltileceğine inanıyorum hatta şuan 1.05 ile çoğunun düzeltildiği söyleniyor. [sorun demişken bf1 oynuyorum ve şu oyundaki bahsettiğiniz hatalar bf1'de var ve bazen resmen insanı oyundan soğutuyor]

    yine sizlerden gördiğim kadarıyla etkileşim çeşitlilik görevler grafikler fevkalade deniliyor benim için yeterli hoşuma gitti sanırım ilk defa bir rpg (içimizdeki koyu rpg serverlere bakış hafif rpg - rpg aksiyon gibi bir şey demek sanırım daha doğru) tarzı oyun almaya niyetliyim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-64EE39165 -- 9 Nisan 2017; 2:32:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alizaz

    ben daha önce hiç rpg tarzı bir oyun oynamadım karmaşa çeşitlilik diyalogların oyuna etkisi ne kadar artarsa benim için o kadar zor oluyor ve keyif vermiyor ama internette izlediğim lets play andromeda vidyolarında rpg aksiyon harmanlanmış gibi görünüyor (mesela witcher 3 fallout 4 hiç bana göre değil ki zaten arkadaşlar andromeda'nın bunlardan biraz farklı olduğunu söylüyor)

    gördüğüm kadarıyla şikayetçi olanların çoğu yetersizliklerden değil sorunlardan şikayetçiler. bunun zamanla düzeltileceğine inanıyorum hatta şuan 1.05 ile çoğunun düzeltildiği söyleniyor. [sorun demişken bf1 oynuyorum ve şu oyundaki bahsettiğiniz hatalar bf1'de var ve bazen resmen insanı oyundan soğutuyor]

    yine sizlerden gördiğim kadarıyla etkileşim çeşitlilik görevler grafikler fevkalade deniliyor benim için yeterli hoşuma gitti sanırım ilk defa bir rpg (içimizdeki koyu rpg serverlere bakış hafif rpg - rpg aksiyon gibi bir şey demek sanırım daha doğru) tarzı oyun almaya niyetliyim :)

    Oyunun gömüldügü tek konu zaten gozlerdi. Onlar da duzeltildi artik son update ile. Animasyon sorunu vs. yok hic basima gelmedi. Diyaloglar vazen cok uzun cok sıkıcı oluyor konudan kopuyorum skip deyip geciyorum. Biraz dikkati uzerine ceken diyaloglar olsa iyiydi.

    Bunlarin disinda oyun icerik olarak, cizimler tasarimlar olarak, RPG olarak yilin oyunu su an bana gore. Uuupuzun dopdolu her tarafi ozenle yaratilmis, onceki serilerden cok daha oteye gitmis oyun.

    İngilizce problem degilse cok kaliteli bir oyun oynamis olacaksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 9 Nisan 2017; 19:44:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Andromeda, son altı, yedi yılda iyice tavan yapan görsellik düşkünlüğünün geldiği son nokta oldu. Bu konuda yapılan değerlendirmeyi adeta en önemli kriter olarak görüp, karakter mimik yapamıyor, dudak senkronu tutmuyor diye oyunu gömmek ve hatta oynamamak oyuncu kimliğinin çirkin bir seviyeye doğru evrildiğini açıkçası gösteriyor. Şahsen herkesin her oyunu oynamayı hak etmediğini düşünen biriyimdir, bu da aslında dolaylı yoldan bu duruma vesile oldu ve bu konuda oyunu yerip, almam diyenler zaten bu oyunu oynamayı da hak etmiyordu.

    Oyunun 105 saat sonunda %98'de bitirdim. Son yılların en iyi bilimkurgu-Aksiyon RPG yapımı olması bir yana, yine son yılların en iyi RPG deneyimini de sunan oyunlarından biri oldu. Evreninin genişliği, gezilebilir yerlerin büyüklüğü, sayısı, detayları ve inanılması güç derecede fazla npc ile iletişim kurarak adeta sıfırdan bir yaşam yaratmaya önderlik etmek müthiş bir deneyimdi. Unutmayacağım oyunlardan biri oldu Andromeda.

    Ne kadar övsem az olduğunu düşündüğüm çatışma sistemini bir kez daha göklere çıkarmak istiyorum. 105 saat boyunca 5 farklı build yaptım, son yaptığım build oyunun da son 10 saatine falan denk geliyordu. Pek doya doya kullanamamış olsam da o 10 saat bambaşka bir oyun gibiydi benim için, çatışmanın bu kadar detaylı ve çeşitli olması oyunun değerini tarifi mümkün olmayacak şekilde arttırmış. Şahsen bir oyunda ilk önceliğin her zaman "oynanabilirlik" olduğunu düşünürüm ve Andromeda bu düşüncemi tamamen doğruluyor.

    Hikaye çok güzel başladı, merak unsurunu güzel yerleştirdiler. Ancak sonlara doğru beklediğim tempoyu bulamadım, ara sahneler Star Wars'dan fırlamış gibi olsa da hikayenin gidişatı bana o gazı veremedi. Bu biraz hayal kırıklığı yarattı ama daha önce söylediğim gibi konunun bir başlangıç, geçiş hikayesi olduğu çok net anlaşılıyor. Ki zaten yeni Mass Effect için de açık kapıyı bıraktılar, merakla bekliyorum.




  • Yabancı dil sorunu yüzünden; aksiyon ve keşif odaklı oynanabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışmasız bu seneki en iyi oyunlar arasında. Kötü yorumları dinlemeyin cahiller kasten yapıyor zaten dikkate almaya gerek yok. Bizde yalan yok inanmazsanız açın bakın Metacritic puanı bu seneki en iyi PS4 oyunları içinde 50. sırada. Gördünüz değil mi daha ne? 2017 de az oyun yok tam 80 oyun var. Bu başarı değil de nedir.
    Düşük puan veren siteleri adamdan saymıyorum onlar istisnasız hepsi CD Projekt Red'den para alanlar. Bir sürü Türk site bile var bize kadar uzanıyor pis elleri. İnceleme yazıları döşüyorlar sanki okuycaz muhaha!! Balon Cadıcıden vurdu ya parayı hemen hortumu bağladı. Amaç inceleme yapmak değil kardeşlerim amaç BW-EA yükselişini engellemek. Ya elinizi vicdanınıza koyun bu yapımcıların hangi kötü oyununu gördünüz? EA hep oyuncuyu düşünmüştür. Büyük oyunu görüp yüksek puan verenleri omurgalarından ötürü kutluyorum.
    Düşük oyuncu puanlarına da laflar hazırladım onların çoğu paralı bot. Bot olmayanları böyle felsefik bir oyunu beyinleri kavrayamaz imkansız. Hem oyunun puanı bence düşük değil günümüzde kaç tane oyun 70 puan alıyor sanki sorarım? Kimse kimselere o kadar yüksek puanlar vermiyor 1990-2010 devri geçti o bol keseden vermeler. The Witcher3 gibi rüşvetle şişirilmiş olanları hariç elbette onlar yüz karası onlardan çok var. Eyyamlı puanları yetmiyor bir sürü ödül felan da almıyorlar mı deliriyorum hepsi hile hepsi yalan dolan. Puan ve ödül sistemini kaldırsalar süper olur hakikat ortaya çıkar şimdiki sistemle hak etmeyenler hakedenlerden yüksek alıyor.
    No Man"s Sky da en hakkı yenen oyunlardan biri. Çok üzülüyorum. Trilyarlarca gezegen uçsuz bucaksız uzay detay içinde yüzüyorsunuz ama kimse anlamıyor. İşte bu tür oyunları anlayabilmek ayrıcalıktır. O yüzden dostlarım oyunun en pahalı UBER SUPER MİXER sürümünü alıp böylesine eksiksiz muhteşem bir oyun deneyimi için yapımcı firmaya teşekkürlerimizi sunmalıyız. Sunmalıyız ki ileride de böyle başyapıt oyunlar görebilelim. Daha marttan GOTY ödülünün sahibi Mass Effect Andromeda"ya KRALA selam olsun.




  • didymos D kullanıcısına yanıt
    sarkastik nedir? sorusunun cevabı arkadaşın yazdıkları. Tdk alsın kullansın.
  • Kadara gezegenine hayran kalmamak elde degil. İsiklandirmasi tasarimi detaylari ince ince ozenilmis. Kesif ve bilimkurgu severler icin cennet gibi olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Dostum ben oyunu bitirdim indigim 5,6 gezegen vardi. Diger inebilecegimiz gezegenler yan gorevlerdemi aciliyordu? Bitirdigim de şok oldum hani len onlarca gezegen var dedim ve sattim.
  • Nınja N kullanıcısına yanıt
    Oynanir. aksiyon, kesif yeterince var.
  • Açık dünya olarak tasarlanmış 6 gezegen yer alıyor, yan görevlerde de kısıtlı bölgelerden oluşan ama inebildiğin bazı gezegen ve gemiler yer alıyor.
  • didymos D kullanıcısına yanıt
    senelerdir mass effect fanı ve koleksiyoncusuyum bu oyun harbiden çöp .

    wicther ile ilgili sarkastik yorumuna değinmiyorum bile bu ayıp sana yeter
  • Oyunun pc sürümü dün elime geçti. High ultra arası bir ayarda oynuyorum. Genel atmosfer ve grafikler güzel görünüyor. Gözler düzeltildiği için yüzler daha doğal görünüyor fakat modellemeler yine iğrenç. Herneyse oyun oynadığım kadarıyla hoşuma gitti. Fakat oynanış tekrar edecek gibi görünüyor. Oynanmayacak bir oyun olmamış fakat öncelik verilmesi gereken bir oyunda değil. Fiyatı düşünce alınması daha mantıklı görünüyor. Verilen puanları hak ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Cevabin icin tesekkurler. Tekrar almam icin bir neden kalmadi.
  • of çok pis patladı güzel seriydi be konu monu nasıl çocuklar bir yerlere çıkıyor mu hikaye bari?
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.