Şimdi Ara

Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU] (114. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.301
Cevap
8
Favori
109.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Cerberus amacının dışına çıkmıştı. İnsanlığı korumak yerine insanlığı deney faresi haline getirdi. Askerleri süper askerlere çevirdiler ve yardıma muhtaç insanlara burada yardım var diyerek deney faresi haline getirdiler. Tabiki bunlarla sınırlı değil..

    Cerberus kötü, güvenilmez.. Ve kontrol ise saçmalıktan ibaret. Aynı sentetik saçmalığı gibi. Yok etmek istediğimiz şey olmaya çalışmak saçmalığın daniskası.. Bu yüzden yok etmeyi seçtim.


    Shephard öldü mü, kaldı mı bilinmez. Ama yeni çıkan andromeda galaksisinde geçen serinin çok tutmadığını düşünüyorum. Shephard ile seriyi kurtarabilirler, aksi taktirde yine başka bir karakter seriyi kökten öldürecektir.

    Satışlar konusuna gelecek olursak,
    Mass Effect serisi tamamen shephard odaklı, yani bu adam andromeda da 1 dakika görünseydi(Tuvalete gitse bile) satışlar uçardı. Bunu kullanamadılar işte, yapmadılar. Açıkçası serinin hayranlarından biri olarak hayal kırıklığına uğradım. Andromeda adından anlaşıldığı gibi serinin devamı değil. Mass Effect:Andromeda diyor Mass Effect 4 demiyor. Mass Effet 4 gelmeli mi? veya 5 evet gelmeli.. Ama dediğim gibi, kesinlikle shephard gelmeli. Shephard öldü mü? veya ölmedi mi yaa? soruları son bulmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 10 Aralık 2017; 11:35:14 >
  • Aynen hocam Cerberus fazlasıyla sapıtmıştı. Zaten Illusive Man'e güvenmek, özellikle böyle bir kararda son derece yanlış. Kaldı ki zaten eğer ikna edebilirseniz Illusive Man'de hatasını anlayıp intihar ediyor. Zaten Admiral Hackett "Dead Reapers how we end this" demişken gidip de kontrol sonunu seçmek iş değil bana göre.

    Bence Shepard ölmeli ve seri zirvedeyken sonlanmalıydı. Zaten maruz kalmadığı şey kalmadı. Kendisi de 'Ölünce dinlenirim artık' diyordu. Dinlenmeyi hak etti bana göre. Ha ben de istemem Shepard'ın ölmesini ama tüm bu yaşananlardan sonra canlı kalması da artık biraz fazla abartıya kaçıyor. Gemisi patlatıldı, uzaya savruldu, öldü, diriltildi. Reaper ışınına doğrudan maruz kaldı, üstüne üstlük Citadel'deki o olağanüstü enerji patlamasına maruz kaldı. Artık bence yeter diyorum.

    Andromeda'ya gelince, EA'nın klasik para kazanma oyunlarından birisi gözüyle bakıyorum. Tıpkı NFS serisine yaptığı muamele gibi. İsim üstünden para kazanmak.

    Her şeyden önce verdiği his tamamen Samanyolu galaksisini ilk defa keşfediyor gibiydi. Buna rağmen çok havada kalmıştı her şey. Mesela bırakın 2.5 milyon ışık yılı uzaklıktaki (Ve birbirine yaklaşan, yani daha önce aralarında hiç bir bağlantı, hiç bir temas olamayacak iki galaksi) bir galaksiyi, Samanyolu'nu keşfetmek için bile çok havada kalıyordu her şey. Yapay zeka iki dakikada dili çözüyordu mesela. Ve Angara'n gezegenine acil iniş yaptığımızda değil bambaşka bir galaksiden gelen (Onların da uzay bilgisi var, bildikleri uzaylılar arasında bile değiliz) birileri, sanki Sur'Kesh'e dişi Krogan'ı almaya inmişiz gibi muamele görüyoruz. Ayrıca birbiri ile hiç alakası olmayan iki galaksi, yaşamı bile aynı tohumlardan almış olması çok zorken, Dünya'daki kediye bezeyen Humanoid uzaylılar neyin nesi? Nerede o efsane hayal gücü?
    Yazmaya kalksam o kadar çok şey yazabilirim ki, mesela şu anda aklıma Angara'n gemisinden fırlatılmış üstünde SOS yazan kaçış podu geldi. :) Hayır SOS o kadar da uzun boylu bir imdat çağrısı olmamalı .
    Sonra bütün savaş lojistiği aynı. Yahu hadi Dünya, Samanyolu bir şekilde aynı savaş lojistiğini kullansın. Gemilerden daha küçük Shuttle'lar olsun, Rover araçlar olsun, arkadaş Andromeda galaksisinde Shuttle'dan asker sarkıtıyorlar. İnsan farklılık bekliyor, ne bileyim başka bir galakside işler aynı şekilde yürümemeli.
    Hadi aynı benzerlikler normal Mass Effect'te var, ama ilk Mass Effect dahi insanlığın uzaya çıkışının yanılmıyorsam 30 yıl sonrasını anlatıyor. Yani teknoloji transferinin, bilgi transferinin gerçekleşmesi için yeterli bir zaman. Tüfeklerin benzer mantıkla çalışması için yeterli bir zaman. Tüfek demişken, Andromeda'da tüfekler de tıpatıp Samanyolu'ndakinin aynısı. Bir insan hiç bocalamadan Andromeda tüfeğini alıp omzuna dayayıp ateş edebiliyor.
    Bence bu oyunu Shepard kurtaramazdı, hatta Shepard'a yazık edilirdi. Beğenen illa ki olurdu ama oyunun çok büyük eksikleri var maalesef.
     Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU]
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Andromedayı bitirdim. Mass Effect 5 büyük ihtimal çıkacak, hikaye devam etmeli. ! ! ! Yazım oyunun sonunu içermektedir, oynamadıysanız tıklamayın..

    Oyun günlerimi aldı, baya fazla görev var.

    Çok dialog + gezegen iniş / çıkış ve başka bir bölgeye giderken video izliyoruz. O baya zaman harcıyor.

    Oyun devam etmeli.. çünkü..

    Kettler anladığım kadarıyla baya büyük. Archon da bir komutandı ve birşeyler yapmak istiyordu. Oyunun sonunda archon ölünce komuta primusa veya onun kettin asıl sahiplerine devrildi. Archonun amacı başarısız oldu, komuta tekrar başa döndü. İkinci oyunda bu konu alınacaktır, amacımız ketti tamamen yok etme olacağından eminim. Sebebide bunu yazmasam bile oyun sonunda primus kendini gösterdi. Artı oyunun sonlarına doğru bize verdiği kill kodu ile niyetini anlamıştık. Archonun amacından saptığını ve artık onu desteklemediğini söylemişti. Yani oyunun devamı gelecek illa ki.. Mass Effect:Andromeda 2

    Kesinlikle oyun çok güzel olmuş. Hikaye harika. Andromeda farklı bir galaksi ve amaç gezegen bulmak. İlk üçlemeyle bağlantılı.. Sebebi'de reapers sadece dünyanın olduğu galaksiyi işgal ettiler, andromeda ise amacın başka galaksilere yerleşmek olduğunu görüyoruz. Oyunda zaten shepharddan da söz ediyorlar.. Kısacası andromeda, farklı bir hikaye. İlk üçlemeyle işleri bitti gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 13 Aralık 2017; 16:24:45 >
  • Multiplayer kısmında arada takılmak isteyen olursa pm atsın yada origin den eklesin ronforest nick

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence oyunun talihsizliği ilk 3 oyundan sonra çıkmış olması arkadaşım

    Oyunlarda önce baktığım şey oyunun keyif vermesi, oynarken zevk almak Andromeda serinin bu bakımdan en iyisidiyebilirim
    Vanguard ile gir çık çok hoşuma gitti hele o evade olayına bayıldım, onun sayesinde combatlarda diğer oyunlarda
    olduğu gibi kütük gibi değildik çok aktif olabiliyorsun.
    Bunlara rağmen bende oyuna olumsuz not verdim ama dediğim gibi sebebi kesinlikle ilk 3 oyundan sonra çıkması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyM3GTR -- 12 Şubat 2018; 8:39:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpyM3GTR

    Bence oyunun talihsizliği ilk 3 oyundan sonra çıkmış olması arkadaşım

    Oyunlarda önce baktığım şey oyunun keyif vermesi, oynarken zevk almak Andromeda serinin bu bakımdan en iyisidiyebilirim
    Vanguard ile gir çık çok hoşuma gitti hele o evade olayına bayıldım, onun sayesinde combatlarda diğer oyunlarda
    olduğu gibi kütük gibi değildik çok aktif olabiliyorsun.
    Bunlara rağmen bende oyuna olumsuz not verdim ama dediğim gibi sebebi kesinlikle ilk 3 oyundan sonra çıkması.




    Hocam Andromeda'nın durumu 3 oyundan sonra çıkması değil de, Mass Effect adı ile çıkıp, onun ekmeğini yemek uğruna "Zorlama" bir yapım olması.

    Mesela Andromeda galaksisi zaten aşırı zorlama iken çeşitliliğin yer yer çok düşük olması, yabancı bir galaksiye uyum sürecinin çok basite indirgenmiş olması, galaksinin fazlasıyla aşinalık içermesi Mass Effect gibi bir oyun için ziyadesiyle yüzeysel kalıp, hayal kırıklığı yarattı. Karşımıza sadece 2 ırk çıkıp onların da Humanoid olması bile başlı başına hayal kırıklığı oldu bende.

    Oyun olarak bakınca -düzeltildiyse bilmiyorum- bir kaç saçma bug dışında güzel bir oyun. Ama bir Mass Effect olarak bakınca hayal kırıklığı sadece.

    Mesela tıpatıp aynı oyun Samanyolu galaksisini yeni keşfettiğimiz, ismi de başka bir yapım olsaydı daha makul olurdu. Ya da mesela yine Mass Effect oyunu yapıp, ilk temas savaşı (First Contact War) zamanlarını oynayabilirdik. Daha zayıf bir teknoloji ile müthiş bir derinlik katılırdı (Biz mesela silah olarak geri kalmış olabilirdik, düşmanlardan silah ele geçirip üstünde incelemeler yapıp aynı teknolojiyi kendi silahlarımızda kullanabilirdik, ya da galaksideki silahlar bizim gelişmişliğimizden zayıf kalabilir, bu savaş esnasında düşmanlar -Dünyalılardan ele geçirdikleri silahları inceleyerek- silahlarını geliştirip oyun ilerledikçe zorluk seviyesi artan bir yapıda olabilirdi. Bunlar fikir sadece tabii. Mass Effect bu türden derinlikleri ve incelikleri ziyadesiyle içeriyordu.

    Saygılarımla.
  • Oyunu uzun süredir bitirmeye niyetleniyordum biraz geçte olsa en son haliyle ve güzel texture yamalarıyla beraber oynamaya başladım, alot texture ve bir kaç mod daha yapınca oyun gerçekten çok harika görünüyor, türkçe yamada mevcut, tekrar oynamak isteyen veya halen başlayamanlar varsa taviye ederim

    Mükemel futiristik bir atmosfer, çatışma dinamikleri oyunun optimizesi harkulade, bu oyunda en sevdiğim yanlarında biride her patlamayı her savaş sahnesi yüksek frame le çizmiş olmaları yani her detayı rahatlıkla görerek çatışmaya girebiliyoruz fizikler çok iyi gerçekten

     Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU]  Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU]
     Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU]  Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU]
     Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU]  Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU]
  • arkadaşlar bu arada oyun içinde shepard in yüz şeklini tekrar değiştirebileceğimiz bir yer var mı ilk mass effect de vardı sanırım böyle bir şey
  • Oyunu
    Kaptan Shephard'ın öldüğünü
    bilen birine tavsiye eder misiniz ? Hikayesi oldukça iyimiş oyunun sanırım. Başka spoiler vermeden yazarsanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DDr.M -- 11 Aralık 2018; 10:58:20 >
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Seriye daha yeni birinci oyun ile başladım aslında uzay temalı oyunlar sevmedim ama birinci oyunun o ilk yarım saati bile beni tatmin etti sindire sindire seriyi bitirecegim

    Bu arada andromeda neden tutulmadi hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DDr.M

    Oyunu
    Kaptan Shephard'ın öldüğünü
    bilen birine tavsiye eder misiniz ? Hikayesi oldukça iyimiş oyunun sanırım. Başka spoiler vermeden yazarsanız sevinirim
    Evet ederiz.


    @JaReD22 Çok fazla bug vardı, yüzler eski üçlemenin bile gerisindeydi. Bedava alıp oynayanlar olarak sevdik ama 60 dolar verip sıkıntılı oyun alanlar memnun kalmadı. Güncelleme ile birçok sıkıntı çözüldü ama yine de oyun erken piyasaya sürüldüğünden kendi bacaklarına sıktılar. Yoksa oyun kötü değil senaryosu ve görselliği çok güzel. Karakterleri üçleme kadar iyi değil hepsini toplasam Ashley/Kaidan eder ancak ve Ashley ile Kaidan üçlemedeki en uyuz karakterler.
  • Tamamdır o zaman başlayayım en kısa zamanda. Peki, internette Mass Effect serisi için sonu şoke eden oyunlardan diyorlar, gerçekten öyle mi, yani oyunda şaşırtıcı twist var mıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DDr.M

    Tamamdır o zaman başlayayım en kısa zamanda. Peki, internette Mass Effect serisi için sonu şoke eden oyunlardan diyorlar, gerçekten öyle mi, yani oyunda şaşırtıcı twist var mıdır ?
    Kim diyorsa sağlam uydurmuş Final kötü değil ama çok iyi de değil 6.5 sene geçti finalin üzerinden ama hâlâ iyi miydi kötü müydü tartışmaları bitmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

    Kim diyorsa sağlam uydurmuş Final kötü değil ama çok iyi de değil 6.5 sene geçti finalin üzerinden ama hâlâ iyi miydi kötü müydü tartışmaları bitmedi.

    Alıntıları Göster
    Yanlış da hatırlıyor olabilirim, ama hikayesi ve karakterleri genel olarak çok beğenilmiş sanırım.
    Bu arada oyun için yama var galiba, bu yamayı kurabilmek için oyunun orjinal olması şart mı ? Ayrıca önceki sayfalarda ilk oyunda yaptığımız seçimleri ikinci ve üçüncü oyunda sonuçları oluyor, save dosyaları vs. tarzında şeyler yazmaktaydı, bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DDr.M

    Yanlış da hatırlıyor olabilirim, ama hikayesi ve karakterleri genel olarak çok beğenilmiş sanırım.
    Bu arada oyun için yama var galiba, bu yamayı kurabilmek için oyunun orjinal olması şart mı ? Ayrıca önceki sayfalarda ilk oyunda yaptığımız seçimleri ikinci ve üçüncü oyunda sonuçları oluyor, save dosyaları vs. tarzında şeyler yazmaktaydı, bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

    Alıntıları Göster
    Hikaye ve karakterler harika zaten ama final birazcık bu çizginin altında kalıyor ama yine de güzel.

    Yamayı hiç kurmadım ama orijinal olmasa da çalışır muhtemelen. 2. ve 3. oyunlara başlarken önceki oyunun save dosyasını soruyor ya kendi otomatik alıyor ya da atılması gereken klasörü söylüyordu tam emin değilim ama basit bir işlem internetten klasörlere bakılıp 2dk içinde yapılır. Save dosyası yoksa da farklı uygulamalar ile save dosyası yaratılabiliyor veya mevcut olan düzenlenebiliyor.
  • evohan kullanıcısına yanıt
    görseller harika gözüküyor mass effect serisini oynamayalı 4 yıl olmuştur bu arada alot texture'ı yeni indirdim kullanmış olduğunuz ışıklandırma veya reshade modu falan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 11 Aralık 2018; 13:53:50 >
  • Tamamdır teşekkürler.
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aerosol 34

    görseller harika gözüküyor mass effect serisini oynamayalı 4 yıl olmuştur bu arada alot texture'ı yeni indirdim kullanmış olduğunuz ışıklandırma veya reshade modu falan var mı?
    kendim ayar çekmiştim reshade e en son, hazırda olanlar pek hoşuma gitmemişti :) aynen alot texture tarzı bir kaç mod daha var baya yol alıyor oyun un grafikleri bunlarla
  • Beyler biri bana normal bitişler ile Extended Cut bitişlerinin farkını anlatabilir mi?




    Extended Cut'ta Refusal diye bir son eklendiğini biliyorum, peki başka?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anti Fanboy -- 22 Ocak 2019; 13:23:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.