Şimdi Ara

Masaüstü Pc Toplama Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, 


    İşte kullanmak için bir masaüstü toplamayı planlıyorum. Ancak bu zaman kadar hep laptop kullanıcısı olduğum için tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Öncelikle kullandığım laptop Lenovo Z510, i7 4702 MQ işlemcili 8gb ram ve 500gb ssd gibi özelliklere sahip.


    Bilgisayarda hiç oyun oynamıyorum ancak skype, discord, telegram sürekli açık, chrome ve brave browserları aynı anda açık toplam 50 sekme oluyor. Bilgisayarda kasma olmuyor ancak sekmeler her seferinde kendini yeniliyor, bu da can sıkıcı ve yavaşlatıcı oluyor. Genel olarak hiç sıkıntısız kullansam da laptop 7-8 yıllık olduğu için ram'i 16gb'a arttırmak yeterli olur mu emin değilim.


    Cihazdan beklentim günlük kullanımda olabildeğince hızlı olması, kasma donma ve sayfa yenileme yapmadan kullanıabilir olması. Aşağıdaki gibi bir sistem tasarladım, ancak ekran kartı olarak hangi modeli kullanmalıyım açıkçası fikir yürütemedim. Malum ekran kartı fiyatları aşırı pahalı olduğu ve ben hiç oyun oynamıyorum. Başka hangi işlemler için ekran kartı gerekiyor ve ne kadarı benim için yeterli olur? Ayrıca daha önce hiç sistem toplamadım, sistemde hatalar varsa belirtiseniz sevinirim.


    İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X

    Anakart: MSI B550M PRO-VDH Wi-Fi AMD AM4 DDR4 Micro ATX

    Ram: 32GB (16*2) 3200mhz corsair

    Güç kaynağı: corsair cv650

    Ssd: Samsung Evo 500gb

    Kasa: MSI MAG VAMPIRIC 010M


    Tavsiyelerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mordorlu12 -- 21 Aralık 2021; 7:34:40 >



  • MD Ryzen 5 5600G

    Asus B550 yongalı Anakart

    480-512GB NVMe arabirimli SSD

    16GB (2x8GB) 3200Mhz bellek

    500W-850W 80+ PSU'lu Mid Tower Kasa


    buna benzer bir sistem toplayabilirsin


    apu sistem toplamazsan harici ekran kartı almalısın

  • Teşekkürler cevabınız için. G serisinde SSD tam hızında kullanilamiyormus ve performanstan bı tık feragat ediyormuş araştırdığım kadarıyla. O yüzden sistem kurmuşken 3700x ile yapmak istiyorum ancak hangi ekran kartı işimi görür? Çok para vermeden, darboğaz vs olmaması için nasıl bir seçim yapmalıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mordorlu12 M kullanıcısına yanıt

    G serisi işlemciler bile pcie 3.0 destekliyor. 3.0 bile günlük kullanım için fazlasıyla yeterli, zaten 3.0 ile 4.0'ın farkını günlük kullanımda hissetmezsiniz. R5 5600G, R3 4300GE gibi işlemciler bakabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam zaman en önemli önceliğim, seri olup teklmemesini istiyorum. Discord,telegram,skype, chrome ve bravede 50 sekme kullanırken farkı olmaz mı bu işlemci tiplerinin? Eğer farkı olmazsa benim için ciddi bir fiyat avantajı sağlıyor.

  • Rami 32 gb yapın.

  • SSD kart daha çok işletim sisteminizin hızı için önemli.

    İş için kullanacaksanız bolca hard disk alanına ihtiyaç duyacaksınız. Bu nedenle bir tane en azından düşük fiyatlı da olsa 1-2 TB'lık SATA hard disk mutlaka ekleyin sisteme.



    Ram konusunda bence maksimum 16 Yeter. 32 Yapın demiş bir arkadaş ama ben katılmıyorum.

    Ben sistemimde yıllardır 8 MB ram ile bugün hala ses ripleme işlemler, COD WWII ve COD Cold War gibi oyunları sorunsuz kullanabiliyorum. Bana 8 yetiyorsa, sadece ofis için 16 ram rahat rahat işinizi görür uzun süre.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.