Şimdi Ara

Masaüstü bilgisayarımı satmak istiyorum. Fiyatı ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar masaüstü pc'm var. Taşınabilirliği açısından laptop almak istiyorum ve masaüstünü nakite çevirmek istiyorum.

Alalı 3 yıla yakın oluyor garantisi faturası vs yok. Belki anakartın falan olabilir. Anakart ve ekran kartının kutuları duruyor diğerlerinin yok.

Özellikleri ve şuanki sıfır fiyatları ;

SIVI SOĞUTMA : Cooler Master RL-S12X-24PK-R1 Seidon 120XL CPU Sıvı Soğutucusu = 566 TL (Vatan'da)
    -
    İŞLEMCİ : Intel Core i5 4690 1150 Soket 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci = 1110 TL (Vatan'da)
    -
    ANAKART : MSI Z97 GAMING 7 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DP Anakart = 1019 TL (Vatan'da)
    -
    EKRAN KARTI : Asus R9 280 DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı = 1082 TL (Vatan'da)
    -
    RAM : GSKILL 8 GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram = 262 TL (Vatan'da)
    -
    HARDDiSK (HDD) : Toshiba 3.5" 2TB SATA 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk = 385 TL (Vatan'da)
    -
    SOLiD STATE DiSK (SSD) : Kingston 240GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB) = 403 TL (Vatan'da)
    -
    MONİTÖR : ACER S232HL 23,6 '' 2 MS = Türkiyede yok sanırım bulamadım. Yurtdışı fiyatı 200 $. Araştırabilirsiniz. = 700-750 TL'ye geliyor.
    -
    KASA : XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA = 407 TL (Vatan'da)
    -

Toplasan 5700 - 6000 tl ye falan geliyor sanırım şuan.

Sizce ikinci el fiyatı nedir bu ürünün, ne olmalıdır? Çok teşekkürler.

• Vatandaki fiyatlara bakmayın parçalar eski oldugu icin kendi dönemlerindeki fiyatları gözüküyor.280 e 1100 tl demişsiniz şimdi 10603gb alinir üstüne biraz konularak.
    İşlemci desen şimdi 1000 tlye i5 7500 var o parçanın fiyatıda eski.Sistemin ederi 2500 tl felan bence.Anakart sisteme göre pahalı bir model seçilmiş.O biraz fiyatı yükseltiyor.Şimdi sisteme 3bin diyecegim 3bine daha iyileri toplanır o yüzden bununda hakkını yemek istemiyorum ne desem bilemedim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pweck5 -- 20 Ocak 2017; 19:48:4 >

Orijinalden alıntı: Pweck5

Vatandaki fiyatlara bakmayın parçalar eski oldugu icin kendi dönemlerindeki fiyatları gözüküyor.280 e 1100 tl demişsiniz şimdi 10603gb alinir üstüne biraz konularak.
    İşlemci desen şimdi 1000 tlye i5 7500 var o parçanın fiyatıda eski.Sistemin ederi 2500 tl felan bence.Anakart sisteme göre pahalı bir model seçilmiş.O biraz fiyatı yükseltiyor.Şimdi sisteme 3bin diyecegim 3bine daha iyileri toplanır o yüzden bununda hakkını yemek istemiyorum ne desem bilemedim :(

Teşekkür ederim tenezzül edip mesaj yazdığınız için. Alalı 3 yıl oluyor ilk defa parçaları internette aratıp fiyatlarına baktım :) O yüzden pek birşey demeyeceğim tabi ki haklısınızdır.

Laptop satın almayı düşünüyorum 3500 e yakın nakit gerekiyor.

2500 den fazla etmez mi yahu?

• forumun 2. el kısmına ve sahibinden e falan bak parçaların tek satış 2 . el fiyatlarına ona göre kagfanda birşeyler oluşur

Orijinalden alıntı: merdas

forumun 2. el kısmına ve sahibinden e falan bak parçaların tek satış 2 . el fiyatlarına ona göre kagfanda birşeyler oluşur

Monster a7 v6.1 serisi ile takas etmeyi düşünüyorum. Aslında amacım satmak değil, nakit karşılığını bilip ona göre takaslamak. Şahıs takaslamak istiyor ama bilgisayarın sıfır fiyatlarına bakınca epey uçuk çıkıyor,takasa girsem mi bilemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

quote:

Orijinalden alıntı: merdas

forumun 2. el kısmına ve sahibinden e falan bak parçaların tek satış 2 . el fiyatlarına ona göre kagfanda birşeyler oluşur

Monster a7 v6.1 serisi ile takas etmeyi düşünüyorum. Aslında amacım satmak değil, nakit karşılığını bilip ona göre takaslamak. Şahıs takaslamak istiyor ama bilgisayarın sıfır fiyatlarına bakınca epey uçuk çıkıyor,takasa girsem mi bilemedim

Hocam bu bilgisayarınız o laptopdan daha cok performans verir.Taşıma zorunlulugunuz yoksa, 5-6 ay kullanın anakartınız yeni oldugu icin yükseltme yaparsınız gider baya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pweck5 kullanıcısına yanıt
    Taşıma zorunluluğu demeyelim de, sürekli bi sağda kalıyorum bir solda evde bilgisayara pek zaman ayıramıyorum. Yoksa çok memnunum bilgisayardan.

Ek olarak takasa girmek isteyen arkadaşın bilgisayarının 6 ay garantisi daha var ve 8 gb ram + samsung evo850 m2 ssd taktırmış. Sizce ne yapmalıyım?

• merdas kullanıcısına yanıt
    Her halükarda yükseltilebilir doğrudur fakat arkadaş ssd falan da taktırmış. Amacım uzun süreli kullanmak değil. Bu bilgisayarı mantıklı bir laptop ile takaslayıp ileride değer kaybetmeyecek şekilde laptopumu da elimden çıkarmak. Bilgisayar sahibi 8 gb ram + samsung evo850 m2 ssd taktırmış laptopuna. İleride satarken de bana avantaj sağlar diye düşünüyorum ama tabi sizin de düşünceleriniz benim için yol gösterici olacak

• 2500 vermem ben eğer sistem güncelliceksem tek tek parçaları satmayı dene yoksa toptan alınıcak sistem değil bence
    laptop zor satılır genel olarak çünkü direkt laptop isteyen birini bulman gerekir elindeki bilgisayarın ekran kartını satar yerine yenisin alırsın sonra işlemci anakart ram değiştiriri gidersin daha karlı olur

i7-4720HQ 2.6 ghz / turbo 3.6 ghz
    Gtx 960m 2 gb ddr5 128 bit
    8 + 8 gb ram extra
    1 tb hdd 7200 rpm
    250 gb samsung evo ssd
    17.3" ekran
    ışıklı klavye vs vs..

+ 6 aya yakın garantisi var.

Bununla takaslamalı mıyım sizce? Bilemedim ya çok aradayım böyle biri al dese alacak, alma dese almayacak noktadayım :)

• laptop ihtiyacın varsa takasla ama masaüstüdeki aynı performansı alamazsın

• Dengeli bir sistem değil.Ederinin altında vermek istemiyorsan parça parça sat.Toptan edeceği paraya daha performanslı sistemler toplanır.Gereksiz pahalı parçalar var o seviyede bir sistem bulunmaması gereken.Fiyatlar konusunda gerekeni söylemişler yukarıda.

Bugün şahıs gelecek takas işlemini gerçekleştirmeyi düşünüyorum, ancak laptopa nasıl testler uygulamalıyım. Bildiğiniz program var mı test konusunda yardımcı olabilecek?
    İşlemciyi ekran kartını ve ramleri nasıl test edebilirim tekrardan teşekkürler.

@Ulusavas , @merdas , @Pweck5

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.