Şimdi Ara

Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Geçen gün forumda öylesine dolanırken çok uzun zamandır girmediğim bu bölüme bi göz atayım dedim ve eski heyecanım yeniden canlanıverdi.
    Ufak tefek araştırma yaparak kafamdaki projeyi oluşturmaya karar verdim.
    Bunun için ilk engel projeyi yapmaktı. Sağ olsun kuzenim imalat konusunda olacağı gibi proje konusunda da yardımıma yetişti.
    Diğer bir sorun ise nasıl bir proje yapmalıydık ? Masanın genel şekli az çok kafamda belirgindi. İç yapı içinse aşağıdaki projeden ilham almaya karar verdik.

     Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)


    Tabi bu proje sadece bilgisayar kasası olarak kullanılmayacak. Kafamdaki şey bilgisayar parçalarının yanında PS4 + devamlı kurulu duracak olan direksiyon setim

    Hal böyleyken dün gece ilk fiili adımları attık ve kabataslak bir şeyler çıkarmaya çalıştık. Ben kafamdakileri ona anlattım, o da kendi düşünceleriyle harmanlayıp ilk aşama olarak ortaya aşağıdaki şekli çıkardı..

     Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)

    Ya ben yanlış anlattım ya da o yanlış anladı Benim kafamdaki şey tam olarak bu değildi aslında (kuzen duymasın lavaboya benzemiş bu )
    Zaten direksiyon seti de o şekilde olmaz. İllaki sıkıntı çıkartır bana.
    Bu çizim üzerinden bir kritik daha yaptık ve tekrar çalışmaya başladı.

    O çalışmanın ardından gelen görüntüye bakınca aslında bir sorunumuz daha olduğunun farkına vardım Uzaklık..
    Farklı şehirlerde olduğumuzdan telefonla görüşüyoruz ve bu da fikirlerin birbirine tam olarak yansıtılamamasına neden oluyor. Bir şekilde bu sorunun üstesinden geleceğiz

    Gelelim çalışmanın ikinci haline. Buyurun efenim..

     Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)

    Aslında fena değil.. Fakat orayı o şekilde ayrı bir bölme yapmak hem yer israfı hem de ekstra işçilik demek. Ki bunu usta olarak kendisi düşünmeliydi Sonuçta asıl emek ondan çıkacak ve fazladan uğraşacak. Gerçi beni düşünüyor demek ki.. İşçilikten kaçmıyor bizim kuzen (neyse fazla atıp tutuyorum sanırım )

    Derken bu çalışmayı biraz daha detaylandırmış fikir alışverişi yaparken.


     Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)
     Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)

    Derinliğe aldanmayın. Bu sadece ön çalışma. Asıl proje öncesi olayı şekillendirmeye çalışıyoruz. Zaten daha bir sürü eksik var. Ayrıca danışmak istediğim şeylerde var.

    O köşe de olmamış zaten. O ne öyle kuzenciğim ? Direksiyonu nasıl bağlayacağım oraya Yine atıp tutmaya başladım bak Aman kuzenim görmesin proje yarım kalır..

    Neyse.. Derken saat gece yarısı olmuş.. İkimizde çalışan insanlar olduğumuzdan, haliyle noktaladık ilk çalışmaları..

    Ben de projeyi buraya koyup, fikri olan arkadaşlar varsa beğendiklerimizi projeye uygularız düşüncesine girdim. Zaten henüz şekillenmemiş detaylar da var. Örneğin hard disk (SSD) ve dvd-rom yeri gibi..

    Tabi daha öncesinde kafamızdaki bazı şeyleri belirtmekte fayda var. İlk olarak masayı demirden yapmayı önerdi kuzenim. Olmaz dedim çok ağır olur. Alüminyum yapalım dedim. Bu sefer de o itiraz etti çok pahalıya mal olur diye.
    Son karar olarak sunta yada mdf yapacağız sanırım. MDF suntaya göre daha dayanıklı ama daha ağır. Ortak bir noktada buluşuruz bir şekilde
    Masa içi kaplaması ilk görselde görüldüğü üzere karbon fiber kaplama olacak. Hatta bunu bütün masaya uygulamayı da düşünüyorum.
    Bu arada şimdiden belirteyim su soğutma düşünmüyorum. En azından şimdilik. Belki ilerde ama ilk etapta olmayacağı kesin. (tabi kuzen ben elde yaparım blokları derse o ayrı )
    Parçalar zeminden ayrı olacak ve bir miktar yukarda kalacaklar. Parça altlarında pleksi olacak ve alttan pleksiye led ışıklandırma yapacağız. Böylece ilk görseldeki görüntü oluşacak. (en azından biz öyle düşünüyoruz )
    Anakartım kırmızı siyah temalı olduğu için alt ışıklandırmayı da kırmızı yapmayı düşünüyorum. Gerçi rgb led olacak ama ana tema olarak kırmızı kullanacağım. PS4 ise mavi aydınlatmalı olacak.
    Sistemim imzamda olduğu gibi. Sisteme ek olarak 2x4gb ram ekleyeceğim. Bu çalışmadan dolayı ledli ram bakmam gerekecek sanırım. Kırmızı ledli ram tavsiyesine açığım
    Ayrıca yeni bir işlemci ve temaya uygun güzel bir işlemci soğutucu da almam gerekiyor.

    Projenin bir sonraki halinde istediğim şey şu; masayı 3'e bölersek, soldaki 2 bölüm PC ye ait olacak. sağdaki 1 bölüm PS4'e (aralarda bölme olmayacak tek parça). PC ve PS4 bölmeleri arasında yükseklik farkı olacak. Bunu da çapraz bir parça ile hallederiz sanırım.
    Ayrıca alt kısım alüminyum olacak. Soğutmaya da katkısı olsun Soğutma demişken nerede bu fan yerleri

    GÜNCEL 08.06.2015...

    Hafta sonu baya bi yol alırız diye düşünmüştüm açıkçası ama çok fazla yol alabildiğimiz söylenemez. İş güç derken pek fırsat bulamadık ilgilenmeye. En azından çizimi belli noktalara getirdik ama önümüzde çözülmeyi bekleyen soru işaretleri var..

    Bi kere bu direksiyon olayı başlı başına bir problem oldu. Belki kırk defa geçtik üzerinden ama bir türlü istediğimiz noktaya gelmedi Ya vazgeçeceğim yada bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Şimdilik havada..

    Gelelim neler yaptığımıza. Bu bölümler arasındaki derinlik farkı başımıza bela oldu Kaş yapayım derken gözü çıkartacak noktaya geldik. Tabi bunda kuzenin hayal gücünün etkisi büyük oldu çizimi paylaşmayacağım ama bizim masa oldu merdiven iç bölmede kaç basamak vardı hatırlamıyorum bile Neyse..

    Gün üzeri fırsat buldukça yaptığımız fikir alışverişleri sonucu tasarımda değişikliklere gittik. Verdiğim ölçüler üzerinden çıkan yerleşim şekli aşağıda..

     Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)

    Görüleceği üzere benim rampa işi oldu double rampa Neyse dedik iş değiştikçe değişiyor, daha fazla değişmeden bi yerleşim yapalım onun üzerinden gidelim. Giydirmeler sonucu ortaya aşağıdaki şekil çıktı..

     Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)

    Öncelikle giydirmeler biraz baştan savma oldu çünkü fazla vakit yoktu.. Yarım yamalak bile olsa ortada bir şeyler görmek istedik.. Yoksa o fanlar gömülü şekilde olacak

    Gel gelelim bundan sonraki çizimde yapılacak değişikliklere.. Ön camda bir değişiklik düşünüyoruz. Komple cam değilde sadece ortadaki kısım cam olacak. Oraya gömeceğimiz camı altı kesilmiş V şeklinde düşünebilirsiniz. Bunu yapmaktaki amaç hem estetik hem de sol alta dvd-rom, açma kapama tuşu vs. yerleştirmek.. Yukarıda belirttiğim gibi fanlar gömülecek, Parçaların altına ilk görselde olduğu gibi led ışıklandırmalar yerleştirilecek.
    Cam üstten mi açılacak yoksa çekmeceli bir sistem mi yapacağız henüz net değil ama camın üstten açılması daha ağır basıyor gibi. Tabi bu esnada monitörün ne olacağı bir muamma Masanın dibine (monitör kısmına) 15 cm eninde boydan boya bir parça koyalım diye düşündük ama o da estetiği bozar diye yapmak istemiyoruz..
    Fanlarla alakalı bazı çekincelerim var aslında.. Direk havaya bakıyorlar ama üstte cam olduğundan dönüşü anakartın üzerine doğru olacak. Sanıyorum bir sıkıntı olmaz. Fan demişken http://tr.aliexpress.com/item/EL4887-120MM-4PIN-CPU-HEATSINK-COOLER-COOLING-FAN-BLUE-LED-COMPUTER-CASE-FAN-BLUE/2024616960.html bunlardan düşünüyorum bakalım..

    Bu arada referans ekran kartını görünce keşke kartım referans tasarım olsaydı dedim bi an Bir de temayı kırmızı siyahtan mavi siyaha kaydırabilirim gibi geldi ama bilemedim tam. zamanla karar vereceğiz anlaşılan..

    Evet yorumlara, fikirlere ve her konuda önerilere açığım.. Biraz destek hiç fena olmaz açıkçası..


    DEVAM EDECEK...


     Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loneliness61 -- 8 Haziran 2015; 0:24:36 >







  • Guzel calisma takip ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loneliness61 kullanıcısına yanıt
    ben lian li'nin kasasını autocad'e dökebildim. burayada resmi ekledim. bakabilirsin
     Masa İçi Kasa Projesi... (GÜNCELLENDİ 08.06.2015)
  • @berat1346 eyv hocam sağ olasın. Kuzene verelim bakalım resmi.. Gece projeyi ilerletmeye çalışacağız bakalım.

    @bilonemsi sağ olasın hocam.

    Bu arada önerilere açığım.. Gerek parça gerek fikir olarak.
  • Güncel..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loneliness61 kullanıcısına yanıt
    benim tasarımda çok büyük bir hata varmış ona uyma soldaki anakartı mirror'yapmıştım ama anakartı mirror yapamayız ama eğer onu referans aldıysan bil istedim bende sonradan farkettim.
  • berat1346 B kullanıcısına yanıt
    Uyarın için sağol hocam.. Henüz referans almamıştık ama bugün aldığımız kararla bu tasarıma yönelecektik.. Sağ köşeyi iptal ediyoruz direksiyon için ayrı bir aparat yapılacak. Dikdörtgen masa olacak çekmeceli. İç dizaynda henüz değişiklik yok aynı olacak gibi..
  • loneliness61 kullanıcısına yanıt
    not: tepe görünüşündeki aşağı taraf. orayı iptal edip ps4'te koyabilirsin tercihe' kalmış ama kablo yuvalarını yapmamışım istersen onuda atabilirim düzeltilmiş olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berat1346 -- 8 Haziran 2015; 16:14:19 >
  • harika :D takpteyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.