Şimdi Ara

Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.195
Cevap
24
Favori
61.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5600X cpu, 3060ti gpu ve 2x8 ram'le, 2k'da, ortalama hem gpu hem cpu'da Elden Ring'den 5'er derece daha sıcak (65C) şekilde, ama takılma kasma yaşamadan DLSS açık konumda 100'den fazla fps alarak oynuyorum.
    Oyunu Youtube'dan biraz izlemiştim ama xbox gamepad'le, insanın kendisinin oynaması çok ayrı keyifliymiş. Verdiğim paranın kuruşuna acımadım. Büyük emek 😊👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun sorunlu mu yoksa benım PC de mı sorun var yada korsan oyun dıye mı çok fazla drop var ve ınaın grafıkler bana cok hoş gelmedı yanı oha harıka keske dırek PC de oynasaydım dedırtmedı PS5 remastred alasım geldı hatta DLC ler içinde hem böyle drop sorunu yok daha akıcı hem Dualsense destegı guzel.


    PC özellikleri i5 11400F RTX 3080 ve 16GB Ram

  • GOKHAN 07 G kullanıcısına yanıt

    ray tracing açık ise kapatın. açık iken daha yakınlardaki nesneler inanılmaz kötü. kapatınca netleşiyor.

  • 10 saat kadar oynadım daha ana düşman kim o bile belli değil. Detaylı bir inceleme yazmak için erken ama gördüğüm kadarıyla yorumlarını paylaşayım.


    Resistance (özellikle 3) ve Ratchet & Clank serilerinden dolayı çok sevdiğim bir firma Insomniac Games. Gayet de yaratıcı bulurum oyunlarının hepsi çok başarılı olmasa bile. Fakat Resistance 3 gerçekten Half Life ayarında bir oyun olmasına rağmen Sony'in o zamanlar reklam yapmayı unutmasından dolayı pek ses getiremedi. Sanırım oyunu tanıtmak için kimsenin kullanmadığı ve pek satmayan 3D Sony monitor ile pazarlamaya çalışmışlardı. Daha sonradan Microsoft'da pek iyi kullanmadı anlaşma yaptığı firmayı. Geleceği ne olacak derken Sony tekrar akıllanmış olacak Spider Man'i Insomniac Games'e emanet ettiler.


    E3 videoları dışında ne gameplay ne başka bir şey izlemiştim. Yani oyun hakkında yıllar geçmesine rağmen bile pek fikrim yok. Konsol sevmediğimden dolayı genelde konsol oyunlarının haberlerini pek araştırmıyorum. Sadece E3 videosunda ve oynarkende gördüğüm gibi neredeyse karakterlerin çoğunu sadece teknolojik suit giymeleri ve güçlerini ondan almaları fikrini pek sevmedim.


    Spider-Man: Shattered Dimensions'a pek ısınmamıştım. Spider-Man: The Movie'yi küçükken saatlerce oynamıştım ve favorim PS2 Spider Man 2 olarak yıllarca kaldı. Miles Morales'de oynamadığım için sanırım yeni favori Spider Man oyunum bu olacak.


    PS2 Spider Man 2'den aldıkları bir sürü fikir var. Yıllarca çoğu kişi tarafından en sevilen olarak kaldı ve Insomniac Games'de bunu yararına kullanmış. Her açık dünya oyununda olduğu gibi bir sürü saçma sapan yan aktivite tabi ki bu oyunda da var hepsi açılmadı bile hala fakat bunları çok hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz. Çanta toplama, araştırma istasyonları, ünlü yerlerin resimi çekme ve random çıkan suçlar ile mücadele etmek şu an gördüklerim arasında. Haritaya baktığım kadarıyla daha bir sürü yan aktivite açılacak. Böyle şeyleri hiç sevmeyen biri olmama rağmen bunları çok hızlı bir şekilde yapıyorsunuz. Şimdilik pek rahatsız etmedi özellikle random suçlular ile mücadele etmek ve çevreyi daha iyi bir hale getirmek için zehirleri gazları bile temizlediğiniz görevler tam Spider Man karakterinin mahallenizin kahramanı atmosferini çok iyi veriyor.


    55 tane önceden etrafa attığı ve geri almadığı çanta toplama aktivitesi Peter gibi parası olmayan biri için biraz saçma özellikle çanta da kaliteli duruyor fakat karakterin geçmişi hakkında bilgiler alabiliyorsunuz. Öyle sıfırdan başlamış kimse onu bilmiyor hikayesi yok oyunda. Çoğu şeyi ve düşman ile önceden karşılaşmış ve oyunun evreninde bunlara ne olduğunu, nasıl mücadele verdiklerini toplanacak itemlar ile dinliyorsunuz. Flash Thompson ile arkadaşlığı ne durumda, görmediğimiz karakterler ile önceden oyunun dünyasında ne yaşamış hep bunlar hakkında bilgi alabiliyorsunuz.


    Hem düşmanların hem Peter Parker'in seslendirmesi ve karakteri gayet iyi olmuş. Herkese yardım etmesine rağmen yine kimse pek adam yerine koymuyor, sürekli soğuk espriler yapıyor. Bazısı karakter iyi yazıldığı için gerçekten sizi güldürüyor. Aynı zamanda düşmanlarda fena değil. Nasıl dövüştüğünüze ve zorlanmanıza göre onlar da durum ile ilgili yorumlar yapıyor. Dövüş sistemi ve stealth de Arkham serisinden baya esinlenmişler. Daha açılmayan yetenekler yüzünden tam bir yorum yapmam doğru olmaz ama Arkham'ın Spider Man'lisi olarak düşünmemiz mümkün. Karakterin doğasından dolayı stealth bir tık daha iyi gibi geldi şimdilik. Arkham serisinde en zorda bile Batman dövüştüğümüz herkesten üstün olduğunu iyi hissettiriyordu, dövüş sistemi sayesinde. Spider Man'de ise ne kadar güçlü karakter olsa bile normal silahlı suçlulara bile kafanızı kullanmazsanız aslında kaybedebileceğiniz hissediyorsunuz.


    Her Spider Man oyununda ne kadar iyi olursa olsun karakterin ağ atması, duvara yapışması ve kontroller yüzünden bir süre sonra baş ağrıtıyordu. Bu oldukça kişisel bir durum belki diğer arkadaşlar böyle bir şey yaşamıyordu ama başımın ağrımasına neden oluyordu bir süre sonra. Hareketleri, istediğim yere ağ atmayı tam olarak başaramıyordum. Şu an için kontroller ve oynanış gayet iyi duruyor. Yan görevlerde sadece 3 tane yaptım ama saçma ya da özensiz değildi. Tek istediğim PS2 Spider Man 2 gibi ağ atıp gezerken ağ attığı yerlerde ağlar kalsaydı keşke. Zamanında kaç yıl önce adamlar böyle bir detayı başarmıştı.


    Performans olarak RT teknolojisini iyi kullanan oyunlardan bir tanesi. Bu zamana kadar işte RT açtım her şey çok değişti dediğim Hitman 3 ve Dying Light 2 dışında pek oyun yoktu. Arabaların üstündeki ışıklandırmalar ve ağ ile gezerken çok anlam kazanan binaların camlarının her şeyi yansıtması gayet iyi olmuş. RT kaldıran bir sisteminiz varsa açmanızı tavsiye ederim. Sadece duyduğum kadarıyla GPU'ya olduğu kadar CPU'ya da yüklenen bir oyun.


    Sadece RT açık olarak oynadım RT kapalı iken performansı nasıl bakmadım fakat gayet iyi bir port olmasına rağmen en azından bir patch daha gerekiyor. Yükleme sırasında 3 kere çöktü. Hızlı açılan bir oyun olduğu için pek sorun değil ama yine de sorun sonuçta. Çok az olsa bile bazen kaplamalar geriden yükleniyor. Genelde FPS yüksek olmasına rağmen özellikle açık dünyada gezerken gereksiz FPS düşüşleri ile karşılaştım. 60-70 fps arasında olsa bile anlık düşüşler olabiliyor.





  • aaronlennon A kullanıcısına yanıt
    Tamam sonyboy

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ray tracing açıkken oyunun vram kullanımı amd ve nvidia kartlarda baya farklı 2K+RT nvidia kartta 8.5gb civarı vram kullanırken amd kartta aynı ayarda 10.5gb vram kullanıyor.
    Exclusive Fullscreen alt+tab yapmayı sevmiyor çökmelere sebep oluyor normal Fullscreen sıkıntı çıkarmıyor.
    6 çekirdek ve üstü cpu sahipleri sanal çekirdekleri kapatsın 10-15fps lik artışlar oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 15 Ağustos 2022; 2:22:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC optimizasyonu biraz daha çalışma ister. Rtx 3080ti ile 2K - Rtx ayarları dahil ultra oynayabiliyorum ancak yere yakın giderken fps 40 civarlarına inebiliyor, daha yükseklerde gezinirken 60+ civarlarında. Dar mekanlar 80+ civarlarında. Trafik ve insan kalabalığı ayarları da en yüksekte. Hiç ani droplar yemiyorum, yumuşak iniş çıkışlar oluyor rahatsız etmiyor, ama daha düşük kartlarda ani fps drop yaşanabileceği her halinden belli.


    Benim açımdan iyi ama biraz daha düşük sistemlerde ultra oynamak mümkün değil anlaşılan, daha iyi optimize edilebilir. Fps'ten memnun değilseniz RTX'den tamamen feragat edebilirsiniz. Diğer ayarları en yüksekte tutarak yine keyifli grafikler görebilirsiniz.


    PS4 pro'da ilk oynayıp bitirdiğim zaman en çok aradığım ayar field of view olmuştu. Yükseklerde süzüldüğümüz bir oyun olduğundan geniş kamera açısı olsun istemiştim. PC sürümüne kısmetmiş geniş açı ile deneyimlemek. Bir de HDR opsiyonu görüntüyü güzel süslüyor, özellikle gündüz vakitlerinde gök yüzüne doğru sallanınca bir anda beliren güneş ışığı çok gerçekçi oluyor. HDR imkanınız varsa kullanın. İlk yüklediğimde biraz grafiklere bakar silerim diye düşünmüştüm, ama ilk oynadığım kadar olmasa bile hala ikinci kez oynayabilecek kadar keyif aldım, çoğunlukla aşırı seri oynanış ve gözle görülür grafik yükseltmelerinden ötürü keyifli geldi. Yalnız oyunda ayarlama imkanı bulunmayan bir Sharpen filtresi var, sadece ben mi öyle hissettim bilmiyorum ama keskinlik çok yüksek. Belki yerleşik grafik ayarlarının tutulduğu dosyalar arasında sharpen filtresi için bir erişim vardır, bir incelemekte fayda var kendi adıma.


    Tüm skilleri ve kıyafet geliştirmelerini hile ile açacağım, zaten bir defa normal şekilde bitirmiştim ps pro'da, her özelliğe en baştan sahip olarak deneyimlemek istiyorum. GoW PC'ye çıkınca da aynını yapmıştım çok zevkli olmuştu açıkçası. Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU 


    Doğrusu güzel grafik iyileştirmeleri ile geliyor PS oyunları PC'ye, yani ben memnunum bu exc. olayının artık PC'ye kaymasından.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 15 Ağustos 2022; 5:2:12 >




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt

    oyundaki dropların gpu ile alakası yok cpu optimize si çok iyi değil, ayrıca ram hızları da yüksek olmalı, 3060 ti var bende en üst ayarlarda 2k da bile gpu yu %80 anca dolduruyor

  • oyunu ps4te yalayıp yutmuştum. pc'de de görmek istediğim için yükledim. 1080 ti ile 4k da gölgeler orta diğer herşey yüksek dlss ultra kalite ile bazı yerler 55 genel 60-70 arası gidip geliyor. keşke herkes sony gibi optimizasyon yapsa.

  • Oyunu güzel sorunsuz ayarda oynamak için ne yapmak lazım 3080 ekran kartı var. Oyun sankı bulanık böyle anlamadım. Birde DLSS bende qualty performance olarak secılmıyor nedenı nedır acaba ? DLSS yazıyor ama alt ayarı pasıf duruyor.

  • yuzi_35 kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen ona yakın bir satırda dinamik çözünürlük ya da dynamic render resolution tarzında bir seçenek vardır. Onu kapatırsanız dlss nin diğer seçenekleri aktif olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 5 2600x ve Gtx 1660 Super ile Very Low'dan Fsr açık ve kapalı Very High'a kadar aldığım performans bu şekilde. Benzer sistemi olana referans olabilir


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONUFenerenyoutube
    Spiderman Remastered PC | All Settings Benchmark | Ryzen5 2600x | Gigabyte GTX1660Super 6GB | 16GB RAM MY SETUP CPU: Ryzen5 2600x (Stock Cooler) GPU: Gigabyte GV-N166SGAMING-6GD GeForce GTX 1660 Super 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Mainboard: Gigabyte B450M S2H Ram: 2x8 Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 SSD: Samsung 860 Evo MZ-N6E500BW 500 GB M.2 SSD HDD: Samsung HD103UJ 1TB Monitor: Philips 23.8" 242V8A 4ms 75Hz Freesync Monitor: Samsung SyncMaster BX2350 Mouse: Steelseries Rival 110 Gaming Mouse Keyboard: Logitech G213 Prodigy Controller: Logitech F710 Controller: Logitech Driving Force Pro Speaker: Logitech Z120 Headset: Anker Soundcore Strike 3 Surrond 7.1 Headset: Anker Soundcore Strike 3 Surrond 7.1 00:00-01:47 Very Low FSR 2.0 ON 01:48-02:53 Very Low 02:54-04:10 Low FSR 2.0 ON 04:11-06:20 Low 06:21-08:09 Medium FSR 2.0 ON 08:10-08:17 Medium 08:18-10:00 High FSR 2.0 ON 10:01-12:00 High 14:01-16:00 Very High FSR 2.0 ON 16:01-18:37 Very High
    https://www.youtube.com/watch?v=cnyfs9ME51w&feature=youtu.be
  • evohan kullanıcısına yanıt

    Öyleyse kalabalık seviyesini ve rtx'in geometry distance ayarını aşağı çekmek cpu'yu rahatlatacaktır ihtiyaç duyanlar açısından. Bunlar en çok işlem hacmi olan ayarlar arasında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu klavye+fare ile mi yoksa gamepad’le mi oynamak gerekli sizce? Reddit’te klavye+fare kullanımının şaşırtıcı şekilde daha rahat olduğundan bahsedenler olmuş, serbestlik hissini daha güzel veriyor yazmışlar. Konsola alışık olanlardan beğenmeyenler de olmuş. Sizin deneyiminiz nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Tamamen tercih meselesi. Hiçbir oyunu gamepad ile oynayamadığım için klavye fare bana aşırı rahat geldi. Gamepad ile oynarken dövüşemiyorum bile karakterin yönünü çevirmek bile işkence geliyor. Klavye fare kontrol düzenini de gayet güzel yapmışlar tuşlara basarken hiç zorlamıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fsr ve Dlss çok bir fark yaratmıyor çünkü oyunun derdi gpu ile değil cpu ile şimdilik.


    Traffic ve crowd kısmı özellikle cpu için kritik. Bunları low'a alırsanız gözle görülür bir fayda sağlıyor.


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU


    Umarım bir patch gelir artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 15 Ağustos 2022; 12:18:0 >
  • 5600X ve 3060Ti ekran kartı ile 1080P'de herşey fullde RT very high ve DLSS kapalı iken oyun yağ gibi akıyor. Drop falan da yok görüntü muazzam. Aynı sisteme sahip olup sorun yaşayanlar olmuş. PC'mi seçiyor bu oyun? Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU 



    Not: Ram 32GB




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVSEQ01.DAT -- 15 Ağustos 2022; 13:13:33 >
  • update/patch haberi yok mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nadiren gamepad kullanan biri olarak bana da klavye-fare kullanışlı geldi.


    Sol altta bir yazı var, onun sebebi nedir bulamadım. Fikri olan?



    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU


    Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU




  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.