Bizim burdaki şok marketten her gün düzenli olarak sigara alırım. Son birkaç aydır çok tatlı bir kız çalışmaya başladı burada. Gerçi maskeden pek anlaşılmıyoruz ama davranışları çok tatlı. Herkese, enerjik bir şekilde hoş geldiniz diyor yardımcı olmaya çalışıyor. Diğer kasiyerler gibi asık suratlı, merhaba desen yüzüne boş boş bakacak biri değil. Ama öğlen gittiğim için yoğun oluyordu. Bugün marketlerin kapanmasına 10 dakika kala gittim. 2 kız vardı sadece. Biri arkada ürünlerle ilgileniyordu. Kasaya bir baktım benim hoşuma giden kız. Sadece ikimiz vardık ve ben hiç beklemiyordum o yüzden boş bulundum. Tamamen spontane şekilde konuşmaya çalıştım. Merhaba, hoş geldiniz gibi klasik konuşmalar. Ardından da beklemediğim şekilde cümleler ağzımdan döküldü Ben: Pardon burası 8'de kapanıyordu değil mi? Önceden 9 diye biliyorum da. Kız: Evet 10 dakika var. B: Keşke hep bu saatte olsa, gerçekten 9'lara kadar çalışmak çok fazla. Korona da çok yaygın. K: Keşke ya, zaten bugün çok yorucu geçti. B: Önlemler de düzgün değil, doğru dürüst yasak getirmeleri lazım ama işte saraya para lazım, yasak gelmesi zor. Kız da onayladı dediklerimi En sonda da neyse çok konuşmayalım da içeri almasınlar dedim gülerek ve ayrıldım. Bu şekilde kısa bir konuşma oldu. Ama sorun şu ki saatler hep böyle olmuyor. Mesela dün akşam yine aynı saatlerde gittiğim zaman kasada 3 kız 1 erkek vardı. Hiç belli olmuyor. Müsait zamanı nasıl yakalayabilirim bilmiyorum. Fişten ismini bulamadım, erkek olan kasiyerin ismi yazıyor fişte. Çıkış saatini bekleyip konuşmaya çalışmayı da doğru bulmuyorum. Çünkü hiç yalnız olmuyor. Muhtemelen arkadaşıyla beraber gidiyordur. Sapık gibi takip etmek de olmaz. Ama genel olarak baktığım zaman kız reddetse bile kötü bir şey olacağını sanmıyorum. Ama tek sorun fırsatı yakalamakta. Sizce nasıl yapabilirim bunu ve diyaloğu nasıl başlatmalıyım? Bu arada konuşma soğuk geçmiş gibi ama kesinlikle soğuk değildi kız içten ve sıcaktı bunu anlayabildim. |
Markette Çalışan Bir Kızla Nasıl Tanışılır?
Bir markette çalışan bir kızla tanışmak, çekincelerini bir kenara bırakıp ilk adımı atmayı gerektirir. İşte bunu yapmanın birkaç yolu:
- Kendine Güven: Markette alışveriş yaparken kendine güvenli ve rahat hissetmek önemlidir. Bu, kıza yaklaşırken daha rahat hissetmeni sağlayacaktır.
- Göz Teması Kur: Kızla göz teması kurmak, onunla ilgilendiğini göstermek için basit ama etkili bir yoldur. Ancak, aşırıya kaçmamaya dikkat et.
- Nazikçe Gülümse: Sıcak ve samimi bir gülümseme, erişilebilir ve çekici olduğunu gösterir.
- Yardım İste: Kızın bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sormak, bir sohbet başlatmak için harika bir yoldur. Örneğin, belirli bir ürünün yerini sorabilirsin.
- Tamamlayıcı Ol: Kızın kıyafetleri veya saç modeli gibi bir şeyini fark edebilir ve onu nazikçe tamamlayabilirsin. Ancak bunu yaparken samimi ol ve fazla ileri gitme.
- Konuşmaya Başla: Sohbeti kısa ve öz bir şekilde tutarak "Merhaba" veya "Bugün hava çok güzel" gibi bir şey söyleyerek başlatabilirsin.
- Dinle: Kız seninle konuştuğunda, aktif olarak dinlediğini göstermek için başını salla ve sorular sor.
- İsmini Öğren: Sohbetin ilerleyen bir noktasında, adını nazikçe sorabilirsin. Bu, bağlantıyı daha kişisel hale getirecektir.
- Numarasını İste: Sohbet iyi gidiyorsa ve karşılıklı bir ilgi hissediyorsanız, numarasını istemeyi düşün. Ancak, bunu saygılı ve müdahaleci olmayan bir şekilde yap.
Bu ipuçlarını takip ederek, markette çalışan bir kızla tanışabilir ve rahat bir sohbete başlayabilirsin.