Şimdi Ara

Mark Zuckerberg, kişisel güvenlik önerilerinde bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Facebook'taki veri ihlali skandalıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlamak için bir soru-cevap etkinliği düzenleyen Facebook CEO'su Mark Zuckerberg; şirketin yeni güvenlik politikalarını açıkladı. Facebook'un veri ihlalinden 87 milyon kişinin etkilenmiş olabileceği yönündeki bildiriyi yayınlamasından sadece birkaç saat sonra gazetecilerin karşısına çıkan Zuckerberg, ayrıca kendi kişisel güvenliği ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.


     

    Düzeltmek birkaç yıl sürebilir 

    Daha önceki açıklamalarında olduğu gibi yine verilerin korunması için büyük bir sorumluluğa sahip olduğunun altını çizen Mark Zuckerberg, buna karşılık veri ihlali skandalının yarattığı sorunların tamamen düzeltilmesinin birkaç yılı bulabileceğini belirtti. Şirketin daha önce paylaştığı, uygulama geliştiricilerine sunulan veri erişimini kısıtlamak için alınan önlemlere atıfta bulunan Zuckerberg, 9 Nisan Pazartesi gününden itibaren kullanıcıların hangi uygulamalarla veri paylaşmak isteyip istemediğini seçebileceklerini de ekledi.


     

    Etkinlik esnasında gazetecilerden biri Zuckerberg'e kritik bir soru sordu: Cambridge Analtyica şirketi tarafından hazırlanan ve veri ihlalinin odağında olan ''ThisIsYourDigitalLife'' uygulaması gibi bir uygulamayı kullanıp kullanmayacağının sorulması üzerine Zuckerberg, ''Kesinlikle çok fazla uygulama kullanıyorum. Bilgisayardan iyi anlayan bir internet kullanıcısıyım.'' ifadesini kullandı. Zuckerberg verdiği bu kaçamak cevabın ardından kişisel olarak ne gibi güvenlik önlemlerinden faydalandığını da ekledi.


     

    Çevrimiçi güvenlik önlemleri 

    33 yaşındaki CEO; insanları, çevrimiçi güvenliklerini sağlamak için çevrimiçi hizmetleri kullanmayı bırakmak yerine etkili güvenlik önlemlerini sağlamaya davet ediyor. İnternet kullanıcılarının iki faktörlü kimlik doğrulama(2FA) gibi güvenlik mekanizmalarından faydalanabileceklerini belirten Zuckerberg ayrıca sosyal mühendislik hacklerine karşı da dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Kişisel olarak herhangi bir reklam engelleyici ya da VPN servisi kullanıp kullanmadığıyla ilgili soruyu yanıtsız bırakan Zuckerberg'ün, etkinlik de açıklamasa da, laptop kamerasını bantladığı da biliniyor. 








  • Hayatları yalan, dolan, hile!

  • ilkadımı facebook a üye olmayarak başlamak gerekliydi.

  • Linkteki fotoğrafta voldemort'a benziyor.

  • "Sakın bize güvenmeyin" dese yeterdi..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xKUZENLERx

    Facebook, dünya toplumunun algısını yönetme amacıyla kuruldu. Yıllardan beridir gerçekleştirilen algı yönetimi analizleri ve bilgi toplama işlemlerini, sanki yeni ortaya çıkmış gibi lanse etmek doğru değildir. Sosyal medya platformları, dünya toplumlarında çift kişilik bozukluklarına sebebiyet verdi. Sanal dünyada konuştuğumuz kişiler ile yüz yüze geldiğimizde, aslında çoğunun göründüğünden daha farklı olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Zuckerberg'in kişisel güvenlik önerilerinde bulunması durumu toplumun zekasını küçümsemektir.

    Dediğin gibi yıllardır tartışılan konular. İşi bilen zaten bu tür konulara takılmıyor. İstesek de istemesek de veriler kullanılıyor.



    Bence konu daha farklı. Bu 50 milyonun içinde olmaması gereken kişiler vardı, bazı baronları rahatsız etti. Yoksa küresel bir kampanya başlamazdı. Kendi aralarında büyütmeden kapatırlardı konuyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mikrofon ve kameraya siyah bant çekelim mi :)

  • komedi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendi bilgisayarinin kamerasini ve mikrofununu bantlayarak aslinda kullanicilara durumu özetlemisti :)

  • Bilinmesini istemediğim ve paylaşamayacağım bir işim yok çekmek isteyen çeksin
    Allah’ın bildiğini kuldan saklayamadığımız döneme hoş geldiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun yüzüne nolmuş, bembeyaz :D

  • serafon kullanıcısına yanıt
    siz çok dürüstsünüzde...
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    Neden hemen savunma ihtiyacı hissettin ki? Adamların ne yaptığı, amaçlarının ne olduğu kabak gibi ortada iken bunu savunmak bu düzene destek verdiğini gösterir, artık ne çıkarın varsa?
  • serafon kullanıcısına yanıt
    en azından o sizden çok daha dürüst...
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    Akraban filan oluyor herhalde? Dürüst filan değiller ama öyle görünmek zorundalar değilse fonksiyonlarını yerine getiremezler!!! Bu arada siz derken benden bahsediyorsan beni tanımıyorsun; bir yere dahil ediyorsan hayal kuruyorsun!
  • serafon kullanıcısına yanıt
    kişilik analizine göre son derece dürüst zaten ailesinden aldığı eğitimden bile dürüst olduğu ortada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imhotep_of_grudge -- 7 Nisan 2018; 15:10:49 >
  • işine baksın arkadaş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.