öncelikle merhabalar ilk konumu aciyorum. Pektus karinatum hastaligina sahibim birkac ay icinde muayene olup muhtemelen ameliyat olacagim fakat bu hastaligi ilk arastirmaya basladigimda marfan sendromu diye birsey gozume cok batti, Uzun parmaklar, uzun eklemler, esnek vucut, aort yirtilmasi, miyop vesaire vesaire bircok belirtisi var merak ederseniz bakabilirsiniz ve belirtilerinden biride gogus deformitesi yani benimde sahip oldugum Pektus karinatum. forumda bu konu hakkinda basliklar gordum fakat hepsi 10 yillik. yasitlarima gore uzun olsamda ayni boyda oldugum hatta benden uzun olan arkadaslarim var. 184 boyum, kilom 55. iskelet sistemiyim. Marfan sendromu belirtilerinden bende olanlar su sekillde: Pektus Karinatum Uzun ve ince parmaklar, hafif uzun eklemler Uzun boy zayif vucut Goz bozuklugu (marfanoid belirti olan miyop bende miyop yok ama bozuk gozlerim) ve bazi esnek parmak hareketlerini yapabiliyorum ama eklemlerim esnek degildir normaldir yani gercekten ozellikle boyum ve kilomun tutarsizligindan dolayi disaridan bakildiginda marfan sendromuna sahip gibi duruyorum. yuzum cok benzemiyor marfan sendromlulara sadece burnum andiriyor bir tik. onun disinda bu sendrom vucut gelistirme icin cok tehlikeliymis birkac ay vucut gelistirme yaptim herhangi bir sorun yasamadim hatta kilom falan toparliyordu her turlu supplementi kullandim bir sorun yaratmadi ama yinede cok korkuyorum zaten muayeneye gidecegim fakat bilgisi olan varsa duymak istiyorum bu sendrom farkli farkli belirtiler gosterebiliyor mu? sadece benim belirtilerimde marfan sendromu teskil edebilir mi? cevaplarsaniz gercekten cok sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim