Şimdi Ara

Marcelo mu ? Roberto Carlos mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Asıl mevkisi dışında stoper, kanat, libero, hatta ve hatta forvet oynayabilecek zeka, yetenek ve bilgiye sahip komple bir futbolcudan bahsediyorsun. Yaşayan efsane Roberto Carlos...

    Onun gibisi gelmez.
  • Tabi ki carlos

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pes 6 da roberto carlosu forvete koyanlar beğensin
  • sol bekte carlos

    sağ bekte cafu

    üzerine daha iyisi gelmedi, geleceğini de sanmıyorum
  • Marcelo şu son 3-4 sezonki atak grafiğiyle övgüyü çok hakediyor ama bu adamın kariyerinde birden fazla yüz kızartacak mağlubiyetler var. En basitinden aklıma gelenler, Mourinho’nun ilk El Clasico’su (hani 5-0 biten ve 4ünün Marcelo’nun hatası olan maç) ve 7-1lik Almanya mağlubiyeti. Carlos da savunma açısından çok üst düzey bir isim değildi tabi. 2006 DK’da Fransa’ya elendikleri golü Carlos yüzünden yedi adam. Eli dizinde durarak duran top savunmuştu hani. Ama Marcelo’nunkiler hem daha fena hem daha fazla.
    Ben her rolü asli göreviyle değerlendiririm. Bir sol bek önce savunmada iyi olacak. O yüzden Maldini’dir benim nazarımda en iyi sol bek. Bu 2 ismi takımımda 11de görmek istemem eğer Maldini tarzı bir sol bekim varsa. Yine de ikisi arasında Carlos hem savunmada hem atakta biraz daha iyi.

    Edit: Dünkü maçta Bayern'in golünde bile hatalı adam. O kadar ileride yakalanıyor ki geriye koşmaya zahmet etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 26 Nisan 2018; 18:26:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Marcelo kanattan devşirme, doğal olarak da iyi hücum yapıp gol atıyor ama savunması yeterince iyi bir sol bek değil. Dahası Real Madrid'in genel olarak da savunması iyi değil. Sağlam bir defansif performansla aldıkları galibiyet fazla yok. Nolofinwe'nin dedikleri %100 doğru, ben de bir bek için öncelikle hücumu değil savunması nasıl ona bakarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eser.

    Marceloyu 10 yıl sonra kimse hatırlamayacak.



    Ayrıca hele bi Pepsi reklamında oynasın marcelo, ondan sonra konuşuruz bu konuyu.
    https://m.youtube.com/watch?v=dyEto-nxHZ8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roberto Carlos yaşıyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roberto Carlos çok ayrı bir oyuncuydu. Hız, çalım, pas, orta, defansif müdahaleler. Hepsinde Marcelo'dan kat ve kat üstün. Hatta Carlos'tan sonra benim Bixente Lizarazu ve Brehme gelir. Lizarazu'yu herkes hatırlamaz. Bayern'in ve Fransa'nın şampiyonluklarında her zaman başrol oynamıştır. Adamın ismi bile futbolcu ismi anasını satayım. Şu isim karizması ile ya bir CEO yada futbolcu olunur. Başka bir şey düşünemiyorum.

    Bak aklıma geldi ekleme yapayım. Ergün Penbe'de gelmiş geçmiş en iyi beklerden olabilir. Sadece Türk pasaportlu diye esamesi okunmuyor ama bir forvetin kafasına bu denli güzel top gönderen bir bek yoktur dünyada. Sen altı pasta sabit dur, Ergün nereden olursa olsun o topu kafana atar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 26 Nisan 2018; 18:28:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: offside

    Marcelo kanattan devşirme, doğal olarak da iyi hücum yapıp gol atıyor ama savunması yeterince iyi bir sol bek değil. Dahası Real Madrid'in genel olarak da savunması iyi değil. Sağlam bir defansif performansla aldıkları galibiyet fazla yok. Nolofinwe'nin dedikleri %100 doğru, ben de bir bek için öncelikle hücumu değil savunması nasıl ona bakarım.
    real madrid senelerdir barcelona'dan cok gol atip sampiyon olamiyor zaten. cok gol yiyor cunku. ramos da dahil olmak uzere tum savunmasi ofansif katkisiyla one cikiyor. bence tarihe geçen bir geri 4'lü, ama savunma yonuyle degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi carlosu forvete koyardık doğru da ben marceloyu Fifa fut oynarken 14 ve 15 de Sol açık oynatıyordum.Marcelo da oyunlar içinde mevkisi dışında kullandığımız bir toğçu.Jem de oyunların bu kadar geliştiği bir dönem de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 26 Nisan 2018; 23:9:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marcelo böyle bir teknik ve klası sol bek olarak harcadı. Direk sol kanat olsaydı keşke. Benim için izlemesi en keyif veren futbolculardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

    pes 6 da roberto carlosu forvete koyanlar beğensin
    Pes 6 nedir? Final 3’de Japonca yazıların arasında forvete koyan nesiliz biz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

    Marcelo şu son 3-4 sezonki atak grafiğiyle övgüyü çok hakediyor ama bu adamın kariyerinde birden fazla yüz kızartacak mağlubiyetler var. En basitinden aklıma gelenler, Mourinho’nun ilk El Clasico’su (hani 5-0 biten ve 4ünün Marcelo’nun hatası olan maç) ve 7-1lik Almanya mağlubiyeti. Carlos da savunma açısından çok üst düzey bir isim değildi tabi. 2006 DK’da Fransa’ya elendikleri golü Carlos yüzünden yedi adam. Eli dizinde durarak duran top savunmuştu hani. Ama Marcelo’nunkiler hem daha fena hem daha fazla.
    Ben her rolü asli göreviyle değerlendiririm. Bir sol bek önce savunmada iyi olacak. O yüzden Maldini’dir benim nazarımda en iyi sol bek. Bu 2 ismi takımımda 11de görmek istemem eğer Maldini tarzı bir sol bekim varsa. Yine de ikisi arasında Carlos hem savunmada hem atakta biraz daha iyi.

    Edit: Dünkü maçta Bayern'in golünde bile hatalı adam. O kadar ileride yakalanıyor ki geriye koşmaya zahmet etmiyor.
    Abi ben başta buna olmak üzere konudaki çoğu yoruma katılamayacağım.


    Marcelo'nun kariyerindeki yüz kızartıcı sonuçları vermişsin, yazdığın iki maçtaki rakiplerinin biri muhtemelen tarihin en iyi futbol oynayan takımlarından birine karşı alınan bir mağlubiyet ; diğeri ise sadece Marcelo'nun değil baştan aşağı bütün Brezilya'nın berbat oynadığı bir Dünya Kupası yarı finali. Yüz kızartıcı sonuçlardan futbolcu okumluyorsak Buffon, Casillas, Neuer gibi adamlara da aynı cümleleri kurman gerek. Netice olarak Bayern'in Avrupa arenasında sahasında aldığı en ağır yenilgi Real Madrid'e karşı 4-0 ile geldi ve kalede Neuer vardı ? Mantığı yanlış ve Marcelo'ya taş atmak için yanlış bir hamle olarak buluyorum. Kaldı ki senin mantıktan devam edersek yüz kızartıcı sonuçlarda Roberto Carlos'un karnesi de pek parlak değildir, 2002-2003 sezonunda Sociedad ile şampiyonluk yolunda çalışırken Manzano'nun Mallorca'sı Bernabeu'ya gelip 5-1 ile galip ayrılırken Carlos'un (biri kendi kalesine) hatalarından goller yenmişti. Aynı örnekler Sociedad,Osasuna gibi ağır mağlubiyetlerle de çoğaltılabilir çünkü Real Madrid'in 2000-2006 arasındaki dönemindeki en kritik özelliği büyük maçları harika oynayıp küçük maçlarda saçma sonuçlar almasıydı. Benim aklıma ilk gelen bu oldu.

    Maldini'yi de değerlendirme kıstasın sanırım bu yüz kızartıcı sonuçlardan hareket etme olgusu, Maldini'yi kesinlikle küçümseme gibi bir niyetim yok ama yüz kızartıcı gibi bir ağır ifade kullanılarak Marcelo eleştirilecekse Liverpool'a karşı Avrupa'nın en yüksek arenasında 3-0'dan final kaybetmeye de güzel bir adlandırma bul derim.

    Hangisi daha iyi kısmına gelirsek kesinlikle Marcelo. İnsanlar Cristiano Ronaldo/Ronaldo muhabbetini de çok yaptılar zamanında, işte R9 bunu yapıyordu CR7 bunu yapamıyor vs. Klasik nostalji hayranı kuşaktan bahsediyorum. Cristiano, Brezilyalının yapabildiği her şeyin daha da üstüne koyarak geliştirdi ve artık kimse o konuda ağzını açmamaya başladı. Carlos'un Marcelo'ya oranla baskın gelen özelliklerinin atlet bir oyuncu olması, duran topları ve savunması(o da çok ufak bir farkla) olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki Real Madrid'de bek oyuncularının asli görevi diğer takımlarda olduğu gibi savunmak değil hücum etmektir. Devam edecek olursam Marcelo dar alanda dünyanın en iyilerinden, çalım ve adam eksiltme yetisi elit seviyede, top tekniği Carlos'tan çok daha üstün ve muazzam bir saha görüşüne sahip. Geçtiğimiz sezon oynanan ve 4-2 mağlup ettiğimiz Bayern maçındaki performansı tarihin en özel bireysel performanslarından biriydi.


    1 Marcelo, 2 Roberto Carlos, 3 Maldini'dir benim için. Kritik olan husus, bu oyuncular dünyaya farklı tarihlerde gelmiş olsalar Maldini ve Carlos'un mevkisi herhangi bir dönemde aynı kalırken (Maldini'nin stoper kısmını atlayarak) Marcelo 1950'li dönemlerde rahatlıkla sol iç, 80'lerin başında 8 numara, 90'ların hemen sonunda da hücuma yönelik bir oyuncu olabilirdi. Marcelo bu farkı yarattığı için daha iyi Carlos'tan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be4die

    Her türlü Carlos Trye geldiği için küçümseyenler var bir de bu adamı.Sadece istatistiklerde veya ozetlerden izlemiş olanlar yazıyor
    Veya yaşı tutmayanlar. Yıl oldu 2018, forum 2002'li, 2003'lü, 2004'lü bebelerle dolu, bunlar ne bilsin Carlos'u?
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marcelo kanattan devşirme oyuncu .. Sol açığa koyup göreceksin Marcelo'nun gerçek yüzünü sen ..



    Onun için savunma olarak Carlos diyorum ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu carlos'a hakarettir..carlos sol bekin kitabını baştan sona yazan tek adamdır.adeta sol beki yeniden icat eden adamdir.tüm zamanları en buyük sol bekidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tarafta ofansif yönü de kuvvetli çok çok iyi bir sol bek var.
    diğer tarafta bi ileride, bi geride, bi gol atar, bi top çalar, rüzgardan hızlı koşar, füze gibi şut çeker, penaltıdan iyi frikik kullanır, şutunu tutabilen kaleci yoktur. 50 metreden panter kalecileri avlar, korner çizgisinden gol atar. efsane brezilya kadrosunun en iyilerindendir. oynadığı dönemde ilk 5 futbolcu içinde sayılır.
    isim vermeden kimin daha iyi olduğunu anladınız ;)

    not: marcelo, lizarazu, ashley cole, maldini, p.evra, d.alaba, coentrao ile kıyaslanır.
    not2: beckham, zidane, figo gibi adamlar varken frikik kullanan kral.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.