Şimdi Ara

Manzara çekimlerinde doğru odaklanma ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

BenQ Gh600 kullancısıyım, yeni aldım deniyorum ama manzara çekimlerinde bir türlü başarılı olamadım diyebilirim

P modunda çekiyorum odak durumna göre bir yan flu diğer yan kesin oluyor, bazen tersi
    oto modda aynısı
    sahne seçiminden manzaraya alıyorum keskinlik kayboluyor

manuelde 8.9 yapıyorum perdeleme hızını düşürmem gerekiyor hava kapalı
    tam sağlıklı ölçüm yapamadım 3.1 ile 8.9 arasında

bir de her seçim aynı sonucu vermiyor P modu bazen daha başarılı iken bazen oto daha iyi oluyor (aynı çekimde)

odaklanma seçimlerinden hangisini seçeyim ?
    pan odak-otomatik odak-makro-sonsuz

tavsiyelelerniz nelerdir?

Teşekkürler

• Merhaba,
    Benim ilk dijital makinemde Benq markaydı :)
    Bahsettiğiniz konuya gelirsek sanki makine otofokus yapıyor ve istediğiniz yerler keskin olmuyor anladığım kadarıyla. Bence F11 civarı perde ile elle odaklanmayı deneyin. F11 size yeterince geniş bir derinlik verirken manzarada istediğiniz bir yere elle odaklanın. Keskinliği artırmak için üç ayak kullanabilirsiniz. Eğer makinede sorun yoksa bu şekilde kesin sonuca ulaşmalısınız.
  • bir de gogılda hiperfokal mesafe diye aratin yararı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benq dc1220 den sonra gh600 aldım
    sevdim ben benq'yu

balkon demirlerini tripod olarak kullanacaktım ama yağmurdan dolayı olmadı

perdeleme hızı düşük olunca titreme oluyor o yüzden flu olunca karşılaştırma yapamıyorum

iyi ışık koşulunu beklemem lazım

hiperfokal'a bacağım teşekkürler
  • Anladığım kadarıyla o alette Av modu var. Av moduna al, odaklamayı otomatik olarak seç, diyaframı 4 (maksimum 5.6) olarak ayarla. Keskinlik ve doygunluk ayarlarını +1 arttır öyle dene. f8 veya üzerini sakın kullanma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Anladığım kadarıyla o alette Av modu var. Av moduna al, odaklamayı otomatik olarak seç, diyaframı 4 (maksimum 5.6) olarak ayarla. Keskinlik ve doygunluk ayarlarını +1 arttır öyle dene. f8 veya üzerini sakın kullanma.

f8 üzerini niçin kullanmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birtasarimci

quote:

Anladığım kadarıyla o alette Av modu var. Av moduna al, odaklamayı otomatik olarak seç, diyaframı 4 (maksimum 5.6) olarak ayarla. Keskinlik ve doygunluk ayarlarını +1 arttır öyle dene. f8 veya üzerini sakın kullanma.

Işık saçılması yüzünden. f5.6 üzerinde (16MP'lik kompaktlarda f5.6'da bile olur) ışık saçılması yüzünden kompakt makinelerde keskinlik azalır.
    f5.6'da en geniş açıda (diyelim 28mm) 4-5 metreye odakladığında bile net alan derinliği sonsuza gider, bu yüzden eğer enstantane kurtarıyorsa f5.6 üzerine çıkmamak en iyisi. Eğer aşırı ışık varsa ve enstantane kurtarmıyorsa yapacak birşey yok tabi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: birtasarimci

quote:

Işık saçılması yüzünden. f5.6 üzerinde (16MP'lik kompaktlarda f5.6'da bile olur) ışık saçılması yüzünden kompakt makinelerde keskinlik azalır.
    f5.6'da en geniş açıda (diyelim 28mm) 4-5 metreye odakladığında bile net alan derinliği sonsuza gider, bu yüzden eğer enstantane kurtarıyorsa f5.6 üzerine çıkmamak en iyisi. Eğer aşırı ışık varsa ve enstantane kurtarmıyorsa yapacak birşey yok tabi.

hımmm bu alet slr değilmiş. Şimdi baktım özelliklerine, zaten f5,6 maksimum değermiş.

• 1/2000 son hızı
    güneşe tutup çekmeyeceğime göre kurtarır diye düşünüyorum

şu ekstra zoom olayı yüzünden ve param fazla olmadığı için travel zoom aldık ama

içersindeki sensör boyutu aynı

ne iso yükseltip gece çekimi yapabiliyorsun

moralim bozuldu şimdi

bugün havada daha çok ışık var

öğleye doğru tüm modlarda çekimler yaparım buraya da koyarım bakarız
  •  Manzara çekimlerinde doğru odaklanma ??

ilki P modunda oto odak ile çekildi-pan odak ile hiçbir fark yok
    çanak anten tarafı flu bakkal tarafı daha keskin

ikinicisi sahne seçiminden manzara modunda, odak değiştirilmiyor sonusz modda çanak anten kısmı net bakkal kısmı flu

üçüncüsü manuel modda f8.9
    3.1 ile 8.9'a izin veriyormuş manuel 26mm'de
    bu daha kötü

• manzara çekiminde ilk kareyi (p ile çekmişsin) tercih ederdim.
    ancak manzaranın önünde bir kişiyi-portre çekiyorsam ikinci daha iyi olurdu.
    makineyi tanımanız iyi fotoğraf çekmenin ilk adımı...
  • işte birinde sağ taraf odaklı
    diğerinde sol taraf

tüm makinalar da mı böyle yoksa sorun ben de mi?

sizlerde ekler misiniz lütfen vaktiniz olduğunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 11 Kasım 2012; 15:29:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

işte birinde sağ taraf odaklı
    diğerinde sol taraf

tüm makinalar da mı böyle yoksa sorun ben de mi?

sizlerde ekler misiniz lütfen vaktiniz olduğunda

sağ veya sol taraf odaklı olacağını düşünmüyorum ama genel olarak aynı mesafedeki şeylerin netliği aynıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.