Manuelden Otomatiğe Geçiş Olayı
-
-
Manuel hamallıkmış senelerdir kullanıyordum bu sene itibariyle otomatiğe geçtim dünya varmış dedim. İstanbul gibi bir yerde kendimi senelerce zorlamışım resmen.
_____________________________ -
Manuelde kontrolün sen de olduğunu daha net hissediyorsun, kimi zaman keyifli, arıza olasılığı otomatiğe göre daha düşük.
Otomatikte konfor net olarak farkediyor, bir şeyleri daha az düşünüyorsun, manuelden sonra lüks hissettiriyor.
İkinci el araç alırken tam otomatik veya cvt olmasına dikkat ederdim ben.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
nasıl başlarsan o şekilde gidiyorsun aslında. Yani manuelde başlayıp birkaç sene kullansan her zaman manuel keyifli gelecektir. Ben otomobile manuelde başladım, sonradan otomatiğe geçtim ama sonunda yeter artık deyip manuel araba aldım. Motosiklette ise otomatik şanzımanla başladım. Ehliyet alırken manuel şanzımanla sınava tabi olduk. O dönem manuel kullanmayı öğrendim ve baya zevkliymiş dedim kendi kendime. Manuel motor satın alıp kullanmaya başladım ama kısa süre sonra ilk başladığım model otomatik olduğu için kafamın hep otomatikte kaldığını fark ettim ve manueli satıp otomatik şanzımanlı motora döndüm. En azından bende durum böyle, "nasıl başlayıp alışırsan öyle devam etmek istiyorsun"
Hangisi daha iyi olayına gelince; keyif açısından manuel daha iyi ancak sıkışık trafikte otomatik daha iyi. Aşırı yokuşlu ve dur kalk trafiğin olduğu bir yerde manuel kullanmak insanı yoruyor. Park ederken yada bir yerden çıkarken ise otomatik vites çok hantal geliyor bana, manuelde daha hızlı ve rahat hareket ettirebiliyorum aracı. Uzun yolda yine vites atıp arada bbirileriyle sahte kapışmalar yapmak terapi gibi geliyor.
_____________________________ 95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
-
Hem Manuel hem otomatik var keyfe göre biniyorum. Bazen ayağım istem dışı debriyaja gidiyor otomatikte komple kopmak lazım Manuelden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
30 sene evvel trafiğe manuel bir hurda ile çıktım ve yıllarca bele devam etti.
13 sene evvel kadın ehliyet alınca otomatik isterem diye tutturdu, manuel aracı satıp eniştenin CVT otomatik aracını aldım.
O gün bugün hep otomatik kullanndım...
Kritik anlarda fren yerine gaza basarsan nolacak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Haberlerde bolca verilen "Fren yerine gaza bastı tükana daldı" başlıklarına itibar etmeyin.
Aklı başında hiçbir şofer bunu yapmaz, ya sarhoştur yada narkotik almıştır...
Kadin surucu olunca da oyle yaziyordu,kritik-panik ani diye ondan yazdim ya otomatik sknti olsa her gun kaza olurdu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler