Şimdi Ara

Manuel pişmanlıktır keyifli diyenler gelsin (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
40.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyisini bulduğunuz zaman otomatik candır, medeniyettir, sağlık destekçisidir. Net. Tabi tork konvertörlü tam otomatik ve CVT gibi sorun çıkarma ihtimali en düşük türevleri seçmek kaydıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Aralık 2019; 2:4:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Medeniyet dediğin tek dişlisi kalmış canavar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAYSERS0ZE

    profilinden belli
    Cahilliğini son sürat devam ettiriyorsun hocam çok ilginç bir şekilde. Kaç yıllık DH üyesiyim kim bilir profil bilgilerim kaç yıl öncesine ait keza profilde belli olan nedir. :) Sorun cahil gözlerinizde olmasın. İyi akşamlar blokluyorum sizi.
  • 20 sayfa yazı yazılmış ben olayı iki kelimeyle özetleyeyim:


    Manuel pişmanlıktır.


    Bu kadar arkadaş, yok efendim keyfi başka, güç kontrol sende hissediyorsun, kendimize söylediğimiz şu küçük yalanlar yok mu...


    Bak demeyecektim bir kere daha söylüyorum.


    MANUEL. PİŞMANLIKTIR.


    Paranız imkanınız varsa bir saniye bile düşünmeyin. Hele trafiğe yeni çıkacaksanız gerekirse üç yıl daha dişinizi sıkın biriktirin otomatik alın. Bana teşekkür edeceksiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 1 Ağustos 2023; 12:38:44 >
  • Manuel cebinin keyfidir otomatik şanzıman bakmak ise paranın işidir. 6 senden fazla oldu aracı alalı aldığım zaman üzerindeki fena değildi idare ettim baya, 1 kez orjinal baskı balata vites çubukları debriyaj teli volan tornası yağı vs. her şeyi değiştim en az 4 sene daha gideriz böyle toplamda 10 senede ettiğim masraf o zamanın parası ile periyodik bakımı her şey dahil 5 bin tl den azdı. 10 sene gibi bir zaman diliminde otomatiğe bakma senaryosunu biri çıkartsın bakalım söyleyeceklerim bu kadar.

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt

    40 senede 6 tane otomatik araç kullandım şanzıman arızası bir kere yaşadım halat ve kol değişti 6-7 yılda bir de yağ değişti

  • Millennium M kullanıcısına yanıt

    hocam üç yıl iddialı omamış mı :)

    tamam manuel kötü kaka da o kadar beklemeye gerek yok bence

  • Millennium M kullanıcısına yanıt

    Hiç biri yalan değil gerçeğin ta kendisi hojam..


    Çok uzun süredir otomatik araç kullanıyorum, Astra k turbo otomatik, Yaris otomatik, 2010 Audi A4 multitronic (en sevmediğim araç ve şanzıman oldu, bedavaya verseler 301 yerine almam)


    Bir süredir de idareten 301 dizel manuel 1.6 kullanıyorum.. bildiğin dandik yampiri 301. tekrar gazı ayarlamayı, kavrama hassasiyetini, geçiş yumuşaklığını ayarlamayı öğrendim.. bazı yerlerde azcık heel and toe yapmaya çalıştım falan beceremedim :) en azından bazı ayarlarım geri geldi, körelen refleksler açıldı. araba kullandığımı, iş yaptığımı, elim kolumun çalıştığını anlıyorum..


    2-3. viteslerde torkla çekiş almak otomatiğe göre daha keskin ve keyifli.. düz viteste amaç ulaşacağın yerden çıkıyor, ulaşımın kendisi bir amaç haline geliyor. belki uzun süre düz vites kullansam yorar ama gerçekten araba kullandığımı anladım tekrar.. otomatik bitirmiş beni farkına varmadan.


    Biz türk milleti olarak rahata konfora lükse gerçekten aşığız.. aslında çoğumuz petrolhead falan değil. sadece lüks oto seviyoruz o kadar :) bu yüzden düz vitesle falan uğraşmaz kimse, kıymet vermez çünkü.. ztn A'dan B'ye gidiyorum otomobil benim için budur diyene saygım sonsuz.. 30 sene sonra kendi direksiyon çevirenler de mağara adamı diye aşağılanacak :)


    kendi giden araba varken direksiyon çevirmek pişmanlıktır diye açılacak konular, Allahın emri bu.


    ama deli tutkunları var düz vites işinin yurtdışında. bazı araçlar kapış kapış gidiyor ve ciddi saygı görüyor petrolhead camiasında.




    çok aşırı trafiğe giren insan olsam asla ben de istemem.. otomatik candır, hele ki sıfırdan alırken, günlük kullanımda düz vites amelelik mi, evet.. ama paso trafikte gezmiyorsan, günlük yoğun kullanmıyorsan ve otomobil hastası isen düz vitesin kesinlikle ayrı bir keyfi var.. isterim elektrikli bir teslam olsun, ki alıyordum da, ama yanında da bir düz vites şöyle İ20 N gibi, Mx5 gibi tatlı bir otomobil şartmış onu anlamış bulundum..





  • Manuel araç tuşlu Nokia telefon ise,
    Otomatik araç dokunmatik telefon gibidir.

    Tam 7 yıllık Manuel kullandıktan sonra son 1 yıldır otomatik turbo benzinli kullanıyorum 7 ileri dct. Yok böyle bir rahatlık.
    Bir daha asla (evet büyük konuşuyorum) Manuel araç almam aldırmam NET.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 9 aydır otomatik araç kullanıyorum. Daha öncesinde manuel olarak toplamda 165 bin kilometre kadar 1.4 Atmosferik Fiat Egea ve 2.0 atmosferik Volvo S40 (Kilometresi vardı debriyajı taş gibiydi) kullandım. Ve bu süreçte İstanbul'un köprü trafiği falan dahil Türkiye'nin pek çok yerinde araç kullandım.


    Kullandığım otomatik çift kavramalı ve gayet iyi bir otomatik. Vites geçişlerini falan hissetmek mümkün değil ama yine de ben manuelciyim. Bacanağın manuel aracını ya da kiralıktan gelen manuel aracı kullanınca manuelin keyfini daha iyi anladım.


    Evet otomatik rahat ama keyifli değil. Manuelden keyif almak için de 200 beygir arabayla pistte gazlamaya gerek yok. Sonraki araba arayışımda gene manuel arayacağım.


    O yüzden "Manuel Pişmanlıktır" gibi genellemeler yanlıştır. Kişiye hitap edip etmemesine bakmak gerekir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 1 Ağustos 2023; 19:37:56 >
  • Millennium M kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarını tek kelimeyle özetleyeyim:

    Saçmalamışsın.

  • ikisini de aktif kullanıyorum.


    manuelde kontrol hissi çok daha fazla, aracı akıtmak çok daha kolay, bana bisiklete binme hissi veriyor nerdeyse. uzun yolda motorun çekişi yeterliyse hiç dezavantajı yok.


    ama gündelik hayatta otomobildeyken birileriyle konuşmak, bir yer bulmak, park yeri aramak, telefona bakmak, hatta bilmediğin güzergahlarda gitmek gibi durumlarla sık sık karşılaşıyorsanız otomatik vites hayatı çok kolaylaştıran ve dikkatin dağılmasını engelleyen bir şey.


    ayrıca tork konvertörünün hidrolik aktarma hissi bana aracı daha sağlıklı hissettiriyor.


    dur kalk trafikteki konforu üzerinde konuşmaya bile gerek yok.

  • Manuel iyi diyenler heralde balatası bitmek üzere olan bir araba sürmedi

    Sol bacağınızda bildiğin doku zedelenmesi oluyor diz civarında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 turbo motor 5 ileri manuel gayet keyifli olur. Önemli olan devir hız oranı yerinde ayarlanmış olması...


    atmosferik motorda da keyifli eğer lpg varsa, 2 vites düşüp deviri çevirmekte keyifli oluyor ama yakıt sarfiyatı düşüncesi aklına geliyor rahatsız ediyor.

  • Boş dağ yolları olur, arabaya, yakıta acımayacak güçte olursun, arabada tek yada iki kişi olursun, bagajın boş olur, birde arabanın üstü de açılıyorsa manuel gayet keyifli arkadaşlar. Kendinizi kandirmayin.

    He bunun dışında manuel istanbulda iskence. Ama trafiği ortalama olan yerlerde ve genelde şehirler arası kullanıyorsanız, manuel kullanmayı da biliyorsanız çokta büyük problem değil.

    Ben otomatik Polo yerine, manuel golf tercih ettim. Yine olsa aynı tercihi yapardım.

    Misal suan otomatik golfe geçiş için mantıklı fiyatlar vermem gerekiyor. Uygun olursa otomatiğine geçeceğim belki 408 de olabilir. Yani İstanbul gibi bir yerde hergun ise gitgel araç kullanmıyorsanız ölüm değil.

    Bunun dışında otomatikte cidden araba kullanmıyorsunuz. Manuel’e alıştım, vitesleri hissetmiyorum vs olmaz. Çünkü düşünmeden yapılacak bir iş değildir. Tüm yolu altın oranı buldum deyip 3. Viteste gidiyorsan o ayrı.

    Bunun bunun dışında 100-150 beygir araca binip otomatik olduğu için herseyi araç yapsın diyenlerde genellikle aracın içinden geçiyorlar. Duruma göre yokuşlarda s moduna almanız lazım. Sürücü hala sizsiniz. Araç trafiği ve yokuşu sizin kadar algılayamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hiç otomatik araç kullanmadım


    95 coralla

    2017 leon

    2022 clio


    kullandım. yeni araç bmw 4 serisinden sıfır bir şey olacak, bakalım otomatiğe alışabilecek miyim

  • 50 yaşındayım 18 yaşımdan beri arabam var, iyi dönemimde premium da kullandım ev alacakken satıp alt modeller de kullandım. Yaklaşık 10-12 araçta sadece 1 kez mecburiyetten otomatik aldım onda da arabanın yarısı kadar şanzımana para harcadım. Audi Q5 stronic idi araç. 10 yıl önce yemin ettim zaten sevmem ama mecbur da kalsam almayacağım diye. Manuel candır, ucuzdur, masrafsızdır, zevk verir. Tek sıkıntım adi satıcılar Türkiye’ye manuel üst donanım getirmiyorlar oysa tüm dünyada otomatikten çok satıyor bu tercih. Neden biraz da siz düşünün.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    25 sene manuel kullandım, 5 senedir de otomatik. Kendimi otomatikle kandırmak çok keyifli geliyor bana. Zayıf motorlu araçlarda otomatik konusuna gelince; bu araçlarda daha da büyük bir ihtiyaç otomatik. Mesela benim araç 1.6 tdi passat, bu araca bu motor zayıf geliyor ama araç o kadar hızlı vites değiştiriyor ki düşük hızlarda kendinden güçlü araçlardan çok daha seri, hele ki keskin virajlı yokuşlarda manuel sürücüsü 50 kere vites değiştirmekle boğuşurken ben seri bir şekilde yavaşlayıp hızlanıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Manuel şehir içinde ızdırap. Şehirlerarası yollarda neredeyse otomatik gibi sürülüyor. Atıyorsun 5. veya 6. vitese. Bir daha elini sürmüyorsun.

  • nungor N kullanıcısına yanıt
    52 yaşındayım, 22 yaşımdan beri arabam var. Söylediklerinden bişey anlamadım. Zevkten kastın mazoşizm ise o bende yok. Otomatik harika bişey, manuel eziyet. Adi satıcılar getirmiyor, çünkü artık kimse manuel istemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 3 Ağustos 2023; 16:22:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.