Şimdi Ara

Manuel Araba otomatikten daha iyi bence

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Manuel ehliyeti aldım otomatik kullanmadım daha ama sizcede Manuel mantıklı değil mi

Arıza yaparsa ücreti otomatik kadar çok değil
    Arabayla bütünmüşsün hissiyatı veriyor
    Manuelde Hız sınırlarını biliyorsun mesela 2. Vitesten 3. Vitese geçerken genelde 40 50 arası hızda oluyorsun yani 2. Viteste araba vites yükseltme isteyince ayrıca şehir içi hız sınırınada geldiğini anlıyorsun ama otomatikte sen gaza bastığın sürece kendisi atıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Araca,sehre gore degisir,koca nesli findik motora mahkum ettiler vergilerden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende manuel ciyim.. 3 den 2 ye çekip gaza diplediğin zaman alırsın hazzı..

otomatikte böyle birşey yok en fazla kickdown yaparsın..

• Trafikte otomatik daha rahat oluyor

• şuanda satılan B segment araçlarda bile yarı otonom sürüş geliyo yavaş yavaş. bırak vitesi, artık gaz-fren ve direksiyon bile otomatik oluyo.

• manuel vitesin kötü yanı vites değiştirmeye kendin karar vermek zorunda olman değil. asıl sıkıntı vitesi değiştirme ritüelinin meşakkatli olması.

eğer tek bi buton ile vites değiştirilebiliyo olsaydı gene iyi derdik. sen her vites değişiminde debriayaja bas, vitesi at, debriyajdan ayağı çekerken aynı anda ters şiddette gaza bas. bu ritüel yorucu.

• tam otonom gelse ne olacak, burada izin vermeyecekler ki, tesla da var ama kullanılamıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ralli otomobilleri manuel vites ama sıralı vites sistemi olduğu için debriyaj yok. sadece vites kolunu itip çekerek vitesi değiştiriyor. herşey mekanik, yani arka planda sürücü için debriayaja basan mekatronik bi sistem yok.

ralli otomobillerindeki sistemi kullanmak keyifli olabilir aslında.

ben debriyaj pedalının düşmanıyım.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Bir zaman sonra kas hafızası ediniyorsun aslında

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    evet ediniyosun. ben de çok kullandım manuel. hâlâ kullanıyorum köyde.

ama otomatik 100 kat daha keyifli benim gözümde.

• Toyota SUPRA kullanıcısına yanıt

Otomatik araba 3'ten 2'ye geçmiyor mu?

• Aynen tuşlu telefonlar da akıllı telefonlardan daha iyi. Numaralara basıp 2 saat harfi aramak çok daha keyifli telefonla bütünleşiyorsun.

• Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Tuş yine aynı bu arada sadece kolaylaştı aşağıda tuş aramak yerine telefonda tuş gözünün önünde ona basıyorsun

Bu arada o senin dediğin küçük tuşlu telefonlar için geçerli ayrıca tüm harfleri sığdıran telefonlarda var tuşlu olarak

• Bi bir, bi iki, geçirmesi sarıyor diye sürekli o sopayla oynamak sarmaz.

Sopayla uğraşmaktansa, dikkatimi yola vermeyi tercih ederim.

Gamer Gülüyoryoutube
    Herkese Merhaba Aramızda Böle Vites Atan Varmı
    https://www.youtube.com/watch?v=tY-0yW-x6OI&feature=youtu.be
  • limbesh kullanıcısına yanıt
    Bir zamandan sonra zaten otomatik kendin yapıyorsun odaklanmıyorsun bile

Baktın motorun sesi arttı hemen elin gidiyor zaten

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    benin tercihim otomatik olsa da, manuel araçları da seviyorum. sorunsuz, ucuz, mis gibi A noktasından B noktasına gitmek için ideal.

mesela aynı markanın B segment otomatik parasına C segment manuel olanı alınıyo.

şunu da söyliyim. otomatik aracımı bazen manuele alıp kullanmak keyifli oluyo. sık yokuş iniş çıkışı olan sahil şeridi yollarında mesela otomatik vitesin eğim değişimlerini görüp karar almasını beklemek yerine manuele alıp kullanmak çok keyifli oluyo ki debriyaj olmaması benim için harika.

eskiden bilgisayarda Colin McRae Rally oynardım. oyunda da otomobili manuelde kullanırdım.

• -Otomatik viteslilerin mantıklı olup olmamamaları kişiye göre değişir ama günümüzde otomatiklerin yaygın olarak kullanılmaları,tercih edilmeleri ve daha fazla üretilmeleri mantıklılıkları konusunda genel fikri veriyor

-“bende manuel ciyim.. 3 den 2 ye çekip gaza diplediğin zaman alırsın hazzı..otomatikte böyle birşey yok en fazla kickdown yaparsın..” demiş arkadaş 😊 Otomatik bir araç kullanmamış belli,Kick Down yaptığının farkında değil,aynı manuel olayın otomatikte de yapılabileceğini bilmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota SUPRA kullanıcısına yanıt

Bende manuelden yanayım kardeşim. Biriyle kapışırken acayip zevkli oluyo. manuelciler kapışmada iyi eline veriyolar karşıdakinin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.