Şimdi Ara

Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
531
Cevap
15
Favori
16.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _Kozbey kullanıcısına yanıt
    Mezhepler tambir komedi. Herbirine göre peygamber o yolda. Kuran allahin kitabı amah8cbiayete alevi Sünni oldemez bunu belirttiginde BİRLİK OLUP seni bitirirler. Sonra aynı kavgaya devam. Alevilik pekduzgun olmayanbi mezhep olarak gorulur. Zaten yok dediginde seni haslarlar. Aynı adamlar Alevilik var der ama gene karsidirlar. Gelenek böyledir mantığı yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semender96

    Siz Allahın kelamını kabul etmiyorsun hiç beşer kelamını kabul eder misiniz?o halde ne desem boş ben de sizin dediklerini kabul etmiyorum ne değişti? Madem ölünce bir şeyi görmeyecez Tanrıyı öldürdünüz gibi ölümü de öldürun de biz de ateyiz olalım

    Aynen dediğin gibi Muhammed çok zeki adamdı eski kitaplsrdan baktı yazdı ve o devirde yaşayan kimse de çıkıp demedi sen hayırdır başka yerden bakıp söylüyorsun diye Ebu Cehil aristokrat yani o devrin bilimadami gibi bir şey o bile Muhammedin en azılı düşmanı iken böyle bir iddia dahi bulunamamisken hadi onu geçtim bugüne kadar gelen hiçbir islam alimi böyle bir şeyi görmemişken siz çok zekimiysinjz gibi böyle bir iddiada bulunuyorsunuz. Madem Muhammedden dahi zekisiniz ve onun yazarken yaptığı hataları buldunuz tebbet suresinde zeki dediğiniz Muhammed bir kafirin iman etmeyeceğine dair iddiaha giriyor ve o kafir iki lafıyla islam davasını curutecekken iman etmeden yıllarca yaşayıp ölüyor ve ne hikmetse çok zeki dediğiniz Muhammed koskoca davayı bir adamın dudakları arasına getiriykr madem siz de zekisiniz benim için de bögle bir iddiada bulunsanjza eski kitaplara da bakabilirsiniz


    O devirde pek çok kişi Muhammed'e karşı çıkmıştı. Nadir bin Haris (ki Muhammed'in akrabalarındandır), Ka'b ibnü'l-Eşref, Ebu Afak (kimseye zarar veremeyecek, oldukça yaşlı bir adamdır), Esma bint Mervan (adından belli olduğu üzere kadındır) gibi isimler buna örnek olarak gösterilebilir. Bu isimlerin hepsi Muhammed tarafından öldürtülmüştür.

    Muhammed kendi amcası olan Ebu Talip'i dahi inandırabilmiş değildir. Muhammed, küçüklüğünden itibaren Mekke'deki diğer inanç sahiplerini kışkırtırken kendisi ona kol kanat germiştir. Fakat ölümünden sonra, kendisine inanmadığı için Muhammed bu adamı da bir kalemde silip atmıştır.
  • O öldürtülme meseleleri üzerinde araştırma yapsanız iyi olacak çünkü göründüğü gibi değiller.İslam tarihi bilmeden böyle yorum yapmanız yanlış olur veya biliyorsanız da yanlıştır.

    Ebu Talip meselesi ile biraz karışıktır.İman etmemesinin altında yatan sebepler çoktur aile baskısı vs. gibi şeyler.Halid bin Velid,Ebu Süfyan gibi adamlar müslüman olduysa Ebu Talib'in de müslüman olmaması için bir sebep yoktu ama dediğim gibi o konu biraz karışık detaylı araştırma yapmak lazım burada bunu tartışırsak konu çok uzar islami kaynaklara bakın derim.Çünkü dil ile iman etmese de kalben Hz.Muhammed'e destek çıktığı için imanlı olabileceği söyleniyor ama


    “Akraba bile olsalar, onların Cehennemlik oldukları ortaya çıktıktan sonra müşrikler hakkında Allah’tan af dilemek, ne Peygambere, ne de îman edenlere uygun düşmez.”

    ayeti geldiği için Hz.Muhammed'in de Ebu Talip için yapacağı pek bir şey yok eğer cehennemlik olsa dahi azabını hafifletebilir zaten bundan da bahsedilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semender96 -- 30 Ağustos 2016; 15:42:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semender96

    O öldürtülme meseleleri üzerinde araştırma yapsanız iyi olacak çünkü göründüğü gibi değiller.İslam tarihi bilmeden böyle yorum yapmanız yanlış olur veya biliyorsanız da yanlıştır.

    Ebu Talip meselesi ile biraz karışıktır.İman etmemesinin altında yatan sebepler çoktur aile baskısı vs. gibi şeyler.Halid bin Velid,Ebu Süfyan gibi adamlar müslüman olduysa Ebu Talib'in de müslüman olmaması için bir sebep yoktu ama dediğim gibi o konu biraz karışık detaylı araştırma yapmak lazım burada bunu tartışırsak konu çok uzar islami kaynaklara bakın derim.

    Gayet göründükleri gibiler, ben yeterince araştırma yaptım. İkinci üniversite münasebetiyle iki dönem kadar da İslam Tarihi konusunda akademik düzeyde ders aldım. Bana yeterli geliyor.
  • montevo kullanıcısına yanıt
    Zaten olayda burada başlıyor, Yavuz Sultan Selim'e kadar eşarilik Osmanlıda görülmezken ilerliyen yıllarda fetihler ile Eşarilik bize de geçiyor. Sonrasında İslam içerisinde mehzep farklılıklarından dolayı bazı olaylar gelişiyor. İste meleklerin bacaklarına bakıyorlar falan filan. Yavuz Sultan Selim'e kadar bilimle ilerleyen toplum sonrasında ilerliyemiyor.

    Eşarilik, nedir bu? Biat neden var? Bu şeyhler, tarikatlar, hacı hocalar? Ne arıyor bizde? Şeriat kanunlarının uygulanmasındaki hükmü verme yetkisini bile ilmin en üst basamaklarında yer alan Kadılara devreden bir Osmanlı içinden, hacı hoca sınıfının hüküm verebildiği, siyasi ve toplumsal kararlar alabildiği uygulamanın bu kadar yanlış olduğu Eşarilik bizde ne arıyor?

    Toplum bir tarafta İlahiyat Fakultelerinde dönemimizin en zekileri tezler yazarken ve bu tezler onaylanırken, kimi ezberledikleri üç beş dua sekiz on ayet ile abdesti bile 600 sayfalık kitaplarla anlatan üfürükçülerin peşinden gidiyor.

    Cennet, hepimiz cennet yolundayken, kimilerimizin girdiği küçük topluluklarda alt tabaka cennet hayaliyle fakirlikten kırılırken bazı üfürükçüler lüks hayatın dibine vuruyor.

    Bu dünyaya ne ekersen onu biçersin, cennetten önceki basamak bu dünya iken, bu sefalet niye? İlk emir "Oku" olduğu halde bunca üfürükçüler kime ne anlatıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paardon kullanıcısına yanıt
    Cok guzel yazmissin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hanefi kuran Arapçasında duru anlamındadır. Aynı zamanda İbrahim 'le özleşmiş bir kelimedir. Hanefi İbrahim derler. Fakat kelimenin orjinine baktığımız zaman ibranice hanif putperest denmektedir. Orjini budur. Fakat kuranda bu kelime her zaman iyi anlamda kullanılmıştır. Bunun iki sebebi olur ya muhammed(yada ilah) bunu kasıtlı bir şekilde anlamını değiştirmek istemiştir. Yada bilmiyordur. İbrahim iyi bir şeydir hanif de kötü olamaz mantığıyla kullanılmıştır.
  • Çok var böyle deliller fakat aynı kuranda yazdığı gibi müslümanların kulağı var duymuyorlar, gözleri var görmüyorlar, "beyinleri" var düşünmüyorlar.

    Nedeni ise düşünme organları olan beyinlerinin korku ve baskı ile hapis altında tutuluyor olmasıdır.

    Köleleştirmek eski zamanlarda fiziksel olarak uygulanırken, günümüzde zihinsel olarak uygulanmaktadır ve bunu uygularken başvurulan en önemli unsur dindir.

    Küçük yaşlardan itibaren din ile hapsedilmiş bir beyni zincirlerinden kurtarmak çok zordur. Ve genelde farklı düşünen, sorgulayan insanlar bunu kendileri yaparlar.

    Neticede diyeceğim; bir müslümanı yanıldığına ikna edemezsin. Mantıklı olması bunu değiştirmiyor. Korkularından kendisinin sorgulayarak sıyrılması gerekir ve bu konuda kimse yardımcı olamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

    Bugün İslamı ölümüne savunanların alternatif evrende,başka bir dinin egemen olduğu toplumda doğduğunu düşünelim.Bugün İslamı gerçek,doğru,çelişkisiz,tutarsız olduğunu söyleyen bu tipler,başka bir dinin egemen olduğu toplumda doğmuş olsaydı,bunların birçoğu müslüman olmayacak,hatta içlerinden İslamı eleştiren,İslam karşıtları çıkacaktı,Hz.Muhammedin peygamberliğini kabul etmeyeceklerdi ve bunlar İslama göre cehenneme gidecekti.Yoksa bunların hakikat dediği şey,nesilden nesile bir kültürel değer olarak aktarılan,mutluluk,huzur veren dini körü körüne savunmak mıdır.Ailesi çocuklarına İslamın gerçek,doğru olduğunu öğretiyor.Çocuk bunda anlam buluyor,boşluğunu bunla dolduruyor,aynı zamanda din denilen olgu ona mutluluk,huzur veriyor.Ama birşeyin sana mutluluk,huzur vermesi onun doğru,tutarlı,gerçek,çelişkisiz olduğunu mu gösterir.Kısacası müslümanlar dinlerin mükemmel,çelişkisiz,tutarlı,mantıklı olduğuna inanıyorlar,bunu kabul etmedikleri an da,mutluluklarını kaybedecekler,boşluğa düşecekler.İslamda huzur,mutluluk kaçıran sorulara vesvese denir mesela.Bu müslümanları rahatsız eder,içlerini daraltır.Müslümanlar bu sıkıntı verici,şüpheye düşüren sorulardan bir an önce kurtulmak ister.Nedeni ise basit vesveseler mutluluk,huzur çalıcıdır.Bir filmin repliğinde diyor ya hani siz gerçeği bilmek değil kandırılmak istiyorsunuz diye.Müslümanlarda gerçeği,doğruluğu aramıyor,mutluluk,huzur verici yalanları hakikat olarak görüyor.
    Kısacası İslam nesilden nesile aktarılan,mutluluk,huzur veren kültürel bir bağımlılıktır.İnsanlara huzur ve mutluluk vermesi,boşluk doldurucu yönünün olması,yaşama anlam vermesi insanların İslamı eleştirmesinin,İslamda ki çelişkileri,İslamda ki tutarsızlıkları görmesinin önünde ki en büyük engeldir.

     Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller

    Bu bebek İslamın egemen olduğu toplumda doğmuş olsun,30 yaşına geldiğinde de müslüman olsun ve islamı savunsun.
    İslamı savunan bu kişi hristiyanın sonsuza kadar cehennemde yanacağını söyleyecek ve onu kafir olarak görecekti.
     Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller

    Bu bebekte Hristiyanlığın egemen olduğu toplumda doğmuş olsun,30 yaşına geldiğinde de hala hristiyan olsun ve hristiyanlığı savunsun.
    Bu kişi müslümana göre sonsuza kadar cehennemde yanacak olan bir kafir.

    Alternatif evrenimize geçelim.
     Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller

    Bu bebek İslamın egemen olduğu toplumda doğmuş olsun,30 yaşına geldiğinde de müslüman olsun ve islamı savunsun.
    İslamı savunan bu kişi hristiyanın sonsuza kadar cehennemde yanacağını söyleyecek ve onu kafir olarak görecekti.
     Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller

    Bu bebekte Hristiyanlığın egemen olduğu toplumda doğmuş olsun,30 yaşına geldiğinde de hala hristiyan olsun ve hristiyanlığı savunsun.
    Bu kişi müslümana göre sonsuza kadar cehennemde yanacak olan bir kafir.

    Hakikat bunun neresinde ?

    islamda, bir insan hristiyansa sonsuza dek cehennemde yanacak diye bir şey yok. bu söylem islamı yarım bilen, dar bir yorumun ürünü.

    bir insan hristiyansa, inançsızsa, yahut başka bir dine mensupsa. eline düşünme imkanı geçmesine karşın düşünmediyse veya ego gibi kirli nedenlerden ötürü sağlıksız biçimde düşündüyse, boşverip kendisini bilinçli biçimde aldattıysa. işte o zaman cehenneme gidiyor.

    adam hristiyan ama çok iyi biri, cehenneme mi gidecek? bilemeyiz. hak ettiyse gidecek, etmediyse gitmeyecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

    Bugün İslamı ölümüne savunanların alternatif evrende,başka bir dinin egemen olduğu toplumda doğduğunu düşünelim.Bugün İslamı gerçek,doğru,çelişkisiz,tutarsız olduğunu söyleyen bu tipler,başka bir dinin egemen olduğu toplumda doğmuş olsaydı,bunların birçoğu müslüman olmayacak,hatta içlerinden İslamı eleştiren,İslam karşıtları çıkacaktı,Hz.Muhammedin peygamberliğini kabul etmeyeceklerdi ve bunlar İslama göre cehenneme gidecekti.Yoksa bunların hakikat dediği şey,nesilden nesile bir kültürel değer olarak aktarılan,mutluluk,huzur veren dini körü körüne savunmak mıdır.Ailesi çocuklarına İslamın gerçek,doğru olduğunu öğretiyor.Çocuk bunda anlam buluyor,boşluğunu bunla dolduruyor,aynı zamanda din denilen olgu ona mutluluk,huzur veriyor.Ama birşeyin sana mutluluk,huzur vermesi onun doğru,tutarlı,gerçek,çelişkisiz olduğunu mu gösterir.Kısacası müslümanlar dinlerin mükemmel,çelişkisiz,tutarlı,mantıklı olduğuna inanıyorlar,bunu kabul etmedikleri an da,mutluluklarını kaybedecekler,boşluğa düşecekler.İslamda huzur,mutluluk kaçıran sorulara vesvese denir mesela.Bu müslümanları rahatsız eder,içlerini daraltır.Müslümanlar bu sıkıntı verici,şüpheye düşüren sorulardan bir an önce kurtulmak ister.Nedeni ise basit vesveseler mutluluk,huzur çalıcıdır.Bir filmin repliğinde diyor ya hani siz gerçeği bilmek değil kandırılmak istiyorsunuz diye.Müslümanlarda gerçeği,doğruluğu aramıyor,mutluluk,huzur verici yalanları hakikat olarak görüyor.
    Kısacası İslam nesilden nesile aktarılan,mutluluk,huzur veren kültürel bir bağımlılıktır.İnsanlara huzur ve mutluluk vermesi,boşluk doldurucu yönünün olması,yaşama anlam vermesi insanların İslamı eleştirmesinin,İslamda ki çelişkileri,İslamda ki tutarsızlıkları görmesinin önünde ki en büyük engeldir.

     Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller

    Bu bebek İslamın egemen olduğu toplumda doğmuş olsun,30 yaşına geldiğinde de müslüman olsun ve islamı savunsun.
    İslamı savunan bu kişi hristiyanın sonsuza kadar cehennemde yanacağını söyleyecek ve onu kafir olarak görecekti.
     Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller

    Bu bebekte Hristiyanlığın egemen olduğu toplumda doğmuş olsun,30 yaşına geldiğinde de hala hristiyan olsun ve hristiyanlığı savunsun.
    Bu kişi müslümana göre sonsuza kadar cehennemde yanacak olan bir kafir.

    Alternatif evrenimize geçelim.
     Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller

    Bu bebek İslamın egemen olduğu toplumda doğmuş olsun,30 yaşına geldiğinde de müslüman olsun ve islamı savunsun.
    İslamı savunan bu kişi hristiyanın sonsuza kadar cehennemde yanacağını söyleyecek ve onu kafir olarak görecekti.
     Mantıklı müslümanları, yanıldıklarına ikna edece deliller

    Bu bebekte Hristiyanlığın egemen olduğu toplumda doğmuş olsun,30 yaşına geldiğinde de hala hristiyan olsun ve hristiyanlığı savunsun.
    Bu kişi müslümana göre sonsuza kadar cehennemde yanacak olan bir kafir.

    Hakikat bunun neresinde ?

    islamda, bir insan hristiyansa sonsuza dek cehennemde yanacak diye bir şey yok. bu söylem islamı yarım bilen, dar bir yorumun ürünü.

    bir insan hristiyansa, inançsızsa, yahut başka bir dine mensupsa. eline düşünme imkanı geçmesine karşın düşünmediyse veya ego gibi kirli nedenlerden ötürü sağlıksız biçimde düşündüyse, boşverip kendisini bilinçli biçimde aldattıysa. işte o zaman cehenneme gidiyor.

    adam hristiyan ama çok iyi biri, cehenneme mi gidecek? bilemeyiz. hak ettiyse gidecek, etmediyse gitmeyecek.

    İslamda gerçeği örtene kafir derler,ama bakıyorum ki müslümanlar kafirlik konusunda kafirleri bile geçmişler,gerçeği örtüyorlar.Senin kitabın da bu yazıyor. Kim İslam'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O ahirette de kaybedenlerdendir.Ali İmran 85.
    Hristiyanlarda İslama değil,başka bir dine bağlı olduğu için,Hz.Muhammedin peygamberliğini kabul etmedikleri için,Kuranı Hz.Muhammed yazmıştır düşüncesinde oldukları için,cehennemde sonsuza kadar azap görecekler ve kaybedenlerden olacaklar senin kutsal kitabına göre.Tabi nesilden nesile bir kültürel değer olarak aktarılan,sana mutluluk,huzur veren İslama bağımlı hale geldin.Ama başka dine inananların da cehenneme gitmeyebileceğini söyleyerekte,kendini kandırıyorsun,Kuran tam tersini söylediği halde.Nasıl oluyor peki bu.İslamın mutluluk,huzur veren,boşluk dolduran yönü,insanları öyle bir kendine bağlıyor ki.İslama bağımlı hale gelenler,İslamla çelişen yorumlar yapsalarda,bunun farkına varmıyorlar,varamıyorlar,varmak istemiyorlar.İslamla çelişen yorumlar yaptıkları halde,kendilerine müslüman diyorlar.Çünkü İslamdan çıkıp,İslamın verdiği mutluluğu,huzuru,maneviyatı kaybedip,boşluğa düşmek istemiyorlar.

    Burdan şu konuya geleceğim.Kuran da Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirdir yazar.Ama kültür müslümanlarına göre,Allahın indirdiği ile hükmeden,Allahın indirdiği ile hükmetmek için bir devlet kuran işid müslüman değildir mesela.Nasıl oluyor bu.Nasıl mı oluyor.İslama bağımlı hale gelen,tatlı su kültür müslümanları için önemli olan,İslamın verdiği huzur,mutluluk,maneviyattır.Kültür müslümanları,İslamı savunurken aslında,onun verdiği maneviyatı savunur.Ama Allahın indirdiği ile hükmeden İşid ve türevleri onlara göre müslüman değildir.Gerçek İslam bu değil diyip kendilerini kandırma yoluna giderler her zaman.Çünkü kendilerini kandırma yoluna gitmezlerse,işid ve türevlerinin İslamı yansıttığını kabul ederlerse,İslamdan çıkıp,boşluğa düşeceklerdir.Bir insan sorgularsa demişsin ya,he işte bir insan,İslam üzerine düşünürse,ben boşluğumu dolduruyum,yaşamıma anlam katıyım diyip kendini kandırma yoluna gitmezse,orda işidin ruhunu görecektir.

    Sizin Kurana göre bile müslüman olduğunuz şüpheliyken,sizin gibi kültür müslümanlarıyla İslamı bile tartışmamak lazım aslında.Çünkü kültür müslümanları slalom yaparlar,kendilerini kandırırlar,İslamla,İslamın kitabıyla,İslam tarihiyle çelişen söylemlerde bulunurlar.İslamın verdiği mutluluğu,huzuru,maneviyatı kaybetme korkusu nedeniyle.

    Yukarda ki yazım tatlı su kültür müslümanlarının mantığını eleştiren bir yazıdır sadece.Onların gerçek müslüman olup olmadığı ise ayrıca tartışılmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 1 Eylül 2016; 1:04:50 >
  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    arkadaş ne biçim doluymuşsun. umarım bunları yazmak seni bir nebze rahatlatmıştır.

    tekrar ediyorum, dinimize göre ortada engel teşkil edecek zorunlu bir etmen yokken, islamı duymasına rağmen iman etmeyenler cehenneme gidecektir.

    yani adam hristiyan ve iyi birisi. veya ateist ya da başka bir şey. inanmamasına rağmen saygılı, hoş bir kimse. yetiştiği çevredeki aşırı önyargı nedeniyle şekillenmiş bakış açısı ona engel oldu. veya yeterince araştırmaya fırsat bulamadan can verdi. o insan kesin cehennemliktir demiyoruz. Allah affedebilir.

    başka bir adamın yediği önünde yemediği arkasında, her şeye ziyadesiyle vakit ayırıyor ve elinde fırsat olmasına rağmen islam üzerinde düşünmemeyi, bunlar teröristtir, salaktır deyip geçiştirmeyi seçecek ölçüde egoya sahip gafil bir kimse. bu insan yüksek ihtimal cehennemliktir, ama yine de kesin bir şey diyemeyiz. çünkü o insanın durumunu tüm detaylarıyla bilmiyoruz, ve adamın içinin ne durumda olduğundan da habersiziz.

    Allah Kur'an'da şöyle insan cehennemliktir derken bunu, kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğuna kanaat getirip, hummalı tartışmalarda bulunalım diye mi bildirmiş bizlere? haberimiz olsun ve ona göre kendimizi konfigüre edelim, çevremize haber verelim onlar da dikkatli olsunlar diye. yoksa yargılamak bize düşen bir eylem değil.

    emin olabileceğimiz ve dinimizin bize söylediği şey şu: nihayette herkes tam olarak hak ettiğini görecek. bizdeki adalet yargısını tüm detaylarıyla yaratabilecek kadar kapsamlı bir adalet anlayışına sahip varlık olan Allah, bizlerin de içine sinecek bir şekilde, hiçbir detayı atlamadan, en uygun ve olması gerekli olan sonuca varacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 1 Eylül 2016; 2:21:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    arkadaş ne biçim doluymuşsun. umarım bunları yazmak seni bir nebze rahatlatmıştır.

    tekrar ediyorum, dinimize göre ortada engel teşkil edecek zorunlu bir etmen yokken, islamı duymasına rağmen iman etmeyenler cehenneme gidecektir.

    yani adam hristiyan ve iyi birisi. veya ateist ya da başka bir şey. inanmamasına rağmen saygılı, hoş bir kimse. yetiştiği çevredeki aşırı önyargı nedeniyle şekillenmiş bakış açısı ona engel oldu. veya yeterince araştırmaya fırsat bulamadan can verdi. o insan kesin cehennemliktir demiyoruz. Allah affedebilir.

    başka bir adamın yediği önünde yemediği arkasında, her şeye ziyadesiyle vakit ayırıyor ve elinde fırsat olmasına rağmen islam üzerinde düşünmemeyi, bunlar teröristtir, salaktır deyip geçiştirmeyi seçecek ölçüde egoya sahip gafil bir kimse. bu insan yüksek ihtimal cehennemliktir, ama yine de kesin bir şey diyemeyiz. çünkü o insanın durumunu tüm detaylarıyla bilmiyoruz, ve adamın içinin ne durumda olduğundan da habersiziz.

    emin olabileceğimiz ve dinimizin bize söylediği şey şu: nihayette herkes tam olarak hak ettiğini görecek. bizdeki adalet yargısını tüm detaylarıyla yaratabilecek kadar kapsamlı bir adalet anlayışına sahip varlık olan Allah, bizlerin de içine sinecek bir şekilde, hiçbir detayı atlamadan, en uygun ve olması gerekli olan sonuca varacak.

    Ben senin kitabınla,İslamla çeliştiğini söylüyorum sadece.Bunun nedenini de yukarda ki yazımda açıkladım.Umarım anlatabilmişimdir.Ayrıca şunu da ekleyelim.Senin dinin üzerine kafa yorunca İşidin gerçek islamı yaşadığı sonucu ortaya çıkıyor.Size göre de işidin İslamla alakası yok,Allahın indirdiği ile hükmettikleri halde.Kısacası ilk önce sizin ne kadar müslüman olduğunuz,müslüman olup olmadığınız tartışılmalıdır.Çünkü kültür müslümanları İslamla çelişiyorlar,İslamın verdiği maneviyatı,huzuru,mutluluğu kaybetmemek için saçmalıyorlar haklı çıkabilmek için,bu seferde yaptıkları yorumlarda bir ton çelişki oluyor.İslamı araştıran bir insan da işidin gerçek islamı yaşadığını görürse araştırmalarının sonucunda,ya işidçiler gibi bir müslüman olacak,kültür müslümanı olmayacak yani,ya da bu ne saçmalık diyip,müslüman olmayacak.İslamın kendisi müslüman olmaya engelken,bir insan nasıl İslam engelini aşıpta müslüman olabilir.Birde bu kişi cehennemde sonsuz azap görecekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 1 Eylül 2016; 12:21:06 >
  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    quote:

    Kuran da Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirdir yazar.


    hariciler bu ayeti esas alarak !! hz Ali ile nehrevanda savaştı imamı haşa kafir olmakla itham ettiler hakem olayından ötürü..

    dur devamını ehlinden dinle

    çok önemli haa tarihi vakıa




    meale bakarak aklın zekan idrakin çapın miktarınca anlam çıkarma ..

    kuran ayetlerinden ne anlamamız gerektiği noktasında mihenk taşı hz peygamberdir..kimse ondan daha iyi anlamış ve yaşamış değildir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

    quote:

    Kuran da Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirdir yazar.


    hariciler bu ayeti esas alarak !! hz Ali ile nehrevanda savaştı imamı haşa kafir olmakla itham ettiler hakem olayından ötürü..

    dur devamını ehlinden dinle

    çok önemli haa tarihi vakıa




    meale bakarak aklın zekan idrakin çapın miktarınca anlam çıkarma ..

    kuran ayetlerinden ne anlamamız gerektiği noktasında mihenk taşı hz peygamberdir..kimse ondan daha iyi anlamış ve yaşamış değildir..


    Bir,senin kitabında geçiyor bu ifade.Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirdir yazıyor.Demek ki,Allahın indirdiği ile hükmetmeyen kültür müslümanları da,bizim gibi kafir.
    İkincisi senin kitabında yine,kim bir mümini haksız yere öldürürse,yeri ebedi cehennemdir yazıyor.Ali ve Aişe taraftarlarının savaşında da binlerce müslüman birbirini kesti,bu da İslam aleminde bölünmelere yol açtı,etkisi günümüzde de hala devam etmektedir.
    Müminlerin annesi Aişe ve taraftarlar mı ebedi cehennemlik,yoksa Ali ve taraftarları mı bu durumda.Haksız olan hangisi
  • az önce realw benim ,onun inandığı müslümanlıktan çıkmamı sağladı.o sayılır mı?
  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    Allahın indirdikleri nelerdir ? hükmetmekten bahsediliyor ..bu hükümler nerede nasıl hangi şartlar ve şekilde yürürlüğe konur !! bilgin var mı

    yok !!

    senden çok fena işidci olurdu ..iyiki islam dairesi çevresinde gezmiyorsun ..ümmet bi beladan uzak oldu sen böyle takılmaya devam et ..iyi yani

    bu kafaya göre Yusuf a.s haşa bin kere haşa kafirdi he ..ilgili ayete senin gibi bakanlar bunu söylemek durumunda kalır dimi ama..

    malum yusuf a.s firavun akhenetonun maliye bakanı idi ve o günki mısır şeriatla yönetilmiyordu

    hz peygamber hakeza yusuf a.s ve binlerce ehli sünnet alim ayeti yanlış anladı siz doğru anladınız yani

    ne diyelim bravooo


    quote:

    ,kim bir mümini haksız yere öldürürse,yeri ebedi cehennemdir yazıyor.




    https://sorularlaislamiyet.com/muminin-mumini-oldurmesi-kufur-mudur-kim-bir-mumini-kasten-oldururse-cezasi-icinde-ebedi-kalacagi

    bi göz at ..sizlerin temel problemi fıkıh bilgisi edinmeden kitaba ve sünnete dair eleştiriye girmenizdir..usulsüz vusul olmadığı gibi bu ciddiyetsizliği kabul edip kafayoracak ve cevap yazıp yol gösterecek insan sayısıda azdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

    Allahın indirdikleri nelerdir ? hükmetmekten bahsediliyor ..bu hükümler nerede nasıl hangi şartlar ve şekilde yürürlüğe konur !! bilgin var mı

    yok !!

    senden çok fena işidci olurdu ..iyiki islam dairesi çevresinde gezmiyorsun ..ümmet bi beladan uzak oldu sen böyle takılmaya devam et ..iyi yani

    bu kafaya göre Yusuf a.s haşa bin kere haşa kafirdi he ..ilgili ayete senin gibi bakanlar bunu söylemek durumunda kalır dimi ama..

    malum yusuf a.s firavun akhenetonun maliye bakanı idi ve o günki mısır şeriatla yönetilmiyordu

    hz peygamber hakeza yusuf a.s ve binlerce ehli sünnet alim ayeti yanlış anladı siz doğru anladınız yani

    ne diyelim bravooo


    quote:

    ,kim bir mümini haksız yere öldürürse,yeri ebedi cehennemdir yazıyor.




    https://sorularlaislamiyet.com/muminin-mumini-oldurmesi-kufur-mudur-kim-bir-mumini-kasten-oldururse-cezasi-icinde-ebedi-kalacagi

    bi göz at ..sizlerin temel problemi fıkıh bilgisi edinmeden kitaba ve sünnete dair eleştiriye girmenizdir..usulsüz vusul olmadığı gibi bu ciddiyetsizliği kabul edip kafayoracak ve cevap yazıp yol gösterecek insan sayısıda azdır





    Sen kendini kandırmaya devam et.Aişe ile Ali taraftarlarından biri İslamın kitabı Kurana göre ebedi cehennemlik.Tatlı su kültür müslümanları da bunu kabullenmiyor,kabullenemiyor,bu nasıl olur diyorlar,birisi müminlerin annesi,biri peygamberin damadı,bir çıkış yolu arayıp,slalom yapıyorlar adeta.Sonunda da kendi kitaplarıyla bile çelişkiye düşüyorlar.Mutluluk,huzur,maneviyat önemli tabi,bunları kaybetme yeter ki,tutarsız olsan da,kendi kitabınla çelişsende önemli değil.
  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    ben kendimi kandırmıyorum bilakis bunu sen yapıyorsun yazdıklarımı umursamadan kemikleşmiş ezberin ile aynı fasid dairede dönüp duruyor aynı sloganları atıyorsun ..

    samimi bir iyilikte bulunayım

    usulu fıkıh öğren ..cidden usulu fıkıh bilmeden öğrenmeden velevki eleştirel manada da olsa islamı anlamaya kalkma

    sonuç senin açından pekde olumlu olmuyor gördüğün gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

    ben kendimi kandırmıyorum bilakis bunu sen yapıyorsun yazdıklarımı umursamadan kemikleşmiş ezberin ile aynı fasid dairede dönüp duruyor aynı sloganları atıyorsun ..

    samimi bir iyilikte bulunayım

    usulu fıkıh öğren ..cidden usulu fıkıh bilmeden öğrenmeden velevki eleştirel manada da olsa islamı anlamaya kalkma

    sonuç senin açından pekde olumlu olmuyor gördüğün gibi

    Kimin açısından olumlu olup olmadığını aklı başında,mantığının yolundan giden her insan görüyor.Senin gibilerde İslamı,Kuranı kendine uygun bir şekilde biçimlendirmek için kırk takla atıyor.

    Şunu da eklemezsem olmaz.Senin dinin sana,benim dinim bana,dinde zorlama yoktur diyen bu din,yeryüzünde fitne kalmayıncaya kadar savaşın diyen de aynı din.Fitne ne olaki,İslam devletine sınır olmak bir fitne sebebi,İslamı eleştirmek bir fitne sebebi,hak düzeni bozmaya çalışıyorsun çünkü.Halifeler ve onların ardından gelenlerde İslam karşıtı her düşünceyi,İslam olmayanları fitne sebebi görmüş olacak ki,birçok yeri fethetmişler.Halifeler dinde zorlama yoktur ayetine karşı çıktıkları için cehennemlik olabilirken,yeryüzünde fitne kalmayıncaya kadar savaşın ayetine uydukları içinde cennetlik olabiliyorlar.Kuran kendi içinde çelişen bir kitaptır.Mısırlı bir profun dediğin gibi de Kuran bir süpermarket gibidir.Oysa Allah bu kitapta hiçbir çelişki,hiçbir tutarsızlık bulamazsınız diyordu.Dinde zorlama yoksa,neden İslamı savaşla,kılıçla yaydı halifeler?Yok dinde zorlama varsa,İslam savaşla yayılmalıysa,İslam karşıtı her düşünce bir fitne sebebi görülüyorsa,o zaman neden kitabında dinde zorlama yoktur,senin dinin sana,benim dinim bana diyorsun.Yoksa Allah fikrini şartlara göre değiştiriyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 1 Eylül 2016; 13:59:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    hep aynı ..gına geldi ama artık

    usulu fıkıh kılıf biçimlendirme vb hiç bir ad ile adlandırılamaz ..

    hz peygamber nasihatıdır fıkıh !!

    ibni abbas r.a dua etmiştir Allah seni dinde fakih kılsın diye !! anladın mı..yani bizlerin ..sizlerin idaalarına dair zor durumda kalıp günü kurtarmak durumu idare etmek vb gerekçeler ile başvurduğumuz sonradan olma uydurma bir sistem değildir temelleri hz peygambere dayanır..

    sizler en temel kaideyi usul sistemini gayri ciddi bi tavırla hiç indirgemek suretiyle aklınız sıra çelişki tutarsılık vb araçlar ardında inkarınızı meşru zemine oturttuğunuzu zannederek rahatlıyor olabilirsiniz bununlada yetinmeyip kendi cürmünüzü şaşırtıcı bir aymazlıkla bizlerede yamayabilirsiniz sıkıntı yok !!

    şimdi sıraladığın sözüm ona tutarsılıkların ilkine cevap vereyim

    http://ahmednazif.blogspot.com.tr/2015/04/fitne-ortadan-kalkncaya-ve-din-tamamen.html

    bu blogda diğer sorularına da cevap bulursun

    uzun zamandır bu türden abukluklara kalem oynatmaktan gına geldiği için bu aralar sadece link veriyorum

    hoşca bak zatına
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.