Şimdi Ara

Mantıklı insanın harcı değildir ki zaten aşık olmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler arkadaşlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeline -- 11 Mayıs 2013; 19:31:18 >



  • Direk uzun yazı görünce insan üşenip okumuyor. Özetle ilginç kısmı başa yaz , ilginç bulursam hepsini okuyayım , olmuyor böle.
  • özet:fakbadi takılın.
  • Kız ı anlattığın kadarıyla iyi biri olarak tanımadım... Eğer unutabilecegine inanıyorsan bırak gitsin ama iyi düşün maddi durumun falan da yokmuş tekrar birini bulabilir misin sonra evde kalmayasın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni anliyorum dostum.Bende senin gibiyim.Kimle dost olmaya kalksam kimle bir iliski icerisine girmeye kalksam olmuyor.19 yasindayim ve hic kiz arkadasim olmadi.Hic bir zamanda ah keske bir kiz arkadasim olsa demedim.Belkide iyi insanlar oldugumuz icin boyle.Sporcuyum,antremanlarima daima yalniz cikarim.Gezmeye,alisverise...Sinemaya vs.Surekli yalniz olmaya calisiyorum.Baska birisinin yaninda bisey yaparken mutlu olamiyorum.Yalnizliktan zevk aliyorum diyelim.Gulmeyi vs sevmem.Hayata surekli ciddi olarak bakarim.19 yasindayim fakat cevremdeki insanlar beni oldugumdan daha olgun olarak gorurler.3 yildir ticaretle ugrasiyorum.Komik gelebilir fakat 16 yasinda bile resmi kurumlarla,ticari sirketlerle is yapiyodum.Ve boyle olmaktan gayet mutluyum.Yalniz olmak buyuk bir lutuf bence.Insan kendini gelistirmeyi,olgunlastirmayi ogrenebiliyor.Asosyal biri degilim.Aksine sosyal;topluluk onunde konusabilen ve yaptigim seyleri diger insanlarin ne dusunecegini onemsemeyen biriyim.

    Yalnizligi bir huzun,aci olarak gormek cok sacma.Yalnizken mutlu olmak cok onemlidir.Suan kendi sirketimi kurdum.Bu yasta bu inanca,bu tecrube ve bilgiye,bu cesarete sahip oldugum icin yalnizliga tesekkur ediyorum.Yalniz insan ozgurdur.Bir insan baska bir insana ihtiyaci olmadan yasayabilmeli.En azindan bunu ogrenmeli.Unutmayin yalniz insan,insanin kendisidir.Elbette ki aileniz,akrabalarinizla yakin olmalisiniz.Fakat kendiniz icin yasamalisinz ve bu yonde hareket etmelisiniz.

    Duzenleme : imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykts -- 28 Nisan 2013; 20:01:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykts

    Seni anliyorum dostum.Bende senin gibiyim.Kimle dost olmaya kalksam kimle bir iliski icerisine girmeye kalksam olmuyor.19 yasindayim ve hic kiz arkadasim olmadi.Hic bir zamanda ah keske bir kiz arkadasim olsa demedim.Belkide iyi insanlar oldugumuz icin boyle.Sporcuyum,antremanlarima daima yalniz cikarim.Gezmeye,alisverise...Sinemaya vs.Surekli yalniz olmaya calisiyorum.Baska birisinin yaninda bisey yaparken mutlu olamiyorum.Yalnizliktan zevk aliyorum diyelim.Gulmeyi vs sevmem.Hayata surekli ciddi olarak bakarim.19 yasindayim fakat cevremdeki insanlar beni oldugumdan daha olgun olarak gorurler.3 yildir ticaretle ugrasiyorum.Komik gelebilir fakat 16 yasinda bile resmi kurumlarla,ticari sirketlerle is yapiyodum.Ve boyle olmaktan gayet mutluyum.Yalniz olmak buyuk bir lutuf bence.Insan kendini gelistirmeyi,olgunlastirmayi ogrenebiliyor.Asosyal biri degilim.Aksine sosyal;topluluk onunde konusabilen ve yaptigim seyleri diger insanlarin ne dusunecegini onemsemeyen biriyim.

    Yalnizligi bir huzun,aci olarak gormek cok sacma.Yalnizken mutlu olmak cok onemlidir.Suan kendi sirketimi kurdum.Bu yasta bu inanca,bu tecrube ve bilgiye,bu cesarete sahip oldugum icin yalnizliga tesekkur ediyorum.Yalniz insan ozgurdur.Bir insan baska bir insana ihtiyaci olmadan yasayabilmeli.En azindan bunu ogrenmeli.Unutmayin yalniz insan,insanin kendisidir.Elbette ki aileniz,akrabalarinizla yakin olmalisiniz.Fakat kendiniz icin yasamalisinz ve bu yonde hareket etmelisiniz.

    Duzenleme : imla


    edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeline -- 7 Kasım 2020; 15:55:26 >




  • Dostum bence yani ben yanlız olmam ters gelir birini bulurum bence sen 1-2 kere yanlış insanlara rastlamışsın umudunu yitirme kızı çek adam gibi içinden geleni söyle ve işin moka sardığını söyle. Ciddileş ve ne yapmak istiyosun de kıza. Yanlızlık Allah`a mahsustur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 28 Nisan 2013; 21:43:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kötü bağlanmışsın, onunla gelecekte mutlu bir hayat süremiyeceğinin farkındasın ama hala bırakamıyorsun, her tartışmada bitti diyip sonra tekrar barışarak ilişki yürümez.
  • Bence istediğin gibi yaşa içinden geldiği gibi, ama işler tersine döndüğünde birileri kalbini kırmaya başladığında dur demeyi bil, bunu bilmezsen ezilen hep sen olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.Frankenstein

    Kız ı anlattığın kadarıyla iyi biri olarak tanımadım... Eğer unutabilecegine inanıyorsan bırak gitsin ama iyi düşün maddi durumun falan da yokmuş tekrar birini bulabilir misin sonra evde kalmayasın...

    katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitirmek istiyorsan -bitti- dersin ve biter. Ona mantıklı bir açıklamada bulunmak zorunda değilsin.. İşin gerçeği böyleyken; sen böyle değilsin, bunu yapacak cesaretin olduğunu sanmıyorum. Çünkü o seni düşünmezken, sen bitmesini istediğin halde onu düşünüyorsun.. Aranızdaki ayrılık muhabbeti açan tartışmalar zaten bu ilişkinin yürümeyeceğinin habercisi.. İki insan arasında tartışma yaşanabilir. Ama küçük yada büyük bir tartışmada ayrılığı kolayca tercih edebilen bir kadın -ki geçmişte de defalarca tecrübelerini yaşamışsın- ileride de sorunu çözmek yerine; çözümü yine, yine, yine terketmekte bulabilir.. Her şey iyi hoş gitti, yıllar sonrasını hayal et? O yada bu şekilde evlenmişin ve yine bir tartışma, yine bir ayrılık.. Ya ortada bir çocuk da varsa? O nun hali nice olur; doğduğunda kaybetmiş.. Bunları da düşünmen gerekiyor.

    Aşk zaten bitiyor; nitekim ikiniz tarafından da eski duygularınız kalmadığını görülüyor.. Eski anılara bağlanmışsınız; alışkanlık olmuşsunuz sanki birbirinize.. Konu başlığında da dediğin gibi; Aşk ın biyokimyasal bir süreç olduğunu bilen mantıklı bir insan zaten aşık olmaz.. Evleneceğin insanla aranda önce karşılıklı saygı ve sevgi olmalı.. Saygı duyduğun bir insana sevgi de duyarsın; sevdiğin bir insana saygı da.. Bahsettiğim saygı babanın, hocanın yada patronun önüne geçtiğinde önünü iliklemek gibi bir şey değil; bunun adı korku da olabilir, gösteriş de olabilir.. Saygı bir davranış tutumudur; bu tutumu da karşındaki insana göre alırsın.. Herkese saygılı olmak yada olabilmek gibi bir durum da söz konusu değildir. Karşındaki insanın da tutumun karşısında karşılık vermesini beklersin. Tanımadığın yaşlı teyzeye otobüste koltuğunu vermek; ve karşılığında bir teşekkür almak gibi. O teşekkür gelmezse, teyzeye de saygını yitirirsin.. Bunu sen yapmazsın, teyze kendi kendine yapar.. İkili insan ilişkilerinde kimsenin ağzı dili varmasada her hareket karşılığını bekler.. Tek taraflı ne saygı olur, ne sevgi; adı üzerinde "ikili" insan ilişkisi..

    Dediğim odur ki; geçmişinizde yaşanan iyi anılara saygıyla, yada içinde birazcık sevgi ve umut ışığı kaldıysa karşı tarafa son bir şans vermek isteyebilirsin ama kararlı olmalısın. Şimdi yada tüm bunların ardından bitsin istiyorsan bitirmelisin ve kararından dönmemelisin; dönersen kendine duyduğun saygıyı yitirirsin.. Sen davranışlarından ötürü kendine saygı duymuyorsan, başkasının sana saygı duymasını bekleyemezsin..

    Kadına yönelik şiddetin yüksek oranda olduğuna bakma; toplumumuzda kadın meta haline gelmiştir. Ne kadın erkeksiz, ne erkek kadınsız bir hayat düşlemez olmuştur. Hatta hayatlarını sadece bu amaçlar için düşler ve kurarlar. Hayatta kadından önemli olan çok şey var.. Başta senin hayatın var; biliyorsun kadınların istekleri bitmek tükenmek bilmez.. Ama iş senin isteklerine gelince, kendi isteklerini ön planda tutarlar -genelleme yapmıyorum ama genelde de böyle çiçeklerimiz- Öncelikle hayatını kurmalısın; ardından kadınlar gelirler ve giderler.. Kalmak isteyen kalır, gitmek isteyen gider.. Ama senin hayatın baki kalır.. Bir kadına öldürtme kendini; çok daha iyileri de, çok daha kötüleri de illa ki var. Henüz yuvanı kurmuş değilsin; sen bırak başkalarını; kendi adına düşünmekten vazgeçme.. Bir gün gelir de yuvanı kurduğunda düşünürsün aileni, eşini, çocuklarını...

    Pişman olacağın şeyler yapma; yaptıktan sonra ise pişman olma.. Su akar yolunu bulur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haplo

    Bitirmek istiyorsan -bitti- dersin ve biter. Ona mantıklı bir açıklamada bulunmak zorunda değilsin.. İşin gerçeği böyleyken; sen böyle değilsin, bunu yapacak cesaretin olduğunu sanmıyorum. Çünkü o seni düşünmezken, sen bitmesini istediğin halde onu düşünüyorsun.. Aranızdaki ayrılık muhabbeti açan tartışmalar zaten bu ilişkinin yürümeyeceğinin habercisi.. İki insan arasında tartışma yaşanabilir. Ama küçük yada büyük bir tartışmada ayrılığı kolayca tercih edebilen bir kadın -ki geçmişte de defalarca tecrübelerini yaşamışsın- ileride de sorunu çözmek yerine; çözümü yine, yine, yine terketmekte bulabilir.. Her şey iyi hoş gitti, yıllar sonrasını hayal et? O yada bu şekilde evlenmişin ve yine bir tartışma, yine bir ayrılık.. Ya ortada bir çocuk da varsa? O nun hali nice olur; doğduğunda kaybetmiş.. Bunları da düşünmen gerekiyor.

    Aşk zaten bitiyor; nitekim ikiniz tarafından da eski duygularınız kalmadığını görülüyor.. Eski anılara bağlanmışsınız; alışkanlık olmuşsunuz sanki birbirinize.. Konu başlığında da dediğin gibi; Aşk ın biyokimyasal bir süreç olduğunu bilen mantıklı bir insan zaten aşık olmaz.. Evleneceğin insanla aranda önce karşılıklı saygı ve sevgi olmalı.. Saygı duyduğun bir insana sevgi de duyarsın; sevdiğin bir insana saygı da.. Bahsettiğim saygı babanın, hocanın yada patronun önüne geçtiğinde önünü iliklemek gibi bir şey değil; bunun adı korku da olabilir, gösteriş de olabilir.. Saygı bir davranış tutumudur; bu tutumu da karşındaki insana göre alırsın.. Herkese saygılı olmak yada olabilmek gibi bir durum da söz konusu değildir. Karşındaki insanın da tutumun karşısında karşılık vermesini beklersin. Tanımadığın yaşlı teyzeye otobüste koltuğunu vermek; ve karşılığında bir teşekkür almak gibi. O teşekkür gelmezse, teyzeye de saygını yitirirsin.. Bunu sen yapmazsın, teyze kendi kendine yapar.. İkili insan ilişkilerinde kimsenin ağzı dili varmasada her hareket karşılığını bekler.. Tek taraflı ne saygı olur, ne sevgi; adı üzerinde "ikili" insan ilişkisi..

    Dediğim odur ki; geçmişinizde yaşanan iyi anılara saygıyla, yada içinde birazcık sevgi ve umut ışığı kaldıysa karşı tarafa son bir şans vermek isteyebilirsin ama kararlı olmalısın. Şimdi yada tüm bunların ardından bitsin istiyorsan bitirmelisin ve kararından dönmemelisin; dönersen kendine duyduğun saygıyı yitirirsin.. Sen davranışlarından ötürü kendine saygı duymuyorsan, başkasının sana saygı duymasını bekleyemezsin..

    Kadına yönelik şiddetin yüksek oranda olduğuna bakma; toplumumuzda kadın meta haline gelmiştir. Ne kadın erkeksiz, ne erkek kadınsız bir hayat düşlemez olmuştur. Hatta hayatlarını sadece bu amaçlar için düşler ve kurarlar. Hayatta kadından önemli olan çok şey var.. Başta senin hayatın var; biliyorsun kadınların istekleri bitmek tükenmek bilmez.. Ama iş senin isteklerine gelince, kendi isteklerini ön planda tutarlar -genelleme yapmıyorum ama genelde de böyle çiçeklerimiz- Öncelikle hayatını kurmalısın; ardından kadınlar gelirler ve giderler.. Kalmak isteyen kalır, gitmek isteyen gider.. Ama senin hayatın baki kalır.. Bir kadına öldürtme kendini; çok daha iyileri de, çok daha kötüleri de illa ki var. Henüz yuvanı kurmuş değilsin; sen bırak başkalarını; kendi adına düşünmekten vazgeçme.. Bir gün gelir de yuvanı kurduğunda düşünürsün aileni, eşini, çocuklarını...

    Pişman olacağın şeyler yapma; yaptıktan sonra ise pişman olma.. Su akar yolunu bulur.


    edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeline -- 7 Kasım 2020; 15:56:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykts

    Seni anliyorum dostum.Bende senin gibiyim.Kimle dost olmaya kalksam kimle bir iliski icerisine girmeye kalksam olmuyor.19 yasindayim ve hic kiz arkadasim olmadi.Hic bir zamanda ah keske bir kiz arkadasim olsa demedim.Belkide iyi insanlar oldugumuz icin boyle.Sporcuyum,antremanlarima daima yalniz cikarim.Gezmeye,alisverise...Sinemaya vs.Surekli yalniz olmaya calisiyorum.Baska birisinin yaninda bisey yaparken mutlu olamiyorum.Yalnizliktan zevk aliyorum diyelim.Gulmeyi vs sevmem.Hayata surekli ciddi olarak bakarim.19 yasindayim fakat cevremdeki insanlar beni oldugumdan daha olgun olarak gorurler.3 yildir ticaretle ugrasiyorum.Komik gelebilir fakat 16 yasinda bile resmi kurumlarla,ticari sirketlerle is yapiyodum.Ve boyle olmaktan gayet mutluyum.Yalniz olmak buyuk bir lutuf bence.Insan kendini gelistirmeyi,olgunlastirmayi ogrenebiliyor.Asosyal biri degilim.Aksine sosyal;topluluk onunde konusabilen ve yaptigim seyleri diger insanlarin ne dusunecegini onemsemeyen biriyim.

    Yalnizligi bir huzun,aci olarak gormek cok sacma.Yalnizken mutlu olmak cok onemlidir.Suan kendi sirketimi kurdum.Bu yasta bu inanca,bu tecrube ve bilgiye,bu cesarete sahip oldugum icin yalnizliga tesekkur ediyorum.Yalniz insan ozgurdur.Bir insan baska bir insana ihtiyaci olmadan yasayabilmeli.En azindan bunu ogrenmeli.Unutmayin yalniz insan,insanin kendisidir.Elbette ki aileniz,akrabalarinizla yakin olmalisiniz.Fakat kendiniz icin yasamalisinz ve bu yonde hareket etmelisiniz.

    Duzenleme : imla


    Güzelmiş.Zaten şu sevgilisisiz kalamamcıları, bık bık bık bilmemne onsuz yapamamcıları evire çevire dövesim geliyor.

    Edit : Birader sen de ilk önce kendini düşün.Bu kızla akıl sağlığın pek iyiye gitmez gerçekten.Sal ipini yav ne uğraşıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 29 Nisan 2013; 9:01:21 >




  • Bende 3 yaşımdan beri yetiştirme yurdundaydım bunları fazla düşünmeyeceksin. 15 sene yurtlarda 3 senedirde dışarda başımın çaresine bakıyorum. Anne baba varmış ama bu saatten sonra anca yoluma taş olurlar hiç muhatap olmak gibi düşüncem yok. Ne oldukalrının kim olduklarının önemi yok neden annem babam varken oralarda büyüdüm onuda sorgulayıp kafamı meşgul etme gibi niyetim yok. Şu an her şeyi yoluna soktum. Çok farklı sıkıntılar yaşadım çok çaresizlikler yaşadım ama sonuç olarak ayaktayım. Ve yaptığım şey kimseyi dost ve ya düşman olucak kadar ciddiye almadım. Hep ileri baktım bugünün hesabıyla zaman harcamadım hep yarın ne yapıcam sorusunu yanıtlamya çalıştım.


    Ve şunu aklından çıkartma kadınlar yatak ve mutfak dışında sadece birer et yığınıdır. Onlara hakim olup kontrolünü elinde tutmassan seni deli ederler. Sen sadece ihtiyacın kadar yaklaşıcaksın. Belki ana-bacı kavramım gelişmediği için biraz soyut yaklaşıyorum konuya ama gerçek bu ve ben gerçeği gördüğüme inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 29 Nisan 2013; 12:02:41 >




  • Mesajın uzun geldi okumadım ama başlıktan anladığım kadarıyla demek ki o yüzden bugüne kadar aşık olamamışım
  • yok efendim kalbinin sesini dinleyecekmişsin de kıza geri dönmen gerekirmiş buyüzden de

    bırakın bu yanlış lafları arkadaşım, ne kalbinin sesinden bahsediyosun, bulmuşsun tripçi mantık yoksunu bi kız sabahtan akşama kadar senle kavga ediyo, ve seni terk edişinden aylar sonra "görüşelim cnm" diye mesaj atacak kadar rahat, hatta bi sonraki mesajında da triplerine tam gaz devam edebilecek kadar yüz bulmuş.

    lafı uzatmayacam, bak sen o kızla evlenip mutlu ol ben diplomamı yırtarım, İMKANSIZ diyorum yani. hadi 17 yaşında falan olsa ergen derim düzelir derim de 25 yaşında böyle davranan bi kız seni zerre kadar sevmiyodur ve sırf trip atıp ego tatmini yapmak için kullanıyodur, asla düzelmez bu yaştan sonra.

    ilk günden kıza hiç taviz vermeseydin belki bu rahatlığı yakalayamazdı, ama sen ipleri çoktan teslim etmişsin ve 25 yaşındaki bi kız sana o ipleri geri vermez. yarın birgün yüz nakli yaptırıp tamamen farklı bir kimlik olarak kızın karşısına çıkıp taviz vermeyen bir erkek olarak onun hayatına sıfırdan girsen belki ama sana asla.

    arkana bakmadan kaç.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    yok efendim kalbinin sesini dinleyecekmişsin de kıza geri dönmen gerekirmiş buyüzden de

    bırakın bu yanlış lafları arkadaşım, ne kalbinin sesinden bahsediyosun, bulmuşsun tripçi mantık yoksunu bi kız sabahtan akşama kadar senle kavga ediyo, ve seni terk edişinden aylar sonra "görüşelim cnm" diye mesaj atacak kadar rahat, hatta bi sonraki mesajında da triplerine tam gaz devam edebilecek kadar yüz bulmuş.

    lafı uzatmayacam, bak sen o kızla evlenip mutlu ol ben diplomamı yırtarım, İMKANSIZ diyorum yani. hadi 17 yaşında falan olsa ergen derim düzelir derim de 25 yaşında böyle davranan bi kız seni zerre kadar sevmiyodur ve sırf trip atıp ego tatmini yapmak için kullanıyodur, asla düzelmez bu yaştan sonra.

    ilk günden kıza hiç taviz vermeseydin belki bu rahatlığı yakalayamazdı, ama sen ipleri çoktan teslim etmişsin ve 25 yaşındaki bi kız sana o ipleri geri vermez. yarın birgün yüz nakli yaptırıp tamamen farklı bir kimlik olarak kızın karşısına çıkıp taviz vermeyen bir erkek olarak onun hayatına sıfırdan girsen belki ama sana asla.

    arkana bakmadan kaç.

    en net cevap bu olmuş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    yok efendim kalbinin sesini dinleyecekmişsin de kıza geri dönmen gerekirmiş buyüzden de

    bırakın bu yanlış lafları arkadaşım, ne kalbinin sesinden bahsediyosun, bulmuşsun tripçi mantık yoksunu bi kız sabahtan akşama kadar senle kavga ediyo, ve seni terk edişinden aylar sonra "görüşelim cnm" diye mesaj atacak kadar rahat, hatta bi sonraki mesajında da triplerine tam gaz devam edebilecek kadar yüz bulmuş.

    lafı uzatmayacam, bak sen o kızla evlenip mutlu ol ben diplomamı yırtarım, İMKANSIZ diyorum yani. hadi 17 yaşında falan olsa ergen derim düzelir derim de 25 yaşında böyle davranan bi kız seni zerre kadar sevmiyodur ve sırf trip atıp ego tatmini yapmak için kullanıyodur, asla düzelmez bu yaştan sonra.

    ilk günden kıza hiç taviz vermeseydin belki bu rahatlığı yakalayamazdı, ama sen ipleri çoktan teslim etmişsin ve 25 yaşındaki bi kız sana o ipleri geri vermez. yarın birgün yüz nakli yaptırıp tamamen farklı bir kimlik olarak kızın karşısına çıkıp taviz vermeyen bir erkek olarak onun hayatına sıfırdan girsen belki ama sana asla.

    arkana bakmadan kaç.


    edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeline -- 7 Kasım 2020; 15:57:24 >




  • Hocam 21 yaşında adamsın, daha çok gencsin,
    Evlenince hani bu 20 koskocaman yıl yasamissin ya, o kimse ile bunun katlarini yasayacaksin, cok daha fazla yık geçireceksin bu kimse ile.
    Eger ufak şeylerle bile işler büyüyor ayrılmaya geliyorsa, bırak bitsin hocam.
    Daha gencsiniz karşınıza kim bilir kimler çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak karakter olarak güçlüsün , sinirliyim diyorsun , ben de biraz senin gibiyim oradan anlayabiliyorum.17 yaşından beri dışarda yaşıyorsun ve 21 yaşına gelmişsin artık ciddi ve büyük birisin. İlişkide senin sözün geçmedikçe sen mutlu olamazsın, devam etsin diye belki 10-20 defa alttan almışsın ama hala o ciddi değil, bak eğer bir kız birini seviyorsa onu üzmez onu kırmaz kırsa bile anlık olur hemen özür diler, ve ondan ayrıldığını ayrılacağını sürekli söyleyip uzaklaşmaz. Senin bu kız bunların tam tersini yapıyor ve senin sürekli sürekli ayaklar altına düşüp ona dönmeni artık öğrenmiş ve kontrolü eline almış, artık ilişki bozulmuş yani erken güçlü ve söz söylemesi gerekir durumdayken artık kız istediğini yapar duruma gelmiş, zaten sen de yazının sonunda söylemişsin artık bıktım olmasın bu iş demişsin , işin sonunda evlilik ve bir ömür boyu ilişki var görünen kadarıyla bu ilişki yürümez, hatta belki aylar öncesinde bitmesi gerekiyordu, sen sevgiyi gördüğün için zaafa düşmüşsün, güçlü bir kişiliksin ama sevgi-aşk bunlar insanı zaafa düşürebiliyor sen de bu zaafa yenik düşmüssün ve kızın seni oraya buraya çekmesine izin vermişsin , velhasıl kelam sen ilişkiyi bitirmelisin yoksa çok çekersin ve bi yerden sonra ilişki kendiliğinden kopar ve biter .

    Mantıklı düşün, benim de sevdiğim var ama birbirimizi üzmekten öyle korkarız ki , ve bizimkisi uzak bir birliktelik farklı illerdeyiz, ama 2 gün azıcık kırgınlık olsa ikimizde çok üzülür ve özür dileriz, bu sevginin göstergesi , merhametin , şefkatin ve sabrın göstergesidir ama sürekli bi tartışma, hemen ayrılma vs. oluyorsa bunun adı sevgisizlik, merhametsizlik, şefkatsizlik , sabırsızlıktır ve bu özelliklerde olan bi ilişkiden evlilik olmaz .

    Allah mantıklı karar almana yardım etsin, mecazi aşk insanı böyle ayaklar altına alır işte, aklını öne alabilirsin inşallah

    edit: öneri

    Bu kafa karışıklığında sana en mantıklı aşk tanımını yapacak kitabı önereyim: Aynalar Koridorunda Aşk - Mustafa Ulusoy
    Ulusoy, bir psikiyatrdır ve sana şuan en mantıklı aşk tanımını yapacak kişidir, bu kitabı alıp okumalısın
    kitabın bir tanıtımı ve yazarı ile söyleşi :http://yenisafak.com.tr/pazar-haber/ideal-ask-merhamet-ve-sefkate-donusendir-28.04.2013-515729



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumy -- 30 Nisan 2013; 8:26:59 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.