Şimdi Ara

Manisadaki tepki gosteren askerlere sorusturma acilmis.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda önceki gün 69, dün de akşam yemeğinin ardından 731 asker rahatsızlanmıştı.

    Yemek şirketinden 21 kişi gözaltına alınırken, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şirketle sözleşmenin feshedildiğini duyurmuş ve hiç yemek yemediği halde zehirlenen askerlerin bulunduğunu söylemişti.

    Hastaneye kaldırılan askerler ise hem karargahtaki şartlara hem de yemek şirketine şu ifadelerle tepki göstermişti: “Şimdi oraya gideceğiz, biz orada dayak yiyeceğiz… Odaya geçip dayak yiyeceğiz,” “Tabletler kirli geliyor, sabunlu geliyor. Elimiz kayıyor tabletlerden, hep sabunlu geliyor. Biz böyle yemek yiyemiyoruz. Çekiyoruz, dayak yiyoruz,” ve “Kantinden yemek yiyeceğiz, kantini kapatıyorlar. Karargahtan değil, yemek şirketinden şikayetçiyiz.”

    Tahlil sonuçları da verilmiyor

    Cumhuriyet’ten Hakan Dirik’in habrine göre haklarında disiplin işlemi başlatılan askerlerin suç duyurusunda bulunmalarının önüne geçmek amacıyla tahlil sonuçlarının verilmediği kaydedildi.

    Hastanede tedavi gören askerlere ve ailelerine tahlil sonuçlarının verilmediği, isteyenlere de “Mahkeme kararı getirin” dendiği ifade edildi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, “Aileler çocuklarının askerliğinin yanmaması için susmaya zorlanıyor” diye konuştu.

    Biçer’e göre askerlere tahlil sonuçlarının verilmemesinin sebebi dava açılmasını önlemek: “Bütün kamuoyunun bu çocuklara destek olması gerekiyor. Kuzularımızı yandaş kurtlara yedirmeyelim. Aileler korkutuluyor. 23 Mayıs’taki zehirlenme olayında yaşamını yitiren er Hüsnü Özel’in ailesi bile korku nedeniyle suç duyurusunda bulunamıyor.”http://www.diken.com.tr/manisada-zehirlenmelere-tepki-gosteren-askerlere-disiplin-sorusturmasi/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Belliki askerler dandik bozuk yemek sorununu defalarca yaşamışlar zehirlenmeden önce de,en sonunda kızıp patlamış hepsi.
  • hep bu daha iyi günlerimiz dedik dedik abartmayın 10 yıldır aynı şey dediler şimdi anlamışlardır heralde demek istediğimizi ordaki askerlerin nerden baksan en az %60 ı falan akp lidir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 21 Haziran 2017; 19:43:50 >
  • Ordu komutanlarını sahte delillerle fetöcü savcılarla tertip kurup hapse attıran, kışlanın düzenini alt üst eden, Amerikan ajanı fetöcü savcıları kozmik odalara sokan, suçsuz insanların hayatlarını mahfeden ve ordunun itibarını iki paralık edenlere oy vererek başınızın üstünde tuttunuz, sonuçlarına da katlanacaksınız,


    acıyamıyorum üzülemiyorum maalesef.


    Böyle bir zihniyetle de birlik beraberlik içerisinde olmamız mümkün değil, aynı gemide falan da değiliz, fikren bu saatten sonra bir araya gelmemiz de mümkün değildir. Milli menfaatlerini kişisel menfaate karşılık satanlarla hiç bir ortak tarafımız kalmamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 22 Haziran 2017; 4:52:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.