Şimdi Ara

MALUM SİTE İLAN İHBAR HATTI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
11
Favori
12.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crzystyle

    Çok isabetli bir konu ? Ayrıca insanlar 4 tl ödemek zorunda değil. Arabayı ciddi almayı düşünen insan zaten 4 tl sini verir sorgular. Sen arabanın hasarını yazsan belki adam hasarlı araba almayacak 4 tl verip sorgulama yapmayacak. Hasarsız istiyor yada miktarına göre seçim yapıcak belkide. Bir keriz bulurumda sorgulamaz diyen uyanıklar yapıyor bunu. Günde 10 adet araç baksan her gün 40 tl gider. Bir ekspertiz parası belkide daha fazla para gömersin trammere.

    Ayrıca, bu plakaları değişen araçlarda hasarlı plaka temiz araca alınırken plaka da temizleniyor mu ? Bilgisi olan var ise bilgilendirebilir mi ?

    Kardes gunde 10 arac sorgularsan tabiiki gereksiz bir masrafa girersin , bu arac tmmdir bunu alicam dedigin 10 arac cikmaz 1 , 2 tane cikar onlarida sorgusuz sualsiz sorgulatilmali ...

    Bu arada arac plaka degissede aracin gecmisi degismez hasar kayitlari cikar ancak sasedende sorgulamakta fayda var farkli kayitlarda gelebiliyor. Lakin km bilgileri genelde plaka sorgusundan geliyor sase sorgusundan pek km bilgisi gelmiyor.,..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tramerle işimiz var o zaman. her araç için 8lirada tramere vereceğiz yani. Şaseden sorgulamazsan hasar geçmişi net olmuyor. plakadan sorgulamazsan km gelmiyor. ben şaseden sorguladım km geldi ama geç geldi. 2 saat bekledim gelmeyince sbm.org.tr den formu doldurarak bilgi istedim. mail adresime km bilgilerini gönderdiler.
  • Güzel bir fikir.İlan veren insanların "ya yerse yemezse de kaybedeceğim birşey yok" tavırları yüzünden çok sağlıksız bir alıveriş ortamı var.Araba alacak insanların hepsi paranoyak oluyor.Şahsen 6 aydır araba alamıyorum. 50'den fazla ilan için mesaj gönderdim,ilanda "kazasız" denilen araçları hepsi "kazalı" çıktı. Bence burda ifşa etmek bazı kötü niyetli insanlar tarafından suistimale de açık bu durum.O yüzden bence genel olarak Yanlış ilan vermek bile yasal olarak SUÇ SAYILMALI.Sonuçta birsürü insan vakit ve para kaybediyor.Nasıl devlet reklamlarda müşteriyi aldatan ifadeler kullanan firmalara müdahale ediyorsa burda da bazı yasal oluşumlar hazılanmalı.
  • Hepsinin sigindigi sey bende bilmiyordum. Aslında yapilan tck dolandırıcılık maddesine uyuyor ama kastin ispati cok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu duruma polis müdahale etmeli.Nasıl polis kılıktan kılığa girip dolandırıcılarla irtibata geçip yakalıyorsa burda da alıcı kılığında bu dolandırıcılarla irtibata geçebilir.
    Yani sonuçta bu ilanlarla alanen insanlar kandırılmaya çalışılıyor.

    Bence yapılacaklar :

    İlan siteleri kendilerine çeki düzen versin.Devlet ilanlara standart getirsin ve kontrol etsin.Yasal olarak İLAN İHBAR HATTI kurulsun. İlan sitelerinde satışa çıkarılan arabanın kayıtları ZORUNLU olarak ya devlet tarafından yada satan kişi tarafından yayınlanasın.Yüzlerce kişi mesaj atıp hem para hem de zaman kaybedeceğine 1 kişi ( o da arabayı satan tabiki )öğrensin resmini ilana koysun.Hem böylece ben bilmiyordum yalanının arkasına kimse saklanamaz hem de işler daha seri yürür.Umarım devlet sırf bu işten para kazanıyorum diye dolandırıcıların ekmeğine yağ sürmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siruis -- 16 Ocak 2015; 20:27:17 >
  • Talepleriniz mantikli. su surecte bile malum site ilana yorum ekleme secenegi koysa cok super olur. Burada paylasiyoruz ama kac kisi burayi görüyor. Yorumlara satici mudahele edemeyecek sadece site yonetimi mudahele edecek. Kisa surede bu bile bir disipline alir saticilari. Bu konuda bir mail gonderecegim malum siteye. Ayrica sase no girilmeden ilana izin vermemeli malum site. Tramerle altyapı paylasimi yapip sase no girince dileyenlerin bir tikla tramer sonucuna siteden ayrilmadan bakmasi saglanmali. Ucretli olur problem degil. Bu gibi tedbirler kisa vadede yapilabilecek seyler. Sonrasi yasal alt yapı ve tuketicinin korunması mevzuati ile sonuca ulasilabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihbar ve ifşa ediyorum:

    arkadaşlar, araba yaşı hesaplanırken hepimizin bildiği gibi kendi yaşımızı hesaplar gibi hesaplamıyoruz. yani sıfır km aldığımız araba o anda 1 yaşındadır. 1 yaşına gelmesi için 1 sene beklemek gerekmez. bunun böyle olduğunu mtv öderken de zaten görebilirsiniz. yani şu an 2013 model bi araba 3; 2014 model araba 2; ve 2015 model araba 1 yaşındadır.

    ama malum sitedeki, "malum" satıcılardan birisinin ilanını ve aramızda geçen mesajlaşmayı paylaşıyorum. buyrun:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-1-yasinda-ekstrali-hatasiz-fiesta-197123915/detay/

    arabanın yaşı insan yaşı gibi hesaplanmaz. arabaya plaka takıldığı anda 1 yaşındadır. sizin arabanız 1 değil; 3 yaşında.
    Bana göre 1 yaşında kardeşim. Ben kontağı ne zaman çevirdim ona bakarım, sana göre 3 se yapacak bişe yok.

    sahtekarlığın bu kadarına da pes! göz göre göre, sen 3 yaşındaki araba 1 yaz da, olur da bir bilmeyen denk gelir...




  • Buna benzer ornek epey var. 2011 model yazmis arac 2005 kasa. Neymis trafige 2011de cikmis. Yahu bana ne zaman trafige ciktigindan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    6 ayda 940 km yol yapmış. bir bucuk depo belki
  • ankaradannn A kullanıcısına yanıt
    hocam hay aklınla bir yaşa bu dediklerin keşke hayata geçse bu siteyi kuranın neden aklına gelmiyor. malum siteye bunları nasıl ulaştırırız
  • Ben bu aksam yazacagim siteye. Belki para bilekazanirlar bu yolla. Ikinciyeni.com diye bir site var rentten cikan araclari ihale ile satiyorlar. Adamlar 2 yildir bu isi yapiyor ama arac bilgilerinde sase yok. Mail attim bakin tramerden alici sorumlu ama sase no yazmiyorsunuz. Bir hafta sonra eklediler. Burada da boyle bir yenilige sebep olursam ne mutlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 defa şehir dışına Ankara'dan araç almaya gittim hepsinde elim boş döndüm, kendi ilinizde araçlara bakmak daha mantıklı, arabam hatasız diyor heryeri çizik göçük içinde. Kimse objektif bir ilan vermiyor. 2. el kötü durumda geçiren geçirene.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IORI

    3 defa şehir dışına Ankara'dan araç almaya gittim hepsinde elim boş döndüm, kendi ilinizde araçlara bakmak daha mantıklı, arabam hatasız diyor heryeri çizik göçük içinde. Kimse objektif bir ilan vermiyor. 2. el kötü durumda geçiren geçirene.

    haklısın bende artık ankaradan bakmaya başladım. ama 2. el sigortadan para almak için gül gibi araçları perte ağır hasara çıkaranlarla dolu!
  • ankaradannn A kullanıcısına yanıt
    Ostim'de direk pert satan firma var, alınsa onlardan alınır ama 3 defa pert alıp kullanan ve satan biri olarak zarar etmedim ama bindiğim sürece günü gelince acaba satabilir miyim diye hep ürperdim durdum.

    Pertçi sitesi
  • başlık diplere gömülmüş... güncel...
  • bence ebay deki gibi bir sistem oturtulabilir.Satan kişi veya araç hakkında puan verilebilir ve yorum yapılabilir.Böylece güvenilir satıcılar diğerlerinden ayrılmış olur.tabi bunu bireysel satıcılar için uygulamak zor ama yine de bir nebze olsun gelişme sağlanacaktır.
  • yapılmaya çalışılsa çok güzel şeyler olur ama birileri bu heyecanı yaşatmayı seviyor topluma.
  • 1 2 sene oncesınde 18 19 bine, 70 bın km de alınan aracın 150 bınde olanını 24 bine alamamak canımı sıkıyor birde boya takıntısı olan aramasın demıyorlar mı boya takıntın yoksa boyalı olan yerleri yaz takıntılı adam demi ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankaradannn

    Talepleriniz mantikli. su surecte bile malum site ilana yorum ekleme secenegi koysa cok super olur. Burada paylasiyoruz ama kac kisi burayi görüyor. Yorumlara satici mudahele edemeyecek sadece site yonetimi mudahele edecek. Kisa surede bu bile bir disipline alir saticilari. Bu konuda bir mail gonderecegim malum siteye. Ayrica sase no girilmeden ilana izin vermemeli malum site. Tramerle altyapı paylasimi yapip sase no girince dileyenlerin bir tikla tramer sonucuna siteden ayrilmadan bakmasi saglanmali. Ucretli olur problem degil. Bu gibi tedbirler kisa vadede yapilabilecek seyler. Sonrasi yasal alt yapı ve tuketicinin korunması mevzuati ile sonuca ulasilabilir

    Bu çok faydalı olur 30 TL'ye aldığımız telefon kılıfı icin satıcıya her türlü yorumu yazabiliyoruz ama 50-100 binlik araba satıcılarının itibarını öğrenemiyoruz. Ben arac alırken önce satıcıya bakıyorum sonra araca. Çünkü genel itibariyle sorun satıcılarda oluyor bu sistem yüzünden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rawski

    1 2 sene oncesınde 18 19 bine, 70 bın km de alınan aracın 150 bınde olanını 24 bine alamamak canımı sıkıyor birde boya takıntısı olan aramasın demıyorlar mı boya takıntın yoksa boyalı olan yerleri yaz takıntılı adam demi ama

    aynen deli oluyorum o boya takıntısı olan aramasınlara yahu kardeşim biliyosan neresinde boya var yaz. bilelim ona göre arayalım değil mi? birde alıcı ustasıyla gelsin diyenler var. acaba ustasıyla gidip alan oluyor mu ki? bu ne ya çantayla gezer gibi ustayla mı gezecek millet. azıcık web tasarımdan anlasam belirttiğim özelliklerde bir site yapmayı düşünürdüm. inanın şuanki sitelerin hepsinin pabucu dama atılır. foxda falan devam eden bir fikrim var yarışmasına girip destek falan almak lazım




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.