Şimdi Ara

Maliye, yurtdışı internet alışverişinden vergi almaya hazırlanıyor (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
9
Favori
31.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yoksa buralardan yoklamamı çekiyorlar + / - oranına göre... Geri kalmış, tek dişi kalmış canavarlar... adalat denge kuralları bu kadar zor olmamalı... hesap makinası var formuller var her şeye her yere uygulayabilirsin... dua ile tutmuyor.. terazi var formul var..

  • çinden gelen telefonu adam parça parça getirip monte ediyor.. son kullanıcı ödüyor... öteki türlü kendin getirsen yasak... zoraki bir sıkış havası... amma ergen bir hükümet...

  • otonom arabalar çıkıyor test ediliyor.. otonom devletlerde çıkacak elbet !!! cami giderlerini karşılamakta zorlanıyorlar herhalde.. 80bin+ cami... restorasyon... 1 cami trilyon 80bin+ hastane sayısı 8bin.. yurtdışında ise rakamlar ters.. 8bin klise ise 80bin hastane... ileriden umudu olan var mı?

  • Bu vergi artışı kararı ile bir sonraki seçimde %60 oy alırlarsa şaşırmayın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerler sistemi sıfır... bir şeye değer koyma / değerlendirme... et ücreti / internet ücreti / asgari ücret / yol ücreti / iletişim ücreti /................... başka ülkeler yapmasa bizimkiler değer koyma (indeksleme) mekanizmasından faydalanıp kopyalayıp milleti çarpıyor...... üstüne o ratioları katlayıp millete sokuyorlar... gülerek, ciddi... vatansever sözlerle....

    kopya devlet... gerçek devlet değildir.. (emperyalizmi iyi açın okuyun... kısaca.. bayrağı değiştirmene gerek yok sistemimi benimse.. tedarikçi olurum... istediğin gibi davran milletine bana ne... )

    millet patlamasın diye din pompala... BİZ kavramından bahset... en iyi de BİZ kavramında iken sokuluyor... sonra psikolojik patlama kaçınılmaz... haberlerde cinayet vs neden artıyor sanıyorsun? öldürme şekilleri bile vahşileşmiş... nefret dolular..

    millet yurtdışında lego oynar gibi yaşıyor... ratiolar oranlar ücretler değeler sistemini kurmuş... bizimki kopya üstüne %20 ilave et... onuda millete şöyle der kabul ettiririz... geçici...deprem vergisi ötv oldu kaldı... kaldırılmalıydı... madem millet bunlara karşı bir şey yapmıyor / yapamıyor... öyle ise vergilere yüklenirler...

    Türkiyede yaşayan var mı? Yaşayan ölüler zombiler gibi yaşıyor çoğunluk.... aşı lazım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 15 Haziran 2017; 0:59:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Certhas

    AKK gibi bu tarz değişiklikler ile ilgili fikirlerimizi de ortak şekilde belirteceğimiz bir grup kurabiliriz.

    İmza kampanyası başlatılabilir. Hala sınırlı sayıda insanın gördüğü forum gibi yerlerde şikayet ederek çözüleceği sanılıyor. Halkımızda eylem yapma, hak arama alışkanlığı yok. Sadece kendi kendine şikayet ederler.
  • Bende yeni Ryzen 7 li Gtx1080li sistem topladım arkadaşıma 1300$ : 4500 tl yapıyor yeni vergilendirmeler gelmeden son fırsatlar artık..

    İşlemci: Ryzen 1700 İşlemci + Wraith Led soğutucu
    Anakart: ASUS Prime X370-Pro RGB led
    Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 Ram 3000MHz C15 bu üçlü 580$

    SSD: Samsung 960 EVO Series - 250GB 130$
    HDD: Seagate 2TB FireCuda Gaming SSHD 90$

    Ekran Kartı: ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP 500$

    Almanyada asgari saat ücretiyle çalışan bir işçi: Günlük 8 saat çalışma ile 70€ - Haftada 5 gün çalışıp hafta sonu tatil yaparsa 350€ - Bu şekilde 1 ay çalışmaya devam ederse asgari 1750€ maaş alır. (Kur 1€ = 3.9 tl olarak baz alındığında 6825 tl maaş alıyor demek.)

    Bir alman işçisi 1ayda cebinde 450€ tutarak böyle bir son sistem pc yi toplayabilir.

    1300 tl asgari maaşla bir türk işçisi 4 ay hiç birşey yiyip içmeden anca alır böyle bir sistemi. Teknoloji gelmezse bu ülke nasıl gelişir?




  • E alsin, almasin demiyoruz da niye hersey yasakli kategorisinde. Telefon almak istiyorsun yasak, besin takviyesi almak istiyorsun yasak, kozmetik yasak. Ama yasak denilen urunler Turkiye'de zaten 2 kat fiyata satiliyor. Vatandasa yasakta anasina nikah parasi toplayan totoslara niye yasak degil?. Ben bir tane alacagim alti ustu, neyse vergisi vereyim alamiyorum. Herif 1.000.000 tane getiriyor, hatta utanmadan yerli milli diye demogoji yapiyor satiyor.

  • Tekrar ediyorum: Başta ebay, amazon AliExpress gibi yurtdışı alışveriş sitelerinin müşteri hizmetlerine Türk maliyesinin çıkardığı zorluklardan bahsedeceksiniz. Ve diyeceksiniz ki sizde kendi ülkenizin Türkiye'den ithalatına sınırlama getirmesi için gerekli yerlere bildirimde bulunun.
    Sayımız az maliye bizi takmaz ama eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürürseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fthkn F kullanıcısına yanıt
    Fazladan bir şey yoktu ben de anlayamadım onu, zaten oldukça eksik yazmışım ne fazlası
  • Yani iyice şaşırdı hükümet....kısaca eğer bu ülke de, Türk vatandaşıysan canını verecen yoksa böyle açık hava hapishanesine çeviririm diyor ülkeyi...



    çünkü 4 milyon suriyeliyi senin sırtından besliyorum diyor...



    hale bak, direk bankalar üzerinden stopaj koyacakmış yurtdışı ödemelere...sırf yurtdışı alışverişi bitirmek için...

    lan şu beyninizi işsizliğe çare,vergileri yeniden düzenleme de kullansaydınız keşke



    sıfır araçlara da yüzde 10 niye aldın olm aha sana toki vergisi getirdiler



    ülkeyi bildiğin bok götürüyor,Allah cezanızı versin...lan tek suçumuz Türk doğmak mı bu ülkede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazıklar olsun. 2. Dünya ülkesiydik, zorlaya zorlaya 3. Dünya ülkesi kategorisine doğru gidiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekleyip görmek lazım.
    pratikte uygulanabilirliği görünmüyor.
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Söylediğim sanırım yanlış anlaşılmış. Dikkatli okumanızı ve benim de bu durumu eleştirdiğimi görmenizi tavsiye ederim
  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    böyle yapacağına şöyle de yapabilirdi... vatandaşı sikıştırmaya gerek yok. yurtdışı devletlerle ticari anlaşma yapıyorlar der ki... ben senden 100liralık mal aldım... sende benden 100liralık mal alıcan... yada karşılıksız 100liralık mala denk gelen kredi vericen... yada borç vericen.. yada teknoloji vericen, balık tutma tekniği vericen... x+n....

    Eğer bunları yapamıyorsan hemen eğitime yönelicen fen matematik gazlıcan veya meslek liselerine abanıcan ve herkes kendi sektöründe çalışabilecek bunuda planlayacan... ne kadar elektronikçi laızm ise o kadar kontenjan vs.. sonra tesviyeci işsiz veya x gelip o mesleği yapamayacak.. ayrıca suçlulara çok sağlam etiyolojiye kadar... her bilim dalından taramalar yapılacak... denge (adalet) ancak böyle olur.. adalet(denge) olmayan yerde yaşam olmaz. gidişatı görücen intel amd hynix ram fab. usb bellek arm... ya birini alıcan aselsanla geliştiricen... yada dış firmaların birini çekicen içeri.. bitmeyen işler var... *** bunları söylemem... devletten biri gelirse söylerim o zaman gerçekten yol yapmış olur 50yıl ilerler... eteki türlü namaz niyaz seccade kabe işleri ile ancak arkadan hep beraber gelen bir toplum üretmiş olursun tarihte denenmiştir...


    ama bu hükümet çocuk gibi sıkışınca anneden para isteyen çocuk sanki... sıkışınca vergiye aban.... böyle alışkanlıklar milletlere çok pahalıya mal olmuştur... mahiyeti ölümdür..

    toplam gssye ödenen para ne kadar? şeffaf mı? çok milyar dolar gibi bir rakam diye hissediyorum... bu para ile........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 15 Haziran 2017; 22:45:20 >




  • Ali Express nasıl bir sistem uygulayacak acaba, amazon gibi mi ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olayın benim anlamadığım kısmı bu uygulama vergi almak mı oluyor gasp etmek mi? Durumun tersini düşünelim. Eğer Çin veya başka bir ülkenin hükümeti bunu farkedip aynı şekilde siz bize %20 stopaj koydunuz ama size ders olsun bende %99 stopaj koyuyorum %1 ini ödüyorum o zaman diyerek cevap verirse Türkiyenin hali nice olur?? Merak ettiğim şey, böyle bir uygulamanın uluslararası ticarette daha önce bir örneği var mı acaba? Getirisinden çok daha büyük uluslarası problemlere gebe olabilecek bir uygulama gibi geldi bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: robotica

    Adamlar bizden kat kat daha kaliteli yasiyorlar... En ufak yerlerinde bile kafeler tiklim tiklim. Nispeten ucuz memleket.



    Ayrica en ufak sorunda haklarini ariyorlar, daha gecen 1 gun boyunca greve gittiler tum sinir kapilarinda

    Yunan arkadasim olmasa yiyecem kardesim.
  • aga para gelsin de nasıl gelirse gelisin korkuyorum yeni bebeği olan çiflerden de dünyaya bebek getirmişsiniz hani bunun vergisi deiyecekler ....... ulan yazdım ama silsemmi şimdi durduk yere yeni anne baba olacakların başına iş açmayalım .........
  • Expheribal kullanıcısına yanıt
    E benim de yunan arkadaşlarım var, sık sık da Yunanistan'a gidiyorum (ayda en az 4 sefer)



    Gözlerimle görüyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.