Şimdi Ara

Maliye'den yılda en az 3 kez araba alıp satan kişilere de mektup gitti (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
58.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kimse darılmasın alınmasın karar doğru zevk için araba değiştiren adam bir zahmet ülkesine karşı olan sorumluluğunu ödeyiversin.bu durum cep telefonu bilgisayar vs... herşeyde uygulanırsa dahada iyi olur.normal vatandaşla normal vatandaşın sırtından geçinenler ayıklanmış olur böylelikle.
  • Çok iyi bi uygulama bu... Galerici salak değil kendine dükkan açiyor. Her önüne gelen bu işin ticaretini yaparsa size km si ile oynanmış arabada satarlar taklalı arabayıda satarlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    Bu resmen şu duruma güzel bir örnek olmuş:

    ' Normalde bireyler devletten beslenir, onun sayesinde ayakta dururlar, bizde durum tam tersi, devlet bireyden besleniyor ve birey sayesinde ayakta duruyor.

    +111
  • hoşunuza gitsede gitmesede kolay para kazanma devri bitiyor çokda iyi oluyor inşallah yakında emlakçılarada bir uygulama gelir herkez vergisini ödeyecek başka çare yok....millet alışmış birilerini tokatlayıp kazanmaya devlet bu vergileri aldıkça durumlar çok daha iyi olacak merak etmeyin....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir karar, vergi ödemeden al satla voliyi vuran çakallara iyi gelecek bu kanun.
  • buna karşı olanları anlamak güç. vergisiz al sat yapan senin hakkını yiyor, çünkü vergi vermiyor. inşallah önüne geçerler bu soygunun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepNote

    Çok güzel bir karar, vergi ödemeden al satla voliyi vuran çakallara iyi gelecek bu kanun.

    +1
  • Yeni bir yasa tasarısı yoldaymış. Osuruk gazından vergi alınacakmış. Fazla osuranlardan üretim vergisi gelir vergisi gibi 47 kalem vergi alınacakmış. Ayrıca yılda 3dm^3 ten fazla gaz üretenlerden geçmişe yönelik kaçakçılık soruşturması başlatılacakmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    Yeni bir yasa tasarısı yoldaymış. Osuruk gazından vergi alınacakmış. Fazla osuranlardan üretim vergisi gelir vergisi gibi 47 kalem vergi alınacakmış. Ayrıca yılda 3dm^3 ten fazla gaz üretenlerden geçmişe yönelik kaçakçılık soruşturması başlatılacakmış.

    kurufasulyenin kdv oranı da artırılacakmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al-sat yapanlara kızıyoruz Neden çünkü asıl işleri bu değil ama bu işten para kazanıyorlar vergisini de versinler Peki o zaman soruyorum Siz hiç vergi ödeyen oto galerisi gördünüz mü? Gidn bakın vergi levhalarına Ben bugüne kadar görmedim Ya hep zarar ediyorlar ya da bir araç satarak kazandıklarının çok azını yıllık vergi olarak ödüyorlar Düzgün oto galerisi olanlar ki şimdiye kadar 1-2 tane gördüm aldıkları aracı şirketin üzerine alır ve satarkende fatura keserler Kaç galerici bunu yapıyor? Çoğu araç satıldığında sahibini çağırıyor veya vekalet alıp kendi satıyor Kusura bakmayn ama ben galericilere düşman bir kişiyim ve al sat yapanlar benim gözümde galericilerden on kat düzgün insanlar
  • Araba ilanlarınada bakmak için vergi isteyebilirler her an..
  • sorun değil buluruz bi yolunu
    eşin üstüne . kızın oğlanın üstüne annenin babanın üstüne vs. vs. bir yolunu bulur al satçı adam olan garibana olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk_in

    Bi tek ikinci el arabaya vergi ödemediğimiz kalmıştı,o da oldu..Bu ne kadar saçma bi uygulamadır,ticarethane açmadan araba alım satım yapanların önüne böyle geçemezsin ki..Kurunun yanında yaşıda yakıyosun.Arabanı satıp başka bi araba almak için illaki üstüne para koymana gerek yok.2010 model c sınıfı aracını satarsın aynı paraya 2006 model d sınıfı alırsın,ne biliyim..Haram zehir zıkkım olsun o aldıkları vergiler diyorum,daha da bişey demiyorum...
    Bide o kişisel olarak araba alım satımı yapan kişilere karşı değilimde desteklemiyorumda.Ama bi yandan da arabayı alırken fiyat öldüren,satarken üstüne dünya kadar kar koyan,km çeken,usta ayarlayıp kazasız gösteren,bilmeyen anlamayan adama pert arabayı temiz diye satan çakal tayfasından galericilere de iyi oluyodu..Adamlar bütün piyasayı ele geçirmiş istedikleri gibi oynuyodu..





  • ya bazı arkadaşlar nasıl bu kadar tek taraflı yaklaşabiliyor konuya hayret ediyorum. Kendim esnafım ama galerici falan değilim.uğraştığım meslek madencilik ve maden ocaklarım var.Bu sene tam 4 defa araç değiştirmek zorunda kaldım.
    1-)29 haziran 2012 yılında forumda da kaza görüntülerini paylaştığım 35 TEE 28 plakalı Ford Mondeo mk3 ile kaza yaptım ve aracım pert oldu.
    2-)Kaza gününden 2 gün sonra (kaza afyon da oldu mecburi ikamet nedeniyle afyonda kaldık) alacağım olan bir müşterimden 15 bin TL ye karşılık 1987 model mercedes 190E 2.6 aldım ve 10 ocak 2013 te 8 bin TL ye sattım.
    3-)Kasko paramı eksik ve geç ödediği için aralık 2012 de 2004 model laguna 2 aldım araç hala duruyor.
    4-)Tam 15 gün önce burdur da yaklaşık 70.000TL alacağım olan ve alamadığım birini yakaladım ve arabasını aldım araç 2004 megane 2 1.5 dci(ki forumda bugün kaça satmak zorunda aslında satmak da değil bana verilen çekin karşılığı olmadığı ve ben de çeki kullandığım için çeki erdiğim kişilere çek karşılığı vermek zorunda kaldığım yazılı)

    Şimdi benim ki mi al satçılık? al bir dünya zarar.tüm sattığım malların faturası var takır takır kdv si ve vergisini ödemişim ama adam borcunu ödememiş.devlet yanımda olmamış.çeki bile ödemedi işte.paranın bir kısmını kurtarmak için mecburiyetten alıyoruz araba.eğer benden vergi alacaksa devletim, o zaman alacaklarımı da alsın yada almama yardımcı olsun ben de gönlüme göre 1 tane araba alayım....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    Bu resmen şu duruma güzel bir örnek olmuş:

    ' Normalde bireyler devletten beslenir, onun sayesinde ayakta dururlar, bizde durum tam tersi, devlet bireyden besleniyor ve birey sayesinde ayakta duruyor.

    Kesinlikle. Vatandaşını soyan başka bir ülke yok dünyada. Normal bir sosyal devlette vatandaş geleceği için ülkesine güvenir. Türkiye'de devlet vatandaşına güveniyor geleceği için.
  • Helal olsun çok iyi yazmışsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 3 araba aldım 2 araba sattım bunun bana zararı olur mu?
  • 1. Aracı Aldım-Sattım
    2.Aracı Aldım-Sattım
    3.Aracı Aldım-Kullanıyorum.

    Bana herhangi bir ceza uygulanırmı arkadaşlar.
  • Nekadar bir vergi geliyor arkadaşlar biliyormusunuz ? Nasıl belirleniyor bu vergi limiti. Ben ilk arabamı ağustos 2012 de aldım 2013 martta satım ardından 2013 mayıs ta tekrardan bir araba aldım temmuz da onu da sattım . şimdi bir araba alsam vergi ödemek zorunda kalırmıyım ?
  • maalesef insanlar vergi kaçırdıkça bu gibi durumlarda kurunun yanında yaşta yanıyor...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.