Şimdi Ara

malezya'da dil okulu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
9
Favori
13.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Selam Herkese,

    6 ay kadardır Malezya'dayım. Maalesef yorumlarım hep olumsuz yönde olacak. Burada ingilizce felan yok. Burada en fazla yapabileceğiniz İngilizce eh bir ingilizce olur. Tamamen vakit kaybı bir ülke. Ben bir hata ettim geldim buraya iş işten geçtikten sonra anladım nasıl bir yer olduğunu sizin bu hataya düşmemeniz için yazıyorum.

    Eğer illa gideceğim diyorsanız tavsiye edebileceğim bir dil okulu var ELS. Hadi bir ihtimal de British Council olabilir. Bu kursların fiyatları yüksek bu fiyatlara gidip Güney Afrika'da veya Filipinlerde (güvenlik sıkıntısı var) eğitim alabilirsiniz. Aynı kurslar oralarda da var. ELS sıralarından geçmiş 5-6 kişiyle tanıştım çok süper ingilizceleri vardı. Onun harici APU, ELEC, Awesome, Limkokwing sakın yaklaşmayın. Putra Üniversitesi veya İslam Universitesinde yabancıların ingilizceleri iyiydi. Malay kızlarıyla arkadaşlık edebilirseniz edin ama sakın ciddi düşünmeyin ömrünüzü yakarsınız.

    Sokakta İngilizce nerdeyse hiç duyamazsınız. Çok güzel Malayca, Çince, Hintçe, Arapça duyarsınız ama. Siz konuşursanız cevap gelir. Malayların aksanları berbattır eğer ingilizceniz yoksa ilk 1-2 ayda onları anlayabileceğinizi zannetmeyin. Malaylar tam bir odundur öyle muhabbete giremezsiniz. Anca öyle napıyorsun ne ediyorsun. Kronik vakalardır hatta. Hayatınızda göremeyeceğiniz absürtlükleri görebilirsiniz malaylarda. Beleşi çok severler bir şeyler ısmarlarsanız sizinle konuşabilirler. Malaylarla sakın münakaşaya girmeyin. Teke tekde bir şey yapamazlar ama tam çetelerdir cinayet olayları bile duydum. Polis asla sizi savunmaz. Sizi dinlemezler bile. Kim vurduya gidersiniz. Hayatımda ilk defa benden rüşvet Malezya'da istendi. Dikkatsiz biri değilimdir ilk defa cüzdanım çalındı.

    Hayat genel itibariyle ucuz. KL merkeze 4 farklı tren gider. Bu trenlerin gittigi duraklara yakın yerlerde sitelerde oda bulabilirsiniz. Fatura felan dahil 600-800 TL arası oda bulursunuz. Metrolar 2-3 TL civarı. Uber ve Grab Car uygulamalarıyla ucuza kişisel aracıyla taksiye çıkanları çağırabilirsiniz. Yemek noktasında aşırı sıkıntı yaşamadım Arap restoranları var bir suru gözünü sevdiğim kapitalizminin restoranları var. Malayların yemekleri yenmez.

    Başta yazdığımı tekrar yazıyorum. Buraya gelip de hayatınızı zehir etmeyin. Gidin Güney Afrika'ya adam akıllı ingilizce duyun burada ingilizce yok. Gidebiliyorsanız Amerika, İngiltere Avustralyaya felan gidin. Ben 3 aydan sonra kurstan ayrılıp Amerika geçmişi olan bir Arap'tan özel ders almaya başladım günde 3-4 saat evde tek başıma çalıştım da durumu öyle topladım. Hala gidecem derseniz bile kusura bakmayın bu ülke için kimseye yardımcı olamam vicdanım el vermez.




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan dil eğitimi için malezyada olan varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orda olan varmı suan
  • Merhabalar yurt dısında ingilizce öğrenmek için hem iyi hem de uyguna kurs arıyorsanız size malezyadaki Elicos English Language Center ı öneririm.Yaşam standartları bir çok ülkeye göre uygun olan Malezyada yabancı bir öğrenci için konaklama,ulaşım ve yiyecek içecek masrafları çok ekonomiktir.Üstelik malezya iklimi sene boyunca sıcak iklimdir. malezya konum itibariylede bir çok Doğu Asya ülkesini gezebilme avantajı sağlar ve son olarak Asyanın mutfak cennetidir. Malay,hint ve cın kültür ve yemeklerini barındırmasıyla birlikte western mutfak ,Türk mutfağı ve ona yakın Arap restaurantları oldukca yaygındır.

    Peki neden Elicos ?

    1)Konum itibarıyle Klcc ye sadece 5 dakika yürüme mesafesınde.
    2)Öğretmenlerin hepsi Native
    3) Calişanlar arkadaş canlısı
    4)Derslerin hepsi aktıf ve sıkıcı değil
    5)Ders dısı aktıvıteler sayesinde malezya ve cevresını gezme ve yenı seyler görme ve kesfetme imkanını size saglıyorlar .( Mesela biz fil barınaklarına gitmiştik ve hayatımda ilk kez bir fil e dokunma ve onu yıkama deneyimi yaşadım.)

    https://www.facebook.com/elicos.malaysia/

    ****Kesinlikle tavsiye ederim eğer malezya da yabancı dil egitimi almak istiyorsanız #Elicos bu işte gerçekten çok iyi.


     malezya'da dil okulu
     malezya'da dil okulu malezya'da dil okulu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harbinger80

    Valla hocam karar vermeden once iklim kontrolude yapmani tavsiye ederim :) ayrıca bide singapuru da arastir istersen dicem su an singapurda yım ingilizce seviyesi cok yuksek ama pahalı bir yer , sabahtan beri yagmur yagıyor dogru durust gezemedim bile , avustralya da calisma sansini bende bi kac sefer duymustum , aksama malezya tekrar giriş yapıcam bakalım kac gun vize verecekler :)
    selam

    malezya dil okulu konusundan yazdiklarinizi okudum imrenmedin desem yalan olur
    kuala lumpur asya pasifik uninin programini dusunuyoruz

    vizeyi uzatmak icin singapura gittim demistiniz ordan malezyaya giriste vizeniz kac gun uzatildi?
    ilaveten, kiz arkadasimla gidecegim yurtta ayni yerde kalabilir miyiz? ya da ev tutmak mumkun mudur?
    bunlarin haricinde yazacagini her kelime icin simdiden minnettarim
    saygilar




  • zamanında gidip 6 ay kalmış biri olacak varsa sorularınız cevaplamayı isterdim.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.