Şimdi Ara

Makro Fotoğrafçılık için Ekipman Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba işim gereği sunum amaçlı fotoğrafçılığa başlamak istiyorum. Makro fotoğrafçılık yapmam gerek. Açık havada vahşi doğa vs. fotoğrafları çekmeyeceğim kapalı ortamda ürün fotoğrafları çekeceğim. Fotoğrafçılık hakkında hiçbir bilgim yok ancak sunum amaçlı olduğu için en iyi fotoğrafları çekebileceğim bir ekipman almak istiyorum. Biliyorum ışık, pozlama vs. önemli olan ama ekipmanım en iyisi olsun gerisini özel eğitimlerle öğreneceğim.

    Belli bir bütçem yok ancak kullanmayacağım özelliklere de para vermek istemiyorum açıkçası. (mesela bodynin video çözünürlüğü vs. gibi) Biraz araştırma yaptım
    body olarak
    ---d3500, d5600, d7100, d7500, d610 gibi çeşitli bodyler,
    lens olarak
    -- nikkor 105mm vr, tokina 100mm, tamron 90mm gibi lensler
    flaş olarak
    -- nikon R1 kit, meike flaş önerildi.

    Şimdi sorularım;
    1- Body'ler arasında nasıl bir fark var neye dikkat etmeliyim. Benim istediğim maks. fotoğraf kalitesi (optik lens) video özellikleri vs. hiiç önemli değil. Hızlı Fokuslama gibi çekim sırasında yardımcı olabilecek şeyler iyi olur tabi.
    2- Full frame bir makine crop makineye göre daha mı iyi olur benim için. Bazıları diyorki crop makine 1.5 yakınlaştırdığı için makro çekimlerde daha iyi.
    3- Lens olarak en iyi görüntüyü hangisinde elde ederim, çok fark oluyo mu? (çünkü fiyat farkı çok)
    4- Flaş nikkon ile meike arasında çok fark var mı? (çünkü fiyat farkı çok)


    Fotoğrafçılığa yeni başlayacağım için cahilliğimi mazur görün. Özellikle body konusunda megapiksellerini karşılaştırmak haricinde bir bilgim yok. (megapikseleri aynı ama fiyatlar çok farklı anlamadım bi türlü).
    Yardımcı olursanız sevinirim. Yakın zamanda güzel bir para yatırıp almam gerek







  • Ürün çekimi dedi mi benim aklıma odak istifleme yapmak geliyor. Olympus OMD EM10ii ile olympus 30 mm f3,5 makro lensin birkaç videosunu izlemenizi öneririm youtube dan. 30 mm makro lensi yeni aldım bende. Netleme mesafesi ve gövde de 2çarpanla verdiği makro performansına bayıldım. Bir araştırın tavsiyemdir. Bu yorumları ayrıca ikinci makinesi Sony A7ii olan biri olarak yapıyorum. :)
  • Listelediğiniz Nikon gövdelerin 2020 itibarı ile hiçbirisi "en iyisi" sınıfına girmez bence. Bu nedenle hani madem ki ekipman iyi olacaksa maddi problem yok Olympus OM-D E-M1 Mark II'ya arkadaşın dediği lensi düşünün. Zaten Listenizdeki ilk 2 model asla "en iyisi" olmamışlardır. D7100 ve D610 da epey eskidiler. Bunları öneren(ler) in yaşlarını bilmeyi çok isterdim doğrusu.

    "crop makine 1.5 yakınlaştırdığı için makro çekimlerde daha iyi" diyorlarsa oradan kaçın bence. O kişi ne dediğini bilmiyor yada belki siz tam anlayamadınız. Crop makinada 'Alan derinliği etkisi' daha az olduğundan makro gibi ve böyle yakın plan ufak cisim-obje vs çekimlerde objenin daha çok derinlikte bölgesini net gösterebilir. Madem iç mekanda çekim yapacaksınız ışıklandırmayı da iyi yaparsanız sensörün ufak olması hiçbir sorun yaratmayacaktır.

    Makro Fotoğrafçılık için Ekipman Tavsiyesi
    Slow Watch I by Robert Bieber, on Flickr

    Makro Fotoğrafçılık için Ekipman Tavsiyesi
    productes MdM 2017 by Mercats de Barcelona, on Flickr

    AKINLASINN sizin yaşınızı da merak ettim tam olmasa da şöyle bir genel yaş aralığı olarak söyleseniz de olur :)




  • Sony A7R ve 90mm F2.8 makro lens'de çok iyi olur bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.