Şimdi Ara

Makro besin temin etme güçlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Kendime beslenme programı oluşturmaya çalışıyorum lakin bir türlü başarılı olamıyorum. Örneğin bir siteye giriyorum. Yağsız kütle başına 1,5-2 gr protein diyor.1,5 gr karbonhidrat diyor. 1 gr yağ diyor. Tamam eyvallah. Sonra aynı sitede kalori hesaplayıcıdan hesap yapıyorum. 2200 günlük kalori ihtiyacı diyor. Bana tavsiye edilen makrolarla 1800 kalori oluyor eksik kalıyorum. Aradaki mantığı çözemedim bir türlü. Boy 188cm yağsız kütle 70kg. Bir başka sorunda bu kadar fazla proteini nasıl tüketeceğiz. Midem almıyor valla. Sabah 5 yumurtayı zor gömüyorum. Karbonhidratta sıkıntı yok ama bir tencere makarna yiyebiliyorum.



  • 1. O sitelere hiç güvenme. Herkesin Kalori ihtiyacı Binbir faktör bağlı değişir.

    2. Günlük protein ve makro ihtiyaç yine çok tartışılan konu. Kimi uzmanlar 1 gram kilo başı yeterli diyor. Kimisi 2 den zarar gelmez diyor. 88 KG yani 150-250 gram kafanıza göre takılın. Karbonhitrat basit pirinç yada yulaf ile günde 100 Gram çok kolay. Aynısı yağ için geçerli.

    Kalori hesabını uzun vadede günlük tartilarak öğrenirsiniz. Her sabah aç karnına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yumurtadan yardır kanka :D
  • O hesaplamalar tam olarak doğru olamaz zaten. Kalori ihtiyacını hesapla güvenilir ve yaygın bir formül kullanan bir hesaplayıcıyla, o hesaplayıcının verdiği değerden başlayarak ve her gün sabah aç karna tartılıp tartı günlüğü tutarak doğru değerlere zamanla çekersin zaten. Makro dağılımı konusu hiç karmaşık değil. Toplam kalorinin %15-30'u yağ olmalı, diyetteyken düşük taraftan bulktayken yüksek taraftan seçilebilir. Protein kilo başına 1.6g-2.3g altında olmamalı, diyetteyken yüksek taraftan, bulktayken düşük taraftan seçilebilir. Kalorinin geri kalanıda karbonhidrat. Proteini protein tozu, süt ve tavuk göğüsten kolayca alabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 21 Şubat 2020; 11:7:37 >
  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    Do Squats kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunda burada başlıyor. 150 gr proteini yiyebilmek. Günde yarım kilo tavuk göğüsü mü yiyeceğim. Ben günde 2 öğün beslenmeye alıştım. Midem almıyor tek seferde o kadar yemek yüklemeyi. Protein shakelerin bir faydası olur mu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logosta -- 21 Şubat 2020; 12:0:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: logosta

    Hocam sorunda burada başlıyor. 150 gr proteini yiyebilmek. Günde yarım kilo tavuk göğüsü mü yiyeceğim. Ben günde 2 öğün beslenmeye alıştım. Midem almıyor tek seferde o kadar yemek yüklemeyi. Protein shakelerin bir faydası olur mu acaba?
    Tamam işte çözümü yukarıda, protein shake ve süt geri kalan çoğunu halleder. Ben günde en az 160g civarı protein alıyorum, bir kısmı 250-300 gram tavuk göğüsten, gerisi protein tozu süt ve diğer yemekler(badem, makarna vs.) yemesi de hiç zor değil porsiyonları oldukça küçük benim diyetimin şahsen. Ayrıca 1.6g proteinden başla yavaş yavaş arttır alışmak için. 1.6g=112g protein yapar senin için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 21 Şubat 2020; 13:3:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • logosta kullanıcısına yanıt
    Gainer ve protein Shake ile almaya çalış. Tabi mümkün olduğu kadar sağlıklı besinlerden almak tavsiye edilir ama iştah yoksa bunları deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımınız için teşekkürler. Protein shake tariflerine bakmaya başlıyım.
  • logosta kullanıcısına yanıt
    Içeriği ne kadar doğru bilemem ama mesela 400 gramdan 26 gram protein içeren sütler var almanyada.

    İçine 2 Porsiyon Protein tozu atıyorum. Tabiki bu işten dolayı yemek yapacak zaman olmadığı durum için geçerli.

    26+24+24 = 74 Gram protein. Süt Muzlu yada çikolatalı ise tek kafaya dikiş 74 gram. Kalorisi 400-500 civarı

    300 gram tavuğu gömdün mu, o da zor olmamalı artık. Al sana günlük protein ihtiyacı. Yağ 2-3 yumurta, Ceviz, 100 Gram has zeytinyağlı kahverengi pirinç. Al sana bütün Makrolar. Yeter ki Türkiye şartlarında onu alacak durum olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • logosta kullanıcısına yanıt
    yemezsen büyüyemezsin

    ben mükemmel antrenmanlar yapıyordum ama yemediğim için büyüyemşyordum

    artık köpek gibi yiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.