Şimdi Ara

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ İŞ İMKANLARI !!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
14.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben ktü de dış hekimliği okuyorum .Mühendislik zaten istemiyodum.Arkadaş burda konu açmış bende olan bi şeyi söyledim neden bu kadar zorundlâ gitti anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kankanka1111

Ben ktü de dış hekimliği okuyorum .Mühendislik zaten istemiyodum.Arkadaş burda konu açmış bende olan bi şeyi söyledim neden bu kadar zorundlâ gitti anlamadım

Bende ktü kazandım kardeş.Sen baya saçma yorum yapıyorsun benim abim ktü makine mühendisliğinden mezun şuan rahat 3 bin üstü alıyor iş sadece üniversitede değil kendini geliştircen ve en önemlisi ingilizcen iyi olması lazım.Ne güzel diş okuyorsun mühendisliğe laf atman beni sinirlendirdi
  • Odtü makine'ye yerleştim bu sene. Emin olun çok araştırdım. Babam bu sektörün içindeydi çok yardımcı bir muhalefet oldu. Bana sürekli örnekler sundu, kendisi tıp yazmamı istiyordu. Bu şekilde muhalefet olmasaydı içime sinmeyecek şekilde yazardım ama ikimizde sürekli araştırma çabasında olduk. Kendi çalıştığı yerden Odtü mezunu bulup gösterdi, bak bu adam 30 yaşında şuan memur dedi, telefonla konuştuk ne yaptın ne ettin sordum. 2.00 ortalamayla geçmiş, neredeyse kalıyormuş. Başka da aktivitesi olmamış. Odtüye girip salan tarzdan. Ve her sene 20-30 kişi bu şekilde yok oluyor. Yüksek lisans, yurtdışı hiç üst düzey bir şeye bulaşmamış. Ben internetten bulduğum örnekleri sunuyodum babama ama tatmin edici bir şey olmadı. En sonunda tercihleri yaptım, açıklandığı günün ardından iş yaptıkları bi adam çalıştığı yere gidiyo ve tamamen tesadüf olmak üzere konuşuyorlar, Odtü mezunuyum şöyle şirketim var dernek başkanıyım vs. Babam bunu da görünce artık içine siniyor ve yaptığım tercihten dolayı memnun kalıyor. Mühendislik hala ölmedi. Ama günlük hayattaki sorunlarında bile hemen kenara çekilen insanlar yazmasınlar. Hızlı çözümler üretebilen, sorumluluk sahibi insanların yapabileceği iş. Okul kalitesi de oldukça önemli. Yurtdışı hayaliyle yanıp tutuşuyorsan referans olayına iyi bakmalısın. ODTÜ Boğaziçi İTÜ gibi yerlerde hocaların kaliteli okullarda master, doktora yapmış kişiler oluyor ve geldiği okulla bağlantı kurup oraya yollayabiliyor. Yine "Alternatif enerjili araba" yarışlarında bu okulların takımı olup arabayı bizzat üretiyorken, orta halli okullarda bu arabaların bakımı için görev alıyolar. Kısacası, ölmedi be.

• jonsnow1453 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben muhendislige laf felan atmiyorum.Abin ne güzel is bulmuş ama sen şimdiyi dusunmeyeceksin.Bundan 4-5 yıl sonra mezun olcagin için 4-5 yıl sonrayı düşünceksin.Her yıl mühendislik kontenjanlarını artiriyolar ve bu böyle devam etçek. E haliyle de ihtiyac fazlası mezun olacak.Bu yüzdende bu saydığım universitelerden mezun olmadıkça is sıkıntısı çekersin

Orijinalden alıntı: kankanka1111

Kardeşim ben muhendislige laf felan atmiyorum.Abin ne güzel is bulmuş ama sen şimdiyi dusunmeyeceksin.Bundan 4-5 yıl sonra mezun olcagin için 4-5 yıl sonrayı düşünceksin.Her yıl mühendislik kontenjanlarını artiriyolar ve bu böyle devam etçek. E haliyle de ihtiyac fazlası mezun olacak.Bu yüzdende bu saydığım universitelerden mezun olmadıkça is sıkıntısı çekersin

Evet kardeş o konuda haklısın burası türkiye zaten iş bulmak çok zor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesfen2011 -- 25 Ağustos 2016; 11:53:32 >

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.