Şimdi Ara

Makine Müh. geleceği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makine müh geleceği nasıl arkadaşlar ? Kimileri iyi kimileri yok diyor ?
    Lütfen makine müh okuyan veya mezun arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa çok iyi olur.

Tutturduğum Dokuz Eylül Makine Müh. Nasıl işte geleceği ?

Okuması çok zor onu biliyorum

Orijinalden alıntı: wR

Makine müh geleceği nasıl arkadaşlar ? Kimileri iyi kimileri yok diyor ?
    Lütfen makine müh okuyan veya mezun arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa çok iyi olur.

Tutturduğum Dokuz Eylül Makine Müh. Nasıl işte geleceği ?

Okuması çok zor onu biliyorum

Benimde yazmayı düşündüğüm bölümlerden sebebi ise
    Pek çok bölüm makineden türüyor
    Mesela otomotiv,uçak mühendisliği,mekatronik
    Tabi bu alanlar fakülte olarak türkiyede yeni ama makineden mezun olanlar bildiğim kadarıyla bu alanlardada uzmanlaşıyor ki bu da makine mühendisliğine hem bi avantaj oluyor hemde derslerin daha zor olmasını sağlıyor
    Bence makine şu yıllarda en okunası bölümlerden :)

• Makine mühendisliğinin ölmesi mümkün değil. Dünyadaki 4 temel mühendislik dalından biri. Mekanikle, ısıyla ilgili her sistem devam ettikçe bu mühendislik de işleyecek.
    insanlar rakamlara benzer,duruma göre değer kazanırlar.
  • Makine mühendisliği okuyordum ama bıraktım.Nedeni gelecek kaygısından falan da değil özel nedenlerden dolayı.Hele 9 Eylül gibi bi yer tutuyorsa kesinlikle kaçırmamanızı öneririm.Yalnız çok sağlam çalışma gerektirir kolay değildir ve bu meslek hiç bir zaman ölmez.

Orijinalden alıntı: Sadece Mühendis

Makine mühendisliği okuyordum ama bıraktım.Nedeni gelecek kaygısından falan da değil özel nedenlerden dolayı.Hele 9 Eylül gibi bi yer tutuyorsa kesinlikle kaçırmamanızı öneririm.Yalnız çok sağlam çalışma gerektirir kolay değildir ve bu meslek hiç bir zaman ölmez.

hoca ben makina hakkında bilimsel araştrma yaptım obektif yorumlarla alakası olmayan yani
    kpssuzmani.com a girdim en cok ataması olan bölüm makina
    kariyer sitelerinde baktım makina müh ve makine müh yazdım arattım en cok iş ilanı olan bölüm bu
    yani bu bölümü bırakmak çok mantıklıca gelmedi bana
    sebebi çok özel değilse söylebilir misiniz?harbiden merak ettim bırakan cok var gibi bölümü neden böyle?

• mf4 başarı sıram 109.338 Sizce herhangi bir makina mühendisliğine gireblirmiyim?(1. veya 2. öğretim farketmez) cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler :)
    Daha Fazla Göster
  • Dokuz eylül ün ingilizce si zordur.Makina müh.zor bi bölüm kendinde yetenek,ilgi görüyorsan yaz.Yoksa sağlık sektörüne yönelmeni öneriririm

Orijinalden alıntı: accman

Dokuz eylül ün ingilizce si zordur.Makina müh.zor bi bölüm kendinde yetenek,ilgi görüyorsan yaz.Yoksa sağlık sektörüne yönelmeni öneriririm

sağlık bi uç ben başka bi uç :D

Dokuz eylül %30 ing diye biliyorum makineyi
    zaten hazırlıkda okicam zor olsun ya illa 4 senede bitecek diye bişey yok zaten :D
    Bu onların acizliği..
    Kusura bakma.

Umarım gönlünden geçen MAKİNA MÜH. ni okursun.
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2(2400mhz-default)- ABIT FATAL1TY AN9 32X-200Gb.Seagate 7200*10 16Mb cache-Samsung Sata2 200gb 16mb cache-XFX 7600GT Extreme Edition(680/1880)-2*1 GB.CORSAIR Value Select DDR2 667-Thermaltake Mambo VNS2000-ENERMAX EG365AX-VD 350W PSU-BENQ 1650DVDRW-52X32X52 ASUS CDRW-AZTECH DSL 305EU
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

Asıl konundaki hakaretleşmelerden sıkıldın sanırım.. haklısın.. İnsan tartışırken , özellikle bu forumda BİRBİRİNE HAKARET ETMEDEN konuşamıyor.
    Bu onların acizliği..
    Kusura bakma.

Umarım gönlünden geçen MAKİNA MÜH. ni okursun.

ne diyon hoca yaaa ne hakaretinden bahsediyon.biz burada geleceğimizi şekillendiriyor objektif ve bilimsel gerçekler önemli.o açıdan yazdık kpssuzmani.com ve makina müh-makine müh diye aratınca gerçekleri söyledik.bizde makina için çıldırımyoruz puanımza gelen en mantıklı yer için debeleniyoruz farkındaysan.kusurbakma kimse sana hakaret etmedi.ama ortda bilşimsel ve onjektif gerçekler varken bi iki kişinin mantıksız bi şeklde her ağızda dolandığı gibi sayı çok bilmem ne demesi çok da mühim değil ki zaten en az mezun veren bölüm,bu forumda 3 kişi gördüm makinacı hepsi bıurakacak adamlar ve hepsi bölmden dolayı değil başka sebeblerden dolayı bırakacak.yani bize artık sayı çok az muhabbeti yapma.gidip orman mı okuyalım bu kadar puanla sayı az diye.
    zaten elektronk sayısı da baya baya var.elektronk müh-elek/elektronk müh-elo haberlşme müh.
    biz ne yapalım en mantklsıı için uğraşıorz burda sallayıp çıkanlardan nefret ediyorum.sözüm sana değil bu vizyondaki herkese.varsa harbi harbi fikriniz çıkıp söyleyin bilelim bizde.

• Tartışmanız gereksiz uzadı bence. İkinizinde haklı olduğunuz taraflar var ki zaten kimse de bi başkasının düşüncesine göre hayatını şekillendirmemeli.
    Sadece buraya samimi görüşleri düşünceleri fikir haksahibi olan varsa fikirini dinlemek için paylaştım soru ve düşüncelerimi.
    O nedenle tartışmayalım bence =)

bir makina mühendisi;

-çizim yapabilir(küçük fabrikalar için önemlidir çünkü bu fabrikalar ekstradan metotçu yani çizer almaktansa çizim bilen makina mühendisi alır)
    -program dili bilir.program yazabilir.(cnc tezgahları)
    -dil bilir(böylece ithalat için ara eleman ortadan kalakar)
    -az da olsa işletme we ekonomi bilir(kendini bu alanda geliştirmesi gerekebilir.we 4. sınıfta bununla alakalı dersler wardır)(böylece işletme mezununa vereceği koltuğu mak mühendisine werir ve hemde sayısal,analitik düşünen bir beyin elemanına sahip olur.......

tabi bunlar ekstra yapacağı şeyler yani asıl işi olmadan yapacağı....
  • makine muhendıslıgınde antep ingilizce makine gelıor
    çukuorva ing. makine geliyor
    yaşadıgım şehir mersin makine gelıyor

hangisini onerirsiniz 3 ü arasından
    bir de amcamın oglu makine muhendisi.her alanda iş bulabilirsin diyor şu an calısıyor kendisi de.diyor ki okudugum üni ingilizce olmadıgı icin cok iş kaybettım serfitikam olsa da işe yaramadı ingilizce olanlardan birine git ya antep ya cukurova
    siz ne dusunuyorsunuz bu konuda yardımcı olursanız sevinirm
    Gemi makineleri işletme mühendisliği, gemilerde, elektrik üretim sistemleri, kazan sistemleri, itici güç sistemleri ve bu sistemlerin operasyonları, bakım, tutum ve onarımlarıyla sorumlu mühendislik dalıdır.

Gemi makineleri işletme mühendisleri ayrıca, gemilerde bulunan atık su sistemleri, yakıt transfer sistemleri, aydınlatma sistemleri, havalandırma ve tatlı su sistemlerinin, düzenli olarak çalışmasından ve bakım-tutumundan da sorumludurlar. Dünya ticari ve askeri deniz filolarındaki gemiler, hiçbir şekilde, gemi makineleri işletme mühendisleri olmadan yürütülemez.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nde 4 yıllık lisans eğitimini takiben mezunlar Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Lisans Diplomalarını alırlar. Mezunlar gemi makineleri, içten yanmalı makineler, türbinler, güç ve yük aktarma ve kumanda sistemleri, basınçlı kaplar, ısıtma havalandırma iklimlendirme, kazanlar, kompresörler, arıtma ve ayrıştırma sistemleri, akışkan depolama ve aktarma sistemleri ve kumanda kontrol sistemleri tasarım, projelendirme, projelerin uygulanması ve denetim işlerini yaparlar.

Mezunlar lisans diplomalarını aldıktan sonra gemi ve gemi benzeri tesislerde mühendislik hizmetleri sunmaktadırlar. Mezunlardan gemilerde çalışmak isteyenler, T.C. Gemi Adamları Sınav Merkezinde (GASM) “Uzakyol Vardiya Mühendisi”, 2 yıllık çalışma sonrasında sınava girerek “Uzakyol 2. Mühendisi” yeterliği alabilirler. Uzakyol 2. Mühendisi ünvanını alanlar 2 yıllık çalışma sonrasında “Uzakyol Başmühendisi” sınavına girerler. Başarılı oldukları takdirde, “Uzakyol Başmühendisi” yeterliği alarak Uluslararası/ulusal filolarda Baş Mühendis olarak çalışmaya hak kazanırlar.

Makina Mühendisleri de, 4 ay kadar süren bir ilave ders tamamlama programı ile, 2. ilave diploma alabilirler ve "gemi makineleri işletme mühendisliği lisans diploması ve ünvanına" sahip olabilirler ve aynı haklardan yararlanabilirler.
    bana baya önü açık bölüm olarak geliyor devlet atamasıda var bölümün.o açıdan aklıma çok yatıor benm aklmda bide inşaat müh var bu ikisi var açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutsal

bu bölümün değerini bir de şu açıdan ele alalım.

bir makina mühendisi;

-çizim yapabilir(küçük fabrikalar için önemlidir çünkü bu fabrikalar ekstradan metotçu yani çizer almaktansa çizim bilen makina mühendisi alır)
    -program dili bilir.program yazabilir.(cnc tezgahları)
    -dil bilir(böylece ithalat için ara eleman ortadan kalakar)
    -az da olsa işletme we ekonomi bilir(kendini bu alanda geliştirmesi gerekebilir.we 4. sınıfta bununla alakalı dersler wardır)(böylece işletme mezununa vereceği koltuğu mak mühendisine werir ve hemde sayısal,analitik düşünen bir beyin elemanına sahip olur.......

tabi bunlar ekstra yapacağı şeyler yani asıl işi olmadan yapacağı....

Kısacası makine üzerine sen ne kadar koyarsan o kadar gelişen ve artısını da gösteren bi meslek di mi =) [ Tabi zor olduğunu da unutmadan =) ]

• Umarım herkesin hayatta en mutlu olacağı yerler olur.. =)
    Bende 41300 üm.
    Dokuz Eylül Makine 1.öğreyim yeni klavuza göre tutuyor ama çok güvenmemek lazım. 2. Öğretim kesin gibi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.