Şimdi Ara

Makina ressamı ne iş yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • arkadaşlar makina ressamlığı kursuna gidicemde kurs bitimi iş garantili ama ne iş yapar bu ressamı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

• teknisyen işte ya. autocad de çizim yapar. bide ressam derler işte böyle türkiye. geçen de birine tezgahtar dedim diye artislik yaptı. millete de toz kondurulmuyor.
  • peki gelecek varmıdır ilerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozkan4

peki gelecek varmıdır ilerde

makine mühendislerine elektrikçilere bile gösteriyorlar autocad diye bir program bilince teknik ressam oluyorsun. pek bir fiyakası yok. kolay da. para sı da normal ücretten daha iyi ama geleceği mühendislere bakar. eğer mühendis ben çizerim derse işin kalmaz. küçük çaplı firmalarada çalışırsın
  • Ben Makina Resim ve Konstrüksiyon Öğretmenliği okuyorum (1.sınıf) , tam olarak geleceğinden bahsedemem mesleğimin ama büyük iht. ya kpss ye girerek öğretmen olup bi yerlere atanıp öğretmenlik yapacağım o olmadı , bir fabrikaya girip ofis ortamında (zannedersem böyle olacak , böyle hayal ediyorum) , Autocad , Catia , Solidworks tarzı programlarla çalışacağım.
    Geleceği var bence mesleğin , herşey giderek makineleştiği için bu mesleğin sahibi olmak bizim işimize gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 22 Aralık 2009; 20:44:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

quote:

makine mühendislerine elektrikçilere bile gösteriyorlar autocad diye bir program bilince teknik ressam oluyorsun. pek bir fiyakası yok. kolay da. para sı da normal ücretten daha iyi ama geleceği mühendislere bakar. eğer mühendis ben çizerim derse işin kalmaz. küçük çaplı firmalarada çalışırsın

Autocad bilince teknik ressam felan olunmaz..Ayrıca Teknik ressam teknikerden olur, Branşa dayalı Teknik ressama "Konstrüktör" denir ve yerine göre maaşları 3000-4000-5000 aralığında dolaşır..
    Öyle kafandan atıp tutma, piyasanın p sinde dolaşmamışın kimin ne işe yaradığından haberin yok yazdıklarından belli..

Öyle mühendis okulu bitirince çizemiyor canım, :D tecrübeli bir konstrüktörü yeni mezun bir mühendise tercih ederim..Bu işler senin oturduğun yerden sallamanla olmuyor..
    Yanımdaki konstrüktörün aldığı maaş 3200 tl ve 3 tane mühendise değişmem..

• bir tanidigimin kardesi fordda 5 yildan beri teknik resimci olarak calisiyormus bu yeni kamyonlarin yarisindan fazlasini onlarin ekibi tasarlamis(almanyada calisiyor)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar makina ressamlığı kursuna gidicemde kurs bitimi iş garantili ama ne iş yapar bu ressamı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

SOR SÖYLEYİM KARDEŞİM ŞU AN Bİ PROJE ÇİZİYORUM MÜSAİT OLDUKÇA CEVAP VERİRİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnyL

quote:

quote:

Autocad bilince teknik ressam felan olunmaz..Ayrıca Teknik ressam teknikerden olur, Branşa dayalı Teknik ressama "Konstrüktör" denir ve yerine göre maaşları 3000-4000-5000 aralığında dolaşır..
    Öyle kafandan atıp tutma, piyasanın p sinde dolaşmamışın kimin ne işe yaradığından haberin yok yazdıklarından belli..

Öyle mühendis okulu bitirince çizemiyor canım, :D tecrübeli bir konstrüktörü yeni mezun bir mühendise tercih ederim..Bu işler senin oturduğun yerden sallamanla olmuyor..

Katılıyorum , mühendislik sıfatı sana birşey kazandırmıyor. Geçende makina mühendisine kumpas verdik , bu ne dedi :D :D

• quote:

Orijinalden alıntı: My Valentine

quote:

Orijinalden alıntı: DnyL

quote:

quote:

Katılıyorum , mühendislik sıfatı sana birşey kazandırmıyor. Geçende makina mühendisine kumpas verdik , bu ne dedi :D :D

kumpası bilmiyorsa ölçemez de bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kupa Besta -- 8 Kasım 2013; 22:26:19 >

• Adam döner bıçağı tutar gibi tutuyor kumpası :D :D :D
  • mozkan4 m kullanıcısına yanıt
    Makina projesi , makina parçası üretim resmi çizeceksin. Autocad solidcam gibi programlar kullanacaksın.
  • DnyL kullanıcısına yanıt
    Meslek nedir hocam.?
  • Mitutoyo
  • Sadece program bilmek,sorun şu ki o bahsi geçen programlarını bilmeyen varmı diye sormak lazım bu işin içindeki arkadaşlara...

Daha çok sizin bu meslekten ne beklediğinizi yazmanız daha önemli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Meslek nedir hocam.?

Konstruksiyon muhendisiyim (makine muh.) Su anda turkiyenin en onemli bakir cevheri isleme tesislerinden birinde proses ve bakim sefligj yapiyorum yaklasik 10 yildir piyasadayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DnyL kullanıcısına yanıt
    İşiniz sağlammış Allah bol kazanç sağlık sıhhat versin.

Bende düz teknikerim.
  • Arkadaşlar allah razı olsun, 4 yıllık konu canlanmış olayı bile zor hatırladım, ben bankacı oldum bu arada..
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.