Şimdi Ara

Makina Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği [farklar]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben gelecekte edineceğim mesleği seçmeye çalışıyorum.Bilgi sahibi olanlar lütfen yorum yazsın. Öncelikle seçeceğim bölümler boğaziçi ya da koç üniversitesinde olacak bunun dışında iki meslek nerelerde çalışıyor ve ne yapıyorlar acaba ?
    elektrik elektronik mühendisliği ile makina mühendisliği arasındaki farklar nelerdir ulaşabilecekleri maaş bütçeleri nelerdir ve son olarak hangisinin olanakları daha fazladır en kısa sürede cevaplarsanız sevinirim :)



  • İş olanagı olarak ikisininde de aynı.Maaşlar ee için biraz daha üsttedir, aynı şekilde çalışma şartları da öyle.Aralarındaki farkları da internetten bulabilirsin biri elma digeri armut zaten herşeyi forumdan bekleme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kvot

    İş olanagı olarak ikisininde de aynı.Maaşlar ee için biraz daha üsttedir, aynı şekilde çalışma şartları da öyle.Aralarındaki farkları da internetten bulabilirsin biri elma digeri armut zaten herşeyi forumdan bekleme.

    Sağol kardeşim ben araştırdım ve en son bana uygun mesleğin elektrik-elektronik olduğuna karar verdim.
    Bunun dışında üniversite hedefi olarak boğaziçi düüşünüyorum ama sizce boğaziçi koç sabancı itü odtü ya da bilkent hangisi
    ve neden ? Bana boğaziçi daha ekol geldiği için orayı tercih etmeyi düşünüyorum.Teşekkürler.
  • whitemamba2 W kullanıcısına yanıt
    Ben odtüde okuyorum , Türkiyedeki en zeki adamların çogunu alıyorlar ama maalesef sonuçta bir devlet kurumu oldugu için kalıplaşmış ve geçerliligini yitirmiş bir egitim sistemi var.Yeni teknolojilere ve sektöre adepte olamıyorlar.Bogaziçinin de Odtüden çok farklı oldugunu sanmıyorum.Saydıgın okullar arasından Bilkenti öneririm.Özellikle ee de Bilkenti çok övüyorlar.Son olarak şunu da ekleyeyim , her ne kadar Odtünün birçok sevmedigim özelligi olsada Türkiyedeki üniversiteler arasında mezun dayanışması en yüksek olan üniversitelerden biridir.Türkiyedeki şirketlerin çogunun yönetici kadrosunda en az birkaç Odtülü vardır ve çok saygı duyulurlar.Yurtdışına gidip orda başarılı olmuş Türklerin önemli bir kısmı da Odtülüdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koç genel olarak daha proje ve ödev ağırlıklıdır. Seni tüm dönem boyunca bir şeylere çalışmak zorunda bırakır, ama buna artı olarak final zamanı geldiğinde hem elinde çoktan belli bir puan olmuş olur, yani kalıp kalmayacağını sadece o final belirlemez, hem de normalde biraz tembel ve düzensiz olsan da sırf o ödev projeleri yapmaktan konuya hakim olursun. Staj vs yapmak istediğinde, başvuru görüşmesine gittiğinde okuldan anlatacak deneyimlerin, elinin altında şunu şunu yaptım diyebileceğin projelerin olur.

    Boğaziçi elektrik elektronik mühendisliği mezunu arkadaşım şuan Koç'ta yüksek lisans yapıyor. Aldığı dersler Boğaziçi'ne oranla biraz daha kolay gelmiş. Güzel bir bursu var eline aylık geçen, fakat en şaşırdığı şey, ki bunu da bilsen iyi olur, yemek masrafları Boğaziçininkini katlıyor. Katlıyor derken ikiye değil, dörde beşe katlıyor yediğin şeye göre. Boğaziçinde 2-3 liraya yemek yiyebiliyorken Koç'ta 10 liranın altında yemek yok. Anca yurtta kalıyorsan migrostan malzeme alıp yurt mutfağında kendin pişirerek hesaplı çıkabilirsin.

    Siyasi faktörler senin için önemli midir bilmiyorum, ama onu da hafif açıklayayım, Koç Boğaziçi'ne göre çok daha homojendir. Boğaziçinde her türlü görüşten her türlü insanı bulabilirsin. Koç biraz daha sol görüş ağırlıklıdır. Türbanlı kadın 10 tane görmemişimdir herhalde 5 senelik okumamda, protestolar, yürüyüşler yine boğaziçi odtü vsye göre çok daha az ve hafiftir. Okul içinde pek kavga gürültü olmaz. Çok fazla dindarı yoktur, ama kendi çevremde gördüğüm insanlar arasından dindar olanı da olmayanı da AKP yanlısı değildi. Bunlar eğitimi hiçbir şekilde etkileyen faktörler değil, kimse de kimseyi öyle dışlamaz, ama üniversite aynı zamanda sosyal bir ortam da olduğu için belirtmek istedim.

    Yurt olarak bakarsak Koç yurtları daha komforludur, boğaziçinde baya çok kişi büyük birleşik bir odada kalırken koçta en kalabalık oda 4 kişiliktir ve onların sayısı da azdır, genelde standart 3 kişilik, onun yarısı kadar 2 kişilik, ve bazı odalar da tek kişiliktir. Lokasyon sebepleriyle Koç'ta yurtta kalmak biraz daha önemlidir diyebilirim, Sarıyer'in ücra bir köşesinde okul ve her gün gidip gelmek ciddi yıpratabilir. 3 sene evden gidip gelen arkadaşım 4. senesinde yurtta kaldığında bambaşka bir insan olmuştu, kendine zamanı kalmaya başlamıştı.

    Kendim Koçlu olduğum için daha detaylı biliyorum burayı tabiki, o yüzden okulun içeriğiyle vs ilgili soruların olursa sorabilirsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.