Şimdi Ara

Makedonya'ya Gidiyorum Toplanın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Uzun zamandır buralarda yoktum, üniversite hayatı-koşuşturmacalar derken DH'yi biraz ihmal ettik. Şimdi benim için mutlu bir haber ile geri dönüş yapmak isterim. 2018 Ocak ayında kısmetse Erasmus Öğrenim Hareketliliği programı ile Makedonya/Üsküp'e International Balkan University'e gideceğim-tabii vize problemleri yaşamazsak-.

    Öncelikle ülkenin vize uygulamalarıyla ile ilgili küçük bir aydınlatma yapmak istiyorum; Makedonya normalde 90 gün turistik ve iş amaçlı gezilerde vize uygulamasına tabii tutmuyor, ancak ben 90 günden fazla öğrenim hareketliliği gerçekleştireceğim için maalesef vize almak durumundayım. Makedonya vizesini bir şekilde cebime koyduğumu düşünürsek, aklıma takılan çok daha farklı bir konu var. Deneyimli arkadaşlarımın da anlayabileceği üzere; Makedonya Schengen bölgesine dahil değil ve kendine ait bir vizesi var. Ben de haliyle yurtdışına çıkmışken ve Erasmus programından yararlanıyorken Avrupa'yı gezmek istiyorum. Avrupa'yı gezmek için de uzun süreli schengen vizesi almam gerekiyor ve daha önce schengen hiç almadım. Bu durum, benim için büyük bir dezavantaj yaratıyor. Daha önce böyle bir durum yaşayıp ekstra schengen vizesi almak zorunda kalan arkadaşlar varsa, yaratıcı fikir ve önerileri duymak isterim.

    Bunun dışında daha önce Üsküp'te bulunmuş arkadaşlardan da özellikle kalacak yer, hayat şartları, şehrin toplumsal yapısı vb. benim aklıma gelmeyen birçok konu hakkında fikirlerinizi duymak beni inanılmaz mutlu edecek.

    Eskişehir'den sevgiler...

    ÖZET: Erasmus'a gidiyorum. Makedonya için ayrı vize var. Avrupa'yı gezmek istiyorum. Uzun süreli Schengen vizesi alabilmek için tavsiyeleriniz nelerdir? Üsküp hakkında öneri ve tavsiyeleriniz neledir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi company94 -- 1 Ağustos 2017; 2:35:43 >







  • up
  • Kardeşim merhabalar, bende Makedonya'yı kazandım eylülde gideceğim inşallah. Önümüzdeki hafta vize olaylarını halledicem sana gerekli bilgileri veririm.
  • Hocam iyi yolculuklar da biz niye toplanıyoruz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.