Şimdi Ara

Makarna kaç saatte bozulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Market çalışanıyım, iş yerinde her gün 150-200 TL yemeye para veriyorum. Aylık ortalama 4000 TL sadece yemeye gidiyor, karın doyursa da maddi olarak zorlamaya başladı. Bir süre evde makarna vb. pişirip cam, plastik veya çelik saklama kabında işe götürüp orada yemeyi düşünüyorum. Orada pişirme vb. imkan maalesef yok ve yasak. Bozulmasın diye soğuk dolapta saklayabilirim. Soracaklarım:

Makarnayı pişirsem 6-7 saat saklama kabında bozulma yapar mı? (Nem, buhar vb. bakteri üretebilir)

Piştikten sonra yoğurtlasam akşama kadar hamurdan beter olabilir

Her gün düşünürken aklım karışıyor. Makarna dışında da öneriniz varsa buyrun. Ne önerirsiniz?

• hocam akşama kadar dursa da bişey olmaz. bi gün önceden pişir soğuduktan sonra kaplara koy, ertesi sabah birini al yogurdunu ekle üstüne kapağı geri kapat götür koy buzdolabına. Isıtacaksan da kuru kuru gitmez tonbalığı vs götür yanında ye.

Ben de işyerinde pahalı olduğundan 2 yıldır evde yapıp götürüyorum,hem sağlıklı hem porsiyonu kendime göre. Tavuklu makarna / köfte pilav / ton makarna gibi kombinasyonlar yapıyorum geceden, sabah çıkarken atıyorum çantaya öğlen yiyorum 5 saat tertemiz dayanmış oluyor ısıtmadan etmeden gömüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Makarna soğuk yemeye de sonradan ısıtmaya da çok uygun değil. Ben sevmiyorum en azından. Pirinç ya da bulgur çok daha güzel oluyor ertesi gün ısıtmak için. Kolay tüketmek için sandviç ve dürümler çok daha mantıklı. Son olarak da, eğer hiç ısıtma şansı yoksa, çeşitli salata yapıp götürün derim ben. Yeşillik, ızgara tavuk, ekmek kruton, tatlı bir meyve (küp küp kesilmiş portakal ya da nar içi mesela), belki biraz kuruyemiş (ufak ceviz ya da fındık parçaları). Hepsini büyük bir saklama kabına koyun. Ayrı bir kapta da zeytinyağı, limon, sirke, tuz, mayonez, hardal sosunu hazırlayıp çırpın. İş yerinde salataya ekleyip karıştırın.

İlla makarna diyorsanız da akşamdan haşlayın. Süzdükten sonra soğuk suyla durulayıp çok az yağ ekleyip karıştırın. Soğuk şok ve makarnanın yapışmamasına yardımcı olacaktır. Gece dolapta kalsın, iş yerine gidince de dolaba koyun. Yoğurdu da ayrı bir saklama kabında götürüp orada karıştırın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne kadar çay içiyorsun?(günde)
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haşlanmış katkısız spagetti 8 gün dolapta sorunsuz kaldı…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Çevreciler ve Doğaseverler Kulübü
  • Makarna doyurucu ama ton balık, yoğurt vb. ile yavan gelmeyen başladı.

Yarın için haşlanmış konserve nohut aldım, fırında hafif domates ve biber ile borcamda pişireceğim. Sıcakken cam kavanoza koyup akşam deneyeceğim

Eğer işe geldiğinizde tekrar buzdolabına koyma imkanınız varsa 4 saat.

Yoksa, termos önerisine katılıyorum. Isıtılıpta da koyulabilir, ne kadar süre sıcak tutacağı belirtilir, en az 60 derecede kalmalı, yemenizden 2 saat öncesine kadar.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.