Şimdi Ara

Mahkemelik olduğu çalışanlarından, Nusret hakkında yeni iddialar! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
3
Favori
23.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jungian_Shadow

    2000 dolar amerikada da büyük bir mebla ki.

    Ben 450-500 alıyordum Amerikada çalışırken.

    Alıntıları Göster
    2000 hafta ayda 8000 dolar

    ama arka planda aylık kişi başı 30-40 bin dolar bahşiş söz konusu

    bu yönden bakmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TabldotLife

    Bir japonun haftalık asgari ücreti 2000 yen midir?
    japonya üzerinden birim karşılaştırması yapmak biraz yanlış çünkü

    sıfır atmıyorlarmış dolar kuru üzerinden sebebinide dinlemiştim ama net aklımda kalmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Code

    Ben o lafına bir şey demiyorum zaten.

    İktidar gidince, bu da gümleyecek demişsin. Adam zaten köşeyi dönmüş, onu diyorum

    İktidar sayesinde büyüdüğünü düşünmüyorum. Sanırsın İktidar Abd'de falan çok seviliyor da, buna aracı olmuş. Kendi çabasıyla büyüdü... Balondur veya değildir, o ayrı konu
    Kimse kendi çabası ile böyle bir anda tepeye çıkamaz kimse ne o aleyna tilki denen genç yetme nede bu abdnin sistematik kapitalist tüketime alıştırma furyasının aletleri bunlar arka destekçileri var ve hepsi abdnin koyduğu sisteme hizmet ediyor tabi bunun içinde abd menşeili abdnin koyduğu yönetimler olmalı bir ülkede bunlar zamanı gelince kullanılıp atılacak sistemin patlamaması ve devamlı bir tüketim olması için bu şart her ülkede de buna yöneltiyorlar her şekilde misal bu nusret arap ve türk bölgelere hitap etmek için çıkarıldı kendisi bir komisyoncu işini yaptığı ve arkada destekçileri olduğu müddetçe böye gidecek.Tabi aldığı para az değil ama öyle 1.5 -2 milyar dolar diyenlere kulak asmayın gayet normal bir birikimi var gündemde görünmesine rağmen dediğim gibi kimse böyle bir anda şak diye büyümez hiç kimse hepsi bir proje.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eazy-E

    japonlar aylık ne kadar kazaniyor?

    Alıntıları Göster
    bir türkten duymuştum

    tokyo'da çalışak için gelecekseniz

    maaşınızın aylık 5000 dolar olduğundan emin olun yoksa zorluk çekersiniz diyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5993D5759

    Valla hocam bu dava açan garsonlar ilk başta koşturarak gitmiştir aynen böyle bir de ABD olunca, sonra baktılar az geliyor daha çok koparabiliriz hesabı yapıp çirkefliğe yatmışlar bildiğin. Nusretin markası olmasa sen nereye gidiyon da orada haftalık 2000 dolara garsonluk yaparak para kazanıyon abicim adam iyi kötü davranıyo olabilir ama adamın hakkı yönetici de o, bizimkiler bildiğin şark kurnazı. Bugün koşturarak başvururlar böyle abd ye gitmek için bide haftada 2000 dolar, yarın beğenmezler dava ederler. Komedi gibi.

    Alıntıları Göster
    New York için gayet cüzi bir bedel öyle ahım şahım bir para değil 2000 dolar eyaletlere göre değişir.Nusret abartıdan ibaret pek çok diğer yerde de aşağı yukarı bu fiyatlara çalışılıyor saatlik ücret + bahşiş haftada yerine göre 1700 de olabilir 2500 de değişir doluluğa göre artık nerede çalışıyorsan new yorkta bulunduğu yere göre değişir.Kimse ora bura yok markası var diye girmez.Ancak Türkiye gibi 3.dünya ülkelerinde bu goy goy var.Elin abdsinde ünlü isim kim olursa olsun benzinini bile gider kendi self servis alır market alışverişini kendi yapar çoğu genellikle çoğu ile karşılaşabilirsin.Bizdekiler gibi tepeden bakma durumu yok olamazda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GünahÇıkartanİmam

    "TÜRK TÜRK'Ü GURBETTE ŞEYEDERMİŞ" misali
    Bunun sebebide şu türk gelir yol bilmez iz bilmez oranın yabancı gelip hakkını arayıp seni öttürebilir en kolay kazığı gene kendi vatandaşına atarsın tabi ülke dışı ülkeden bahsediyorum.Bu kafada çok var işten atılan devleti nasıl dolandırırım nasıl fazla para kenara koyarım diye hinlik yapıp atılan çok.Türk olup böyle gidenlerde ki iyide oluyor.Türkiye değil orası.Sonra bu ülke neden böyle demesin kimse.
  • Garson olarak aylık 40-45.000 maaş alacaksın halen neyin hakkını arıyorsun. O bahşişler Nusretin showlarından bol bol geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headhunter -- 13 Kasım 2019; 17:8:28 >
  • Haftalık 2000 dolar veren patronum olsa aç gözlülük yapıp fazlasını beklemem yazık olmuş daha öyle işi zor bulurlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen KARALAMA politikası. Adam BEDAVA menü dağıttı ya hangi yiyecek firması yaptı bunu ? Büyük ihtimal karalama...
  • Zaten ülkede kim para kazanıp dışarda kazanıp ülke içinde değil çapı dünyaya yayılmış kim varsa bizim insanımız tarafından itin deliğine sokulup çıkartılması gerek. fazıl say mesala tonla örnek veririm
  • Şöyle bir durum var Amerika'da tip demek namus demek gibi bir şey bunu İlkay Zaman'ın Amerika videolarında da görebilirsiniz.

    Şöyle ki 50 dolar'lık yemekmi yediniz en az 5 dolar bahşiş atmak zorundasınız.Amerika'da bu olay bizim Türkiye'de ki örf adet olayına dönmüş ayrıca yasalarla da korunan bir durum.

    Durum tamamen Nusret'in uyanıklığı günlük 130.000 bin dolar ciro yapıyorsa bunun en az 13 bin doları bahşiş olmak zorunda)
    Buda ciddi bir para.

    Garsonlarda aptal değil bu durumu öne sürerek şikayet etmişler.Aylık 8.000 dolar kazanabilirler evet bana görede USA için çok güzel para ancak aylık ciddi miktarda tip(bahşiş) mevcut.
    Burda Nusret'in yapacağı o garsonları işten çıkartıp en düşük ücreti yeni alacağı elemanlara vermesi sonuç olarak bahşişler yüksek...
    Kalkıpta garsonun bahşişine göz dikmenin alemi yok...
  • adam haftalık 2000$ veriyormuş bazı kişiler aylık sanıyor onu yanlış olmasın

    HAFTALIK 2000$

    temiz para orda çalışan olsam sesimi çıkarmaz köşede bir yerde çalışırdım valla
  • evet, aynı şekilde biz de alım gücünü kıstas alıyoruz, yok 3 birim yok 5 birim konusu umrumda değil.
    benim maaşımı isterlerse 1 gecede 4 bin tlden 400bin tl yapsınlar yine maaşımın gider oranları aynı ise aynı büyükabdestin laciverti olayı olmuş olur.
    buda haberi sunan kaynakta nedense garsonların haftalık ücretlerini yazmış ve bu rakamı bazıları aylık ücret sanıyor. düşünsenize burada bir nusret garsonu aylık 8 bin tl alıyor mu ?
    bu da bir algı oyunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    japonya üzerinden birim karşılaştırması yapmak biraz yanlış çünkü

    sıfır atmıyorlarmış dolar kuru üzerinden sebebinide dinlemiştim ama net aklımda kalmadı

    Alıntıları Göster
    karşılaştırmam hiç bir zaman birim üzerinden olmadı, mantıksız çünkü. alım gücü esas kıstasımdır. isterlerse abd'de japonyada aylık 100 birim maaş alsınlar o maaş ile refah düzeyi benden fazla mı değil mi ben bunun karşılaştırmasını yaparım.
    örnek güzel ordaki nusret garsonu hakkı yense bile 1 ayda 8 adet bir üründen alabiliyor türkiyedeki ise 1/3ünü alıyor(otomobil gibi uç örnekler vermiyorum vergilendirmesi daha fazla diye konu otomobile gelirse daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor)
    bu da alım gücünün ortalama 25-30 kat daha fazla olduğunun göstergesi.




  • TabldotLife kullanıcısına yanıt
    katılıyorum dediklerine
  • tsfirtina kullanıcısına yanıt
    İşçisinin sendikalaşmasına izin vermeyen, işçisinin emeğini çalan, işten çıkartıp tazminat ödememek için kırk takla atan koca holdinglerin sosyal sorumluluk projelerine katılması gibi... PR diye bir şeyi duymuşsunuzdur diye tahmin ediyorum.
  • O salaklar bir Türkten emir almayı yedirememişlerdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amerikada yasalar Türkiyedeki gibi ilerlemez nusret bey , öyle kafana göre işçi çıkartamassın .

    İyi olmuş...
  • Kendi insanımız, kendi markamız.. la olm bırakın bok atmayı..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.