Şimdi Ara

Mahkeme, tatile gidemeyen ailenin açtığı davada acenteyi suçlu buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satın aldığı Roma turuna 9 aylık çocuğunun pasaportu olmadığı için katılamayan Ankaralı avukat Murat Can, 'tur şirkti bu konuda bilgilendirme yapmadı' diyerek açtığı davayı kazandı.
    Ankara'da yaşayan Murat Can, 9 aylık bebeğine pasaport çıkartmadığı için katılamadığı Roma turu için ödediği 5 bin 230 lirayı geri alacak.

    Hüriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre mahkeme, yurt dışına çıkabilmesi için 9 aylık çocuğun da pasaportunun bulunması gerektiği yönünde uyarıda bulunmayan acenteyi sorumlu tutarak, çiftin Roma tatili için ödediği 5 bin 230 liranı iadesine karar verdi.

    Tarafların savunma ve delillerini topladıktan sonra kararını verdi. Mahkeme, geçen ekim ayında verdiği kararda, davacı Nurgül Arslan Can’a, tur paketi için ödediği 5 bin 230 TL’nin yasal faizi ile ödenmesine hükmetti. Mahkeme, manevi tazminat talebini ise “Manevi tazminat koşulları oluşmadı” diyerek geri çevirdi. Av. Murat Can, manevi tazminatın reddi yönündeki kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı. 5 Kasım tarihli istinaf dilekçesinde, “Şahsiyet haklarımız ağır biçimde zedelendi” denildi. İstinaf dilekçesinde, 150 TL’lik yol giderinin de ödenmesi talep edildi.

    https://www.turizmguncel.com/haber/mahkeme-tatile-gidemeyen-ailenin-actigi-davada-acenteyi-suclu-buldu







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.