Şimdi Ara

Mahallemizde hırsızlık çalışması yapılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
6.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Kafkas Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Semtimizde (Bağlum) ADSL'den başka hiçbir şey yok. O da maksimum 8 Mbps'ye kadar destek sağlıyor. SNR problemleri ve santrale olan uzaklığımız (3 km) sebebiyle, mahalle sakinlerinin kullandığı maksimum hız 4-6 Mbps arası.

    Yıllardır hiçbir yatırım yapılmıyor. sikayetvar.com'da mahallemizden birisinin bu yaz bildirdiği şikayeti sizlerle paylaşmak istiyorum;

    Mahallemizde hırsızlık çalışması yapılıyor


    Semtimizden birkaç kilometre uzaklıktaki mahallelerde Turkcell Superonline fiber, Türk Telekom fiber, VDSL gibi imkanlar var. Nedense bizim mahallemiz yıllardır görmezden geliniyor.

    İlk olarak Mart 2007'de internet bağlatmıştık. O zaman da aynı evde oturuyordum. O zamanlar 1 Mbps internet kullanıyordum. Aradan 11 yıl geçti, hatta neredeyse 12 yıl olacak; ulaştığım maksimum hız 5.4 Mbps.

    16 Ekim itibarıyla mahallemizde internet kesildi. Netspeed müşteri hizmetlerini aradım, 22 Ekim'e kadar internet hizmetinin verilemeyeceği söylendi. Türk Telekom kullanan komşular da kendi müşteri hizmetlerini aradılar, onlara da aynısı söylendi. 1 hafta internetin olmayacağı beni sevindirdi, altyapı çalışması yapılacağını düşündüm ve çalışma sebebini öğrenmek için e-posta yoluyla iletişime geçtim. Gelen cevap beni çok üzdü;

    Mahallemizde hırsızlık çalışması yapılıyor


    Saha dolaplarındaki kabloların çalınması sonucunda bu çalışma yapılıyormuş. Suçu-günahı olmayan biz mahalle sakinlerinin 1 hafta internetsiz kalmasının sebebi buymuş. Çalınan kabloların yerine yenilerini eklerler, hatta en kötüsünü eklerler ve 5.4 Mbps internetimizle ülkenin başkentinde internet keyfi yaşarız...(!)

    Hiç internet vermesinler mahalleye, ciddi söylüyorum. Taahhüdü olanların da taahhüdü iptal edilsin, daha mutlu bir şekilde yaşayalım mahallece. En azından "internet yok" deyip avuturuz kendimizi.

    Bunları sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar.

    Saygılar.




    Edit-1: 24 Ekim itibarıyla hâlâ internet hizmeti kesik durumda. Bugün tam 9 gün oldu.

    Edit-2: 24 Ekim öğlen saatleri itibarıyla internet bağlantısı sağlandı. Kullanmadığım günlerin ücretini ödemek istemediğimi müşteri hizmetlerine bildirdim, tam fatura gelmeyecek bu ay.

    Edit-3: 31 Ekim gece saatleri itibarıyla mahallemizde yine bir çalışma yapılmaya başlandı. Müşteri hizmetlerini aradım durumu öğrenmek için. 31 Ekim ile 11 Kasım tarihleri arasında mahallemize internet verilemeyeceği söylendi. Hatta bu tarih daha da uzayabilirmiş. Çalışmanın yapılma sebebi yine hırsızlık. 1 hafta aradan sonra yine internetsiz kaldık mahallece.

    Edit-4: 31 Ekim'de kesilen internet, bugün (11 Kasım) itibarıyla tekrar aktif oldu. Umarım kablolar bir daha çalınmaz.

    Edit-5: 4 Ocak itibarıyla mahallenin interneti tekrardan kesildi. Sebep yine aynı: Hırsızlık. Müşteri hizmetleri, 19 Ocak'a kadar internet hizmetinin verilemeyeceğini belirtti.

    Edit-6: 19 Ocak'ta internet hizmetinin tekrar aktif edileceği söylenmişti. 19 Ocak, saat 18:30 itibarıyla internet hâlâ yok.

    Edit-7: 23 Ocak itibarıyla internet hizmeti aktif edildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 23 Ocak 2019; 15:22:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ufuktepe de ikamet ediyorum bende 2 yıldır alt yapı için mücadele ediyorum btk dan tweetter dan felan yazıyorum cimere yazıyorum ama malesef kimsenin umrunda değil....siyasi olarak artık hükümete oy vermeyeceğim bitti özelleştirdin tamam ama vatandaş hizmet almak yerine rezillikle mücadele ediyor ....birde mühendis aynen size dediği gibi banada sizin oralara 3 yıldan önce alt yapı gelmez demişti..
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Ufuktepe yine iyi durumda bizim buraya göre. Ablamlar Kanuni Mahallesi'nde oturuyor, 13 Mbps hız alıyorlar. Bağlum'da bunun yarısı var.



    Şu mahalleden taşınamadık gitti ya. Gerçekten bıktım artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detay vermeyeyim ama sunu soyleyebilirim

    Ciftligimiz koyde bulunakta yani yakinimizda ev yok

    Telekom diregi yakindan geciyor zaten anayol yakin yoldan baska birsey yok erafta

    Direkten eve kablo cekmistik o kablo ile kayipsiz 16mbps hiz aliyorum

    Bu dedigimi 2006da yapmistik hala ayni kablodan internet kullaniyoruz o zamanlar 1 mbps kullaniyordum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende aynı hızı alıyorum ama yinede gelişen dünya alt yapısın da çok rezil durumdayız başkent burası birde
  • İşte ne denli mağdur olduğumuzun en güzel örneklerinden biri. Bir de millet büyük illere gelmeye hevesleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 17 Ekim 2018; 18:6:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Ufuktepe'den de Bağlum'dan da hiçbir şey olmaz dostum. Ne internet gelişiyor ne de diğer şeyler gelişiyor. 1998'den beri Bağlum'da oturuyorum, yalnızca bina sayısı arttı değişiklik olarak. Geri kalan her şey aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar istemesini bilse değişiklik olur yada değiştirmesi bilse !!

    rögar kapağından bahsetmişsniz resim atabilirmisiniz nasıl bir yazıydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhann06 -- 17 Ekim 2018; 17:26:38 >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    quote:

    insanlar istemesini bilse değişiklik olur yada değiştirmesi bilse !!


    Mahalledekiler için çok bir önemi yok bu kalitesiz hizmetin. Facebook/Instagram/WhatsApp/YouTube, hepsi iyi-kötü çalışıyor. Sorun yok çoğu kişi için.

    quote:

    rögar kapağından bahsetmişsniz resim atabilirmisiniz nasıl bir yazıydı


    O yazıyı ben yazmadım dostum, sikayetvar.com'da gördüm. Mahalle sakinlerinden biri yazmış. Ben daha çok BTK kanalını kullandım ama bir sonuç alamadım.
  • Tek çare taşınmak heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tamamen türk telekomun saçma sapan yönetimi akla mantiğa siğmayacak altyapı çalışmalarından kaynaklanıyor size bir örnek vereyim 3500 nufüslü bir mahalle var kırklarelinde şehrin dişinda kırklareline gelmeden şehirde şuan nufüs 3500 gözükmekte hadi diyelim 4000 olsun mahalle dediğime bakmayın bildiğiniz köy dediğim yer 4-5 ay önce bu köye yeni tip-7 dolaplar konması için beton atıldı eski dolaplar kırıldı 1 ay öncede yeni tip-7 dolaplar takıldı köyde 4000 kişi yaşamakta ve köy yani ne kadar talep olabilir 6-7 tane tip-7 dolap koydular 4000 nufüs olan bir yerde ne kadar talep olacakta o dolapları koydular anlayamadım gitti hangi akla hizmetle koyarsın o yatırımı yaparsın oraya ölü yatırım bildiğin göç alan bir yerde değil iş olanağıda yok bu dediğim yerde türk telekom artık dolapların 1 tanesi kaç bin lira bilmiyorum ama bildiğiniz parasını çöpe attı o dolapları o köye takarak insan olmayan bir köye bu kadar dolap takan bir şirketten ben bişey beklemiyorum benim oturdugum semttede nufüs 10bin civarlarında sürekli göç almakta sende tahmini 500-1000 kişi iş için geliyor iş olanaği aşiri yüksek etrafımızda 300-400 fabrika var aç kalmak mümkün değil türk telekom santrali var mahallenin girişinde ama bizde hala adsl kullanmaktayız sadece toki konutlarında vdsl bulunmakta hani insanin sinirine dokunuyor sürekli göç alıyoruz yatırım yapılmaması çok sinir ediyor türk telekomun çalışma standartları ne bilmiyorum ama çok kötüler bu konuda özellikle altyapı çekme konusunda bir altyapıyı 6-7ay 1 seneden fazla bekleyenler var büyük konutta oturmuyorsanız şansınız hiçbir zaman iyi gitmiyor arkadaşım istanbulda büyük konutların birinde kirada oturuyor adamda tüm iss'lerin altyapısı var türksat türk telekom turkcell bu ülkede hangi iş düzgünki internetimiz düzgün olsun




  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    proje sorumlusu nereden biliyorsa szin oralara 3 yıldan önce gelmez alt yapı diyor benim de oturduğum yer 25 bin nüfuslu göç alıyor çevresi komple fiber vdsl alt yapısı mevcut ama bizim burayı ayrı tutuyorlar sanki farklı ülke toprağı zengin mahallesine gitmiştim haziran ayında mahalle yeni binalaşıyor bir kaç bina ve inşaatlar var ve her taraf telekom fiber t7 kabinleri ile dolu boş tarlaları bekliyorlar ..zngine elit hizmet var abi halkı düşünen yok hükümet özelleştirdi ne dedi :hizmet anlayışı hizmete ulaşmak kolay ve hızlı olacak hantallık bitecek dedi...ama daha kötü oldu binlerce işçi çıkartıldı telekom santralleeri kapatıldı vs.. sonuç orta da bunca yıldır oy verdiğim hükümete artık oy vermeyeceğim lafım siyasi noktaya geldi ama öyle yani...
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Maalesef ekonomik durumum el vermiyor şu an için. Yoksa bir dakika durmam. Sorun sadece internet de değil, şikayetçi olduğum birçok konu var. Umarım yakın zamanda taşınma imkanımız olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız.



    Kars'ın Selim ilçesine bağlı köyümüzde 400-500 kişi var; sorgulama yaptığımda 20 Mbps alınabileceğine dair sonuç veriyor. İlçe merkezine uzaklık 25-30 km. Resmen dağın başı. Köyde internet kullanan da pek yoktur diye tahmin ediyorum. Sonuçta genç nüfus hep İzmir/İstanbul gibi şehirlerde. İnanılır gibi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğimiz Ufuktepe/Bağlum gibi yerlerden zaten %75'ten aşağı oy almıyorlar. 90'lardaki 56K interneti de verseler, maksimum %1-2 oy kaybı yaşarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlısı diyelim artık twetter dan paul doany ye yazdım geçenlerde önümüzdeki sene yatırım bölgesi olacak bölgeniz diye cevaplamış bende dedim ki 5 hattım var telekom da bana söz verin yatırım olacak diye hatları mı başka operatörle taşımayacağım dedim alt yapı işlerine karışmıyorum eniz beyle görüşün dedi...yalan dolan kandırmaya çalışıyorlar
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Ufuktepe Polis Merkezi Amirliği'nin oraya kadar yüksek hızlı internet bir süredir var diye biliyorum. Bakın, sorgulama yaptığımda bu sonuç çıkıyor;



    Mahallemizde hırsızlık çalışması yapılıyor




    Perşembe pazarından sonrası ise ADSL. Aslında hizmet çok uzakta değil ama getirmiyorlar işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufuktepe son durakta oturan ablamların adresi için altyapı sorgulama yaptım. Sık sık altyapı sorgulaması yaparım. Kısa süre önce 10 Mbps sonuç veren sorgulama sayfaları; şimdiki denememde VDSL geldiğini gösteriyor.



    Millenicom: 82 Mbps

    TurkNet: 75 Mbps

    Extranet: 82 Mbps (VDSL2 olduğunu ve boş port olduğunu da belirtiyor)

    Türk Telekom: ADSL'den başka bir şey yok gözüküyor.

    Turkcell Superonline: Türk Telekom ile aynı sonucu veriyor.



    Umarım size mutlu haberi ben vermiş olurum, umarım VDSL gelmiştir gerçekten. En azından sizin adınıza sevinmiş olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ege işkembecisinin ordaki özel lisenin yanına t7 dolab kondu bu yaz aktif edilmiş demek ki birde dilaver durağının oraya kondu t7 dolab o dolaba 100 metre bizim bina ve bizi o projeye almadılar o kadar zamandır şikayet etmemem rağmen
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.