Şimdi Ara

Mahalle Kültürü Akrabalık Dostluk Falan Hepsi Bitti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Topluma nefret tohumu ekersen onu biçersin gayet doğal, zaten Türkiye toplumu kraldan fazla kralcidir. Birine ya da bir gruba bağlı kalmayı sever. Sonuç , ayrişmış suçu bucu olmuş bir toplum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herşeyi kullandılar dört bir yandan saldırdılar özellikle din kisvesi altında tv dizileriyle, programlarıyla, internet topstarlarıyla vs. kızlarımız erkeklerimiz oralarda gördüklerini olması gereken normaller olarak algılayıp kodladı..ne gösterdikleri din gerçek din (faiz haram deyip heryere kredi saçmaları, namuslu tesettürlü takılıp zinayı tck dan çıkarmaları vs..) ne de bu dayattıkları bize özgü Türk-İslam kültürü..arkadaşın dediği gibi tv lerde sürekli şiddet görüntüleriyle şiddeti de normalleştirdiler yani lafın özü default ayarlarımızla oynadılar Allah bunları er geç çıkaracaktır bunlara sebep olanlardan..

  • Bu tamamen internet ile ilgili bir durum. Eskiden bilgi TV ve gazeteden öğrenilirdi ve tek tip bir düşünce hakimdi. Herkes ortalama bir müslüman ve vatan millet severdi.

    Şimdi internet ile birlikte bilgi topluma değil fertlere bile ayrı şekilde ulaşıyor. Eskiden imamın oğlu da dindarken şimdi imamın oğlu da internetten farklı inançlara sapabiliyor. İnternet ile birlikte kimi ateist oldu kimi dindar oldu kimi ışidçi oldu kimi komunist oldu. Eskiden bir insanın richard dawkins'i okuma ihtimali çok düşüktü ama şimdi tek tıkta okuyabilirsin. Yada İSlam'ı bilimsel kanıtlarla anlatan birçok kaynağada tek tıkta ulaşabilirsin.


    Bak mesela kuzey kore'de herkes tek tip ve muhtemelen aynı şekilde düşünüyorlar. Çünkü bilgi fert fert değil toplu olarak veriliyor.

  • sosyal medyaya bağlıyorum ben bu olanları...


    insanın içini ortaya çıkarıyor ve bu durum tiksindirici olabiliyor.


    AKP ile uzaktan yakından alakası yok.

  • Küresel bir şey bu. Atatürk 100 yıl önce görmüş tek dünya devleti, tek dünya dini diye. Siz hala yok fransız, yok italyan, yok yahudi, yok ateist deyip durun. Tekdüze yaşam çok uzak değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: circassianman

    Küresel bir şey bu. Atatürk 100 yıl önce görmüş tek dünya devleti, tek dünya dini diye. Siz hala yok fransız, yok italyan, yok yahudi, yok ateist deyip durun. Tekdüze yaşam çok uzak değil.
    Nasıl görmüş kaynak var mi cok ilginç

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Atam.gov kaynak olarak yeterli. Nutuktan mı alıntı orasını hatırlamıyorum. Ama sitede bulmak mümkün.

    Link ekliyorum :https://www.atam.gov.tr/nutuk/hilafet-konusunda-halkin-suphe-ve-endisesini-gidermek-icin-yaptigim-aciklamalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi circassianman -- 30 Haziran 2020; 1:46:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • müge anlıyı izliyorsanız iç anadolunun köylerine ne olaylar dönüyor görürsünüz

  • Valla öyle hocam ben çocukluğumdayken annemler saat 10 dan gece 2 ye 3 e kadar apartman önünde çay içer çekirdek çitlerlerdi bizde cocuklarla oynardık şimdi komşuya günaydın diyorum komşu bana küftetmişim gibi bakıyor insanlar arası samimiyet teknoloji geliştikçe azalıyor. Biz eskiden mahalleye cıktığımızda teyzeler eve girmemiz için bağırırdı şimdi o teyzeler bize keşke çcoukluğunuza dönseniz de şurada top oyayıp ses çıkarsanız. Mahalle ruh gibi oldu diyip duygulanıyolar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mahalle kültürünün, akrabalığının bitmesine çok sevindim. Yaşım 32, memleketi 4 sene önce terk edip il merkezinde çalışmaya başladım, tek başıma kirada kalıyorum. Komşularla her zaman selamlaşırım, fakat daha ötesine gitmem. Ha, bir alt komşu bazen beni kahve içmeye çağırırlar o kadar, başka da muhabbetim yok.


    Niçin böyle düşünüyorum pek net anlatamam açıkçası. Fakat ailem, mahalle, akrabalar, beni çok yormuştu. Geçen sene bedelli askerlik sürecimde tekrar irtibata geçtim aile ve akrabalarımla fakat birkaç ay sürdü, sonra tekrar iletişimi kestim. Ben bireyselliği seviyorum, kültürel kodlar uğruna kolektif yaşam tarzı bana göre değil. Boş muhabbetleri zaten sevmiyorum, kafa denkliği yok, ciddi oranda frekans uçurumu var iletişim konusunda. Bu konuda sayfalarca yazmak istiyorum fakat ilk defa böyle bir konu görünce hazırlıksız yakalandım. Belki bir ara word dosyasında sayfalarca yazı yazıp kaydederim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 30 Haziran 2020; 18:19:55 >




  • Daimon88 kullanıcısına yanıt

    Benzer düşüncedeyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.