Şimdi Ara

magirusları tartışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

magirus olarak isimlendirilen dolmuşlar yerli üretim mi bunu merak ediyorum

ve de bunların hala niye nesli tükenmedi yıllardır?

mesela istanbulda yeni mavi peugeot j10 minibüsler gördüm bence magirusa göre çok daha iyi , en azından daha sessiz ve konforlu , daha hızlı oldukları da çok belli aracın gidişinden

magirusları tartışalım

bunun mavisi.

• j10 fiyatı daha uygun.
  • j10 magirusa göre daha iyi daha sessiz ve konforlu olabilir fakat esnaf (dolmuş sahibi) aracın ona çıkarttığı maliyete bakar bakım masrafları yedek parçası vs. demekki magirus daha ekonomik ki halen daha onu kullanmaya devam etmekteler.
  • yeni magirusu görmediniz heralde? yukarıda fotoları bulunan magiruslar 2000 civarı modeller. çok dandik geliyor şuanki teknolojiye göre. lakin önce ikaruslar değişsin istanbulda. sonra magirusların çaresine bakarlar. yeni magiruslar otobüs gibi konforlu ve sessiz. motor sesi insanın kulagına melodi gibi geliyor hatta. bayada bi geniş ve yüksek. kafa tavana deymesi imkansız. j10'lara gelince, magirus kadar sağlam oldugunu sanmıyorum. sağlam oldugunu varsayarsak magirus kadarda yolcu kapasitesi yok. bence istanbuldaki magiruslar yenilenecekse yine bir magirusla yenilenmeli
  • J10, magirus kadar sağlam araba değildir.
  • taş gibi araba olduğu için
  • O yeni kasalar bir iki senedir var. Ankara'da Magirus'tan sonra Ford Transit gibi yüksek tavanlı ve uzun minibüsler dolmuşlarda kullanılıyor. Yalnız orijinal koltukları tekli ve oldukça rahatsız olanlarla değiştiriliyor, bir sık konuluyor ve o koltuklara uzunlar oturamıyor. Tabi tavan konsunda rahat sayılır. Peugeot'ya binmedim ama onun da tavanı alçaktır.
  • walla yenilerini motor sesi değilde amortisör sesi çok rahatsız ediyor. Bizim orada inciraltı dolmuşu almış bir tane her sabah karşılaşıyoruz otobüsten fazla ses çıkartıyor amortisörleri tıslaya tıslaya gidiyor
  • j10 peugeot'nun değil artık karsan'ın
  • yeni magiruslarda güzel fakat favorim azda olsa kullanılan IVECO minibüsler. Diğerlerine göre baya iyi geliyor bana..
  • dolmuşçulara dayandığı için magirus tercih ediliyor
  • J9 ve J10 'lar hem yedek parça ve bakım maliyetleri hemde Magirus 'a oranla daha dayanaksızlıkları nedeniyle Magirus 'un gerisinde kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oiven -- 17 Eylül 2011; 21:09:05 >
  • Forumdaki eski bir konudan hatırladıklarım, bu minibüslerin çok sağlam olduğu, kübik tasarım neticesinde şehir içerisinde çok kıvrak ve seri olduğu, ayrıca bakım masraflarının çok düşük olduğu da gündeme gelmişti.

Zaten düşününce de fark ediyoruz, tasarım şehir içi için çok elverişli.
  • Ben bi tanıdığa sormuştum küçükken.Abi dedim bu araba çok tipsiz çok gürültülü bir sürü duman atıyo niye bunu kullanıyorsun demiştim.Oda bana yiğenim ben bu arabaya 10 senedir biniyorum taş gibi araba bozulunca çok ucuza yaptırıyorum demişti.Bi 5/6 sene daha biner satarım demişti.
  • j10 şart değil bari yeni magiruslar yaygınlaşsa ama istanbul anadolu yakasında maalesef hep eski magirusları görüyorum , çok fazla gürültü çıkarıyorlar biraz da ondan şikayetçiyim , cadde üzerinde oturuyorum cam açmaya gelmiyor insanı uykusundan uyandıran bir gürültü
  • 2010 model magrus lar j10 dan daha konforlu ve daha hızlı BENCE. yakıtını bilmem daha da dayanıklı ki hala bunlar kullanılıyor istanbul avrupa yakasında çok eski model magrus dolmus bulmak mümkün ama bi tane eski J9 piyasada dolmuş olarak çalışmamakta bence fark bu
  • Magirusdaki havayi ( yeni kasa haric) baska bir aracta bulamiyorum,Istanbulun simgesi
  • asıl sıkıntı magiruslarda değil şoförlerinde
    tamamen ortadan kalkacağı gelişmişlik düzeyine ulaşacağımız günleri özlemle bekliyorum

yurt dışında bir örneğini görmedim Anadolu neyse de İstanbula yakışmıyor

ekleme:evet magirusların yenilenmesini bende istiyorum özel birteknoloji ile tamamen görünmez olmalarını istiyorum yada şu tom ve jerry de üstüne sürdüğü görünmezlik kremi gibi birşey olsa da olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent van Gogh -- 17 Eylül 2011; 22:40:39 >
  • adanada full j10, j9 kullanılıyor.bi bölgede sprinter kullanılıyor.
    yeni yeni master'lara geçiliyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.