Şimdi Ara

Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
736
Cevap
14
Favori
39.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunun daha yarısındayım ama çok özlemişim salt hikayeli bir oyun oynamayı.


    İlkini zamanında oynamamıştım ama videolara bakınca çok iyi kotarmışlar.


    Zevkle ilerliyorum bittiğinde keşke biraz daha uzun olsaydı diyeceğim gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat_60 -- 13 Kasım 2020; 23:36:53 >
  • Oyunu bugün bitirdim. Mafia 3 dışında seriyle pek ilgili değildim. Bu oyunada girmeden önce hiçbir beklentim yoktu. Oynar geçerim diyordum. Ama oyunu her yönüyle çok beğenerek oynadım. Daha ilk saatinden başına bağladı beni. Daha ilk saniyesinden oyun boyunca ne derece bir kaliteyle karşılaşacağımı gösterdi oyun bana. Grafikler, ışıklandırmalar, detaylar, animasyonlar, harita, hikaye, sunum, ses, araç sürüş dinamikleri çok başarılıydı. Motorla virajlarda el freniyle dönmekte çok eğlenceliydi.


    Oyun mafia dünyasını çok iyi yansıtıyor. Hem karakterleriyle hemde hikayesiyle gerçektende bir mafya oyunu oynadığınızı anlıyorsunuz. Mafia 3teki gibi mafyayla alakası olmayacak hanzo bir barzonun eşkiyalık yaptığı birbirini tekrar eden görevler yok. Karakteriniz Tommy ve ekip arkadaşları jilet gibi takım elbiselerine kadar mafya dünyasını çok iyi yansıtıyor. Mafia 3teki laubali, zevksiz ve ruhsuz Lincoln Clay dangalağı yerine bu sefer derinliği olan bir baş karakteri yönlendiriyoruz. Paulie karakterinide ilk başlarda sevmesemde sonlara doğru diğerlerine göre daha has bir karakter olduğunu gördüm. Hırslarına bu kadar kapılmasaydı daha iyi bir geleceği olabilirdi. Oyunun en güzel yanı görevden göreve koşturduğunuz çizgisel bir oyun olması. Sizi, oyun süresini uzatmak için konulan saçma yan görevlerle ana hikayeden koparma gibi bir hata yapmıyor. Yani bazı oyunlar gibi "kanka akşama şehrin en büyük mafya babasını vurucaz ama istersen sen bi git şehrin tee öbür ucunda 35 saat boş boş gereksiz ve zevksiz yan görevler yap" demiyor. Ayrıca bazıları oyunu 8,5-9 saatte bitirdiklerini yazmış ama ben süre tutmasamda herşeyi sindire sindire 10 saatin üstünde oynamışımdır.


    Grafik, ışıklandırma, renk paleti, çevresel detay, animasyonlar olarak bu sene Last of Us P2den sonra gördüğüm en iyi oyun. Animasyonlar ve yan karakterlerin detayları açısından çok doğal bir ortam yaratılmış. Mesela daha oyunun başında aleade boş bir sahnede bile karakterler sigara yakıyor, duvara bacak dayıyor, hareketleri sanki siz ordaymışsınızda gayet doğal bir hayat yaşanıyormuş gibi. Bazı oyunlardaki yapay animasyonlar yok. Sanki bulunduğunuz ortamda canlı kanlı insanlar var ve gayet doğal günlük yaşamlarına devam ediyorlarmış gibi. Ses konusunda aşırı detaylı çalışılmış. Bir beze değdiğinizde bez hışırtısı, bir tahtaya değdiğinizde tahta sesi yaptığınız harekete göre en ince detaya kadar duyuluyor. Çevrede dokunduğunuz herşeyin sesli geri bildirimini hissettiriyor oyun. Hikaye ise başarılıydı ama sadece sondaki mesajını pek beğenmedim. Birde Sarah biraz fazla yüzeysel anlatılmış. Çocuğumuzu bile 20 yıl sonra tatsız olayın anlatılacağı videoda görüyoruz.

    Hangar 13ü tebrik ediyorum. Mafia 3 faciasından sonra kendilerini çok iyi toparlamışlar ve ekibi çok güzel geliştirmişler ki ortaya böyle kaliteli bir oyun çıkmış. Mafia 3 faciası nedeniyle çok kızdığım Hangar 13 yeni oyunlarında bu kaliteyi bozmazsa ortaya çok kaliteli işler çıkarır.


    Bilgi: Oyunu R9 270x 4gb ekran kartı ve 16gb ram ile en yüksek ayarlarda ortalama 30fps ile akıcı şekilde oynadım. En iyi deneyim için konsolda değil pcde yüksek ayarlarda oynamanızı öneririm.


    Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU]




  • Gayet iyi bir oyun suan yarısındayım. Oynayan herkes beğenir diyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar oynayan kimse kalmadi mi? Herkes mi birakti? Bu efsanenin artik konuşulmuyor olmasi cok uzuyor beni. Hayatimin oyununda 1.sirada mafia var 2. ise rdr2 :)
  • Ben bitirdim PC'den silmeye kıyamadım yakında yine başlamayı düşünüyorum vakit bulabilirsem. Sanırım online modu olmadığı için fazla tutulmadı herkes bitirip sildi Cyberpunk'a falan yer açtılar. Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] 

  • Reiskonen kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi online modu olmadigi icin tüketilip bir kenara atıldı maalesef. Bir de hocam 2002 de çıkan orjinalinde aldığım tadi bunda tam olarak alamadım ben. Saplantılı bir şekilde orjinal mafia 1 e bağlılığim var enis kirazoğlu gibi :)

    Misal haritada bazi yollarda köprülerde vs rahatlik açısından daha kullanışlı değişiklikler yapmışlar ama bu kadar küçük şeyler dahi beni rahatsiz etti. Orjinal oyuna saygısızlık sayiyorum ben bunu :D
  • Eski versiyonu hakkında yorum yapamayacağım maalesef ne kadar ilgimi çekse de oynamadım daha doğrusu oynamak istemedim grafiklerden dolayı. O yüzden Mafia 4 çıkmış gibi oldu benim için. :)

  • Reiskonen kullanıcısına yanıt
    Hocam 2002 versiyonunu 2020 de kimse oynayamaz zaten. Ha ben nostalji olsun diye hala oynarım ayri konu da. O dönemler hep vice city ile kiyaslanmisti. Halbuki Mafia nin yaninda vice city cizgi film gibi kalıyordu. O kadar gercekciydi ki her şey. Karakterlerin yuz hatlari saçı sakali gozleri vs benzersizdi. Su anda cikan hangi oyunda araçların benzini bitiyor veya benzin aliniyor? Hani hocam demek istediğim bu oyunu 2002 de oynamadiysaniz benim neler hissettiğimi de anlayamazsınız :)
  • Şahsen ben beğendim

  • Yav şu A Trip the Countryside bölümünde zırhlı polis arabasını vuramadım bir türlü. Nasıl yapabileğini bilen var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Yav şu A Trip the Countryside bölümünde zırhlı polis arabasını vuramadım bir türlü. Nasıl yapabileğini bilen var mı?

    Arabanın üstünde sarı işaretli zırha hiç durmadan ateş etmen lazım. Ben orda çok zorlanınca trainerla geçmiştim. İmkanın varsa o kısma mutlaka full canla git. Yarı canla falan geçmek çok zor. Olmadı oyun zorluğunu düşür. Orayı geçince yükseltirsin.

  • gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, bir deneyeyim, bakalım olacak mı bu sefer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk oyunu 2002'de oynamıştım.. 2 yılda bir de açıp tekrar oynarım da.. İlk oyuna yakışacak enfes bir remake olmuş. Herkese tavsiye ederim.

  • Oyunu bitirdim,final aile temasıyla daha güzel,anlamlı olmuş.Biraz daha açık dünya bir oyun olsaydı daha güzel olabilirdi.

  • Arkadaşlar türkçe yaması varmı translate harici?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PaNoZ

    Arkadaşlar türkçe yaması varmı translate harici?

  • gokhans19 kullanıcısına yanıt

    Orjinal oyuna Steamda sıkıntı olmaz değil mi bir de Türkçe bitireyim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DjarumBlack-

    Orjinal oyuna Steamda sıkıntı olmaz değil mi bir de Türkçe bitireyim

    Bilmem. Yapanlara sorun bence.

  • Türkçe yama orjinal oyunda herhangi bir soruna neden olmadı.Oyunun Steam sürümüne sahibim ve Türkçe yama ile tekrar oynayıp bitirmiştim.Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] 

  • Oyunu dün bitirdim. Oyunu ilk kurduğumda sıkılırım diye düşünmüştüm fakat oyun beni çok etkiledi. Aksiyon kısmı zaten güzeldi de finali de harikulade olmuş, duygulandım.

  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.