|
Trump kötü adam olması Maduro mağdur yapar mı? Yoksul halka yardım yiyecek kolisi dağıtan Chavez çok sevildi koltuğa oturur oturmaz ilk iş "ANAYASA" değiştirdi :) , evet bu çakma solcu Chavezi artık başkanlıktan indirmek mümkün değildi , muhalefeti "hukuken" susturdu , basını susturdu ve iş dünyasını elinin içinde oynatmaya başladı , Chavez döneminde 2 milyona yakın kişi Venezuela dan göç etti başka ülkelere Kanserden ölen Chavez yerine sağ kolu Maduro seçti , Maduro kimdi otobüs şoförü lise mezunu olduğu bile şaibeli birisiydi , bu kadar donanımsız Maduro gibi birinin başkan olmasını eleştirenlere elitler ve seçkinler istemesede halktan birisi pekala başkan olur diyordu Chavez yardimlara bağımlı Halk Bravo diye alkışlıyordu Maduro girdiği seçimde %51 ile seçimi kazandı :) oyların çalındığını seçimin şaibeli olduğu için halk sokaklara döküldü protestolar başladı Maduro halka ateş açtırdı Maduro karsisinda ki Harvard mezunu muhalif elit dış güçlerin adamı vs denilerek tutuklandı Silivri pardon venezula hapisine atıldı :) , sonra Maduro kendisi hakkinda konuşma yasağı getirdi kanunen evet muhalefet artık eleştiri dahi yapamayacaktı Maduro tek adam başkanlık yetkisi ile Venezuela petrolünü istedigine istediği fiyata satmaya başladı meclis vs sormadan , kazandığı paralarıda dolar değilde altına çeviriyordu ama nereye gittiğini kimse bilmiyordu Medya zaten korku ve para ile elindeydi TV de sürekli Maduro konuşuluyordu Liyakatsiz Yönetim yüzünden Venezuela da enflasyon yüzde bir milyona kadar geldi , ülkede asgari ücret aylık 1 doların altına indi , bir adet kağıt havluyu almak için ödenen para kağıt havludan daha agirdi Yandaş medya ülkede ki gıda krizinin pahalılığın sebebinin Venezuela halkının çok yemesi olduğunu söylüyordu (porsiyonları küçültün) 2015 yılında Maduro hezimete uğradığı seçimde kaybetti ama hala Ordu polis yargı elindeydi 2019 yılında doğru Maduro kendisine yalandan bir darbe icat etti bana darbe yapılıyor ama bastırdık dedi ne kadar muhalif varsa ya öldürttü yada hapse attırdı Bu kadar liyakatsiz adaletsiz cahilce hukuksuz yönetilen ülkede dünyanın en büyük petrol rezervi var Suudi Arabistan dan bile çok Sizce Trump Venezuela halkına iyilik mi yaptı kötülük mu bunu zaman gösterecek bence < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler