Şimdi Ara

Madenciliğin Eskisi Gibi Kazandırmadığı Gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar;

    Bugün eth madenciliği ile alakalı bir şeyler karalamak istedim.

    Öncelikle yükselen etherium fiyatları ile insanlar akın akın ekran kartları almaya başladı. Şöyle bir şey düşündüklerine eminim. " Ulan millet etherium 1000 dolarken deli gibi kar ediyodu şimdi 3 katına çıktı. Hemen verdiğim parayı çıkarır kar ederim".

    Değerli dostlarım şöyle ki durum bu kadar basit değil. Bu konuyu anlamak için öncelikle blockchain teknolojisini anlamak lazım. Blockchain teknolojisi dediğimiz aslında bir doğrulama sistemi gibi çalışıyor. Sizin madencilik dediğiniz aslında o bloğun içine yazılan verileri doğrulama işleminizdir. Bu doğrulama sonucunda block reward dediğimiz bir olay vardır. Sistemi şöyle kafanızda modelleyeyim. Siz bir bloğa doğrulama yaptınız o da bunun karşılığında share verir. Block ödülü 10 etherium ise ve o blockta toplam 1.000 share var ise sizin share başına aldığınız etherium 10/1.000 olucak. Bu şekilde madencilik dediğimiz sistem işlemekte. Şimdi eth fiyatlarının artmasıyla aynı anda o kadar madenci kazım işlemiyle uğraşmakta ki sizin şu anda block başına aldığınızı share oranı çok düşük. Aynı zamanda block zorluğu da sisteme giren her hash rate için artmakta. Bu da demek ki ne kadar çok madenci sisteme girer ise sizin block başına aldığınız etherium o miktarda azalmakta . Üstüne üstlük bir de ekran kartı supply sıkıntısı da başlamış durumda. Supply sıkıntısı birçok nedene bağlı. Birincisi çıkan ekran kartları saniyeler içinde tükenmekte bu yüzden fiyatları nerdeyse %300 zamlanmış durumda. Ayrıca bütün çip ürünleri dünyada Taiwan Mikro Çip tesisinde üretilmekte. Şu an yoğun bir su sıkıntısı yaşıyorlar. İlerde bu durum artarsa hem kartların dünyada fiyatları artıcak hem de tabi dışarda 2 katına çıksa o bizde 4 katına çıkıcak yani bunlar durumun hala iyi aşamalarındayız.


    Üstelik eth ile alakalı manipilasyonlar hız kesmeden devam etmekte. Her tarafta artık etheriumun yeni bitcoin olacağı fiyatının şu anda çok az olduğu gibi söylemelr dolaşmakta. Bu nedenle kazım zorluğu her geçen saniye daha da azalıyor.

    Velhasılkelam , olay aslında şu an göründüğü kadar kar edebilceğiniz durumda değil. Ben sizin için ufak bir hesaplama yaptım ve şu anda maliyetnizi elektirk dahil yaklaşık 11 ayda çıkarabiliyorsunuz. 11 ay gözünüze kısa bir süre gibi gelmemeli o dönemde etherium düşebilir. Daha çok madenci girebilir. Yani şu anda bana sorarsanız etheriumu alıp koymak inanın daha çok kazandıran bir iş modeli haline geldi.

    Konuyla alakalı sorularınızı cevaplayabilirim








  • Kısaca diyorsun ki, bir kişiyi vazgeçirsem kardır. İyi de Avrupa'da millet kazıyor. Madenci çekmek teşvik veren ülkeler var. Bırak da Ahmet, Ayşe de kazsın. Onlar da kazansın hem ülkeye para girsin. Niye bu kadar bencilsiniz? İnsanları düşünsen dersin ki arkadaşlar bu işe borç parayla girmeyin veya tüm birikiminizi yatırmayın. Zorluk artarsa adamlar kartları satar, bir dükkan açıyorsun içine bir sürü masraf yapıyorsun da işlemeyince kime satabiliyorsun? Bir dükkan açmaktan çok az riski var bu işin.

  • 2 aydan fazla oldu başlayalı. Son 10 güne kadar kazım gücü iyiydi. 1660S kart ile günlük 0,00150 Eth civarı kazıyordum.

    Ancak 10 gün önce düşüşe geçti dün dip yaptı 0,00070'e kadar düştü. Bugün az biraz toparladı 0,00090 civarı.

    Eth fiyatı arttı ama kazım gücü düştü. Fiyat düşük iken kazandığımızı kazanamaz olduk.

  • Aynen zorluk seviyesi baya arttı. 2-3 hafta önceyle şimdiyi kıyasladığımızda %40-50 civarında düşüş var çıkarımda. Fiyatın artma hızı da bu kaybı henüz dengeleyemedi.
  • Şuanki düşüş hakkında ne düşünyosunuz çok çakıldı şuan düzelmeler olurmu
  • necati_koc N kullanıcısına yanıt

    Bunu kimse bilemez. Bilse zaten madencilikle uğraşmak yerine borsada çok daha fazlasını kazanırlar.

    Altcoinler için gidişat iyi değil, coinlerde olan paranın yarısı piyasadan çıktı.

    Altcoinda ki para bitcoine kaymaya başladı.

    YTD.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.