Öncelikle merhaba, adım Batuhan. 3 hafta önce okuduğum Üniversite'den maddi imkansızlıklar yüzünden bıraktım hayata dair ilgim kalmadı eve dönünce bu yüzden sürekli bunalıyorum keşke bırakmasaydım diye ama naafile. Bırakmamın sebebi babam tek çalışıyor 30k yakın maaş alıyor annem ise belinde sorun var ufak bir sıkıntı da felç kalma riski var sırf okuyayım diye çalışıyordu. Benim yerleştiğim yerde KYK yurdu yok özel var bu yüzden 75k gibi bir fiyat biçtiler bizde anlaştık fakat ben sürekli babamın ve annemin olaylarını düşününce yurtta kafayı yiyecektim. Çözüm olarak çalışacaktım ama bölümüm bilgisayar programcılığı olduğu için ve ders saatleri çakıştığı için yapamazdım. Kendime göre en doğru karar bırakmam oldu sizlere de bir danışmak istedim anlatabileceğim kimsem yok tesadüfen denk geldi burası da. Okuduğunuz için teşekkür ederim... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Maddiyat yüzünden Üniversite bırakmak
-
-
Batuhan kardeşim bu ülke kimseyi düşünmüyor, daha çok sürüneceğiz biz. 2025 e göre çok daha iyi olduğumuzu bilmemiz gerekiyor bence. Her şey daha b..k olacak zira.
Onlar yemeye devam, bizde sömürülmeye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightning70 -- 31 Ekim 2024; 3:32:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilgisayar programcılığı bölümünün sana katacaklarını 2 yılda kendi başına fazla fazla katarsın. Eğitim olarak bir şey kaçırmadın
-
Dertsiz insan yok ondan bu başına geleni dünyanın sonu olarak görme ve sadece yoluna devam et
1 sene part time çalış bu arada kendi şehrinde üni için sınava hazırlan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Batuhan önce güzel bir iş bul okulunu dondur biraz birikim ile başla okuldan vazgeçme imkanın varsa oturduğun bir yerde üniversiteye git daha avantajlı olur imkan yoksa üni ertelee zamanında mezun olmak bir işine yaramaz donanimli olman önemli
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum içim bir nebze de olsa rahatladı. İleri zamanlar da bu konuya durumum ile ilgili bilgi bırakacağım tekrardan teşekkürler <3
-
Saka gibi gelicek ama programcilik bitiren bi tanidigim su an windowsa herhangi bi program kurmaya calissa yapamaz. Adama torrentin ne oldugunu anlatmam 15 dakka surdu. Uzun yillardir reklam sektorunde calisiyor.
2 yilda disiplinli ve sıkı bi calismayla o bolumun sana vereceginden cok daha fazla bilgi edinebilirsin hatta normalde diploma denen kagit parcasi icin yillarini okulda heba etme derdim ama is ararken mezuniyet sarti herzaman onune cikacak. O yuzden kaydini sildirmediysen okulu ne yap et bi sekilde bitir. bu sure icinde kafelerde falan part time is bakabilirsin. Bittikten sonra da zaman kaybetmeden stajer bile olsan alaninla ilgili bi yere gir. Evet bazilari hayata 3-0 onde baslar ama oyle olmayanlar icin mucadele devam ediyo. Sen bitti demeden hicbisey bitmez.
Yaşadığın olay cidden trajikomik ama okulu bıraktım maalesef...
Derslerim ve ders saatleri çalışmama izin vermiyordu.
-
Üzüldüm, senin de işin zor, ailenin de işi zor. Annen iyileşir, toparlanır umarım. Rahat nefes almanızı diliyorum. Daha ucuz, daha hesaplı bir yurt yok muydu okuduğun şehirde? Ya da çevrene haber yayıp tanıdığın, bildiğin arkadaşlarınla eve çıkma şansın hiç yok muydu, ev arkadaşlığı yapmayı düşünmedin mi? Anlaşılan sen de huzursuz oldun, zorluk yaşadın, hayırlısı, iyisi olsun. Türkiye çok zorda, cidden zorda, herkesin endişesi, stresi, huzursuzluğu var. Yarınımızı bilmiyoruz desek yeridir ne yazık ki.
Annen, baban rahatlarsa, vaziyetlerini ikisi de toparlarsa için ferahlar. Bölümün çok çaba, çok emek istiyor, gerektiriyor. Onlar da toparlansın, sen de yolunu çizip toparlan. Uğraşırım, yaparım dersen programcılığa dal, elini alıştır, şansın yaver giderse para da kazanırsın, okula da bu aşamadan sonra dönersin, iyi kazanırsan sizinkilere de destek olursun. Oturup konuşun, ne yapacağınıza karar verin. Annen kendisine dikkat etsin, tedavi olsun, çekmesin. Sizin için hayırlısını, iyisini diliyorum, kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 1 Kasım 2024; 9:20:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çok baktım evlere fakat gittiğim yerde kiralık daireler tutulmuştu arkadaşlarımla çıkamadım hem güvenemedim hem de kiralar epey pahalıydı ve sadece nasıl oluyorsa tek yurt özel vardı devlet el atmamış baya şanssızlık oldu benim için bu yüzden hayırlısı diyorum teşekkürler yanıtın için..
-
knk 75k ucuz bu zamanda bi sekıl devam et bence buyuksehırde 200k yıllık oyle dusun.
-
Büyük konuşmayayım ama fakir ailede doğsaydım ne yapıp edip Bilkent gibi bir okulda kapsamlı burs için kasardım. Kaç yıl olduğunu fark etmez. Sonra kazanır hem aileme yük olmaz hem de kariyer yapardım. Zaman eskisi gibi de değil. İnternet olmayan ev yok. YouTube'da tonla ders anlatan kanallar var. Birini beğenmezsen diğerine geçebilirsin. Kitapların da pdf'leri var korsan olarak.
-
Babanızın durumu iyiyse ucuzdur hocam bana göre çok geldi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X