Şimdi Ara

Maddeleri Okuyun Hayal Edin Niye AKP Anlarsınız.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
11
Favori
6.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

Zihninize sağlık.! Ergenleri bilinçlendirmek lazım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bugüne kadar hep chp ye verdim oyumu. ama chp nin bu 39 maddenin yarısını YAPAMAYACAĞINI adım kadar da iyi biliyorum (bknz: çankaya belediyesi).

tembel partidir chp.

Ama yine gidip oyumu chp ye veriyorum arkadaş.

Şu akp denen adamlar biraz kafası düzgün olsa abuk subuk işleri bırakıp dünyanın çok değiştiği gerçeğini kabul edip bir Atatürkçü ülke politikası yakalasa. (şu an Türkiyenin bir hedefi ve master planı kesinlikle yoktur)

oyumu AKP ye vereceğim
  • Tablet diyorsun bilgisayar diyorsun internet diyorsun.
    O zamanlar tablet var mıydı ?
    Pc ler ne kadar pahalıydı ?
    İnternet diyorsun da
    Dünyada internet ne kadar yaygındı ?
    Doğalgaz diyorsun da
    eskiden avrupa ülkelerinde doğalgaz yaygın mıydı ?
    Teknoloji kıyası yapılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encodemaster -- 1 Nisan 2014; 6:54:06 >
  • Bazi maddelerde o kadar sacmalamissinki resmen tarafli oluşun her tarafina yansimiş.

7.Teknoloji ihracatı 0 dı. Ne iphonu telsiz telefon bulamazdınız.Jeton bulursanız öpüp başına koyardınız

Tam bir fiyasko cümle. Akp nin tek şansi internetin geliştigi, telefonlarin guclendigi doneme geldi. 2002 senesinden önce telefon bile yaygin degildi mubarek iphone ornegi vermek hangi mantiga sigiyor? O zaman ihracatimiz olmadigini yazmissin ancak şu devirde bile teknoloji ihracatimiz yok. 1 tane telefon markamiz yok çin mali telefonlari alip turkiye montaj yapinca turk mali diye yutturuyorlar işte. Nerede senin ureten turkiyen? Teknoloji olsun araba sanayi olsun uretmiyoruz montajliyoruz. Ureten turkiye degil montajlayan turkiyeyiz.

23.Ameliyatmı oluyorsunuz ameliyatın %65 ini öderdiniz. Öyle kalp ameliyatı 100 binse 65 sizdendi varmıydı öyle bedava ameliyat olmak?

Hala daha para aliyorlar hatta yarisindan fazlasini

25. İnternetmi evde interneti olan emin olun zengindi.

26. Ne okulda bilgisayarmı ? Aman allahım o ne biz tebeşir bulamazdık neredeyse.Tablette neymiş.

Şu maddelerde o kadar sacma ki resmen zorlamişsiniz. Internet 2003 senesinde ABD deki evlerin yarisinda bile yoktu ki 2002 oncesinden bahsediyorsunuz siz. Mubarek okulda bilgisayar diyorsunda sen sanirim gercekten tarihi unutuyorsun ya. O kadar sacma sapan laflar ki nerden tutsan elinde kaliyor. Tayyip destekcilerine cahil derlerdi hak vermezdim ama malesef inanmaya basladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 1 Nisan 2014; 7:26:21 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• cemalnalga30 kullanıcısına yanıt
    İyide şimdide çoğu aile destek kitaplarını alamıyor. Bu konuda varmı bilgin acaba.
  • İsterse dünyanin en buyuk en guclu, en huzurlu, yasam kalitesi yuksek ulkesi yapsin. Bu tek fotograf butun iyi seyleri tek kalemde silmeye yeter. Benim gozumde vatan hainidirler.

Maddeleri Okuyun Hayal Edin Niye AKP Anlarsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chtzdmr -- 1 Nisan 2014; 9:15:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

Hocam ben de 32 yaşındayım. Sanıyorum aramızdaki yaş farkı bu anlattıklarına göre çok da fazla farketmiyordur ama ben de objektif açıklayayım madem senin maddelerin üzerinden;

1. Tankerle su alınırdı her 3 günde bir mahalleye su tankeri yaklaşırdı. (Hangi ilçe olduğunu bilmiyorum. Su kesintisi olurdu, annem küveti suyla doldururdu sonra da oradan bidonlara. El yüz yıkamak, sifon çekmek için. Su kesintisi 1-2 günden fazla sürmezdi ama kesilirdi, doğru.Ama neden AKP sorusuna yardımcı değil zira 2002'den öncesini konuşmuyoruz 80 li yıllar bu bahsettiğiniz. Ya da 90'lı diyelim (=

2. Topkapı otogarını, haremi, taksimi eminönünü ümraniyeyi halkalıyı çöp götürürdü. - Bundan emin değilim, bu civarlarda oturmadım. Çalışmadım, hatırlamıyorum.

3.İlk tranway görüldüğünde e millet yabancıydı tabi böyle işlere vay be teknolojiye bakın derdi - Tramwaylar Türk malı değil, bu bakımdan dışa bağımlı olduğumuz konulardaki gelişimi tamamen zamana yönelik teknolojik bir yapı ile bağdaştırıyorum. Bastır parayı al hesabı.

4.Enflasyon % 70 idi - Gelir gider dengesi daha iyiydi 80'li yıllarda emekli ikramiyesiyle ev alabiliyordun, şu an araba alamıyorsun.

5. Her gün şehit haberi gelirdi. - Şu an şehit haberi gelmemesinin nedeni "referandum" sonrası çıkarılan kanuna göre basın yasağının olması durumu. Hükümet haber yapmayacaksın yoksa RTÜK'ten kapatırım dediği basın medya yayın kuruluşlarına haber yaptırmıyor. Youtube, facebook..vs şehit haberleri kaynıyor. Önceden iyiydi, askerin teröristi öldürme yetkisi vardı. Şimdi o da yok.

6. 6 ayda bir dolar mark devaülasyona girerdi.2000 dolar olan borcunuz sabah uyandığınızda 2300 dolar olurdu - 1999 devaülasyonunda sizin oy verdiğiniz DSP'li Bülent Ecevit 12 bin işyerinin 1 günde kapanmasına neden oldu. Babam iflas edenlerden sadece biriydi. 6 ayda bir biraz abartılmış, ama bir kaç yılda bir olan bir durumdu evet.

7.Teknoloji ihracatı 0 dı. Ne iphonu telsiz telefon bulamazdınız.Jeton bulursanız öpüp başına koyardınız.- Teknoloji ihracatı olarak ne ihraç ediyoruz dışarıya örnek verebilirseniz sevinirim, zira benim pek aklıma birşey gelmiyor Türkiye'nin üretip ihraç ettiği teknolojik ürünler (= Koç eskiden kuş serisi Tofaş üretirdi, şimdi o üretim de yok. Nedenini bilmiyorum, oysa ki arabalar peynir ekmek gibi satılıyordu. Hala piyasası var.

8.Bir türk şirketi bir türk üniversitesi ilk 100 e girecekti ha söyleseniz gülerlerdi. - Kesinlikle katılıyorum, devletin şirketlere katkısı dolaylı yollardan büyüktür. (İthalat - ihracat dengesi ile ilgili)

9. Alibeyköyü her gün su basardı, Haliçin yanından geçerken millet ağzını burnunu tıkardı turist napsın. - Alibeyköy'ü halen su basıyor (Eski semtlerini). Haliç konusunda aynen katılıyorum, Japonlara temizleteceklerdi Haliç'ten çıkan hazineler karşılığında. Kalsın biz temizleriz dediler, 4-5 sene sonra temizlediler ama iyi oldu. Hazineleri vermeyiz (=

10. Dinini öğrenmeye çalışan gençler irtica şeriat geliyor diye üniversteye alınmaz kamuda çalıştırılmazdı - Amcaoğlum Yüzbaşı, askerdeyken göbek adını kullanırdı. Nurullah olan adını kullanmazdı, iyi bilirim. Şu anda ise biraz tersi uygulanıyor gibi. Yani islamı kuruluşlara yakın olan kişilere daha büyük ayrıcalıklar tanınıyor şeklinde.

11. İlacı alamazdınız istediğiniz eczaneden hastaneden. Rüşvet verirdiniz eczacıya kalp ilacı için. - Kesinlikle doğru, her ilaç için geçerli birşey değil. Ayrıca devletin şu an ödemediği bir çok ilaç var, kanser ilaçları misal. Bu vatandaşa yazık değil mi ? (=

12. İllaki devlet hastanesine gitmek zorunda kalırdınız. Öyleki bir migren ağrısı için okmeydanında 1 gece önceden yattığımı bilirim hastane bahçesinde öylesine sıra vardı. - Özel hastaneler pek yoktu doğrudur. Özel hastaneler devlet hastanelerinin yetersiz olmasından kaynaklı bir rant sağlama amacıyla kurulmuştur. Bunu matah bir şey gibi anlatmanız pek hoş olmamış. Bu devletin eksi yönlerinden biridir. Devlet hastanelerinde halen 3 ay sonraya sıra verilmektedir (Muayeneden sonraki işlemler için)

13. Her silahımız dısarıdandı o zamanlar Bir türk orgenerali pkknın elinde olan rpg ler bizde yok derdi. - kesinlikle öyle, şu anda kendi üretimimiz olan silahlar yok gibi aslında, genelde tabanca veya ağır silahlar kendi üretimimiz ama asker yine MG3, M3, gibi silahları kullanmaya devam ediyor. Bizde RPG var mı olsa da onu kullanabiliyorlar mı bilemiyorum, evvelden silah sıkmak için emir gelmesini beklemiyordun. Şimdi emir gelmeden silah sıkarsa asker hapse giriyor. Ölecekmiş, şehit olacakmış kimin umrunda.

14. Yunanistan bize trip atardı - Halen atıyor, jetlerle it dalaşı senelerdir olan bir durum. Suriye sınır ihlali yapınca savaş çıkartmak için jeti düşürüyorlar, tamamen politik bir durum. Hükümetle devletle doğrudan alakalı bir dış politika.

15.Arabamı ??? Oda ne ?? Mahalleye arabayla birisi girince çocuklar peşinden koşardı zengin diye. - Hangi devirde yaşıyorsak (= Araba satın alım gücünü tartışıyorsanız bir zahmet o da olsun. Eskiden tofaşa ödediğiniz paranın daha azıyla şimdi teknolojik otomobillere biniyorsunuz ama otomobile karşıyım, toplu taşıma dururken (=

16. Tokimi ?? ne tokisi sabah kalkardın dozer kapına dayanmış. - Toki hükümetin desteklediği bir inşaat firması. Devlete ait bir kurum gibi görünse de çatır çatır parasını ödeyerek 2 katı fiyata ev satın aldığın, evini seçemediğin, kuradan bahtına ne gelirse mantığıyla ev sahibi yapan ama en büyük avantajı da maksimum 10 sene değil, 30 senede ev sahibi olabildiğin bir işletme. Şu an peşkeş çekildiği hakkında ses kayıtları var. Çok detaylı incelemedim ama yine de hükümetin yarattığı güzel projelerden birisidir.

17. Üniversitemi 20-30 tanedir o zamanlar - Doğru, üniversite sayısı pek azdı. Ama bu dediğiniz sayı 2002'den sonra müthiş bir şekilde artmadı. Hükümet ile pek ilgisi olan bir durum değil yani.

18. Elekrikler kesilirdi öyleki evde mumları hazır tutardık kızmabirader oyunu ile birlikte. - Bel ilkokula giderken bol bol elektrik kesilirdi, kesinlikle doğru. Yine AKP hükümetiyle ilgili bir durum göremedim ? Elektrik idareleri zaten özelleştirildi, faturalar neredeyse ikiye katlandı. Özelleştirmeye karşı mıyım ? Kısmen evet, kısmen hayır. Mesela boğaz köprüsü, havalimanları, limanlar, doğal kaynak idareleri, (madenler, rezervler), elektrik..vs karşıyım. İşletmelerin özelleştirilmesi (restoran, müzeler, bankalar, tekel gibi) karşı değilim.

19. Aa bir de gazmaskesi vardı gazetelerin kuponla dağıttığı öyle hava kirliydi. - hava kirliliği emin olun şu an çok daha fazla vardır, orman kalmadı şehirde kese kese bitiremediler :D

20. 3 ilde doğalgaz vardı çok şükür 70 civarına çıktı - 2002'den sonra mı önce mi ? eğer AKP ile alakalı konuşmuyorsanız kesinlikle haklısınız, kombili doğalgaz kullanımı gibisi yok. Neydi öyle, şofben zehirlenmeleri, tüp patlaması..vs

21.Adapazarınamı gidecektiniz şile otobanında haraççılar. - Doğrudur, çok bilgim yok ama duyardım ben de.

22.Kürttür diye mahalleden adam dıslarlardı, ülkü ocaklarına sığınan gençler adam döverdi medeniyet fazla uğramamıştı o zaman. - Şimdi de dışlanıyorlar, bunda değişen pek bir şey yok. İç politikanın almış olduğu kararları kürt-türk kültür çakışmasının önüne geçemedi. Şive bozuksa ayvayı yedi, şevsi düzgün arkadaş çevresi zaten olmuyor pek. Şiveli konuşmayan kişiler daha çok arkadaş çevresine sahipler. Kendim hakkımda konuşacak olursak, benim çok sayıda kürt arkadaşım var. PKK sempatizanlarıyla zaten arkadaşlık yapmıyorum.

23.Ameliyatmı oluyorsunuz ameliyatın %65 ini öderdiniz. Öyle kalp ameliyatı 100 binse 65 sizdendi varmıydı öyle bedava ameliyat olmak? - Kesinlikle doktoru siz seçmiyorsanız devlet hastanesinde ödemiyorsunuz, bu bir reformdur. Bu konuda kesinlikle haklısınız.

24. halk otobüslerimi lahmacun yenir sigara içilirdi leş gibiydi heryer. - 20 yıl önceki mevzu. Şu an toplu taşıma araçlarında evet sigara içilmiyor ama o yasak AKP ile gelmedi. Kapalı alanlarda sigara içilme yasağından bahsediyorsanız, %70'i uymuyor. Kesinlikle ceza uygulayanı görmedim. Şikayet edeceğiniz birim polis değil zabıta, akşam 6-7'den sonra yasak delinmeye başlanıyor.

25. İnternetmi evde interneti olan emin olun zengindi. - AKP ile ilgisi olmayan bir durum daha, teknolojik bir durum. TürkTelekom özelleştirilmeseydi siz daha fiber miber zor görürdünüz (= 2000 senesinde Avrupa'da fiber internet yaygınlaşmıştı, ABD'de evlerde T3 denilen 45 mbit lik internet 20 dolar idi. Demek istediğim bu tamamen teknolojik ve devletin alım gücüyle ilgili olan bir durum ama dediğim gibi Türk Telekom özelleşti.

26. Ne okulda bilgisayarmı ? Aman Allah'ım o ne biz tebeşir bulamazdık neredeyse.Tablette neymiş. - Büyük bir proje, kesinlikle hakkı yenemeyecek kadar önemli. Ümidim daha yaygınlaşması.

27. Askerlikmi 18 aydı traştan - Bu konuya hiç girmeyelim, 3 ayda Askerlik öğrenilir. Askerlik öğrenmeye mi gidiyorsun bedavadan millete çay kahve yapmaya mı ? Ya da trişkadan sınırlara gidip yok yere ölmeye mi ? Şu an 12 aya indirilecek deniyordu, indi mi bilmiyorum. Askerlik 3 aydan fazla olmamalı bence, neticede bunun mantığı savaş çıkarsa savaşmayı öğrenmek değil mi ? (= Ama hükümeti yine de tebrik ediyorum en azından süreyi azalttılar. Temennim daha da azalması yönünde.

28. Karayolumu hızlı trenmi duble yolmu ? Onlar neki atlardık kasalı kamyonete giderdik - Doğrudur, şu an söyledikleriniz bir hayli gelişmiş durumda. Hakkını yememek lazım.

29. İstif misali taşınırdınız okulunuza işinize - Kanunlar hep yapılıyor ama denetleyenler yok, eskiye nazaran tabi ki daha iyi. Ayakta öğrenci taşımak yasak mesela. Ama taşınıyor ? O zaman bunun bir yaptırımı olmalı, var mı var. Denetleyen nerde ? İşte o yok.

30. Kira sözleşmesi nedir yahu ev sahibi isteyince def ederdi. - Son yasa ile kanun artık kiracılardan yana değil. Ev sahibi ihtar çekip yine çıkarabiliyor, bilginize. Yasayı tekrar değiştirdiler, önceden keyfi çıkaramıyordu. Noterden ihtar çekmesi gerekiyordu evi satacağım..vs diye. Şimdi damadım gelecek diye ihtar çekebiliyor, uydur yalanı hesabı.

31. Burdan büyükçekmeceyemi gidiyorsunuz bir ses bommm o da ne. otobüsten bir ses korkma abi çöplükte metan gazı patlamış olurdu. - Metan gazı sıkışmayla alakalı bir durum. Bildiğim kadarıyla çöp öğütme tesisleri yapıldı. Bu konuda İBB'yi tebrik ederim. Oyumu zaten AKP'ye verdim İBB'de.

32. Kömür alırdınız tonla kamyonet sokağa dökerdi öyleki sokak kapalı kalırdı 2 gün. - Doğalgazın canını seveyim.

33. Imf adamın boğazına basardı borcunu öde diye. - özelleştirmelerden gelen paralarla IMF'ye borcumuzu ödedik. 10 yıllık vadede güzel bir çözüm, 49 yıl özelleştirilen kurumlar için geri kalan 39 yıl biz ne yaparız diye düşündük mü acaba. Dış borcumuz 249 milyar euro'dan 700 küsür milyar euro'ya çıktı. Varsa yoksa herkesin ağzında bir IMF, dış borçtan bahseden yok yalnız.

34. Ahmet kaya kim vurun haine ? Söyleyemez kürtçe konuşamaz . Tatlıses kürtçe şarkı çıkarmış hapse atın. Bir memur devlet dairesinde dua etmiş irticacıdır yakalayın. - Ahmet Kaya gibi dansöz bir adamı övmek ? Türkiye'de Cumhuriyete övgüler, Almanya'da PKK sempatizanlarına baş kaldırın çağrıları;

http://www.youtube.com/watch?v=fOqN2F3p7ys

35. Özelleştirmemi ne gezer? Arardınız telekomu efendim çanakkalede gemiciler çapa atmış kablolar delinmiş o yüzden netiniz kesik siz idare edin geliriz TAM BİR AYA merak etmeyin. - Özelleştirmeye karşıyım, özelleştir kurtul mantığına da kökten karşıyım. Özelleşince hizmet daha iyi sağlanabiliyorsa bu hizmeti sağlamayanlardan hesap sorabilen bir devlet anlayışı bir çok Avrupa ülkesinde mevcut. Askerlik yan gelip yatma yeri değilse devlet de değil.

36. Vergi dairesine gittiniz vergi yatırıcaksınız o ne adam solitaire oynuyor. Bankaya gittiniz aynı şekilde. Memur bey bakarmısın. Bİ DURSANA KARDEŞİM BİZDE İNSANIZ DİNLENİYORUZ. - Buna kesinlikle katılıyorum, Ziraat Bankasında da vardı hatta, resmini çekmişlerdi. 2002 den öncemiydi sonra mıydı bilmiyorum.

37. Polis çevirdi göbekli olurdu polisler daha bir şey demeden şamarı yiyiverirdiniz şimdi tam düzelmedi ama düzeliyor. - Rüşvet de isterlerdi, şimdi rüşvet isteyen talep eden yok gibi.

38. Bacım kardeşim anam sevgilim taksime gitti tek başına oda ne kapkapçı.GÜVEN TİMİMİ ODA NE ? Gezemezsiniz sahilde karı kız tek başına dışarı çıkarmı kardeşim. - Bu konuda haklısınız, hükümetin bir projesi olmadığını belirtmek isterim. İEM projesidir. Daha sonra yaygınlaştı haliyle.

39. Bursmu o ne ? bedava ders kitabımı o ne yahu ?? Öğrenci yurdumu mümkün değil arkadaş okuyamazsın - Doğrudur şimdi daha bir yaygın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ek olarak;

Nisan 2013'de evim soyuldu. Polisi aradım sağolsunlar 15'dk'ya geldi. Çilingir çağırın dediler (Polis açmıyor muydu ya ?) çilingir çağırıp gece 11'de 50 TL para verip kapıyı açtırdık. Kapıda kilidi patlatmışlar, içerde birşey sokup açacak ama oturtmuş kucağa o da geçirdi. Sonra bu polisler gitti başka polisler geldi 30 dk'ya. Tutanak tuttular eve girip (diğerleri ne iş yaptı anlamadım). Ne çalındı ne çalınmadı ona baktılar, şikayetçi misin diye sordu.

Lan hayvan, şikayetçi değilim desem işlem yapmayacak mısın ? Soru mu bu dedim ? Pişmiş kelle gibi sırıttı memur. Parmak izinden birşey çıkmaz ama istiyorsan gelsinler dedi. O esnada ya dedim ayakkabılarla girmeseydiniz keşke eve. Sonradan farkettim, hırsız terlikle mi gezdi sence dedi. Polis ya aptal aptal konuşuyor, o da farkında üniformasından ötürü dokunulmazlığının. Parmak izciler geldi tam 2 saat sonra, cinayet varmış ondan gecikmişler. Galoşlarla girdi adamlar, sivil. Görsen öğrenci sanırsın uzun saçlar, şekil sakallar falan kafa çocuklardı baya, sohbet ettik de.

Parmak izi aldılar, 3 ay sonra aradım. Parmak izi bekliyormuş dosyada, daha sıra gelmemiş. 3 ay sonra bir daha aradım gene aynı. Geçen ay aradım, tam 11 ay sonra. O da ne ?

Parmak izi dosyada bekliyor, daha taramaya girmemiş. Nedenini sordum, bir parmak izi taramak 4 gün sürüyormuş. Dedim ki koca polis teşkilatı parmak izi tarayıcısı denen makine alamıyor mu, muz cumhuriyetimi diye sordum. Onu da sayın başbakanımız cevaplasın dedi memur.

O polisler işlerini düzgün yapmadıkları için benim 5000 TL lik eşyam çalındı. O polisler eğer işlerini düzgün yapmış olsalardı hırsızlar da yanlarına kar kalmayacağını bilirlerdi. Araştırdığıma göre de genelde bu şekilde oluyormuş, bu sebepten olsa gerek hırsızlık hayli revaçta şu ara.

• Arkadaşların savunmalarını anlıyorum tabiki anlamıyor değilim. Ama biz diğer partiler döneminde sene 1980 ni yaşıyorsa dünya biz 1970i 1990 ı yaşıyorsa 1980 i ve ne yazıkki milenyum senesinde hala 1990 ları yaşıyorduk.

Anlatamadığımız bu.

Yoksa orda iphone varmış burda bu varmış değil mesele. Anlamıyorsunuz inatla yahu :)

İphone la tabiki alakası yok akpni. Ama bunca imkanı veren akp. Yav gazeteler kuponla maske dağıtıyordu maske bildiğiniz hava kirliliğine karşı.

Ev sahibi olan kaç kişi vardı aranızda ?
  • Arkadaşlar bu genellemeye bir ayrıcalık eklemek istiyorum..

siyasette hiç taraf olduğum yer olmasa da

ben engelli babasıyım ..

devlet bu engellilere bir kaç kritere bakarak her ay 765 tl maaş veriyor.. bu şekil yüzbinlerce insan var
    sosyal devlet vermesi lazım demekle olmuyor
    ben iki göz eve kira verirken şimdi
    bu maaşla aldıgım evin taksitini ödüyorum.. ilave olarak devletin masraflarını karşıladığı rehabilitasyon merkezlerine eğitim için götürebiliyorum.. ülkenin değişik hastanelerinde ilgili doktorlara gidebiliyorum

başa gelmedikçe bilinmez derler ya bakın engelliler siteleri var
    o engelliler için engeller ne kadar kalmış kalkıyor bi bakmanızı tavsiye ederim
  • Artık bu halk için Akp yetersiz. Başarılı işler yapmıştır. Oy veren, vermeyen birçok kişi bunu kabul eder. Ama artık halkın isteklerine yeterli cevabı veremiyor. Halkın fikir ve düşüncelerinin gerisinde kalıyor. Ellerindeki projeler ülkenin ihtiyacı olan projeler değil. Asıl problemler gözardı ediliyor. Sanki şu an çok iyi durumdaymışız gibi düşünülüyor ama bu çok yanlış.
    Alternatif olarak da mevcut gerici, çağ dışı partiler kesinlikle sayılamaz. Yeni bir oluşum, yeni bir parti lazım. Ya da Akp nin evrim geçirmesi lazım.

Ülkeyi geliştirecek, uluslararası arena da sınıf atlatacak, üretimi teşvik edecek, cari açığın kapanmasını sağlayacak, halkın refah seviyesini-alım gücünü artıracak bir parti lazım.

Örnek Twitter, Youtube kapanması için hükümet kararlarımızı dinlemiyorlar diyor. Bu şekilde 3. dünya ülkesi halinle herhalde dinlemezler. Önemli bir güç haline gelirsen. Dünyada söz sahibi olursan bak nasıl dinlemiyorlar.

• Türkiye'nin dış borcu bitti derler. Türkiye'nin ekonomik büyüme hızı çok fazla derler.

Ama bilmezler ki Imf bitti ama Türkiye'nin dış borcu geçen hükümete göre çok daha fazla arttı. Ekonomik büyüme hızı Türkiye'nin, AKP devrindeki 50 yıllık büyüme hızının ortalamasının yarısı kadar olduğunu kimse bilmez.

Tek bildikleri şu : HÜLOOOĞĞĞĞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUTAF

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

şimdi alt komsu fazla ses öıkarsın ara polis 15 içinde geliyor, o zaman araki bulasın
    sefaköyden okula gitmek 1,5 saat sürerdi, şimdi 20 dk en fazla

Eline sağlık arkadaşım

bende partici değilim akp ye verdim ama chp yada başka bi parti gerçekten inandırıcı
    oluru olan mantıklı projelerle gelir, biz bunları yapıcaz ülkenin şehrin sorunlarını bunlar
    bu sorunlarını, bu projelerimizle çözecez desin ona veririrm
    bu şekilde çamur at, iz kalsın siyaseti ile ancak bu kadar olur

Yıl olmuş 2014, geçmişi bilmeyenler bugün chp ye verir
    bugünün 20 li yaşındakiler sen ben yasa gelince ancak farkedecekler
    kendileri bazı şeyler yaşamadan inanmazlar çünkü ...

yaşça senden büyüğüm. bende yasadım, gördüm o maddelerdekinin çoğunu.

bu aksam kavga oldu karşı binada, kasap bıçakları, uçan tekmeler, cisimler, çığlıklar.
    polisi aradım saat 19:15te, hemen gönderiyorum dedi.
    şuan saat 04:30 bekliyorum gelmesini

yarım saat içinde gelmedi tekrar arayacaksınız
    gelmek zorundalar, tekrar aramadıysanız arada kaynamış olabilir

• Yazdıklarının çoğu teknolinin gelişmesine bağlı oluşan nedenler. Iyi sacmalamışsın bir de demez mi ipgone uoktu telsiz telefon zor bulunurdu. Ulan dunyada her yerde öyle zaten iphone ile AKP ne alaka. Körü körüne takım tutar gibi parti tutmayın beyninizi kullanın biraz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu arkadaş zaten olayı açığa kavuşturmuş çağın gereği olan şeylerin yapılmasını bir akp mucizesi gibi göstermek.Ayrıca FED'le alakalı yazan arkadaşın tespiti de çok doğru ABD'nin gelişmekte olan ülkelere sağladığı bu suni refahı üretici olmak adına kullanmadık.Bunun da zararlarını göreceğiz.Ayrıca sene 90'larla 2014 'ü kıyaslamak ne kadar abes.Demokrasiyle ilgili konuşma yapmamıza gerek yok kanımca.Ekonomide ihracatımızın büyük çoğunluğu otomotiv sektöründen ama sanayici çevreleri dinlediğinizde eskiden yan sanayi olarak bu sektöre büyük katkı sağlanırken şimdi bu dönem bitti.Sağlık sektörü teknolojik gelişmelerle sıra alma konusunda falan daha rahat oldu lakin sağlık masrafları daha da arttı.AKP iyi şeyler yaptı elbette mesela başörtüsü sorununu kaldırdı,Afrikaya açılım yaptı ama gerisini getiremedi,birçok fabrika satıldı daha doğrusu peşkeş çekildi.Vergiler arttıkça daha güzel anlayacağız olayın vehametini ama gene iş işten geçmiş olacak..

• kullandığımız sansürlü internetle ıphone un ülkemizde satılmasıyla övünen var çok güzel kafalar bunlar cidden şehitlere kelle diyen biri türkiye ve türkiye cumhuriyeti için ne kadar çalışabilir ki? sorusu geliyor insanın kafasına. tek parti akp olsun oyumu boş atarım
  • 1990'lı yıllarda TÜRKİYE TOPRAKLARI BİZİMDİ, Köprüler bizimdi, arazilerimiz bizimdi, tedaş iski v.s v.s gibi devlet daireleri bizimdi,

Elektrik faturasını ay ortasına denk getirip olup olmadık zamanda kesen aynı zamanda kesmeden dahi açma kapama bedeli alan bir tedaş yoktu.

Kimse kusura bakmasın şuan bir savaş olsa köprüleri kapatsalar kimse itiraz edemez çünkü köprüler bizim değil satıldı.
    Şuan telekominikasyon servisimiz yurt dışı bağlantılı acaba hiç düşünüyormusunuz ? savaş sırasında telekominikasyonumuzu kesseler iletişim nasıl sağlıcaz ? çünkü oda satıldı.

1990'da bakkal vardı bakkal :) şimdi bakkal dediklerin nerdeyse anılarımızda kalıcak.

Oturduğun yeri bilmem konuyu yazan arkadaş ama bu ülkede hala soğuktan donan yaşlı insanlar sokakta açlıktan ölen insanlar var. ,

daha böyle bir çok şey yazılır bunlar gerçekler şişirilmemiş gerçekler siyasi görüşünüz ve siyasi görüşüm umrumda bile değil ama şu bir gerçek ki ülkemizde bize ait topraklar ve kurumlar gittikçe azalıyor bunun farkına varmadan körü körüne bir şeyi savunmak çok yanlış ..

Şunuda eklemek isterim ben akp'ye inan insanları şöyle yorumluyorum.

Bir zamanlar peygamber efendimize inanmayan insanlar vardı ölülerini dahi diriltip kaldırıp konuşturmasına rağmen buna büyü dediler ve eziyet etmeye devam ettiler.

işte akp'ye inanan zihniyette buradaki müşriklere çok benziyor, hala din'i kullanıp duygu sömürüsü yapıp oy veren destekleyen insanlar var yazık size ...

• dünya gelişiyor , teknoloji de gelişiyor . gençler daha bilinçli. senin bu ''sözde'' iyi niyetle yaptığı şeyleri bile beğenmiyoruz. çünkü daha iyisini istiyoruz . fakat o dönemi görmüş nesil yüzünden akp seçiliyor. gençlerin %90'ı istemiyor . biz takım tutar gibi parti tutmuyoruz. siz geçmişe bağlı kalmışsınız geçmişin tramvasını üstünden atamamışsınız. akp yerine bir başka parti gelse ve kötü yönetse gençler gene sesini çıkaracak sosyal medyayı kullanacak. fakat iş gene sandıkta bitecek. buna neden olanda sizin nesiliniz.

dini kullanması cabası. saadet'e can kurban la. muhafazakarsan git saadet'e ver la. akp nedir birader akp nedir.

en uyuz olduğum maddeleri saymışsın resmen. dünya gelişiyor istesen de öyle olamaz.
  • amca sende beyin yokmu aradan 14 sene geçti her ülke gelisicekdi de biz mal gibi kalcakmiydik ? eskiden tv yoktu şimdi her evde var helal olsun akp diyosun resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ne kadar AKP'sevmesem de adamın yazdıklarına katılıyorum. Ekonomi ve sağlık politikaları ne kadar iyiyse eğitim politikaları da o kadar kötü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.