Şimdi Ara

Madde bilinçli midir, Farkındalığı var mıdır,bilinçli seçimler yapmış mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elbette ,bilimin tarafındayım yoksa bertaraf oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

Beyin haricinde madde ve enerjinin doğada bilinen hiçbir formasyonu bilinç oluşturacak bir düzende bulunmamaktadır.

Beyin gibi bir et tomarının bilincinin olduğunu biliyorsunuz ama beyini oluşturan atomik düzeydeki parçacıkların bilinç sahibi olduğunu kabul etmiyorsunuz. İnsanlar maddeden bağımsız olan ve maddeden bağımsız olduğu halde Tanrı'nın bütün herşeye güç geçirebildiğini kabul ediyorlar, ama hayatımızı bizatihi oluşturan ve hayatımızın bütün zamanlarında ve mekanlarında bulunan maddenin bilinç sahibi olmadığını iddia ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 1 Mayıs 2016; 21:48:33 >
  • Doğrudur
  • Edit : Maddeyi oluşturan atomik düzeydeki parçacıkların enerjiden ibaret olduğu noktasında kaynak da verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 16 Haziran 2016; 12:48:25 >
  • Şayet yüzey altında bir enerji saklıyorsa bu yuzeyin yırtılması sonucu açığa enerji çıkabilir mantığını destekleyebilir.

Dini varyasyonun bolumle ilgisi yok ancak fikir vermesi bakımından beyan etmek isterim. Onlar ilahın evladı var dediklerinde neredeyse yerler ve gokler yırtılacaktı denmekte.

Bir atomu oluşturan ana bireyin oluşmuş alt birimiyle kendisinden başka Bi tane daha yapması istenirse yuzeyi yırtabiliriz sonucu çıkıyor.

Bu halde yırtılan yuzeyin muazzam bir enerji kaynağı olabileceği soylenebilir.

Sanırsam pulsarlar buna örnek olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 16 Haziran 2016; 13:55:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Şayet yüzey altında bir enerji saklıyorsa bu yuzeyin yırtılması sonucu açığa enerji çıkabilir mantığını destekleyebilir.

Dini varyasyonun bolumle ilgisi yok ancak fikir vermesi bakımından beyan etmek isterim. Onlar ilahın evladı var dediklerinde neredeyse yerler ve gokler yırtılacaktı denmekte.

Bir atomu oluşturan ana bireyin oluşmuş alt birimiyle kendisinden başka Bi tane daha yapması istenirse yuzeyi yırtabiliriz sonucu çıkıyor.

Bu halde yırtılan yuzeyin muazzam bir enerji kaynağı olabileceği soylenebilir.

Sanırsam pulsarlar buna örnek olabilir.

Hocam senin yazılarını genelde anlamıyorum Bence sadeleştirmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 16 Haziran 2016; 14:03:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

bana vardır gibi geliyor. çeşitli koşullarda çeşitli şeyler yapmak istiyorlar. en basidinden (+), (-)'yi çekmek istiyor. (-)'de (+)'ya gitmek istiyor. kararlı hale gelmek istiyorlar.

hepsi aynı şeyi istedikleri için iradeleri yokmuş gibi düşünüyoruz ama ya hepsi iradelerini bu yönde kullanıyorlarsa?

Cevap için teşekkür ederim.

Ya, onları o fizik yasaları içerisinde tutan bir takım güç veya güçler var ki bu "müthiş bir büyü" ya da kendi iradeleri ile bu yasalara bağlı kalıyorlar, dolayısıyla ben bu 2 seçenekten ikincisini seçiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 16 Haziran 2016; 14:15:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarog

Evrendeki unsurlar anlaşmışçasına hareket etmiyor bu tamamen senin varsayımın.
    Görünen yapılar fizik kuralları dahilinde açıklanabilir ve bu kurallar parçacıkların insiyatifinde değildir, örneğin kütleçekim.

Forumdaki bir arkadaşımız kuantum fiziği üzerine çalışan laboratuvarlarda atom altı parçacıklarının nasıl inisiyatif alıp fizik kurallarını çiğnediğini şöyle anlatıyor:

Bugün kuantum üzerine çalışan her labaratuvarda , hergün fizik ötesi mucize yaşanıyor.Atom altı bir parçacığın hem sağa hem sola gittiği , hem sağa hem sola döndüğü , hem var olup hem yok olduğu , hem heryerde hem de hiçbir yerde olduğu , her gün gözlemleniyor.

ve devamı:

Kuantum üzerine yapılan binlerce deneyde , binlerce bilime aykırı , sağduyuya aykırı , akıl ve mantığa aykırı , daha da önemlisi Fiziğe aykırı olay meydana gelmektedir.Evrenin , atomaltı düzeyde , çok başka kuralların işlediği , bambaşka bir alemi olduğu apaçık ortadadır.Bizim 3 boyutlu fizik alemimizi anlamak için oluşturdurduğumuz fizik kanunları , bu atomaltı boyut aleminde çalışmamaktadır.

ve yazının tam metni:

Bugün; 16:25:46 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    Şu an bu yazdıklarımı okurken muhtemelen yanıbaşınızdan karanlık madde geçmektedir.Ya da içinizden geçiyordur.Galaksimizi oluşturan maddenin 7 katı kadar karanlık madde olduğunu bilim bize söylüyor.Karanlık maddenin de 2 katı kadar karanlık enerji var.Evrende sadece %5 oranında madde vardır.Geri kalan %95'i de karanlık madde ve karanlık enerjidir.Bunlar hurafe veya uydurma değil , bilimsel gerçeklerdir.Tüm bilimsel gerçeklere rağmen , maddeden ötesine inanmamak bilime kafa tutmaktır.

Kuantum fiziği bize maddenin ötesinde , 3 boyuttan daha yüksek boyutların var olduğu bir gerçeklik sunmaktadır.Geçmişte imkansız , gerçek dışı , mucize olarak kabul edilen ve bilim dışı olarak görülen her türlü imkansızlığın , evrende mümkün olduğunu ispatlayan , evrenin , bizim bildiklerimizin çok ötesinde bir yapısı olduğunu ortaya koyan Kuantum Fiziği , Fizik ötesinin , metafiziğin ta kendisidir.

Konuyu açan arkadaş neden hiç fizik ötesi mucizeler yaşanmıyor diye sormuş.Bugün kuantum üzerine çalışan her labaratuvarda , hergün fizik ötesi mucize yaşanıyor.Atom altı bir parçacığın hem sağa hem sola gittiği , hem sağa hem sola döndüğü , hem var olup hem yok olduğu , hem heryerde hem de hiçbir yerde olduğu , her gün gözlemleniyor.Kuantum üzerine yapılan binlerce deneyde , binlerce bilime aykırı , sağduyuya aykırı , akıl ve mantığa aykırı , daha da önemlisi Fiziğe aykırı olay meydana gelmektedir.Evrenin , atomaltı düzeyde , çok başka kuralların işlediği , bambaşka bir alemi olduğu apaçık ortadadır.Bizim 3 boyutlu fizik alemimizi anlamak için oluşturdurduğumuz fizik kanunları , bu atomaltı boyut aleminde çalışmamaktadır.

Fizikötesini ve metafiziği görmek isterseniz , biraz kuantum Fiziği araştırmanız yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 16 Haziran 2016; 21:43:42 >

• O arkadaş kuantum fiziğini çok yanlış anlamış. Ama bu yazıdan bile parçacıkların insiyatif alıp
    bilinçli hareket ettikleri sonucu çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarog

O arkadaş kuantum fiziğini çok yanlış anlamış. Ama bu yazıdan bile parçacıkların insiyatif alıp
    bilinçli hareket ettikleri sonucu çıkmaz.

Peki arkadaşın yanlışlarını siz düzeltin, tabiki madde belirli fizik kuralları içerisinde çalışıyor, ama düşünsenize madde bilinçli değilse bu sistematik düzen nasıl oluştu,maddenin bilinçli olduğu tezini kabul etmek bu evrendeki düzeni bir tanrıya atfetmekten daha kolay ve mantıklı, madde bilinçli değilse bu atomlar böyle sistematik bir düzeni nasıl kuruyor, sakın evrende düzen yok anarşi var demeyin, çünkü bu çıkmazda diretmek anlamına geliyor.

Dolayısıyla atomik dünyanın üstünde fizik kuralları yine işler ama Kuantum Fiziğine göre atom altı dünyada ise fizik kanunları olmadığı gibi, atomik düzeydeki parçacıkların "onların kanunları diye tesmiye edeceğimiz" bir düzenleri yok, dolayısıyla atomaltı parçacıkları nın mantığa aykırı hareket etmeleri münasebetiyle ve bir kanunlarının olmaması münasebetiyle inisiyatif aldıklarını söyleyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 17 Haziran 2016; 14:09:17 >

• Insani duygularla mevzuya yaklasip, sizce negatif yuklu parcaciklar uzuluyorlar midir ? Sonucta negatif iyi bir sey degil bence.... Demek gibi bir sey bu.
    Pozitife pozitif, negatife negatif; maddeye madde, atoma atom, parcaciga parcacik diyen biziz. Bambaska bir akilli ve duygusal varlik, bambaska bir terminoloji ile olaylari bambaska yorumlayabilirdi. Sizce zubeydinler mikit olunca gugukluyorlar midir ? Bence hayir..
    Asagi yukari boyle bir soruya cevap ariyoruz.
    Belirli bir kural seti var, her sey bu kural setine uyuyor; cunku biz bu seti zaten gozlemlerimiz sonucu olusturmusuz. Kurali da, uyan maddelerin de, duygulari da biz uyduruyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanoğlu her şeyde bir keramet aramaya pek meraklı, işte konudaki muhabbetin çıkış noktası da bu. Aynı yükler neden birbirini itiyor, zıt veya farklı yükler neden birbirini çekiyor? Öyleyse bilinç vardır demek... Atomlar bunu istisnasız yapınca bilinçli mi oluyor? Peki her zaman aynı şeyi yapmasalar; bazen itseler, bazen çekseler, bazen de hiçbir şey yapmasalar? O zaman yine bilinçli diyecektiniz; hatta o zaman bu konuda daha çok diretecektiniz: "Kafasına göre karar veriyor kesin bilinç var." diye düşünecektiniz. Bilinç nedir önce onu iyice bir tanımlamak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Insanoğlu her şeyde bir keramet aramaya pek meraklı, işte konudaki muhabbetin çıkış noktası da bu. Aynı yükler neden birbirini itiyor, zıt veya farklı yükler neden birbirini çekiyor? Öyleyse bilinç vardır demek... Atomlar bunu istisnasız yapınca bilinçli mi oluyor? Peki her zaman aynı şeyi yapmasalar; bazen itseler, bazen çekseler, bazen de hiçbir şey yapmasalar? O zaman yine bilinçli diyecektiniz; hatta o zaman bu konuda daha çok diretecektiniz: "Kafasına göre karar veriyor kesin bilinç var." diye düşünecektiniz. Bilinç nedir önce onu iyice bir tanımlamak gerek.

Hocam bilinç derken farkındalığı kast ediyorum. zaten madde evrendeki düzen yerine karmaşayı yapsa o zaman bilinçli değil derdim, evrendeki bu sistematik düzen biryerlerde- bazı güçlerde bilinç olduğu noktasında bizi şüphelendiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutbulmus

quote:

Insanoğlu her şeyde bir keramet aramaya pek meraklı, işte konudaki muhabbetin çıkış noktası da bu. Aynı yükler neden birbirini itiyor, zıt veya farklı yükler neden birbirini çekiyor? Öyleyse bilinç vardır demek... Atomlar bunu istisnasız yapınca bilinçli mi oluyor? Peki her zaman aynı şeyi yapmasalar; bazen itseler, bazen çekseler, bazen de hiçbir şey yapmasalar? O zaman yine bilinçli diyecektiniz; hatta o zaman bu konuda daha çok diretecektiniz: "Kafasına göre karar veriyor kesin bilinç var." diye düşünecektiniz. Bilinç nedir önce onu iyice bir tanımlamak gerek.

Hocam bilinç derken farkındalığı kast ediyorum. zaten madde evrendeki düzen yerine karmaşayı yapsa o zaman bilinçli değil derdim, evrendeki bu sistematik düzen biryerlerde- bazı güçlerde bilinç olduğu noktasında bizi şüphelendiriyor.

Düzen diye bir şey yok, kaos var. Kaostan düzene doğru gidip tekrar kaosa gidiyor. Ayrıca + - birbirini çekiyorsa ne olmuş? Neyin farkındalığı yahu! Bir taş parçası neyin farkındalığını yaşıyor, veya bir demir? Cam parçası? Insanoğlu otta bokta keramet aramaya meraklı ve meyillidir. Net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Haziran 2016; 20:43:58 >

• quote:

quote:

quote:

Düzen diye bir şey yok, kaos var. Kaostan düzene doğru gidip tekrar kaosa gidiyor. Ayrıca + - birbirini çekiyorsa ne olmuş? Neyin farkındalığı yahu! Bir taş parçası neyin farkındalığını yaşıyor, veya bir demir? Cam parçası? Insanoğlu orta bokta keramet aramaya meraklı ve meyillidir. Net.

Tabi evrendeki bu güzelliklerin kaos olduğuna inansaydım ben de evrende bilinç aramazdım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Düzen diye bir şey yok, kaos var. Kaostan düzene doğru gidip tekrar kaosa gidiyor. Ayrıca + - birbirini çekiyorsa ne olmuş? Neyin farkındalığı yahu! Bir taş parçası neyin farkındalığını yaşıyor, veya bir demir? Cam parçası? Insanoğlu orta bokta keramet aramaya meraklı ve meyillidir. Net.

Tabi evrendeki bu güzelliklerin kaos olduğuna inansaydım ben de evrende bilinç aramazdım.

Tamam kardeşim, sensin. Demirde bilinç var. Geçen gün anahtarlarım konuşmuyordu benimle meğer bana trip atmışlar. Eşyalar kaybolmaz saklanır, çünkü bilinçleri var.

Rasyonal bir insan olmayan şeyleri aramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Haziran 2016; 17:14:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam kardeşim, sensin. Demirde bilinç var. Geçen gün anahtarlarım konuşmuyordu benimle meğer bana trip atmışlar. Eşyalar kaybolmaz saklanır, çünkü bilinçleri var.

Hocam zaten ben konuşurlar, saklanırlar demedim, farkındalıkları var mı yani ne yaptıklarının farkındalar mı demek istedim, eğer maddeye bilinç vermezsek hayatın kökenindeki gizemi ve harikuladeliği iyice büyütmüş oluruz diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

maddeye ait bilinci kendi bilinç çerçevesinde anlamaya çalışan "rasyonel" insan

sizin biliminize de rasyonelliğiniz de limon sıkılmalı ekşimik bi tad vermesi açısından yani..

kutbulmuş burada neye cevab arıyorsun ..buradakiler cevabı çoktan bulmuş itikad umdesi haline getirmiş ..bi hariciden beter kemikleşmiş inad ile bu umdeyi yoğurmuş arkadaşlar var burada..

" diyaletik materyalizm " mutlak doğru adamlar için

bilinçsiz maddenin bilinçli kopmlex varlıklar inşaa edebileceğini bu mutlak dogmadan hareketle kabul ediyorlar..

kainatı bizleri var eden madde bilinçsiz ama bizler bilinçli rasyonel akıllı zeki varlıklarız diyolar beni de gülmekten kırıp geçiriyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

maddeye ait bilinci kendi bilinç çerçevesinde anlamaya çalışan "rasyonel" insan

sizin biliminize de rasyonelliğiniz de limon sıkılmalı ekşimik bi tad vermesi açısından yani..

kutbulmuş burada neye cevab arıyorsun ..buradakiler cevabı çoktan bulmuş itikad umdesi haline getirmiş ..bi hariciden beter kemikleşmiş inad ile bu umdeyi yoğurmuş arkadaşlar var burada..

" diyaletik materyalizm " mutlak doğru adamlar için

bilinçsiz maddenin bilinçli kopmlex varlıklar inşaa edebileceğini bu mutlak dogmadan hareketle kabul ediyorlar..

kainatı bizleri var eden madde bilinçsiz ama bizler bilinçli rasyonel akıllı zeki varlıklarız diyolar beni de gülmekten kırıp geçiriyorlar..

Dedi bilimle uzaktan-yakından alakası olmayan dogmatik inançlı. Sizin dogmatik inançlarınızı ne yapmalı peki? İnanmak istediğin gibi inanırsın mümin kardeş. + ve -'nin birbirini çekmesini sen bilinç olarak görüyorsan ortada tartışacak bir şey yok demektir. Ona bilinç denmez fizik kuralı denir. Önce bilinç nedir, fizik kuralı nedir onu öğren. "Bu kuralları kim koydu peki"ye getirmeye çalışıyorsunuz lafı işte. Bu kuralları koyan var mı yok mu bununla ilgili bir şey demedim(k). Bir gün şu inançlı kardeşler bir kez olsun " Zaten Kur'an'da yazıyordu yeaaa" minvalinde lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmadan önce atom ve altındaki parçacıklardaki bilincin varlığını bilimsel metotlarla kanıtlarlarsa işte o zaman bu konularda kendilerini umursayabiliriz. Aksi halde inançlarla ilgilenmiyoruz, bilgiyle ilgileniyoruz.

Bir de aynaya bakıp gülmeyi dene, bakalım ne göreceksin.

• tamam

aynaya baktığım yakışıklı birini görüyom

gülümseyincede gamzem çıkıyo
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.