Şimdi Ara

MacOS High Sierra duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın geçen yıl itibariyle yeniden isimlendirdiği masaüstü işletim sistemi macOS, WWDC 2017 fuarında yeni sürümüne kavuştu. MacOS High Sierra adındaki yeni işletim sistemi bir önceki sürümün daha elden geçirilmişi olarak tanımlanıyor.


     


    Zaten isimlendirme de bunu gösteriyor. Geçen yılın macOS Sierra sürümünden sonra bu yıl macOS High Sierra karşımıza çıkıyor. Apple yeni sürümde daha derin teknolojilere ve iyileştirmelere odaklanıyor.


     


    Safari


     


    En hızlı internet tarayıcısı sloganı ile sahneye çıkan Safari, yeni sürümde geliştirilmiş. Video reklamlarının otomatik oynatılmasını engellemeye başlayacak Safari ayrıca akıllı takip koruması ile kullanıcının gezinti geçmişini koruma altına alıyor.


     


    Mail


     


    Mail özelliği bölünmüş ekran özelliğine entegre olmuş durumda ve bir pencerede farklı uygulamalar açıkken diğer pencerede ise mail hazırlanabiliyor. Yine epostaların aramalarda daha hızlı bulunabilmesinin yolu açılmış.


     


    Fotoğraflar


     


    Fotoğraflar uygulaması yeni düzenleme araçları kazanırken daimi bir kenar çubuğu ve filtreleme için yeni bir aşağı açılan menü geliştirilmiş.


     


    Yeni dosya sistemi


     


    Özellikle platformların daha güvenli hale getirilmesi adına Apple’ın uyguladığı şifreleme yapısına daha uyumlu olduğu belirtilen Apple File System (APFS), hem büyük boyutlu hem de fazla parçadaki dosyayı daha verimli ve hızlı bir şekilde depolayabilecek. Bunu yaparken güvenlikten de ödün vermeyecek. APFS, OS X’te 10.7 sürümünden bu yana yer alan Full Disk Encryption özellikleri ile iOS 4’ten beri sunulan güvenlik özelliklerini tek bir yapıda buluşturuyor.


     


    Ayrıca Bkz.10.5 inçlik iPad Pro’ya merhaba deyin

    Kullanıcılar diskteki bölümler için şifrelemeyi kapatabileceği gibi tüm dosyalar için tek şifre belirleme, her dosya veya dizin için ayrı parolalar atama gibi imkanlara sahip olacak. AES-XTS veya AES-CBC şifreleme yöntemlerini kullanan APFS sayesinde cihaza fiziksel erişiminiz olsa bile dosyaların içeriğini görüntülemeniz olanaksız olacak.


     


    Metal 2


     


    Apple’ın grafik motoru Metal yeni nesle terfi ediyor. Grafiklerin 10 kat daha iyileştirildiği yeni sürümde ayrıca harici grafik kartı kutularına da akıcı destek geliyor. Thunderbolt 3 destekli MacBook ürünleri artık harici grafik desteği alabilecek. Yine sanal gerçeklik motorları sisteme daha iyi entegre edilebilecek. MacOS High Sierra sürümü önümüzdeki saatlerde beta sürümüne açılacak.


     







  • Ayrıca, Safari'ye güncel JavaScript sürümü ECMAScript 2015 ve işletim sistemine yerel olarak H265 video codec desteği de geliyor.

    Üstelik işletim sistemi kullanılırkenki tüm animasyonlar Metal 2 desteklenecek biçimde yeniden yazılmış Bu da her türlü daha akıcı animasyonlar ve daha az enerji tüketimi demek.

    Az da olsa her türlü hoş gelen yenilikler bunlar.

  • Belli ki appleda "kafalar iyi"

  • Mac air kullanıyorum ilk açtığım gün windows yüklemek için açtım macos u daha da açmadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Ben WWDC'nin tamamını izledim. 10 kat artan drawcall throughput. Bunu 10 kat daha iyi grafik olarak algılamak saçmalıktır.

    Kısacası apple'ın böyle bir iddaası yok.

  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Ya işte dediğim de tam olarak bu , nasıl bir hype inşa ediyorlar baksana.

    Ben yayını izleyemedim , yemek yiyordum.

    Youtube'da DH'nin yayınına 5 dk baktım , kapatmam bir oldu. DH'nin sahibi de yanındaki editörde sokakta Apple adını duyunca eriyen adamlar gibi , ballandıra ballandıra yayın yapınca kapattım.

    10 kat artış olsa zaten , ya bu Apple ürünleri muadilleri 150 fps verirken 15 fps veriyordu şeklinde izah edilebilir ( ki değil , donanım belli çıktı belli. Az çok OpenGL veya Metal'den kayıp olur o da yüzde 10 vs dir) ya da grafik alanında devrim oldu şeklinde açıklanır ki ikisi de mantıksız.

    O zaman millet elindeki bütün konsol pc vs ne varsa çöpe atsın.

    Dh'nin kalitesi çok düştü çok.
  • Kullanım oranı düşük bir işletim sistemi için ayırdığınız enerji ve o kadar mesut bir yazı diliniz varki şuan şaşırıyorum. Ekrem bey biraz daha ortadan bakın teknolojiye. Build 2017 için bu heyecanı göremediğim için eleştiriyorum. Biz teknoloji seviyoruz Apple değil.

  • catlion C kullanıcısına yanıt
    Kullanım oranı düşük dediğiniz işletim sistemi tüm uygulama satışlarından elde edilen paranın %50sini elinde tutuyor.
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Anlamadım ios mu macos mu bu dediğiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 katmış

    Böyle bir iyileştirme olduysa daha önce hiç çalışmıyormuş demekki



    Benim oynadığım oyunlar da opengl destekli demekki metal değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 kat iyi grafiklerden neden herkes oyun anlamış ki mac'in böyle bir iddiası mı var?

  • Ben 100 kat diye biliyordum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akasha_Ether

    10 katmış

    Böyle bir iyileştirme olduysa daha önce hiç çalışmıyormuş demekki



    Benim oynadığım oyunlar da opengl destekli demekki metal değil

    Haber yarım yamalak ve yanlış, okuyan da yarım haberi okuyunca böyle oluyor demek ki. Metal 2, Metal'e göre yapılabilecek draw call sayısını 10 kat geliştirdi deniyor. Ve ilk Metal'in de, Opengl'e göre draw call sayısını 10 kat artırdığını söylediler. Yani Opengl'e göre draw call'da 100 kat artış var diyorlar

    Bilmeyenler için söyleyeyim, draw call; işlemcinin gpu'ya çizimi yapması için verdiği komuttur. İşlemci darboğazı dediğimiz olay da yeteri kadar draw call yapılamamasından kaynaklanır.




  • madator kullanıcısına yanıt
    eulogy kullanıcısına yanıt
    Haberde ciddi bir hata var konu grafik değil draw call. Hani cpu'ya binen yük azalacak, darboğaz azalacak diye DirectX 12'yi ve Vulcan'ı bekliyorduk ya, Metal ve Metal 2'nin daha iyi olduğu konu burası. Metal 2, aynı donanımda ilk Metal'e göre 10 kat, OpenGL'e göre 100 kat daha fazla draw call yapabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exterminio

    Haberde ciddi bir hata var konu grafik değil draw call. Hani cpu'ya binen yük azalacak, darboğaz azalacak diye DirectX 12'yi ve Vulcan'ı bekliyorduk ya, Metal ve Metal 2'nin daha iyi olduğu konu burası. Metal 2, aynı donanımda ilk Metal'e göre 10 kat, OpenGL'e göre 100 kat daha fazla draw call yapabiliyor.


    Dostum bilgilendirdiğin için sağol :)

    Aslında ben şaka amaçlı yazmıştım, ama gerçek çıktı :)

    Doğrudan grafik olmadığını tahmin etmiştim zaten ama tam olarak ne olduğunu anlamamıştım.Sayende yeni bir şey öğrenmiş oldum.
  • sierra beğenmemiştim başta güzel gibi gelmesine rağmen bakalım high sierra nasıl olacak
  • Haberde grafiklerin 10 kat iyileştirildiği diyor ben performans olarak anladım.

    Bir de şu var

    Mobil grafik birimleri i7 işlemci kullanırken ne kadar darboğaza sebep olabilir ki. Bence gözle görülmeyecek kadar azdır o darboğaz.

    Eğer senin dediğin doğruysa bu da fos çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akasha_Ether -- 6 Haziran 2017; 18:48:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmiş geçmiş en sönük macos

  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Lansman tekrarını izleyin hocam draw call'dan bahsediyorlar. Ama şöyle düşünün, Metal 2 harici ekran kartlarını da destekliyor, hatta external gpu için artık makine öğrenmesi işlemlerini de destekliyor.
  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Gelmiş geçmiş en dandik haber daha çok. Eğer gelişmeleri anlamadıysanız, macOS ile pek önemli bir işiniz yok demektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.