Şimdi Ara

macOS’a gelen StageManager özelliği nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • macOS’a gelen StageManager özelliği nedir?



    WWDC 2022 etkinliğinde tanıtılan macOS Ventura işletim sisteminin dikkat çekici yeniliklerinden birisi Stage Manager adındaki gelişmiş çoklu görev yöneticisiydi. Özellikle iPadOS 16 ve macOS Ventura bu açıdan birbirine yaklaştı diyebiliriz.



    Stage Manager nedir?



    iPadOS 16 güncellemesinde de karşımıza çıkan gelişmiş çoklu görev yöneticisi macOS Ventura güncellemesinde de benzer bir tasarım sunuyor. Kullanıcılar sol tarafta sıralanan pencereleri gruplayabiliyor ve gruplar arasında pencere değişimi yapabiliyor. Aktif olan pencereler ise ortada yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Dizüstüleri aratmayacak özellikleriyle iPadOS 16 tanıtıldı: İşte yenilikler



    Ekranda yer alan görev pencerelerinin boyutları ayarlanabilirken yine pencereler arasında sürükle-bırak işlemleri yapılabiliyor. Özellik, Kontrol Merkezi üzerinden aktif edilebiliyor ve otomatik olarak sıralama yapıyor.



    Mission Control ve Spaces uygulamaları da dahil olmak üzere Stage Manager diğer macOS pencereleme araçlarıyla uyum içinde çalışıyor ve kullanıcılar tek tıklamayla masaüstlerine kolayca ulaşabiliyor.




    Kaynak:https://knowtechie.com/stage-manager-for-macos-ventura-is-a-multitaskers-dream/







  • güzel böyle bir şeyi ne zamadır bekliyordum. o kadar saçma eksiklikler vr ki...garip

  • Hala bir ses karıştırıcısı yok, çok eksiği var. Sene 2022.

  • Hyper-X H kullanıcısına yanıt
    Ben de finder'i sevmiyorum hiç. Özellikle ağ sürücüsüne bağlanma çok kötü. Her sene de yeni sürüm çıkartıp duruyorlar. Tam eksikleri kapandı olgunlaştı derken bir sürüm daha çıkıyor. Doğru dürüst değişen bir şey de yok. Yerleşik uygulamalara yapılan güncellemeleri yenilik diye sunuyorlar. Güncelleme periyotları 2 hatta 3 seneye çıkmalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.