Şimdi Ara

macOS 13 Ventura tanıtıldı: İşte özellikleri ve güncelleme alacak Mac'ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • macOS 13 Ventura tanıtıldı: İşte özellikleri ve güncelleme alacak Mac'ler



    Apple bugün düzenlediği WWDC 2022 etkinliğinde oldukça önemli duyurulara imza attı. Cupertinolu teknoloji devi yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı kapsamında yeni masaüstü işletim sistemini de sahneye çıkardı. macOS 13 Ventura, Mac deneyimini daha da iyi hale getirmeye yardımcı olan güçlü özellikler ve yenilikler içeriyor.



    macOS 13 Ventura tanıtıldı: İşte özellikleri ve güncelleme alacak Mac'ler



    İşletim sistemi, açık uygulamaları ve pencereleri otomatik olarak düzenleyen Stage Manager adlı yeni bir özellikle geliyor. Stage Manager, Mac kullanıcılarına uygulamalar ve pencereler arasında kolayca geçiş yaparak önlerindeki işe odaklanmaları için yepyeni bir yol sunuyor. Böylece kullanıcılar işlerine odaklanırken bir yandan da her şeyi tek bakışta görme olanağına sahip oluyor.



    macOS 13 Ventura tanıtıldı: İşte özellikleri ve güncelleme alacak Mac'ler



    Yeni macOS sürümüne eklenen Süreklilik Kamerası, Mac müşterilerinin iPhone'larını web kamerası olarak kullanabilmelerini sağlıyor. Hem de daha önce web kamerasında mümkün olmayan beceriler ile birlikte. Süreklilik özelliğinin gücü sayesinde Mac, yakınındaki iPhone’un kamerasını aygıtı uyandırmaya veya seçmeye gerek kalmadan otomatik olarak tanıyıp kullanabiliyor. Hatta daha fazla esneklik için iPhone kablosuz olarak da Mac’e bağlanabiliyor.



    Handoff artık FaceTime'da mevcut. Kullanıcılar iPhone veya iPad’lerinde başlattıkları bir FaceTime görüşmesini Mac’lerine kolayca aktarabilecekler. Hareket halindeyken devam etmeleri gerektiğinde iPhone’a ya da iPad’e geçiş yapabilmeleri de mümkün olacak.



    macOS 13 Ventura tanıtıldı: İşte özellikleri ve güncelleme alacak Mac'ler



    Safari, macOS Ventura’da kullanıcıların beraber gezinebilmeleri için yepyeni bir özellik sunuyor. Paylaşılan Sekme Grupları ile arkadaşlar, aile üyeleri ve iş arkadaşları en sevdikleri siteleri Safari’de paylaşabiliyor ve diğer kişilerin hangi sekmelere baktıklarını canlı olarak görebiliyor. Bunlara ek olarak kullanıcılar Safari üzerinden Mesajlar’da sohbet veya FaceTime’da görüşme başlatabiliyor.



    macOS 13 Ventura tanıtıldı: İşte özellikleri ve güncelleme alacak Mac'ler



    Safari tarayıcısı önemli ölçüde hızlandırıldı, uygulamanın güç tüketimi azaltıldı. Ayrıca biyometrik doğrulama için Face ID ve Touch ID teknolojilerini kullanarak cihazlarda, web sitelerinde veya uygulamalarda güvenli bir şekilde oturum açmayı sağlayan Geçiş Anahtarı işlevi eklendi.



    macOS Ventura'da Spotlight gezinmeyi kolaylaştıran güncellenmiş bir tasarım alıyor. Ayrıca daha tutarlı bir deneyim sunan yeni özellikler ve dosyaları hızla önizlemek için Hızlı Bakış özelliğine kavuştuğunu belirtelim. Canlı Metin desteği artık uygulamalardaki ve Spotlight aramasındaki tüm içeriği kapsıyor.



    macOS 13 Ventura tanıtıldı: İşte özellikleri ve güncelleme alacak Mac'ler



    macOS Ventura’nın geliştirici beta sürümü bugünden itibaren developer.apple.com adresinde Apple Geliştirici Programı üyelerine sunulacak. Halka açık beta sürümü ise gelecek ay beta.apple.com adresinde Mac kullanıcılarına sunulacak. macOS Ventura bu sonbaharda ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak yayınlanacak.



    macOS 13 Ventura güncellemesi alacak cihazlar:




    • iMac: 2017 veya sonrası

    • iMac Pro

    • MacBook Air: 2018 ve sonrası

    • MacBook Pro: 2017 ve sonrası

    • Mac Pro: 2019 ve sonrası

    • Mac mini: 2018 ve sonrası

    • MacBook: 2017 ve sonrası

    • Mac Studio







  • Eğer yanlış anlamadıysam ,

    Mac tarafında Gaming olmaz deniliyordu hep , ve yoktu da,ancak bu akşamki sunumdan sonra ;
    Bye bye Nvidia ,adios Amd denilebilir mi?

    Macbook Air'de fansız !1080p 60fps ultra ayar ile Cyberpunk 2077 oynadığınızı hayal edin.

    Bu teknik olarak artık mümkün mü?.

    Zira Resident Evil Village 'ı portladık cayırcayır çalışıyor dedi capcom'lu Japon abisan....

  • Paranın kokusunu alırlarsa oyunlarını getirebilirler. Donanımlık, teknik bir durum yok. Sırf profesyonellerin ilk tercihi diye Mac kullanıcı profilini profesyonel-üretkenlikle bağdaştırdıkları için oyun oynayacak kitlesi az diye varsayım yapıldığı için durum böyleydi ama tüketim için de kullanılıyor. Resident Evil Village'i bir yıl ertemeli getirtmeleri standart bir durum. Capcom zaten istese diğer platformlarla aynı zamanda çıkarması lazımdı. MetalFX upscaling yeni nesil oyunlar için iyi bir gelişme olmuş, Nvidia ve AMD'de bu tarz çözümler sunuyordu. Microsoft'un DirectStorage gibi yükleme hızı arttıran bir çözüm de sunmuşlar. Capcom'u elinden sürükleyip Resident Evil Village getirmişler. Bence yapabilecekleri maksimum efor bu.


    İşin özü mahalledeki topun sahibi kimi oynatmak istiyorsa ona oynatır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son M1 Ultra da RTX3090'ın içinden geçiyor diyorlardı 3070'e yaklaşamadı. Ona göre hayal et derim ben :D
  • sendemail kullanıcısına yanıt
    Mac ile zaten oyun oynarsın ama tercih edilmiyor oyun geliştiricileride pek hevesli değiller zaten oyunlar için bazı teknik sorunlar (yazılım tabanlı) var galiba mesala Linux'de aynı oyun 100 fps Windows'da 200 küsür optimizasyon dicekler ama evet etkisi vardır ama o kadarda değil bence.

  • @Kerim5100 @zdniz @esmerbuyucu



    Nvidia'nın yeni kartları (4000 serisi) Gpu'lar ,3000 serisi Rtc 'lere kıyasla %50 daha güçlü 2 kat ram fakat güç tüketiminde de 2 kata varan artışı söz konusu dşye bahsediliyor....


    M1 Max ve M2 'in geldiği durum da ortada ,


    Bu bilgiler ışığında , sizce endüstriyel tarafta (3d studio max , Maya,Cad/Cam vs.r ) Nvidia hakimiyeti Apple 'a geçer mi sizce ,

    Sadece görüşünüzü merak ettim arkadaşlar .

    Cevaplarınız için teşekkür ederim.

  • sendemail kullanıcısına yanıt
    Endüstriyel tarafta durumun değişeceğini sanmıyorum.
    Belki freelancer çalışanlar gerçekten güçlenirse Apple'a kayabilir ama onun dışında ben zerre ihtimal vermiyorum ki 2 kat gücü ellerinin tersiyle itsinler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.