Şimdi Ara

Macbook Tivibu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Macbook için uygulama yazmadıklarından dolayı uzun süredir web üzerinde tivibu izliyordum. Tabiki bunun için silverlight.dmg yüklemek şart. Dün itibariyle tivibu çalışmamaya başladı. Tivibu'ya girmeye çalıştığımda belli bir silverlight'in yükleniyor çubuğu dönüyor ve sonra "Servislere ulaşılamıyor lütfen bağlantısınızı kontrol edin" gibi bir şey yazıyor. Tivibu benim için çok önemli bu yüzden iki gündür tivibu için uğraşıyorum. Bugün en sonunda ayarlarla uğraşamayıp windows kurdum. Ancak windows'u sadece tivibu için kursamda windows'u sevmediğimden dolayı sildim. Şimdi yeniden uğraşıyorum tivibu izleyebilmek için ne yapmalıyım. Silverlight'ı yanlışmı kuruyorum ama öyle olsa bugune kadar çalışmazdı, yada bir ayarı varda onumu yapmam lazım. Tivibu kullanıcılarının bana çözüm sunmalarını bekliyorum teşekkürler. İnternete fluid ile giriş yapanlar olmuş onuda belli bir süre kullandım ama 15-20 gün önce oda çalışmamaya başlayınca tivibuyu safari üzerinden izlemeye başlamıştım, ama artık çalışmıyor. Daha 1-2 ay önce aldığım ve beğenerek kullandığım macbook'u satıp sırf tivibu için windowslu bir ultrabook almak istemiyorum. Acil yardım lütfen.
     Macbook Tivibu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 6 Kasım 2014; 15:29:12 >

• Aynı sorun bendede var.Genellikle aynı hatayı alıyorum.Bezdirdi artık.Silverlightı baştan kurdum,dnsleri otomatik yaptım yine banamısın demedi.Bugun çalıştı allahtan.Kafasına esince çalışıyor.
  • mogosan kullanıcısına yanıt
    Bende de bir kaçgün önce öyle oldu. 1 gün çalışmadı ama yarını yeniden çalıştı. İşte bu saçmalığa dayanamıyorum. Bilgisayarın başında bekleyip "inşallah bugün açılır" diye beklemek saçmalık ben bu işin çözüm yolu vardır diye düşünüyorum ama nedir bilmiyorum. Bu arada 2 gündür silverlight'i kaç defa silip yeniden yükledim hatırlamıyorum ama yinede çalışmıyor.
  • Sorun Silverlight yada Tivibu'dan kaynaklanmıyor. Sorun tarayıcı kaynaklı.

Kısaca açıklamak gerekirse;
    Daha önce Tivibu Web kullandıysanız, Silverlight ilk açılışta tarayıcının Cache klasörüne bir daha yükleme yapmamak için kurulum yapıyor ve konfigüre ediyor. Ve Silverlight'ta eğer Cache klasöründe kurulum dosyaları ve konfigürasyonları varsa bir daha değiştirmeden onları kullanarak oturum açmaya çalışıyor. TTNET yakın zamanda Tivibu servislerini (konfigürasyonlarını) yenilediği ve ayarları değiştiği içinde eğer daha önce kullandıysanız ki bu sorunu yaşıyorsanız eskiden de Tivibu Web kullanmışsınız demektir, eski ayarlar üzerinden bağlanmaya çalışıyor ve haliyle hataya düşüyor.

Yapmanız gereken şey tarayıcınızın Cache klasörünü temizlemektir. Bende 1 haftadır bu sorunla cebelleştim ve Müşteri Hizmetleri de ısrarla bir sorun olmadığını ilettiler. Çünkü Tivibu masaüstü uygulamasını kullanabiliyordum orada bir sorun yoktu. Eğer Tivibu GO ile ilgili bir sorun olsa masaüstü programını da kullanamayacağımı söylediler. Bende bunun üzerine kullandığım Firefox tarayıcıdan Tivibu ve TTNET'e ait çerezleri sildim, olmadı. Daha sonra da Cache klasörünü temizledim ve sonunda girdi. Konfigürasyon sorunu olduğunu nasıl anladın derseniz, eğer Cache klasörünü silip Tivibu.com.tr'ye girerseniz Silverlight yaklaşık 3-5 dakika süren bir yükleme işlemi yapıyor ve bu işlemden sonra sorunsuzca kullanabiliyorsunuz.

Firefox'ta Cache Temizlemek için: Seçenekler > Gelişmiş > Ağ > Önbelleğe alınmış web içeriği bölümünden "Şimdi Temizle" tuşuna basarak temizleyebilirsiniz.

Chrome'da Cache Temizlemek için: Geçmiş > Tarama Verilerini Temizle > Zamanı "En baştan" ve aşağıdaki seçeneklerden de "Çerezler" ile "Önbelleğe alınan resim ve dosyalar" seçerek temizleyebilirsiniz.

Not: Çerezleri temizleyince "Beni hatırla" yaptığınız sitelerden Logout (çıkış) yapmış olursunuz. Yani "Beni Hatırla" yaptığınız sitelere tekrardan giriş yapmak zorunda kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 1 Aralık 2014; 22:12:42 >

• İlk olarak sorum masaustu uygulamasiyla nasil kullabildiniz.
    İkinci olarakta soylemek istedigim sifirdan firefox yukledigimde dahi calismadi. Chromeda hic zaman calismadi zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmckr kullanıcısına yanıt
    Tivibu.com.tr'den "İndir İzle" ye tıklayarak masaüstü uygulamasını indirebilirsiniz. Aynı web tarayıcı da ki gibi. Zaten uygulama demek yanlış olur bir nevi uygulamada Tivibu Web sayfasını açıyor. Uygulamada çalışmasının sebebi, Tivibu konfigürasyonları uygulamanın kendi içerisinde, tarayıcıdan bağımsız. Haliyle masaüstü uygulamasında bir sorun yok.

Firefox ve Chrome'da dediğim işlemleri yapın sorun %99 ihtimal düzelecek çünkü başka bir açıklaması yok sorunun. Eski ayarlarla bağlanmaya çalıştığı için servislere ulaşamıyor. Bunu şey gibi düşün, uydularda Turksat 3A'dan 4A'ya geçtiğinde nasıl 3A uyduasındaki ayarlar devre dışı kalıyor ve izlenmiyor, burda da aynı durum geçerli. Böyle birşey olmaması gerekiyor tabi ama yapılabilecek birşey yok. Buda Silverlight'ın bir hatası yada Tivibuda Silverlight'a yeni konfigürasyonları uygulaması için gerekli ayarlar yapılmamış.

• Siz Apple Mac kullandığınıza eminmisiniz. Çünkü tivibunun mac uygulaması yok sadece windowsta çalışabilecek uygulaması var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 1 Aralık 2014; 22:29:15 >
  • ahmckr kullanıcısına yanıt
    Evet ben Windows'tan bahsediyorum ama yine söylüyorum burada önemli olan Windows, Mac, Linux değil. Sorun tarayıcıların cache klasörü ve Silverlight eğer tarayıcının cache klasöründe konfigürasyonlar varsa yeni konfigürasyonları görmezden gelmesi.

Dediklerimi bir deneyin olmazsa o Macbook'a direk Windows kurun
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfallen

Evet ben Windows'tan bahsediyorum ama yine söylüyorum burada önemli olan Windows, Mac, Linux değil. Sorun tarayıcıların cache klasörü ve Silverlight eğer tarayıcının cache klasöründe konfigürasyonlar varsa yeni konfigürasyonları görmezden gelmesi.

Dediklerimi bir deneyin olmazsa o Macbook'a direk Windows kurun

3-4 hafta önce güncelleme geldikten sonra temiz kurulum (format derler windows'ta :D ) yapmıştım ve silverlight yada firefox yüklememiştim o tarihten sonra. Az önce ilk olarak firefox'u daha sonra silverlight'ı yükledim ve restart attım (gereksiz ama eski windows alışkanlığı :D ). Girmeye çalıştım yine aynı sorun. Daha sonra dediğiniz gibi cache belleği temizledim yine giriş yapamadım. Yani dediğinizin aksine burada öncemli olan mac, linux, windows olması. Ayrıca bu cihazın küçük bir bölümünede olsa windows yüklemeyi düşünmüyorum bu cihaza geçiş sebebim windowstan kurtulmak zaten. Aksi halde olsa bu cihazı aldığım fiyata çok güzel windowslu bir cihaz alabilirdim.

• Yazdıklarınızdan sonra iyice aklıma takılmaya başladı hiç niyetim bile olmamasına rağmen. Az önce dayanamadım Parallels Desktop ile Windows 7 yükledim :)
  • önbellek ile alakası yok.Zaten düzenli olarak temizliyorum.Parallels 10 ile exe uygulaması üzerinden giriyorum.Artık web üzerinden uğraşmaktan sıkıldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mogosan

önbellek ile alakası yok.Zaten düzenli olarak temizliyorum.Parallels 10 ile exe uygulaması üzerinden giriyorum.Artık web üzerinden uğraşmaktan sıkıldım.

Aynen dediginiz gibi bende web uygulamasi uzerinden girmeye calismaktan biktim. Her seferinde web uygulamasini acacagim zaman "inşallah bu defa acilir" diye tikliyorum. Temenni ile bilgisayarmi kullanilir. Dayanadim paralels yukledim bende. Daha once boot camp ve virtual box ile yuklemistim ama hic begenmedim sildim hemen. Suan windows yuklu olmasinin sebebi paralels ile windows deneyiminin cok iyi olmasi aslinda.

• "Tivibu Web'te hata oluştu, servislere ulaşılamıyor" sorununa hala bir çözüm bulunamadı değil mi? Bilgisayarın tarih ve saatiyle alakalı bir durum olabilir diye birkaç yerde okudum ama onunla da alakalı değil.. Tarih ve saat ile oynadım ve açmaya çalıştım. Bir kez açıldı ama onunla alakalı mı bilmiyorum..
  • Bir de Chrome'dan açmaya çalıştığımda Silverlight yükle diyor.. Zaten yüklü bilgisayarda, tekrar tekrar yüklesem de Chrome görmüyor nedense..
  • quote:

Orijinalden alıntı: necmiati

"Tivibu Web'te hata oluştu, servislere ulaşılamıyor" sorununa hala bir çözüm bulunamadı değil mi? Bilgisayarın tarih ve saatiyle alakalı bir durum olabilir diye birkaç yerde okudum ama onunla da alakalı değil.. Tarih ve saat ile oynadım ve açmaya çalıştım. Bir kez açıldı ama onunla alakalı mı bilmiyorum..

virtual machine ile girmekte buldum çözümü.Eğer sıkıntı ip veya saat olsaydı virtual machine üzerindede girmezdi.İnternet üzerinden girerken hata veriyor,kendi programıyla sorun çıkartmıyor.
  • Telekom'da uzman mühendis olan bir arkadaşım vasıtasıyla gerekli merciilere mail attık. Macbooklarda problem yok diye yanıt geldi ama ben problemin başka şekilde devam ettiğini video ve görüntü göndererek söyledim.. Araştırmalar devam ediyormuş. Düzelirse haber veririm ya da problemi giderme yolu olursa.. Siz de dikkat ettiyseniz sayfa açılıyor artık ama tv açılmıyor..
  • Arkadaslar haftalarca ugrastim defalarca silverlighti sildim yukledim butun ayarlari kurcaladim ve en sonunda vazgectim. Daha sonra paralells ile windows 7 yukledim cok basarili oldu. Paralells kesin ve en iyi cozum deneyim pisman olmayacaksiniz hatta niye bugune kadar yapmamisim diyeceksiniz.

• wine programıyla tivibu windows uygyulamasını kullanabilme ihtimaliniz var denediniz mi?
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Denedim ancak çalıştırılması gereken sadece tivibu değil, aynı zamanda silverlight'ında çalışması gerekir tivibu uygulaması çalışabilmesi için. Wine ile aynı anda iki programı çalışmatıramadım. Paralells iyidir :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmckr

Denedim ancak çalıştırılması gereken sadece tivibu değil, aynı zamanda silverlight'ında çalışması gerekir tivibu uygulaması çalışabilmesi için. Wine ile aynı anda iki programı çalışmatıramadım. Paralells iyidir :))

O zaman yapılacak tek şey dediğiniz gibi parallels veya virtualbox gibi bir uygulamayla sanal windows çalıştırmak.

Tipik yurdum yazılım işleri. Mikisoft'un güdümünde, kendilerinin bile gözardı ettiği bir teknolojiye koca iptv altyapısını oturtuyorlar. Halbuki biraz uğraşmayla bütün bu işleri html5 üzerinden gerçekleştirmeleri mümkün, hadi hiçbirşey yapamadınız senelerin flash teknolojisi var, onunla yapın windows dışında linux, osx kim varsa istediği gibi kullansın. Silverlight nedir nasıl basiretsiz bir yazılım yöneticisi bu teknolojiyi kullanmayı kabul eder..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.